"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El xantatge de les inversions

psm-pollenca | 02 Juny, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests dies estam vivint en molts pobles de Mallorca les anades i vingudes dels diferents partits per conformar les majories de govern i anomenar els batles en els plens del proper 11 de juliol.

Entre les moltes variables que pesen en els partits a l’hora de decidir-se per trobar companys de govern es la qüestió de les inversions per part de les institucions supramunicipals (Govern Balear i Consell de Mallorca principalment). Els partits que tenen assegurat el govern d’aquestes institucions (podriem dir el partit, ja que el PP controlarà amb majoria absoluta aquestes institucions) tenen una força major a l’hora de perfilar-se com a candidats a governar el municipi perquè podran dur al poble “inversions”.

Es tracta d’una visió perversa de la política. Que a Pollença arribin o no inversions per part del Govern o del Consell no pot dependre del fet que el PP governi o no al nostre poble. Acceptar aquesta premissa seria caure en un xantatge inadmissible. Les inversions han d’arribar als diferents municipis en funció de la necessitat de les mateixes, de les mancances que dia a dia viuen els ciutadans dels pobles de Mallorca, no d’interessos partidistes.

Amb això des del PSM hem predicat amb l’exemple. Tot i ja estar a l’oposició, la Conselleria de Mobilitat del Govern Balear va implantar la tarifa única intermodal pel transport públic de manera pionera al nostre municipi. També el Centre de Turisme Ornitològic fou una aposta de la Conselleria de Medi Ambient que no va reparar amb el color del govern municipal. Talment ha passat amb altres inversions de la Conselleria de Cooperació Municipal del Consell de Mallorca, com la subvenció pel Miquel Capllonch del Moll o recentment pel Pont d’accés al Poliesportiu i l’Aparcament del pavelló.

El pacte UM-PP del 2003 es va justificar políticament per les “grans inversions” que suposadament havia de dur Jaume Mates a Pollença. El resultat: un Centre de Dia que encara ara no està acabat o un Auditori que després de vuit anys no ha passar d’esser una elucubració en la ment d’alguns. Gran bagatge d’aquest “pacte d’inversions”.

De la mateixa manera a la mateixa legislatura el pacte PP-UM a nivell balear s’explicà en clau d’inversions. I certament inversions se’n feren moltes, probablement fou la legislatura amb més ímpetu inversor de la democràcia. El resultat: un metro de Palma per a submarins, un velòdrom pel que no poden circular les bicicletes o unes autopistes que serviren per fer milionaris a tot un enfilall de polítics que ara circulen pels jutjats. I tanmateix desprès perderen les eleccions.

La gent, i el pollencins també, estan més preocupats per la gestió diària de l’ajuntament, pel manteniment dels nostres carrers. Volen un Ajuntament que els escolti, que sigui proper i accessible, no promeses d’inversions  enlluernadores que ja es veurà si arriben mai. Cal una nova manera de fer política, més propera, pensant amb les persones, no amb les plaques de les inauguracions.

 

Per damunt aquest solar en passejaren en Jaume Mates, i els "batles" pollencins de llavors, en Joan Cerda (UM) i en Tomeu Cifre (PP),  amb promeses de grans inversions. Ni auditori ni doblers, només pedres.
 

 

Comentaris

 

Re: El xantatge de les inversions

Tomeu Cifre | 06/06/2011, 14:44

Ho firm.

 

Re: El xantatge de les inversions

Un cansat de tanta xerrameca | 06/06/2011, 13:24

Donant voltes al mateix no arribarem a una Pollença millor. Ara la situació és la que és, al PSM hi ha en Tomeu i no en Biel i la situació del PSM Pollença és coherent amb la de Mallorca, en qüestió de coalicions; Alternativa és Alternativa i no EU i ERC ha fet la seva aparició. Tots han fet coses encertades i equivocades i ara hauran de fer feina plegats ja sigui al govern o a l'oposició. Només esper que els regidors vos pogueu mantenir al marge de tanta verborrea i pogueu parlar com a persones adultes.

 

Re: El xantatge de les inversions

Tomeu Cifre | 06/06/2011, 09:15

A jo me procupa molt poc saber que és Alternativa o Esquerra o Convergència o la Lliga. Ja s'ho fara cadacú amb la seva identitat, i enhorabona als que han estat capaços de créixen en suport de militants i votants.

Me preocupa molt més saber que és el PSM. I he de reconèixer que des de que milito a aquest partit, fa dotze anys, de vegades he tingut dubtes, especialment entorn de l'any 2006, quan hi va haver l'escissió d'Entesa per Mallorca.

Afortunadament puc dir que els dubtes se m'han esvait d'ençà que en Biel Berceló és el secretari general del nostre partit i que veig molt clara quina és la nostra posició dins el mapa polític de les Balears. I me sent molt còmode amb la coalició PSM-InicitivaVerds-Entesa, perque recompon el que sempre havia estat el PSM i que s'havia anat diluint amb la aparició d'altres partits. Ara la nostra feina és que el PSM de Pollença tingui la mateixa posició que tenim a nivell de Balears.

Jo sí que crec que som el partit que millor pot defensar els valors del nacionalisme, l'ecologisme i la justicia social reunits en un mateix projecte, malgrat aquests valors per separat i amb diferent pes puguin existir dins d'altres partits. Per noltros son valors indissolubles i que no poden existir un sense l'altre.

Segur que hem fet coses malament i altres de bé; però he de reconèixer que quan me diuen que estan "decebuts" amb el PSM mai es concreta res, mes enllà del pacte del 2007. Potser no hem sabut connectar prou amb la societat pollencina, potser altres partits han tingut més èxit il·lusionant a la gent, pero no per això crec que haguem de tenir un estigma que ens impedeixi difondre el nostre missatge i flagelar-nos continuament. Tampoc es necessari que les persones que han deixat el PSM per anar-se'n a altres formacions s'hagin de justificar criticant-nos, cadascú fa el que vol en consciència. Com tampoc es necessari que noltros hagem de demanar perdó per haver incorporat a gent provinent d'altres partits.

Jo ja no vull parlar del pacte de fa quatre anys, m'interessa molt més el d'ara, que el PP "està allí afuera".

 

increible

Al·lucinant | 06/06/2011, 06:32

Alternativa no és creible... es veu que més de 800 inexistents van votar a Pollença les pasades eleccions...

 

Re: El xantatge de les inversions

Desencantada | 06/06/2011, 02:39

Al manco Alternativa ha demostrat aquests 4 anys que és coherent i que fa bona feina. D'altre banda, ningú te cap dret de dir a un altre partit el que HA DE FER ("...s’han d’integrar dins el PSM a Mallorca..."). I menys encara havent tret la meitat de regidors que Alternativa.

Algú ha explicat molt be quin tipus de gent hi ha dins Alternativa; a més dels que ell nomena, s'hi han d'afegir també bastant gent preocupada pel territori i l'ecologia. I és evident que avui en dia no hi ha cap partit pollencí (ni tan sols el PSM) que es pugui atribuir en exclusivitat el pensament nacionalista, ecologista i de justícia social. Em sap greu haver de reconèixer que els darrers anys el PSM de Pollença ha desencantat molta gent (només cal mirar l'evolució dels resultats electorals) com per encara ara voler erigir-se en "el partit" que aglutini aquests sectors de l'esquerra al nostre municipi. I que consti que sempre m'he sentit del PSM però ja fa 2 legislatures que he votat altres opcions a les municipals (no així a les autonòmiques). Una certa autocrítica o simplement una autoavaluació en positiu seria bona. Tant de bo que a les properes eleccions municipals pogués trobar motius per tornar-vos a votar. Però per això el paper del PSM dins l'ajuntament ha de canviar respecte als darrers 8 anys.
(PD: disculpes per respondre aquí a aquest tema que no és el tema original del fil).

 

Re-lecture

Rosita | 05/06/2011, 20:57

Benvolgut jrv, jo no estic dolgut ni dolguda, com ho vulguis tu. Jo només et demanava que fosis més clar, res més. Volia informació clara del que havies insinuat. Només això. Na Josefa ho ha dit, que també pot ser siguis tu mateix. Però ja està bé saber-ho. Demanaré a Biel Cerdà que m'ho conti.

 

Re-lecture

jrv | 05/06/2011, 20:25

Rellegint els comentaris des de dia 2, veig que un o dos comentaris , assimilan Alternativa amb EU, el que no és cert. A Alternativa, ho puc afirmar, hi ha molt poca gent que es pugui classificar com a d'Esquerra Unida, en tot cas, és minoria. Hi ha gent que a militat molts anys al PSOE, acrates, al PSM , mes gent d'esquerres, sindicalistes de UGT, de CCOO, defensora del català i dels drets dels treballadors, i sobretot , gent preocupada pel futur de Pollença, i per la justicia social i les llibertats.
També escric això aqui per la gent dessinformada, i perque crec que a aquest blog es segueix parlant mes d'Alternativa que al de Urxella.
En tot cas, gracies per la existència dels dos blogs.

 

Re: El xantatge de les inversions

Pepe | 05/06/2011, 20:01

Molt bé Toni com sempre autocrític i obert. Si el PSM arriba a treure els resultats d'Alternativa no sé que diries.

 

Rareses

jrv | 05/06/2011, 19:55

A mi personalment algunes de les reaccions d'alguns membres de l'agrupacio del PSM de Pollença me semblen surrealistes i poc coherents, evidentment a aquest surrealisme no incloeixo a T. Cifre, en que la seva crida a fer feina i deixar-se de coverbos me pareix excelent.
Per altra part, Toni Marquet, i coneguent la teva molt lògica opinió sobre l'anonimat d'alguns comentaristes, m'agradaria l'expressesis sobre el dolgut "Rosita". (Dolgut, encara no se perque!).
Gracies i salut.
salutacions.

 

Re: El xantatge de les inversions

Joan C | 05/06/2011, 18:39

Toni "el PSM i esquerra " són l'esquerra nacionalista, EU i PSOE esquerra espanyolista, i on que da els partits que ha anat amb coalició amb vosltres al parlament i al consell, no existeixen? Perque sense ells no sou la tercera força de les illes?

 

Re: El xantatge de les inversions

Garci | 05/06/2011, 13:41

Benvolgut Toni, veig que et costa entendre el que és Alternativa. No tot és nacionalisme. Des del segle XIX hi ha una cosa que es diu federalisme municipalista. I això és tan vàlid com qualsevol altre posicionament idològic o polític. Alternativa no vol entrar enlloc. Ha obtat per un projecte municipalista (que dóna molts fruits i que si arriba enlloc). Jo no crec que sigui mal d'entendre. I trob molt pretenciós que creguis que tota l'esquerra nacionalista ha d'estar dins el PSM (hi ha molts altres projectes d'aquest estil que son tan legítims o més que el PSM). De totes formes, en aquest fil crec que no es discutia això, però bé...

 

Vist el vist

Joan Ramon | 05/06/2011, 10:56

Només dire dues coses:
Entenc que aquest debat les persones implicades el van tenir al seu moment, i ara no era el moment de retreure'l.
Entenc vistes les respostes que estic al lloc equivocat.
Salut

 

Lògica

Toni Marquet | 05/06/2011, 09:41

El PSM, és la única força que pot aglutinar a Mallorca la unitat d’esquerres nacionalistes, EU i el PSOE son "l’esquerra" espanyolista, (la dreta també està ben clara), per tant grups independents, o partits d’oportunitat que no arriben mai en lloc perquè no tenen esquena, si tenen bona voluntat s’han d’integrar dins el partit més apropat als seus plantejaments. Si és vol unitat de l’esquerra nacionalista s’han d’integrar dins el PSM a Mallorca i dins ERC al Principat. Si Alternativa és centralista no pot entrar al PSM. Però per ser creïble no havia d’haver sortit d’ EU. Tot el que esteu dient, està molt bé però sense principis ni fonaments.
Per altra banda, vull alabar la decisió i el comportament d’en Biel Cerdà al aconsellar no crear Bloc la anterior legislatura, malgrat en aquell moment jo tenia una altre opinió, el temps i les actuacions dels distints membres li han donat la raó.

 

Re: El xantatge de les inversions

Tomeu Cifre | 05/06/2011, 08:41

Sincerament i sense entrar a valorar si té raó aquell o aquell altre, no faig comptes perdre temps en discussions estèrils de coses passades o suposadament passades fa quatre o més anys.
Tenim una legislatura per endavant on tot apunta que la dreta governara l'estat, Balears, Mallorca i també Pollença, i la feina a fer pel PSM es la de lluitar perque no les seves polítiques no perjudiquin als ciutadans.
Som la tercera força a Balears, la única que pot oferir coses alternatives al PP-PSOE. I a Pollença hem de demostrar que som els que podem defensar amb més credibilitat els valors de l'esquerra nacionalista i ecologista a l'hora de fer feina pel poble. La resta al meu parer son vuits i nous.

 

Rosita

jrv | 04/06/2011, 18:19

Si t'agradan els noms i llinatges, "Rosita", comença per tu mateix, no exigeixis als altres el que tu no fas, perts tota credibilitat.
Jo, Joan Ramon Bosch Sangroniz.
Josefa Sanchez t'ha contestat el que tot hom sap, manco els que no ho volen saber.

 

Re: El xantatge de les inversions

Josefa Sánchez | 04/06/2011, 17:15

Parla de Biel Cerdà. Que segons gent que va anar a la seva llista els havia dit que si no era imprescindible no pactaria amb UM. És el que m'han dit.

 

JRV

Rosita | 04/06/2011, 16:11

jrv, vist que t'agrada el cara a cara, i la transparència que prediques, no estaria gens malament que li posasis nom i llinatges a les teves insinuacions, ja que ho comentes. Del contrari, fas el mateix que els altres, tires la pedra i amagues la mà. I jo amb les teves insinuacions com a simpatitzant del PSM d'Alternativa,i d'ERC, m'agradaria sabre de qui parles quan fa reunions a esquena de la seva llista e incompleix la paraula.
Gràcies.

 

Nins

castelao | 04/06/2011, 10:22

Tanta sort que teniem una regidora amb dedicació exclussiva per a les escoles...

 

auditorium

Tonina | 04/06/2011, 08:45

Joan Ramon,
tens tota la rao.
Amb lo il·lusionats que estaven els nins

 

Moneos

Joan Ramon | 04/06/2011, 08:11

La necessitat d'una sala Multifuncional a Pollença és d'escandol. L'altre dia (Dilluns 30),la festa del final de curs de l'escola de música va haver de ser suspesa per mor de la pluja.
Tots aquests anys parlant de Moneo, no han fet més que possar Pollença a la coa en equipaments.

 

Cosefa Sánchez

jrv | 04/06/2011, 07:28

També en els teus comentaris , Josefa, estic majorment d'acord.
Tan sol expresarte que el que no és legítim, es fer les reunions a esquena dels que van a la teva lista i que han depositat la confiança amb tu, o pactar posteriorment amb una altra candidatura amb la que havies promes als teus que no pactaries, perque cas contrari, no venien a la candidatura, i consti que l'afectat no soc jo. Enganyar no és legitim, al manco moralment. Per a mi la transparència i el cara a cara encara te molt valor.
La unió de l'esquerra, la vertadera, jo la veig convenient, l'entrebanc son els personalismes i els quefecillos, que ni hi ha pertot. Tal volta la coherencia ideològica i el respecte a les persones en sigui el remei.

 

Bloc, Altternativa, etc..

jrv | 04/06/2011, 07:17

Rosita, el teu analisi es bastant objectiu (mai no ho és prou, el meu tampoc). La unió dels progres ( que jo en dic d'esquerra, i també esquerra nacionalista) tal volta no donés resultats, però menys en dona la seva divisió, en el cas de ERC i a nivell de Balears jo en diria atomització. En quan a l'odi, a mes de ser generalment en politica i fora d'ella un sentiment estèril, en el cas de la esquerra és absurd, i fruit de curtessa de mires, simplement dona profit i qui no n'ha de donar, també a la caverna. Massa quefes i pocs indis.

 

Re: El xantatge de les inversions

Josefa Sánchez | 03/06/2011, 20:54

Una puntualització:

- EU, Pepe García i companyia, apostaren pel bloc a Pollença i a les Illes.

- En Pepe anava a les llistes del Bloc al Parlament, sobre el nombre 20?

- El PSM de Pollença refusà formar Bloc a Pollença.

- En Biel Cerdà va asistir (si no organitzar) alguna reunió d'Entesa per Mallorca. Que consti que ho veig legítim.

- Biel Cerdà, candidat del PSM a Pollença, va anar el nombre 6 o 7 a les llistes del Bloc al Parlament.

Que ara parleu de Bloc em sobta bastant. Tot i que jo crec que per separat les coses van millor.

 

antic bloc

Rosita | 03/06/2011, 20:39

Jrv, en Pepe Garcia anava a les llistes del BLOC al Parlament al 2007, i no era Alternativa, però era EU, que ve a ser més o manco el mateix. I el BLOC el fromaven PSM-EU-ERC,que més o manco és el que hi ha a Pollença, i UNITAT, el formaven UM-PSM-ERC-ENTESA, que va ser un experiment que no va resultar gaire. El que volia dir, és que hi ha votants d'un i altre partit, que no se senten representats pels altres, i o bé decideixen no anar a votar, o voten en blanc, o trien altres formacions. Tot això no és una teoria meva, si t'informes veuràs que és així. I pot ser desafortunada la paraula odi, però pens que és així pel que sent d'uns i altres, quan parlen dins espais no massa oberts. En definitiva que la unió dels progres del poble, no crec que donàs bons resultats. Això si, ja voldria equivocar-me. No ho dubtis.

 

la meva ignorància

jrv | 03/06/2011, 19:13

Tinc entés que Alternativa per Pollença no anava a cap Bloc ni a cap "Unitat". Me sap greu que "Rosita" emplei la paraula "odi" per definir les relacions entre alguns partits de l'esquerra real, tal volta la paraula "rivalitat" seria mes realista, malgrat que el que jo crec que el que hi ha es simplement infantilisme i falta de visió del que la nostra comunitat vol i necessita. Crec que l'odi afortunadament no es compartit per la immensa majoria de membres dels partits a Pollença, siguin de dretes o d'esquerres, tal volta tan sols pels individus que han participat en actes de corrupció molt sonats, i que encara son ben vius als jutjats.
Siguem constructius, per favor.

 

NEGOCIACIONS

Martí du Verro | 03/06/2011, 15:58

Que putes hi pinta en Jaime Juan a les negociacions peperas. Ho sabeu? Que no viu per Palma aquest?
Que és que en Llobeta, Alonso, Petris i Cia no pinten res?
Déu ens agafi confessats amb aquest personal...

 

antic bloc

Rosita | 03/06/2011, 15:29

Quin caos, tot plegat fa peguera. En política 2 i 2 no fan 4, i de ben segur que els del antic bloc, junts no haguessin fet tants de vots, hi ha molt d'odi entre ells i entre els votants de les diferents formacions. No faceu demagogia d'això. O no vos recordau d'UNITAT?

 

Desbloc

Toni | 03/06/2011, 14:50

Es cert, els partits del antic bloc sumen 1.721 vots, algun llumbreres hauria d'explicar pq tan sols es va voler parlar de una possible coalició a Pollença, sembla que alguns anaven masa ocupats mirant si els covenia pegar el bot a Entesa?

 

Desbloc

Toni | 03/06/2011, 14:50

Es cert, els partits del antic bloc sumen 1.721 vots, algun llumbreres hauria d'explicar pq tan sols es va voler parlar de una possible coalició a Pollença, sembla que alguns anaven masa ocupats mirant si els covenia pegar el bot a Entesa?

 

Re: El xantatge de les inversions

Tomeu Cifre | 03/06/2011, 12:01

Noltros parlam amb ells, amb la Lliga, com parlam amb AxP, PSOE i ERC. No serà par noltros que governi el PP a Pollença. Certament podriem retreure coses a la Lliga, pero també a tots als altres. La nostra voluntat es mirar al futur i treballar per Pollença amb les persones més ben preparades que sigui possible, desde posicions progressistes i mallorquinistes.

 

adivinança

com anam de nirvis? | 03/06/2011, 11:33

A un lloc d'esquerres a l'altre de dretes?

Joan cerdà Rull?

El Psoez?

 

CxI

Corrupció per I | 03/06/2011, 11:27

Quins nirvis amb na Malena, ella igua és filla, però corrupcció per les illes(CxI), o era convergencia per les illes? té imputats a les seves files...
es veu que això de que sels acabi el xollo els té nerviosos...

 

Lliga

Les coses pel seu nom | 03/06/2011, 08:20

Filla de mare Mª Antonia Munar, de Pare Dolça Mulet.
Quan es quedà orfa pels temes de corrupció fou adoptada per Jaume Font, qui havia compli comdemna per fer votar els morts.
A Pollença es d'esquerres i a la Pobla de drets. Aquesta és Malena Estrany.
I vosaltres encara i parlau i vos i reuniu

 

Re: El xantatge de les inversions

PSM Pollença | 03/06/2011, 07:59

Els partits de l'antic "Bloc" PSM, AxP i ERC sumam 1.721 vots i 4 regidors (si s'hagues aconseguit la suma en una coalició seria la força més votada).

Si hi afegim el PSOE l'esquerra suma 2.512 vots i 6 regidors. El PP en te 5.

Ja per debatre: no tenim prou legitimitat per intentar un govern d'esquerres, ni que sigui governant en minoria ??

 

Pacte

Tomeu Cifre | 03/06/2011, 07:28

Ahir tinguerem una reunió els partits d'esquerres amb la Lliga, per continuar mirant de constituir un pacte de govern. No es va concretar res i, segons la Lliga, tampoc tenen res concretat amb el PP.

 

Re: El xantatge de les inversions

Tomeu Cifre | 02/06/2011, 15:38

Rafel JM, aquesta afirmació de que "És molt trist que partits amb menys implantació i tradició, com per exemple ERC, hagin estat capaços d'atreure més recursos per Pollença que el PSM" simplement es falsa. Te puc fer una relació completa de les inversions de les conselleries gestionades pel Bloc a Pollença, i en general pel govern durant aquesta legislatura, ja que hi formavem part i en com corresponsables.
I això sense desmereixer la feina que pugui haver fet ERC, que benvinguda sigui.

 

Excuses

Astorat | 02/06/2011, 15:14

El que si fa rialles és sentir en Joan Llado culpant els altres de la victòaria del PP, quan el no arriba ni a un 1,2 per cent dels votants a les Illes Balears, una mica de realisme (ja no demanare autocrítica), no els aniria malament.

 

Excuses

Martí Ll. | 02/06/2011, 15:00

Rafel JM, crec que vas errat el PSOE (plan E) ha duit més recursos que ERC, i respecte del PSM, ja penjaré el llistat, perquè ho vegis. Els que t'informen tan informat malament.

 

Excuses

Rafel JM | 02/06/2011, 12:58

Aquest article que és per justificar un possible pacte d'esquerres(?) que serà incapaç de dur cap inversió o dobler cap a Pollença?

És molt trist que partits amb menys implantació i tradició, com per exemple ERC, hagin estat capaços d'atreure més recursos per Pollença que el PSM,amb tants d'anys al govern...

Per lo vist ens esperen 4 anys més de sequia i endarreriment respecte al pobles veïns. A veure qui en té la culpa ara...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb