"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

PERE SAMPOL: SI ENS HEM D’AUTOCENSURAR, ÉS QUE QUALQUE COSA NO VA BÉ.

psm-pollenca | 30 Abril, 2019 08:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La presentació del llibre de Pere Sampol sobre el procés català vist amb ulls mallorquins ahir a Can Alcover va omplir la planta baixa de Can Alcover. Juntament amb l’editor, Lleonard Muntaner, el prologuista del llibre, el lingüista eivissenc i membre de l’IEC Isidor Marí va ser l’encarregat de presentar el llibre de l’històric líder de l’esquerra mallorquina.

Marí, que va ver part de les llistes de Junts per Catalunya al passat desembre, va realitzar una aproximació a l’evolució del procés en el darrer any, assenyalant el desplegament dels diferents poders de l’Estat fins i tot trencant la legalitat constitucional, com ara amb l’aplicació del 155, quan al debat a les Corts Constituents durant la transició, com bé va recordar, es va assenyalar expressament que no es podia suspendre un parlament autonòmic. Marí va assenyalar les incerteses i la divisió entre independentistes que en els darrers mesos marquen la realitat política catalana, però va albirar una certa esperança a partir del coneixement i reconeixement de la situació per part de la comunitat internacional.

L’autor del llibre, per la seva part, va voler destacar que el llibre està fet des d’una visió mallorquina, però amb la consciència que el 80% de la població de Mallorca no està en aquests moments per la independència, i per tant si volem arribar allà on tanta sort hi arribi el poble de Catalunya, «ens ho haurem de guanyar». Sampol va centrar les seves crítiques en la conxorxa de poder de les elits espanyoles acompanyades dels grans mitjans de comunicació, per crear una opinió pública contrària a un procés que més que independentista, és democràtic. El montuïrer va critica la deriva autoritària de l’Estat, assenyalant que "quan ens hem d’autocensurar quan escrivim o parlam, és que alguna cosa no va bé".

«L’independentisme està guanyant a pesar de la repressió», va afirmar Sampol, «perquè ha arribat allà on ha arribat amb una majoria parlamentària guanyada amb el vent en contra, ha aconseguit sentències d’altres països europeus que posen en evidència la justícia espanyola, i comença a tenir reconeixement internacional».

Podeu adquirir el llibre a les llibreries, i a les presentacions que hi haurà durant les properes setmanes coorganitzades per l’editorial Lleonard Muntaner i les fundacions Darder-Mascaró.

Balboa: "Som les veus que planten cara al retrocés amb propostes per al present i per al futur"

psm-pollenca | 23 Abril, 2019 09:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Veus Progressistes serà la coalició amb què MÉS, Esquerra Republicana i Ara Eivissa es presentaran a les generals

 "Som la veu de Mallorca, la de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. Som les veus que parlen de progrés". Són les paraules amb què el candidat de Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha presentat la coalició que es presentarà a les eleccions generals. "Som les veus que planten cara al retrocés amb propostes per al present i per al futur", ha assegurat Balboa, qui ha explicat que la candidatura representa no només la pluralitat de les quatre illes, sinó l’esquerra transformadora, l’ecologisme, el feminisme i, "en definitiva, el progrés".

Guillem Balboa, juntament amb Patrícia Font, Arnau Mañas i Mateu Xurí, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa les prioritats de Veus Progressistes de cara a les eleccions generals. El cap de llista ha subratllat la necessitat que Madrid compti de nou amb un bloc progressista majoritari, "que frenin l’extrema dreta i el retrocés que suposarien per a la nostra societat, un retrocés que no ens podem permetre".

"És el nostre moment, estam convençuts. Els sobiranistes, feministes i progressistes illencs serem decisius a Madrid", ha destacat. Davant el discurs de l’odi i de la por, "hem de ser valents" i, en paraules de Balboa, la millor manera de fer-ho és duent el model dels Acords pel Canvi a Madrid, on el diàleg, la capacitat de transformació i el servei a l’interès general siguin els pilars que regeixin les polítiques públiques.

