"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“40è ANIVERSARI DEL PSM. LA LLAVOR QUE GERMINA”

psm-pollenca | 29 Maig, 2019 10:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 El 2016 el PSM va fer 40 anys i per celebrar-ho i fer un merescut homenatge a les dones i homes que han fet possible aquests anys d’èxits i de fites assolides, una comissió de feina encapçalada per Nanda Ramon ha duit a terme tot un seguit d’activitats i accions que, de ben segur, serviran per reforçar la feina que farem els propers 40 anys.

 

El febrer de 1976 naixia el Partit Socialista de les Illes (PSI). Durant uns mesos, i abans de la seva legalització, va portar a terme la seva activitat camuflat sota l'associació anomenada Promocions Socials Illenques (PSI). Al desembre de 1977 es canvià al nom pel de Partit Socialista de Mallorca (PSM). El març de 1984, el VII Congrés aprovà la denominació complementària de PSM-Esquerra Nacionalista, i 14 anys més tard, el 1998, aquesta passà a ser PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca. Finalment, el febrer de 2013 i amb la unificació amb Entesa per Mallorca el nom canvià a PSM-Entesa.

 

Des de bon començament, el nostre projecte s'ha assentat sobre tres potes ben clares: el nacionalisme, l'ecologisme i el progressisme. Aquests tres eixos han estat els que han fet germinar la llavor del PSM durant els quaranta anys de la seva història. Seguint aquestes idees s'ha governat i s'ha fet oposició. S'ha estat als ajuntaments, al Consell de Mallorca, al Parlament, al Govern i al Senat. També al carrer, sempre que ha estat necessari.

"Per a això caldrà fer intervencions i millores en carreteres per garantir la seguretat dels ciutadans", ha explicat en roda de premsa, acompanyada de l'alcalde i candidat a l'alcaldia per MÉS per Palma, Antoni Noguera. Així mateix, la candidata ha lamentat que "hi hagi el doble de cotxes a Balears que fa 20 anys" i ha recordat el compromís de MÉS per "afavorir el cotxe elèctric a través de diverses restriccions al diesel a partir de 2025", mitjançant la Llei de canvi climàtic. En aquesta línia, Busquets ha explicat que aquesta Llei també preveu "passar dels 300 actuals als més de 1.000 punts de recarrega en 2022" i ha subratllat que una altra de les propostes de la formació és "crear tres grans pàrquings dissuasoris en les entrades de Palma, ben connectats amb autobús amb el centre, per evitar desplaçaments innecessaris"

Ver más en: https://www.20minutos.es/noticia/3648098/0/mes-per-mallorca-es-compromet-reduir-20-els-desplacaments-amb-cotxe-privat-daqui-deu-anys/#xtor=AD-15&xts=467263
La candidata de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha proposat aquest dimecres "reduir en deu anys els desplaçaments amb cotxe privat en un 20 per cent" habilitant "fins el 200 quilòmetres de carril bici i ruta ciclable que permetin avançar en l'ús d'aquest mitjà de transport".

Ver más en: https://www.20minutos.es/noticia/3648098/0/mes-per-mallorca-es-compromet-reduir-20-els-desplacaments-amb-cotxe-privat-daqui-deu-anys/#xtor=AD-15&xts=467263
22.05.2019 La candidata de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha proposat aquest dimecres "reduir en deu anys els desplaçaments amb cotxe privat en un 20 per cent" habilitant "fins el 200 quilòmetres de carril bici i ruta ciclable que permetin avan%E
 (Segueix)

Ensenyat: “Un model comercial de proximitat és fonamental per construir pobles i ciutats més verds i sostenibles”

psm-pollenca | 22 Maig, 2019 08:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca impulsarà el Pla de desenvolupament i dinamització de l’activitat comercial

El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos de MÉS per Palma-Estimam Palma, Neus Truyol, han presentat aquest divendres les mesures de MÉS per Mallorca per consolidar el petit i mitjà comerç com a centre de l’activitat comercial. Així, tal com ha assegurat Ensenyat, “un model comercial de proximitat és fonamental per construir pobles i ciutats més verds i sostenibles”.

El també president del Consell ha destacat la feina feta des de la institució insular amb el Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA), que ha limitat la implantació de noves grans superfícies. Tot i això, ha dit, és necessari seguir fent feina per dinamitzar la competitivitat dels comerços amb mesures com el Pla de desenvolupament i dinamització de l’activitat comercial. “El dotarem de pressupost i el desenvoluparem com cal”, ha subratllat Ensenyat.
 (Segueix)

Ensenyat: “Ampliarem definitivament els parcs naturals de Llevant i l’Albufera”

psm-pollenca | 21 Maig, 2019 08:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca sumarà, com a mínim, més de 10.000 hectàrees als parcs naturals a la pròxima legislatura

El candidat a la presidència del govern, Miquel Ensenyat, juntament amb la número dos al Parlament, Fina Santiago, han explicat aquest dissabte en roda de premsa els objectius de MÉS per Mallorca en matèria de protecció d’espais naturals. Un dels principals és sumar més de 10.000 hectàrees de parc natural a les prop de 120.000 protegides aquesta legislatura.

