"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca organitza dues xerrades per parlar de la memòria històrica i de la gent gran LGTBI+

psm-pollenca | 27 Juny, 2019 09:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Mallorca, juntament amb les Fundacions Darder-Mascaró, organitzen un cicle de xerrades per tractar la realitat de les persones grans LGTBI+ i de la memòria històrica del col·lectiu. Així, el pròxim dijous 27 de juny a partir de les 19h, el centre Flassaders de Palma acollirà dues xerrades que comptaran amb Jordi Petit i l’entitat Intress.

Petit és un històric activista lligat a la fundació del Front d’Alliberament Gai de les Illes, la primera entitat LGTBI+ a les Balears. Va ingressar al moviment a la clandestinitat i va presidir el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC). L’any 1986 va fundar la Coordinadora d’iniciatives Gais (CIG), que es convertiria més tard en la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, de la qual fou secretari general fins al 1999.

A principis dels anys 1990 passà a tenir càrrecs de rellevància internacional, ja que del 1995 al 1999 és secretari general de la International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and internsex association (ILGA) i és reelegit en 1997. Va aconseguir que l’ILGA arribés a l’estatus d’ONG consultiva del Consell d’Europa i de les Nacions Unides. Petit ha rebut, entre altres distincions, la Medalla d’honor de Barcelona, la Creu de Sant Jordi i el premi solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

L’entitat Intress, per la seva banda, parlarà de la realitat actual de la gent gran LGTBI+, ja que ha iniciat un projecte per acompanyar el projecte de vida de les persones majors del col·lectiu. El 2015, professionals d’Intress varen visitar serveis dirigits a persones majors del col·lectiu LGTBI a Amsterdam i Berlín a on realitzarem reunions amb les entitats que acrediten als serveis amb un segell (Pink Key) per tal de conèixer la seva finalitat i funcionament. 2017 varen treballar amb un grup focal LGTBI+ per tal d’escoltar in situ quines eren les seves pors, frustracions, desitjos i preferències.

Un cop analitzat tot el procés, Intress aposta per serveis inclusius que ofereixin una atenció que doni resposta a la singularitat de cada persona, reconeguin la seva biografia i especialment sensibilitzats amb el col·lectiu LGTBI+.

Actualment, Intress treballa per trobar la fórmula que garanteixi serveis d’atenció a persones majors del col·lectiu que respectin i donin els suports necessaris perquè les persones puguin desenvolupar els seus projectes de vida des de la llibertat i la dignitat. Convençuts que la formació de professionals, persones usuàries, famílies i la societat en general és l’eina que transformarà la mirada cap a les persones majors LGTBI+ a espais d’atenció i cura.

MÉS per Mallorca assistirà a la manifestació del pròxim 28 de juny, a les 19h a es Baluard per seguir reivindicant els drets i participar de les demandes del col·lectiu LGTBI+

Comença una legislatura de pactes

psm-pollenca | 19 Juny, 2019 16:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El passat dissabte 15 es va constituir el nou Ajuntament sorgit de les passades eleccions municipals i, especialment, sorgit dels nous pactes de govern fermats després d’aquestes eleccions. No entraré en perquè s’ha mogut amunt o avall cada regidor, ja que semblaria poc objectiu i cada partit ha de fer-ne les seves pròpies reflexions.

El que sí farem és analitzar les claus que haurien de tenir en compte els nous regidors (tots, els 17, no només els del govern), per fer que els ciutadans surtin beneficiats d’aquesta legislatura.

Els partits nítidament de dretes PP i Tots, varen sumar 2.543 vots (exactament els mateixos que al 2015) i 7 regidors (també com al 2015); els d’esquerres, Junts Avançam, Alternativa i Podem, en sumaren 2.997 (3.079 al 2015) i 7 regidors (al 2015 foren 8). Finalment els partits de «centre» o que diuen que no son ni de dretes ni d’esquerres, UMP i El Pi, sumaren 1.119 vots aconseguint 3 regidors (al 2015 feren 1.135 vots i 2 regidors). Per tant els partits d’esquerres foren els que, en bloc, aconseguiren major nombre de vots tant al 2015 com al 2019. Hagués estat ben legítim que s’hagués repetit un govern progressista amb un pacte amb el centre d’UMP i El Pi, però no va ser així. Els partits que podien inclinar la balança cap a un costat o cap a l’altre varen triar donar el govern a la dreta amb la batlia de Tomeu C. Ochogavia. Ben legítim, discutible políticament, però res a objectar.

Però el dia 26 els pollencins també votarem a les eleccions autonòmiques i al Consell. A les autonòmiques els vots als partits d’esquerres -PSOE, MÉS, Podem- sumaren 3.453 (el 53.2%). En canvi els de dretes -PP i Cs- en sumaren 1.451 (el 22.4%) i els de centre -El Pi- 1.156 (17.8%). Per tant majoria absoluta per l’esquerra.

Al Consell els pollencins votaren esquerres amb 3.214 vots (54.87%), dreta amb 1.301 vots (22.2%) i centre amb 1.003 vots (17.1%). Altra cop majoria absoluta per l’esquerra.

Que n’hem d’extreure de tot això? Que el nou Ajuntament té prou majoria, amb 10 vots a favor i al manco 9 regidors governant, per dur endavant les polítiques locals que trobin convenients i que s’ajustin al pacte de govern (que ja cal que facin públic íntegrament), però això no significa carta blanca per passar «el rodillo», com es diu habitualment, i imposar les seves decisions. L’esquerra que ha quedat a la oposició, tant pel nombre de pollencins que representen, com per la majoria absoluta de confiança atorgada en matèries que son competència del Govern i del Consell, ha de ser necessàriament un actor principal a la política pollencina.

La oposició pollencina està absolutament legitimada i obligada a defensar el mandat dels seus votants que li donaren 2.997 vots municipals i la majoria absoluta a nivell de Govern i Consell.

El nou batle i el seu equip de Govern té la obligació de dialogar i cercar els consensos amb els partits de la oposició per tal de dur endavant el màxim de iniciatives, però molt especialment aquelles que depenguin de les altres administracions. La col·laboració d’Ajuntament, Consell i Govern és molt necessària i la lleialtat institucional imprescindible, però en totes les direccions, tant d’anada com de tornada. Lleialtat institucional no significa que des del Govern i el Consell hagin de dir «amen» a totes les exigències del nou batle, sinó la predisposició d’asseure’s i pactar-les cadascú des de la seva responsabilitat i competències.

L’èxit o el fracàs de la legislatura dependrà de la capacitat del nou equip de govern, i en especial del batle, de cercar i trobar aquests consensos i pactes amb la oposició que permetin dur endavant els projectes que Pollença necessita.


Joan Mesquida [Pere Sampol – Última Hora, 05.03.2019]

psm-pollenca | 18 Juny, 2019 08:11 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article de Pere Sampol:

 

Vaig tenir l’oportunitat de formar part del que es coneix com el Pacte de Progrés que governà les Illes Balears la legislatura de 1999 a 2003, sota la presidència de Francesc Antich. D’aleshores ençà, no he volgut respondre a valoracions o comentaris que s’han fet sobre aquell període de govern, ni tan sols els que em poguessin al·ludir o implicar personalment, encara que els pogués considerar inexactes o tendenciosos. Avui trencaré, per una vegada, aquesta pauta de comportament. I ho faig després que Joan Mesquida hagi anunciat presentar-se a les properes eleccions generals com a cap de llista per Balears del partit Ciudadanos.