 

 (Segueix)

MÉS per Mallorca demana coherència al PP en matèria d’habitatge.

psm-pollenca | 20 Abril, 2019 09:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Campomar: “Només veuen oportú criticar, no presentar propostes constructives. Nosaltres farem el contrari demà al ple”

  La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la formació ecosobiranista presentarà esmenes a la moció del PP en matèria d’habitatge. “L’únic que té és un paràgraf sense cap proposta. Nosaltres volem una moció constructiva, i per això presentarem les esmenes, a veure què en pensen els del Partit Popular”, ha assesgurat Campomar. La diputada ha demanat “coherència” als populars, ja que demanen una cosa al Parlament de Balears, mentre que al Congrés rebutgen les mesures presentades per habitatge.

Campomar ha posat èmfasi en el fet que queden mesures a l’aire, més enllà de les que puguin quedar si no s’aprova el Reial Decret Llei, que contempla l’ampliació de la durada dels contractes de lloguer i l’avís als serveis socials abans de dur a terme un desnonament. Campomar ha assegurat que és “d’urgència” treballar també la limitació dels preus del lloguer i la revisió de la fiscalitat de les societats patrimonials.

 (Segueix)

Balboa: “Som l’esperança davant la por”

psm-pollenca | 15 Abril, 2019 09:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 Guillem Balboa és elegit candidat al Congrés i Rosa Cursach candidata al Senat pels militants de MÉS per Mallorca.

 

Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca i número dos a la llista al Consell, serà el candidat de la formació ecosobiranista a les Eleccions Generals del proper 28 d’abril. “Som l’esperança davant la por. El futur davant el retrocés. Som l’esquerra transformadora i venim a defensar els interessos de tots els ciutadans de les Illes”, ha assegurat el ja oficialment candidat al Congrés. L’elecció l’han presa el centenar d’assistents a l’assemblea convocada pel partit avui dissabte, al casal Joan Alcover.

“Assumesc aquest encàrrec amb orgull i determinació, sabent que represent el projecte polític que més i millor pot entendre, sintetitzar i abanderar la riquesa, la complexitat, la diversitat i l’oportunitat de la Mallorca del segle XXI”, ha dit Balboa. “Represent el projecte polític que ha fet possible retornar la targeta sanitària a totes les persones que resideixen a les illes, una taxa turística per compensar l’impacte de les masses, obrir fosses per tancar ferides, la renda social i lleis pioneres com la de residus o la de canvi climàtic. I aquest és el mateix projecte que a partir del 28 d’abril serà a Madrid”.

 (Segueix)

Alice Weber: “Cal recapacitar sobre el Brexit i les causes que ens hi han duit”

psm-pollenca | 15 Abril, 2019 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca valora positivament l’aplaçament del Brexit i se suma a les tesis de l’SNP i el Partit Laborista que demanen un nou referèndum

 

Alice Weber, membre de l’Executiva de MÉS per Mallorca, ha assegurat aquest divendres que l’aplaçament temporal del Brexit que ahir va aprovar el Parlament britànic i el fet que, de moment, sembli que s’allunya la possibilitat d’un Brexit sense acord “són positius per a l’economia de les Balears, pels illencs residents al Regne Unit, pel britànics que viuen a les Illes Balears i per a tota la Unió Europea”.

Weber, que va discutir aquesta qüestió en una visita recent a la delegació de l’Aliança Lliure Europea (EFA, per les sigles en anglès) a Brussel·les, ha mostrat també “preocupació” per l’actitud irresponsable de la primera ministra britànica, Theresa May, però ha assenyalat que “cal recapacitar sobre el Brexit i les causes ens hi han duit". "El diàleg serà bo per a les Illes Balears, pel Regne Unit i per a la Unió Europea", ha dit. Així docns, MÉS per Mallorca se situa al costat de la majoria de ciutadans britàncis que viuen a les Balears i a les tesis del Partit Nacional Escocès (SNP) i el Partit Laborista britànic que demanen un nou referèndum.

Weber ha asseverat que “la primera ministra May està jugant amb el futur de milions de britànics i europeus perquè prioritza els seus interessos polítics d’unificar el Partit Conservador”. Aquesta situació, ha afirmat, recorda la de les dretes espanyoles que “també prefereixen competir entre elles per veure quina facció s’imposa a dialogar amb tothom i mirar pels ciutadans”.

L’ecosobiranista també ha afirmat que "cal replantejar algunes derives de la Unió Europea, que l’han allunyada de la ciutadania. La solució és avançar cap a l’Europa dels pobles i les persones, no reafirmar la unió dels estats".