 (Segueix)

Avançant sense fer ni una passa enrere

psm-pollenca | 13 Maig, 2019 23:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Massa temps sense escriure cap article personalment en el blog. La gran absorció de temps que requereix la gestió d'un Ajuntament fa que moltes coses també importants, però no tan urgents, quedin en segon pla. Així i tot, començada ja aquesta nova campanya electoral, ho paga fer unes reflexions. 

Per una banda cal esmentar qu es repeteix el nombre de candidatures que son, amb algun canvi de nom o de qualificació jurídica, les mateixes que fa quatre anys. Això per si mateix ja dona a entendre que el moment polític, a nivell municipal, no es "a priori" el de cap gran canvi, sino més bé d'una continuïtat de projectes. 

Per altra banda significar que la coalició Junts Avançam, en la que participam l'agrupació pollencina de MÉS per Mallorca (juntament amb el PSIB-PSOE, Esquerra i el candidats independents) repeteix també cap de llista, amb Miquel Àngel March. L'actual batle ha crescut en experiència en política municipal especialment en una legislatura com la que s'acaba, on finalment s'ha arribat a bon port, però que ha discorregut per passatges complexes en alguns moments. La oposició dura i destructiva que ha patit l'equip de govern i alguna greu discrepància viscuda amb els nostres socis de govern han fet que no fos un mandat plàcid, tot i ser molt productiu pels ciutadans de Pollença (als reculls de feina feta publicats els darrers mesos em remet -veure-). Aquests problemes contrasten amb la bona sintonia interna que hem tingut els socis de coalició, fet que ha ajudat molt a aguantar i sobreposar-nos als entrebancs durant la legislatura, convertint-los en accions produtives pels ciutadans del municipi.

La candidatura completa de Junts Avançam (vegeu-la aquí) recull la continuïtat que reclama el tarannà d'aquestes eleccions, però també té una dosi de renovació. Aquesta renovació l'aporta en bona mesura MÉS per Pollença, que va decidir posar en els primers llocs a les companyes Joana Aina Campomar, Apol·lònia Oliver i Margalida Bosch. Les acompanyen Margalida Coll i Miquel Amengual en els llocs de suplència. Jo, després d'onze anys de regidor i setze d'ocupar llocs, en principi, "de sortida" passaré a un lloc més discret, afavorint la renovació que requereix un partit progressita, assembleari i integrador com MÉS, allà on l'important son les idees i no les persones que circumstancialment ens toca defensar-les.

Si alguns qualificatius poden resumir el que han estat aquests quatre darrers anys de govern serien il·lusió, resiliència i eficàcia. Il·lusió perque sense aquest ingredient és impossible assumir el repte enorme que suposa un govern municipal d'un poble ja tan complexe com Pollença, i fer-ho a més en una situació de minoria que no ha posat les coses fàcils. Resiliència perque s'ha sabut resistir els moments difícils, les crítiques interessades i sortir-ne reforçat. I eficàcia, sense cap dubte, vencent els slogans de "inoperància, legislatura perduda, paràlisi" que adornen el discurs d'alguns partits (curiosament de manera especial alguns partits que han volgut generar sense èxit aquesta inoperància, pàrdua d'esforços i paràlisi), ja que els resultats positius tangibles, tant aquells que es poden veure sobre el terreny, a Pollença, el Port i Cala Sant Vicenç, són més que evidents, així com les millores en educació, cultura, serveis socials...

Ara cal que aquest impuls no es perdi. No recular, sino reforçar el projecte, que té molt per oferir encara als pollencins. El programa n'és la prova (vegeu-lo aquí) i la feina feta l'aval de poder-lo executar. Per jo ha estat un honor poder contribuir a crear i fer realitat el projecte de Junts Avançam, honor que duré amb orgull tota la vida. I des de la militància i el vot continuaré contribuint a que el projecte doni més fruits. Reformar el Capitol, el nou PAC, acabar la Pescateria, el centre de salut nou del Port, fer les zones verdes de Can Febus i La Vinyeta, el mirador i centre antic de Cala Barques... infinitat de projectes que entre tots farem realitat en els propers quatre anys.

Tomeu Cifre Bennàsar. nº17 de la candidatura de Junts Avançam   

 
 

 

Powered by LifeType - Design by BalearWeb