Unes setmanes abans de les eleccions autonòmiques del 2003, a les acaballes de la legislatura, el conseller d’Educació, Damià Pons del PSM, d’acord amb el conseller de Funció Pública, Josep Maria Costa, tancaren un acord amb els sindicats per a l’homologació salarial dels ensenyants de les Illes Balears, fet que suposava un increment salarial i l’abonament de les quantitats endarrerides. Vet aquí, però, que el conseller d’Hisenda, Joan Mesquida, malgrat els precs desesperats del conseller d’Educació, es negà a transferir els recursos econòmics necessaris per complir el compromís adquirit, al·legant una manca de disposició econòmica. Com a conseqüència, el sindicat STEI, molt majoritari en el sector, la mateixa setmana de les eleccions autonòmiques, envià una nota a tots els seus afiliats denunciant l’incompliment del Govern. Un tema que afectava desenes de milers de funcionaris i les seves famílies, en un sector que, segons les enquestes, el PSM tenia bona part del seu electorat. Naturalment, mai podrem quantificar l’impacte que aquella decisió (no pagar les quanties pactades) tengué sobre els resultats electorals. El fet és que, en les eleccions del diumenge següent, el PSM va perdre el 25% dels vots, i, el que és pitjor, l’esquerra perdé la possibilitat de seguir governant.

 (Segueix)

Retorn al centre? [Pere Sampol, 14.05.2019]

psm-pollenca | 11 Juny, 2019 08:09 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Artiicle de Pere Sampol:

El resultat electoral del Partit Popular només es pot qualificar de calamitós. Perdre més de la meitat dels diputats en unes eleccions generals mereixeria una reflexió més profunda de la que va fer Pablo Casado, qui, malgrat haver reconegut els mals resultats, segueix exhibint la seva característica altivesa. La veritat és que el nou líder no ho tenia gens fàcil després de la caiguda de Mariano Rajoy, provocada per una moció de censura que trobà els suports parlamentaris per mor de la condemna per corrupció del Partit Popular. Mostrar modèstia, humilitat i penediment hauria estat el més convenient en iniciar una nova etapa, i intentar deixar en el passat més de nou-cents imputats per corrupció. Però aquest no és l’estil del pare espiritual de la nova dreta, José Maria Aznar, instigador d’una manera de fer política que va fer fortuna amb el lema «sin complejos».

Així mateix, per influència dels barons del PP que encara conserven algun poder autonòmic o municipal, la Direcció del PP va anunciar un viratge cap al centre i la moderació. Com a resultat, n’ha sortit l’eslògan de la campanya municipal i autonòmica «ho farem bé», que sona com la tímida expressió d’un infant després d’una bona renyada per haver fet una malifeta.

 (Segueix)

La taverna.

psm-pollenca | 07 Juny, 2019 11:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Es diu que el Parlament és la cambra de la sobirania popular. Allà on s’asseuen els representants elegits pel Poble, els quals, a la vegada, elegeixen el president del Govern. Els diputats i senadors «gaudiran d’inviolabilitat per les opinions manifestades en l’exercici de les seves funcions», segons estableix l’article 71.1 de la Constitució Espanyola. L’objectiu d’aquesta prerrogativa, establerta a pràcticament totes les constitucions de les democràcies parlamentàries, és preservar la independència dels representants electes. Independència de la Monarquia, en el cas de les monarquies parlamentàries, i independència del Poder Judicial. El parlamentarisme, a més, defensa que en el Parlament s’ha de poder expressar i defensar amb total llibertat qualsevol opinió, per estrambòtica que pugui parèixer. D’això es tracta, que els parlamentaris electes puguin traslladar a la resta de la Cambra les propostes i opinions que els han delegat els seus electors.

La setmana passada va tenir lloc al Congrés dels diputats la solemne sessió constitutiva de la nova legislatura. Una sessió en què els diputats electes juren o prometen acatar la Constitució. Ja és tradició, tant a les Corts Generals com a diferents parlaments autonòmics i ajuntaments, que alguns electes acatin la Constitució fent servir alguna fórmula que faci èmfasi en la defensa d’algun tret diferencial. Les més comunes són «per imperatiu legal», o «sense renunciar al dret d’autodeterminació». Fórmules, per cert, declarades perfectament constitucionals per sentència del mateix Tribunal Constitucional.

 (Segueix)
Powered by LifeType - Design by BalearWeb