MÉS per Mallorca està convençut que la solució idònia pels illencs residents al Regne Unit i pels britànics residents a les Balears només naixerà del diàleg i del consens entre el govern britànic i les institucions comunitàries. Aquest diàleg necessita de nous lideratges al costat britànic i de mantenir tots els escenaris oberts, inclosa la possibilitat de fer un nou referèndum.

Aquesta coalició d’esquerres és una candidatura guanyadora.

psm-pollenca | 09 Abril, 2019 12:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Es presenta Unidas Podemos - Veus Progresisstes, la coalició per al Senat.

  Veus Progressistes i Unidas Podemos han presentat aquest dimarts la coalició amb la qual aniran al Senat. La candidata de Veus Progressistes, Rosa Cursach, ha assegurat que "aquesta coalició d’esquerres és una confluència guanyadora" i que permetrà "assegurar una majoria progressista al Senat". Cursach ha incidit en la necessitat de trencar la majoria conservadora a la cambra alta per poder tirar endavant polítiques progressistes.

Així mateix, ha explicat que "s’ha de posar la vida al centre de les polítiques de la mateixa manera que s’ha fet a les Balears, on la sostenibilitat de la vida s’ha posat al centre de les polítiques, i que també s’ha de posar al centre de l’Estat. Això ho podem aconseguir amb una majoria d’esquerres que sigui feminista i posi sa transversalitat de gènere a totes les polítiques que faci", ha sentenciat.

Pep Malagrava, d’Unidas Podemos, ha assegurat que aquesta coalició garanteix "un model de política basat en el pacte i en el diàleg". D’altra banda, Xavier Miralles, d’Esquerra Unida, ha remarcat que és bàsic que aquesta candidatura conjunta a l’esquerra del PSOE, alhora de reformar la constitució no vagin per la part del 135 o en l’aplicació de l’article 155”.

III. Illes Sobiranes

psm-pollenca | 09 Abril, 2019 07:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

SOBIRANIA I MODEL D'ESTAT
Model d’Estat

1

Construirem un entramat d’aliances polítiques i socials amb altres forces d’arreu de l’Estat, especialment amb les forces sobiranistes d’esquerres i transformadores, que coincideixin en l’objectiu de reconèixer la plurinacionalitat i el plurilingüisme efectius de l’Estat espanyol i que defensin el dret a decidir dels pobles com a element innegociable davant qualsevol canvi de model d’Estat.

En coherència amb això, treballarem per la constitució d’un grup parlamentari confederal que agrupi totes les forces d’esquerra i sobiranistes dels pobles de l’Estat al Congrés i que pugui determinar la conformació de majories en el sentit apuntat al principi.

2

Defensarem  i promourem el model republicà i laic com a màxima expressió de la democràcia i forma de govern.

3

Prendrem les iniciatives necessàries (polítiques i/o judicials) per aconseguir la derogació de totes les mesures preses pel Govern espanyol que han suposat retallades a la nostra autonomia o impediments perquè es prenguin les decisions adequades que ens permetin la plena aplicació.

 (Segueix)

II. Illes Sostenibles

psm-pollenca | 08 Abril, 2019 07:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

AGRICULTURA, RAMADERIA I PESCA

 

1

Reivindicarem el reconeixement del fet insular en tots els reglaments d’àmbit estatal i europeu. Un reconeixement que millori les condicions per a l’activitat agrària en aspectes importants, com les ajudes al transport de mercaderies, el preu dels insums o el preu delsproductes locals, i que així es reflecteixi en els reglaments d’ajudes al sector agrari.

2

Exigirem reduccions en l’impost de la renda i de societats per les di cultats que suposadur a terme una activitat agrària en territoris insulars de gran afectació pel canvi climàtic i la desertització.

3

Habilitarem fons específics per conservar el patrimoni genètic insular, molt més ric que en el continent, en varietats de cultius d’espècies herbàcies i llenyoses i en races autòctones. També habilitarem fons per classi car, conservar, estudiar i fer la prospecció de totes les espècies cultivades i criades conegudes, i ho dotarem amb els recursos econòmics i humans derecerca necessaris.

4

Impulsarem que des de l’Estat espanyol es defensi la utilització de les aigües regenerades en l’àmbit europeu en el nombre més gran de cultius possibles, per poder fer front als reptes de l’adaptació al canvi climàtic, sense acceptar les restriccions que es volen imposar des dels països del nord d’Europa.

5

Proposarem millores en els dispositius de control efectiu de les mercaderies que venen de fora de les Illes Balears. Tant pel que fa a plagues, malalties i espècies invasores, com en la supervisió de productes agroalimentaris en general.

6

Proposarem que en el nou Pla Estratègic d’ajudes agrícoles europeu les Illes Balearssiguin classi cades com a Zones desafavorides amb limitacions específiques, tal com s’exposa en els reglaments actuals des del principi, pel fet insular, sense haver de ser necessària capaltra justificació posterior.

7

Continuarem treballant conjuntament amb el Ministeri i la resta de comunitats autònomes afectades amb un pla de contingència a llarg termini en relació a la plaga de la Xylella fastidiosa, que haurà de ser sufragat amb fons estatals.

8

Donada la bona acollida que ha tingut la creació de reserves marines i els bons resultats en la recuperació de les pesqueres els darrers anys, seguirem treballant en l’ampliació de la Xarxa de Reserves Marines a les Illes Balears, especialment en aigües exteriors, i en la protecció dels hàbitats marins.

9

Sol·licitarem la creació d’un marc normatiu de pesca sostenible a les Illes Balears per fomentar l’aprofitament racional dels recursos pesquers i la perdurabilitat de l’activitat pesquera professional i recreativa. Afavorirem la creació de plans de gestió participativa per a la pesca entre els agents del sector interessats (científics, ecologistes, administracions, pescadors i comercialitzadors).

 (Segueix)

II. Illes Sostenibles

psm-pollenca | 07 Abril, 2019 07:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

ECONOMIA
Finançament i infraestructures

1

Impulsarem un nou model de finançament autonòmic que reculli el principi d’ordinalitat i de la sobirania fiscal per a les Illes Balears.

2

Exigirem la supressió de la “Llei Montoro”, que permeti alliberar els 500 milions d’euros que tenen retinguts els ajuntaments de les Illes Balears i permetre inversions necessàries.

3

Reclamarem l’aplicació de la part fiscal del nou Règim Econòmic i Fiscal per a les Illes Balears que ha quedat pendent, així com les millores que es trobin necessàries.

4

Exigirem les inversions estatutàries pendents per a inversions ferroviàries, reconversió de zones turístiques madures i d’altres. També exigirem un increment de les inversions, via pressuposts estatals, que permeti el desenvolupament del Pla de Mobilitat de les Illes Balears, la implementació del nou model energètic, la depuració d’aigües, etc.

5

Impulsarem un model de cogestió aeroportuària i portuària, i que l’Estat aposti perun model descentralitzat, com els que tenen els principals països del nostre entorn. Ésfonamental per a la nostra economia tenir un major control sobre els ports i els aeroports, atès que són les principals infraestructures econòmiques de les Illes Balears en les qualsno tenim, ara per ara, capacitat d’incidència.

 (Segueix)

Esports

psm-pollenca | 06 Abril, 2019 13:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

1

Promourem la regulació estatal de l’exercici de les professions de l’esport. D’aquesta manera, es podrà garantir una activitat física saludable, segura i de qualitat amb professionals que tenguin la formació adequada en funció de l’activitat que s’ha de fer.

2

Apostarem per un enfocament de «l’esport per a totes les persones», en el qual l’objectiu fonamental sigui la millora del benestar de la població en general a nivell físic,psicològic i social.

3

Treballarem per aconseguir que els esportistes i clubs esportius de les Illes Balears puguin competir a les competicions d’àmbit estatal en igualtat de condicions amb la restade comunitats autònomes.

4

Lluitarem contra la violència, la discriminació, el racisme i el masclisme a l’esport a través de tots els mitjans possibles, i fomentarem l’educació en valors a través de la pràctica esportiva.

5

Proposarem un règim específic per a l’activitat esportiva, per regular convenientment les activitats remunerades que es realitzen en el si dels clubs i les entitats esportives, així com estudiarem les mesures oportunes per assegurar el manteniment de la consolidada xarxa de voluntariat en l’esport, fent possible la cohabitació amb la pràctica més professional.

6

Estudiarem mesures per regular l’activitat de les cases d’apostes esportives.

7

Impulsarem la democràcia, la transparència i la participació en el món de l’esport.

Powered by LifeType - Design by BalearWeb