"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Gallardo: “Els vuit diputats al Congrés s’haurien de comprometre a presentar les esmenes necessàries per millorar les inversions a Balears”.

psm-pollenca | 26 Febrer, 2019 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 El diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la postura de la formació ecosobiranista respecte als pressupostos generals de l’Estat no ha canviat respecte governs anteriors ni canviarà fins que les inversions per a les Balears millorin. “És una bona notícia que millorin en aspectes socials, però la inversió ha baixat un 11% mentre que la mitjana estatal ha augmentat un 18%”, ha dit Gallardo. El diputat ha assegurat que “els vuit diputats al Congrés s’haurien de comprometre a presentar les esmenes necessàries per millorar les inversions a Balears”.

Gallardo ha recordat que MÉS per Mallorca va presentar al ple de dimarts una esmena a la Proposició no de Llei (PNL) del PP en aquest sentit i que els populars la van rebutjar, per la qual cosa, ha dit, “esperam que aquesta PNL no hagi estat un altre acte d’hipocresia”. El diputat ecosobiranista ha recordat que fa un any, “curiosament”, es va presentar una PNL per part del PSIB i Podem, “on denunciaven pràcticament el mateix que la que es va debatre ahir al ple”. “Hi vam votar a favor i a la d’ahir donam suport en el punt de què no se’ns maltracti amb aquestes inversions”, ha explicat.

La revisió avançada del Pla Hidrològic evita una sanció de la Comissió Europea a les Illes Balears.

psm-pollenca | 19 Febrer, 2019 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 El Consell de Ministres dona la darrera passa per a complir el compromís adquirit amb Brusel·les a principis de legislatura.

 La conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca celebra l’aprovació, aquest divendres, en el Consell de Ministres, de la revisió anticipada del Pla Hidrològic de les Illes Balears (2015-2021). D’aquesta manera, es compleix el compromís adquirit de corregir-ne les deficiències detectades pels tècnics de la Unió Europea.

El Govern espanyol va incomplir el calendari del cicle de planificació hidrològica (2009-2015) en aprovar els plans de les comunitats autònomes entre 2013 i 2014, quan s’havien d’aprovar al 2009. Per evitar una sanció, es va acordar amb la Comissió Europea que es compliria el termini previst del segon cicle de planificació (2015-2021) tenint en compte les deficiències detectades per Brussel·les.

En el cas concret del Pla Hidrològic Balear, els tècnics de la Comissió Europea censuraren l’absència d’actualització de l’estudi de pressions i avaluació dels costos del cicle integral de l’aigua; la manca de seguiment de les masses d’aigua superficials; la insuficiència de mesures de reducció de nitrats a les masses subterrànies i de recuperació de costos i, molt especialment, a la manca de mesures de protecció de les masses d’aigua subterrània amb sobreexplotació.

 (Segueix)

Busquets: “MÉS per Mallorca ha de seguir liderant la transformació del país”

psm-pollenca | 12 Febrer, 2019 07:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La formació ecosobiranista ja treballa les millores laborals, l’habitatge i el transport públic com els grans reptes de la pròxima legislatura.

 

 

MÉS per Mallorca ha presentat la campanya municipal. Més de 120 persones de les agrupacions locals han participat a l’acte dut a terme a Montuïri, on s’han explicat els principals eixos de treball i reptes en vista a la campanya i a l’objectiu de revalidar 4 anys més de govern i de polítiques de millora de la vida de la gent des de totes les institucions. La coordinadora de la formació ecosobiranista, Bel Busquets, ha assegurat que “MÉS per Mallorca ha de seguir liderant la transformació del país”, una transformació que “comença des dels municipis, els primers en impulsar el canvi”.

Busquets ha explicat també que MÉS per Mallorca ha començat a treballar en propostes centrades en tres eixos: l’habitatge, millores en les condicions laborals i transport públic. “Ha estat aquest Govern el que ha iniciat el camí perquè la ciutadania illenca pugui tenir garantit el dret a un habitatge digne”, ha explicat Busquets en referència a l’aprovació de la primera Llei d’habitatge. La coordinadora ecosobiranista ha recordat que el pressupost d’aquest any destinat a habitatge és el més alt de la història, i que “és la base per continuar fent polítiques que situïn les persones al centre”.

D’altra banda, Busquets ha destacat que durant aquesta legislatura, s’han pres mesures per millorar les condicions laborals dels treballadors. Tot i això, Bel Busquets ha incidit en què és necessari seguir fer fent feina perquè “la temporalitat deixi de marcar el mercat laboral de les Balears”. Per aquesta raó, ha dit, les propostes de MÉS per Mallorca aniran encaminades a afiançar aquest canvi de model, amb polítiques d’innovació i diversificació que “ens duguin cap a una economia que deixi de ser dependent del turisme”.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha subratllat que un dels grans reptes de la legislatura que ve serà “aconseguir un transport públic de qualitat. Hem començat a fer passes per a una mobilitat sostenible, però tenim clar que és primordial millorar les connexions i les freqüències per fer que la societat deixi de veure el vehicle privat com a única alternativa”. El també batle d’Alaró ha posat en valor la feina feta des dels municipis on governa MÉS per Mallorca i ha insistit en la necessitat de “revalidar i sumar victòries al maig del 2019” perquè “la nostra força està en els ajuntaments, que transformen des de la proximitat i el dia a dia”.

Campomar: "Volem que PP i PSOE aturin el postureig i defensin al Congrés el que defensen en aquesta cambra".

psm-pollenca | 04 Febrer, 2019 13:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca acusa el PP d’anar contra l’interès general amb els recursos d’inconstitucionalitat que ha presentat.

 

La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa dos de les Proposicions no de Llei (PNL) que es debatran aquest dimarts en el primer ple ordinari de l’any. "El PP ha presentat una proposta sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) electoralista", ha dit Campomar. "Tant quan governa el PP com quan governa el PSOE, els PGE ens deixen a la cua d’inversions", ha afegit, i per això "volem que PP i PSOE aturin el postureig i defensin al Congrés el que defensen en aquesta cambra". La diputada ecosobiranista ha criticat que els partits amb representació estatal defensin una cosa al Parlament de les Balears i després no ho facin al Congrés: "El que han de defensar són els interessos de la ciutadania illenca".

Campomar també ha destacat una altra PNL en què s’insta a reivindicar les mesures contemplades en el pacte d’Estat en matèria de violència de gènere i el pacte social contra les violències masclistes. La diputada ecosobiranista ha incidit en la necessitat que "aquest Parlament rebutgi amb contundència qualsevol mesura que pugui eliminar, disminuir qualsevol dels drets". "Esperam que demà totes les forces polítiques d’aquesta cambra facin un gest contra aquesta onada que va en contra dels drets de les dones", ha afegit.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb