"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pactes pel poble o pactes d’interessos?

psm-pollenca | 24 Maig, 2011 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A Pollença sembla que el vot es distribueix entre molts partits, però sempre dins uns compartiments estancs. Malgrat sovint es digui que es vota la persona i no la ideologia, la divisió del vot entre partits de dretes, “centre” i Esquerra es manté inalterable des de les passades eleccions:

 

Esquerra:

AxP, PSOE, PSM,ERC,PSIP

“Centre”:

LLiga, Convergencia-UNPI

Dreta:

PP, UMP

2.631

1.699 vots

2.237 vots

6 regidors

5 regidors

6 regidors

 

Això ens indica una tendència cap al progressisme al nostre poble. Si els partits de cada bloc s’haguessin presentat junts el resultat en regidors hauria estat el següent:

 

Esquerra: 7         Centre: 4             Dreta: 5

 

Si aquest anàlisi ho traslladem al vot per a les eleccions autonòmiques tindríem el següent quadre:

 

Esquerra

“Centre”

Dreta

ERC

PSM

PSOE

EU

CxI

Lliga

PP

ASI

UPyD

273

797

1631

186

471

707

1980

42

56

2.887

1.178

2.078

 

Podem veure com aquest efecte es encara més acusat. Especialment significatiu es veure com els votants del “Centre” es desplacen cap a l’esquerra a les autonòmiques (fet que podem atribuir al perfil de la llista de la Lliga) o cap a l’abstenció (possibles exvotants de CxI, que han deixat el seu partit fora del Parlament).

Per tant queda clar que a Pollença pesa més l’esquerra que la dreta, si ens hem de creure allò que afirmen des de CxI-Unpi i Lliga: que no son ni de “dretes ni d’esquerres”.

Això es important tenir-ho en compte a l’hora de formar el pacte de govern. Els qui poden decantar la balança (la Lliga especialment), que faran? Tenir en compte les preferències del poble i conformar un govern de centre-esquerra, o optaran per la comoditat dels governs amb pocs membres i es decantaran cap a la dreta?

Des de la Lliga els seus membres han afirmat durant la campanya per activa i per passiva que no estan per la feina de fer batle a qualcú del PP, i que s’ha de dialogar i cercar acords per fer un equip de govern ampli, ben preparat i que prioritzi “el bé del poble”.

Ara veurem si això es porta a la pràctica o al final la Lliga caurà en la mateixa dinàmica que molts altres partits quan toquen poder. Oblidar-se d’allò que han promès i cercar la manera més còmoda d’aguantar la cadira. Ara és l’hora de mullar-se.

Comentaris

 

Re: Pactes pel poble o pactes d’interessos?

Paco | 25/05/2011, 20:09

me sumo a lo que ha escrito agla esta mañana

 

José Galan

jrv | 25/05/2011, 20:03

Molt bò això de les vaqueras del PP, t'agraeixo l'ironia i el sentit de l'humor.
Certament, si en JCC no s'ha borrat del PSOE, o és massoquista, o pitjor, és com ells.

 

JCC

Felip | 25/05/2011, 14:18

Encara no t'has borrat?

 

JUAN FERNANDEZ, CANDIDAT AL PSOE A LES ELECCIONS DE 2015

JCC | 25/05/2011, 13:11

El PSOE hauria d'haber presentat en Juan Fernandez, ven segur que haguesin tret molt millors resultats.
Ánimo Juan, a por las próximas!
P.D. Si no es así yo me borro

 

Centre

joan | 25/05/2011, 12:45

Convergencia un tom cap a l'esquerra?
Per això s'ha mirat de nodir de gent del PP?
Jo penso que tal volta és una dreta no espanyolista, però poc més.

 

Ja veurem

Idoi | 25/05/2011, 12:36

Això de vaqueras populares... algunes regidores del PsoE no han posat molt amunt el llisto per superar-lo, la veritat.

 

MUNAR+PP

Loli | 25/05/2011, 11:22

Tornam als anys 80
MUNAR + PP

I en jaume font de padrí de nocés (que per lo vist ara és d'esquerres

 

pactos municipales

José Galán | 25/05/2011, 10:22

I todos estos de izquierdas de la Lliga, como lo haran con el PP? I sobretodo, como haran un equipo de gobierno con las marujas de la lista de tomeu del juma? Porque las vaqueras populares, no creo que esten por la labor de hacer muchos esfuerzos. Iran al Ayuntamiento con las tejanas i el sombrero tejano? Traeran al Coyote Dax?

 

Rosita

JRV | 25/05/2011, 10:19

I afortunadament tampoc PSIP

 

PACTES

Rosita | 25/05/2011, 09:42

Després d'un parell de dies shock, torn a la crua realitat. Em sembla que hi ha poc a gratar, qui mana és en Jaume Font,i fora pardalaries.
El més trist de tots, és veure el personal de PP, com poden treure el poble del fang aquestes peces?
No hi ha Alternativa...

 

pacte fet

aglà | 25/05/2011, 06:59

Jo crec, que el pacte ja va quedar enllestit el mateix diumenge a vespre. Per part del PP oferir a na Malena el càrrec que actualment té, allà on cobra 4.500 euros nets mensuals, i una regidura com Cultura, per exemple, a l'Ajuntament, on treure 1300 euros més, tot això sense mater-se de feina. El número 2 de Lliga, que segon "ràdio calle" actualment està a l'atur, agafaría la dedicació exclusiva i el número 3 la regidura d'educació.
No somieu truites, el pacte d'esquerres no té res per oferir-li, i pensau que aquesta al·lota des que va acabar la carrera no ha fet res més.

 

Dimissions, aar no.

Joan Solivelles | 24/05/2011, 22:56

Ara no es el moment de dimissions. Es el moment de feina. Ja canviaran el candidat per les properes, pero ara els han triat per fer feina. Que facin un bon pacte.

 

CARTA OBERTA A MARIA DEL MAR SASTRE DEL PSOE

Marti Cifre | 24/05/2011, 18:33

Permeteu-me emprar el vostre blog per enviar una carta oberta a na Maria del Mar Sastre ja que no puc fer-ho a través del blog del PSOE simplament perque no en tenen. Tot i que durant la campanya electoral, almenys als dos debats, aquesta al·lota va dir que a l'ajuntament li faltava una nova web i més comunicació. Doncs ha tingut quatre anys per donar a ca seva i no ho ha fet...
Maria del Mar Satre:
En política un a d'ésser conseqüent i asumir responsabilitats. Tu vares ser bona per sumir la responsabilitat d'ésser la candidata al PSOE i els resultats obtinguts tan dit que no ets digne de tal responsabilitat. L'obtenció de més del doble de vots al Parlament per part del PSOE que a la teva candidatura així ho demostren. A tot això se li han de afegir algunes mentides públiqueS que has dit, sobretot les referides al teu sou, les quals han calat a la gent.
Per tot això, haries de fer un exercici de responsabilitat política, dignitat i seny i dimitir el més aviat possible. Si no ho fas, demostraras al poble que el teu interés és purament econòmic i duras a les pròximes eleccions el PSOE a la ruïna total i absoluta.
Gràcies i salutacions cordials.

Gent del PSOE reflexionau les meves paraules.
Pels incrèduls, donar un cop d'ull al següent enllaç: www.volemsabempodem.org/sites/default/files/sastre_pollenca_web.pdf

 

veureu

Idoi | 24/05/2011, 17:32

La lliga deixara cal el seu progresisme amb els pactes que fara amb el PP, temps al temps...

 

Govern municipal

jrv | 24/05/2011, 16:36

el cert, és que algú ha de ser batlle o batllessa. Els cert és que aquest poble, mes que mai, necessita mà de metge. El cert és que algú ha de tenir seny, si pot ser, com més siguin millor.
El cert, és suposar que el mes votat ha de tenir la batllia. El cert és que de fora, no ens resoldran els greus problemes, i la major part de ciutadans veurien com una traició un canvi de cromos que perjudiques Pollença. El cert és que , amb els greus problemes d'atur i econòmics que tenim, qualsevol futur regidor que pastelejés o actués egoisticament, l'haurien de fotre fora a puntades de peu.

 

Pactes

Tomeu Cifre | 24/05/2011, 16:29

La Lliga oficialment n ho ha dit, pero qualcuns venien aquest missatge. Te don la meva paraula que es absolutament cert que a mi més d'un membre destacat de la Lliga m'ha dit que no pactarien mai amb el PP, que tenir PP a Govern, Consell i Ajuntament seria horrorós. Te podria donar noms i llinatges pero no ho fare, si no ho vols creure no ho creguis. De tota manera, que facin el que vulguin; del seu pa faran sopes.

Ara diré la meva porra de pacte: PP+Lliga+UMP. Batlessa quatre anys: Malena. En Tomeu del PP deixarà l'acta per ser conseller o director general.
A canvi de que? Potser a canvi de la batlia de Vilafranca a favor del PP. Pollença dins el canvi de cromos polític. Regeneració política m'has dit? forma diferent? força fresca? ....au, au.

 

la lliga no ha dit aixo

Pollença | 24/05/2011, 15:20

Jo no se d'on a tret l'informacio el Psm,pero jo que he anat a els seus tres mitings, que tenc amistat amb qualquns d'ells que van a llistes,mai han fet cap comentari de cap partit politic,ni de cap cap de llista,ni res d'aixo.Aixi que es impossible que hagui sortit d'ells:Que no estan per la feina de fer batle a qualqu del PP.
Pero si vaig sentir,al club devant tothom i devant els mitjans de comunicacio,que el Psm mai faria pactes amb el PP,aixo si que m'enrecord.
I ara voleu fer pressio,posant paraules que mai han sortit d'ells.
I estic ben segura.

 

A Joan

plural | 24/05/2011, 14:28

El PP es el partit que a tret més vots i això es induptable, ara bé, no la votat la majoria de pollencins com dius, si no solament un 24,3% mentres que més del 70% restant NO han votat PP i per qualque cosa deu ser. Fins hi tot els seus antics coalligats els han abandonat.
Que quedi clar que jo no propòs que es pacti amb la Lliga, si no que es una obció a reflexionar i a no rebutjar d'entrada. El tema no es de cadires si no d'acció de govern.

 

Dretes i esquerres

jrv | 24/05/2011, 13:00

Hi ha dreta, hi ha esquerra. I també hi ha una altra definició de tendencia , que jo diria " de butxaca", on hi ficaria UM, prou demostrat, unpi, ump, asi, i helas!! molts psoe...Es la nova tendència politica, que no és patrimoni exclussiu del PP.
Dit això, vull significar que a unes autonòmiques, el psm ha arribat a assolir els 1200 vots, i crec que això hauria de ser motiu d'anàlisi respecte a les locals...

 

Pobret en Joan

Biel Cerdà | 24/05/2011, 11:54

Joan, el pobret seràs tu, perquè jo no tinc cap necessitat de tombar en tomeu per jo tornar entrar. Em sap greu, però l'has errada. Jo ja he servit al meu poble amb 10 anys de regidor, fent tot lo bé que he sabut, potser tú t'ho hauries de plantejar. el qui fa coses és pot equivocar, el que s'amaga darrera l'anonimat, és.... ja m'entens. A més, en Tomeu és la nostra aposta com a PSM, i n'estic ben orgullós, així com la resta de l'agrupació.
Dona gràcies que tens aquest blog per dir la teva, i per tant, deixa que el PSM com a promotor, en digui la seva. De desesperats res de res, ben satisfets.
Comparteixo amb tu J. Sànchez que no existeix el centre, sempre sol ser dreta.
Au!
Salut!

 

Pacte de què?

P. Torres | 24/05/2011, 11:11

De la Lliga només sabem que persegueix els seus propis interessos (sous, a quanta gent pot col·locar, quants lloguers podrem mantenir...). Creus que d'això el PSM o alternativa en pot oferir alguna cosa?

Segurament seran els més coherents amb les seves motivacions...

 

Pactes

Tomeu Cifre | 24/05/2011, 09:59

Joan, no t'equivoquis, aqui no defensam cap pacte. A noltros no ens han encomanat la responsabilitat de formar govern. Els que hauran de demostrar la seva coherència son els de la Lliga.

 

Re: Pactes pel poble o pactes d’interessos?

Joan C | 24/05/2011, 09:38

No acab d'entendre molt be per que es considera el PP i UMP de dretes i Convergència, la Lliga i el PSOE de centre o d'esquerres. Els partits no són de dretes ni d'esquerres son les polítiques que realitzen les que es poden definir com de dretes o d'esquerres.
Per altra banda Tomeu, jo crec que si t'han elegit els ciutadans com a regidor hauries de cumplir el teu compromís amb ells,una altra cosa són les funcions dins el partit

 

Re: Pactes pel poble o pactes d’interessos?

Joan | 24/05/2011, 08:56

La responsabilitat del vostre fracas no es tota pel cap de llista, el segon tambe ha tirat penrera a molta gent. M'ensum una maniobra den biel per llevarse denmig en tomeu i intentar entrar a l'ajuntament a la desesperada, ara que s'ha quedat sense carrec a palma, pobret.
Si heu de tallar caps tallau-ne 2.

 

Re: Pactes pel poble o pactes d’interessos?

Joan | 24/05/2011, 08:54

Quina gracia les animalades que arribau a dir per intentar tocar cadira.
El PSOE es de dretes o d'esquerres segons vos conve a cada moment, i defensau un pacte de 6 o 7 partits per treure del govern al PP, la llista que han triat la majoria de pollencins.
Tan desesperats estau? Assumiu la derrota!!

 

castellano C

indignat | 24/05/2011, 08:06

Jose sanchez A., no estic gens d'acord amb tu. Entre altres pens que un dels motius per el que convergència ha perdut tants de vots, ha estat per el seu tomb cap a l'esquerra, desprès de treurer-se els corruptes que tenien que no sè prerquè sempre solen ser de dretes. S'ha castigat el tomb a l'esquerra i la situaciò econòmica i s'ha premiat la "corrupcion en Mallorca"

 

A Sanchez

PSM Pollença | 24/05/2011, 08:03

En bona part tens raó, J.Sanchez. No ens xupam el dit, sabem de quin peu calcen tots els partits. El que passa es que especialment els dos partits que aqui posam de "centre" diuen que son nous i s'han manifestat coma ani de dretes ni d'esquerres repetidament, i amb aquest argument han convençut a molts dels membres de les seves llistes. Ara hauran de treure's la careta i mostrar la seva realitat més descarnada. ja veus que això de "centre" ho posam entre cometes. Som els primers que no ens creim aquesta definició. Pero dos dies despres de les eleccions encara tenim dret a fer-nos els ingenus. Veurem si els grans plantejaments de regeneració es materialitzen o es queden en res.

 

Re: Pactes pel poble o pactes d’interessos?

J. Sánchez | 24/05/2011, 07:52

Aquest anàlisis està viciat des del principi: ser nacionalista o regionalista no es ser centrista. Convergència i Lliga son partits LIBERALS (de dretes). El PSOE (i també supòs que PSIP) demostren no ser d'esquerres en els seus posicionaments econòmics i polítiques econòmiques i laborals. Perquè seguiu mantenint aquests errors? Seria bo per tots explicitar el que hi ha i no derivar les coses segons la conveniència.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb