"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern aconsegueix els objectius financers FEDER i FSE i situa Balears entre les regions més complidores.

psm-pollenca | 29 Gener, 2019 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El darrer any s’han ingressat més de 21 milions d’euros en ajudes europees corresponents als programes del període 2007-2013.

 

 a Direcció General de Fons Europeus ha ingressat enguany més de 21 milions d’euros de la Comissió Europea, el saldo pendent de l’ajuda prevista en els programes FEDER i el Fons Social Europeu corresponents al període 2007-2013, que han servit per a culminar inversions tan importants com la construcció del complex científic tècnic del Parc Bit, la promoció del teixit productiu balear o el desenvolupament de programes de qualificació professional inicial dirigits a joves en greu risc d’abandonament escolar.

Amb això, no només s’han aconseguit assolir els objectius financers fixats en aquests programes, sinó que s’ha minimitzat la possible pèrdua de finançament advertit a l’inici de la legislatura, a l’agost de 2015, en justificar imports superiors als exigits. En concret, 1,5 milions més en cas del FEDER i 0,4 milions en el FSE.

La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha recordat que “la situació que ens vàrem trobar l’agost de 2015 és que hi havia el perill de pèrdua de fons, però gràcies a la feina ingent del director general Félix Pablo Pindado, per una banda hem aconseguit justificar i evitar la pèrdua de fons per les nostres illes i per l’altra, s’ha gestionat de forma eficient el programa operatiu que s’allargarà fins al 2020”.

Balears entre les regions més complidores en l’actual període 2014-2020.

 (Segueix)

El Consell de Mallorca aprova la marca Serra de Tramuntana.

psm-pollenca | 22 Gener, 2019 09:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 Aquesta nova marca servirà per promocionar i per donar a conèixer els productes de la Serra, un dels grans atractius patrimonials de l’illa de Mallorca.

 

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui la marca "Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial". Es tracta d’una iniciativa que té l’objectiu de promocionar i difondre, tant a l’illa com a fora, els productes agroalimentaris, béns i serveis de promoció turística de la Serra, així com potenciar diverses activitats econòmiques, la sostenibilitat del territori i les pràctiques de responsabilitat social corporativa amb aquest paisatge que és patrimoni de la humanitat.

El president de la institució, Miquel Ensenyat, ha explicat que "es tracta de donar un impuls als productes de la Serra de Tramuntana, i per això la marca que hem creat comptarà amb tres categories; agricultura i els seus productes, patrimoni entès com totes les construccions, edificis i llocs d’interès, i una darrera categoria: "amics" de la Serra, on es podran inscriure els comerços i les empreses"

Cal recordar que la serra de tramuntana és un dels llocs més coneguts i valorats de l’Illa. Agrupa a diferents pobles amb una gastronomia i un patrimoni específic. La serra està Declarada Patrimoni Mundial en la categoria de Paisatge Cultural.

Les escoles de les Illes Balears ja no oferiran brioixeria industrial ni begudes amb sucre.

psm-pollenca | 15 Gener, 2019 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca aprova aquesta mesura, que afavorirà una alimentació saludable a tots els centres educatius.

A partir del pròxim curs els bars i les empreses que s’encarreguen de l’alimentació de les escoles tindran tres anys per adaptar-se a la nova prohibició, que eliminarà la brioixeria industrial i les begudes amb sucre dels centres educatius.

Des de MÉS per Mallorca donam suport a aquesta mesura, que permetrà que es mantengui un estil de vida saludable i que la dieta mediterrània estigui present en totes les escoles.

A més, també s’estableix que els menús que s’elaborin per servir als bars, cantines o restaurants dels centres universitaris s’hauran de regir pels mateixos requisits que per als centres sanitaris.

MÉS comença l’any amb un repàs a les lleis pendents.

psm-pollenca | 08 Gener, 2019 08:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Campomar: "confondre la violència de gènere estructural a la nostra societat amb la violència domèstica és retrocedir molts d’anys".

 

MÉS per Mallorca ha començat l’any polític amb un repàs a les lleis que hi ha damunt la taula del Parlament. Es tracta de projectes importants per consolidar les polítiques de canvi, i entre les quals destaquen la llei Agrària, la d’Activitats, Residus, Infància i Adolescència, Canvi Climàtic i la llei de Sostenibilitat Ambiental de Formentera.
Són lleis pioneres i amb el segell de MÉS per Mallorca i que defensen, entre altres, la protecció del territori i del medi ambient.

En paraules del diputat Miquel Gallardo "es tracta d’una mostra clara de la importància que té la voluntat política. Els acords pel canvi són un model per construir una societat millor".

La diputada Campomar també ha lamentat l’allunyament del PP de la centralitat política, a la vegada que ha expressat la seva preocupació per la situació que pateixen les dones, amb l’atac constant de la a les lleis i les mesures per protegir-les.
"Duim set dies del 2019 hi ja hi ha una dona assassinada, la manada segueix al carrer i una menor ha sigut violada a una violació múltiple", ha explicat Campomar, a la vegada que ha criticat l’actitud dels partits de la dreta que volen "confondre la violència de gènere estructural a la nostra societat amb la violència domèstica és retrocedir molts d’anys".

No volem un relat amb nom de diccionari però sense cap rigor acadèmic.

psm-pollenca | 06 Gener, 2019 08:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article del nostre company, Joan Ramon Bosch referit a l'augment dels partits d'ultra dreta i els seu relat del franquisme.

La crescuda de les opcions de la dreta autoanomenada constitucionalista ha vengut acompanyada d’una ultradreta que fa de la unitat d'Espanya la seva única proposta de govern, tot això des del contrapès del nacionalisme espanyol al creixement de l'independentisme a Catalunya i a allò que ha suposat. Aquesta situació, que pot ser valorada de manera diversa depenent dels sentiments identitaris de qui l’analitza, dona com a resultat un fet per a mi preocupant, i és que aquest partit ultradretà i amb nom de diccionari, però que de la constitució, en el que es refereix a la clàusula d'estat autonòmic, no en respecta ni el principi d'autonomia ni el principi de solidaritat, i que interpreta el principi d'unitat des d'aquella visió supremacista que entén que una determinada llengua i cultura ha de tenir més pes que la resta de llengües i cultures que conformen l'Estat espanyol. I que en el seu relat vol negar que de l'anterior dictadura, una de les herències que va deixar la postguerra fou d'entre cent-mil i dos-cents mil morts per la repressió, segons qui interpreti les dades.

De tot això, el que em sembla preocupant és que es vulgui fer ús de la història per emblanquinar una dictadura obviant el rigor acadèmic per observar els fets des del rigor, i no des de l'admiració al règim franquista, un règim que, en nom de la defensa d’Espanya, fou capaç d'acabar amb la vida de personatges tan importants com Federico Garcia Lorca, que va provocar l'exili de gent com el Premi Nobel de medicina Severo Ochoa i d’escriptors i poetes com Luís Cernuda, Rafael Alberti i Juan Ramón Jiménez; que va practicar la censura amb la prohibició, entre d'altres, d'obres d'autors com Jardiel Poncela, Alfonso Paso, Alfonso Sastre i molts d'altres. Així el cinema i el teatre patiren una doble censura: la civil i l’eclesiàstica. Acompanyat això de la prohibició de partits polítics i sindicats, en virtut de la llei de responsabilitats polítiques, on es va establir una repressió econòmica a aquells que el règim considerava culpables del que anomenaven “subversión roja”. A més d'aplicar la repressió lingüística a aquelles llengües diferents del castellà, fet que aquest partit ultradretà, al qual veuen com a possible soci de coalició tant el Partit Popular com Ciudadanos, recupera com a proposta de govern en el seu programa, que a l'article 6 per exemple ens diu que s'ha de transformar “El estado autonómico en un estado de derecho unitario”, molt a l'estil del “una grande y libre”.

Podríem allargar molt en aspectes referits a relats que miren de negar uns fets que han marcat la història recent de l'Estat espanyol, però sí que consider important que, en moments com aquests, la memòria històrica guardada en arxius i explicada pels estudiosos d’aquesta època hauria de ser l’altaveu que expliqui els fets a la ciutadania, i que en cap cas aquests relats siguin construïts pels nostàlgics de la repressió i contraris al lliure pensament que volen que aquesta terra pertanyi a aquells que fan de la imposició i de la coerció la forma de control de la societat.

El Parlament aprova uns pressupostos que consoliden les polítiques del canvi.

psm-pollenca | 01 Gener, 2019 08:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Els darrers comptes de la legislatura posen les persones al centre de les polítiques.

 Els darrers pressupostos de la legislatura al Parlament, uns comptes que consoliden les polítiques del canvi i inverteixen en partides socials. La partida de 2019 puja prop d’un 9%, un augment que es converteix en un 32% durant els quatre pressupostos.

Els pressupostos d’aquest any compleixen a més amb els objectius de dèficit i deute, juntament amb el d’estabilitat pressupostària. Inclouen dues rebaixes de tipus d’impost molt socials i que fan passes per assolir una societat més justa. La primera és una davallada de quasi un 40% de l’impost de transmissions patrimonials en la compra del primer habitatge de menys de 200.000 euros.

Mentre, la segona vol facilitar la conciliació familiar amb deduccions per despeses d’escoletes, activitats extraescolars, etc. a més d’ampliar les deduccions per despeses d’estudiar fora. A més d’augmentar les partides pressupostàries, aquests comptes faciliten amb la reducció d’impostos l’accés a tots els serveis a les persones que més ho necessiten.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb