"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

psm-pollenca | 17 Juny, 2011 07:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

 

Aquests dies el nou Equip de govern, entre altres tasques, haurà de repartir entre els regidors les diferents àrees de govern. Quan el batle és elegit pel ple municipal, llavors ell mateix assumeix totes les funcions de l’Ajuntament. Per anar delegant aquestes funcions  en els regidors del seu Equip de Govern ha de fer els corresponents decrets on s’especifiquin quines funcions i damunt quins regidors delega aquelles tasques.

Aquesta situació ja l’hem viscuda quan hem estat en el govern, i per això pensam que val la pena fer-ne una reflexió per millorar la racionalitat en les delegacions de les diferents àrees. Sempre hi ha la tendència, i especialment quan es tracta d’un govern de varis partits, ha fer les delegacions en funció d’equilibris de poder. Això fa que sovint no es prioritzi la preparació de les persones a l’hora de desenvolupar el càrrec, o que es creïn àrees sense gaire lògica.

Així, noltros mateixos hem viscut la irracionalitat de gestionar una Àrea de Cultura de la que s’havia extret els Premis Pollença de Literatura, sense competències en Normalització Lingüística ni en cultura popular, en mans de Participació Ciutadana, o amb la gestió del Festival de Pollença i del Certamen d’arts Plàstiques, sense ostentar la presidència del patronat, que era del batle; i a sobre amb competències solapades amb Festes, que té més pressupost. També hem gestionat l’Empresa Municipal, però de manera “informal”, ja que la presidència del Consell d’Administració també estava en mas del batle. Això crea disfuncions i problemes a l’hora de prendre decisions i dirimir responsabilitats. En les negociacions per fer un pacte progressista a Pollença ja ho varem posar damunt la taula; les àrees s’han de regir pel principi de preparació i racionalitat.

Tampoc ha estat lògic que Urbanisme i Obres fossin dues àrees diferents o que Festes i Cultura no estassin unides (fins i tot incorporant ensenyament), com passa en la majoria de pobles, ja que les festes que organitza l’Ajuntament sempre han de tenir un component d’arrelament cultural en el poble. Tampoc ha estat molt lògic que en un moment donat hi hagués un mestre d’escola gestionant urbanisme i un arquitecte gestionés cultura. No vol dir que no pugui esser, sinó que simplement no és el més lògic.

Una organització distribuïda en vuit àrees, mes o manco lògica, podria anar en aquest sentit:

Batlia: Sense altres atribucions ja que la feina de coordinar un Ajuntament com el de Pollença ja es més que suficient. Amb dedicació exclusiva.

Urbanisme i Llicències.

Medi Ambient, Serveis i Presidència d’EMSER (Delegació Cala Sant Vicenç): per la manca de serveis d’aquest nucli podria tenir el mateix regidor.

Cultura (amb Nomalització lingüística i presidència del Festival) i Festes (també ensenyament s’hi podria afegir).

Economia, Hisenda i Personal: Amb dedicació exclussiva.

Ensenyament, Esports i Joventut.

Turisme, Comerç, Agricultura, Mercats i Fires (Delegació Port de Pollença): Pel pes del turisme en el Moll podria esser el mateix regidor. Es necessari que el comerç sàpiga qui es el seu regidor, i que aquest gestioni les fires des del punt de vista comercial, no festiu. Amb dedicació exclusiva.

Serveis Socials, Residència i Sanitat.

Evidentment hi hauria altres combinacions possibles, en funció de la disponibilitat dels regidors que no tenen dedicació exclusiva (aquí n’hem posades tres, que foren les que acordarem en les negociacions del pacte), pero l’aplicació dels criteris de preparació i racionalitat que hem esmentat ens duen cap a aquest esquema.

Estam segurs que, tal i com s’ha anunciat les darreres setmanes, aquests criteris presidiran l’acció de govern. En qualsevol cas esperam que en els propers dies ja es crearan les àrees de govern hi podrem opinar sobre el que s’ha fet.


Xerrada dels Amics del Campament dels Soldats a Pollença

L'associació dels Amics del Campament dels Soldats d'Artà, en col·laboració amb Inicitiva Ciutadana per Pollença, presentaran l'associació i amés aprofitarien per presentar el seu projecte de voluntariat arqueològic per poder fer una campanya arqueològica al citat campament.

Serà el proper dilluns dia 20 de maig a les 20h. al Centre Cultural Guillem Cifre. Comptarem amb alguns membres de l'associació a més del doctor Pere Salas.

 

Comentaris

 

zwxjzhvxbl

bapseuvmdg | 28/07/2020, 05:44

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

ICP | 18/06/2011, 08:38

Gràcies per publicitar la Xerrada dels Amics del Campament dels Soldats a Pollença

Ens veiem el proper dilluns dia 20 de maig a les 20h. al Centre Cultural Guillem Cifre.

Si voleu ja tenim el cartell i el podeu penjar.

 

Crisis del sistema?

Joan Ramon | 17/06/2011, 17:54

Paco, penso que almenys en una cosa coincidim, la democràcia no ens garenteix que la gent més preparada sigui l'encarregada de gestionar les institucions, crec que això és evident.
Ara, la pregunta que segurament et fas, i jo també, és, com solucionar això?
La frase ens diu "la democràcia és el sistema menys dolent", però tal vegada, fins i tot siguent el menys dolent, ara mateix pot i hauria de millorar-se molt.
No correspon als Ajuntamnets, però si que els ajuntaments poden aportar en aquest sentit: Transperència, participació ciutadana real, mecanismes de participació com puguin ser les consultes als ciutadans, publicació de els fons dedicats a diferents arees...
almenys així penso jo que suposaria anar a més.
Salut

 

Sous

Peronella | 17/06/2011, 17:45

Tal volta idoi, si s'han de contractar assesors, estaria bé que es contractasin aquests i es pagasin del sous dels regidors.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Tomeu Cifre | 17/06/2011, 12:23

Bé fins ara tot són rumors i no tenim cap constància "oficial" del repartiment d'àrees. Esper que apliquin el seny i no facin "fregits i bollits". Esperarem.

 

Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Rappel | 17/06/2011, 12:05

Estic bastant dacord amb el repartiment que comentes Tomeu. Però me sembla que no te feràn gaire cas. Pel que es diu, el repartiment no s'ha fet en base a la preparació, sino en base a... Sobre tot tenint en compte la mescla que fan, només cal dir que el regidor de Serveis Socials, també portarà fires i mercats de Pollença (una altre durà fires i mercats del Moll), i sembla que el mateix (que per cert serà en Llobeta), portarà festes. La resta més o manco segueix el mateix embolic.

Sobre tot no sembla que es mantengui cap concordància entre àrees de l'Ajuntament i regiduries. Així ens trobarem que dins una mateixa àrea, hi haurà diferents regidors implicats.

Per altre part, sembla que continuarà la duplicitat de funcions entre Pollença/eu Moll... No ho sé tot sembla unmal merder. Tal volta esteim equivocats, per que el repartiment que han fet és mal d'entendre.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 11:53

la falta de preparacion de los politicos electos hace necesaria la contratacion de mas asesores o de mas tecnicos, que gestionen aquello que les desborda
y sin contratar a nadie mas, hacen perder mas tiempo a los funcionarios explicando a los concejales que hay que hacer, las posibilidades de hacerlo, de que manera, ...

 

Transperència

Joan Ramon | 17/06/2011, 11:36

Benvolgut Paco.
Disentir no crec que sigui enfadar-se, crec que dirigeixes les queixes a qui no corresponen simplement.
Un altre cosa seria enfadar-se, davant una discrepancia i cab una altre discrepancia, no creus?
De fet, jo mantenc que els quatre primers del PSM no eran pitjors que a cap altre llista, i reunien condicions per formar pard d'un possible govern, però els resultats lectorals no els donaran aquesta oportunitat, per tant, és un debat que ja no tendria sentit emprendre. També crec que el PP no presentava uns cinc primers per governar (crec alguns es veuran desbordat per la situació del consistori, fet del que no sel's pot responsabilitzar evidentament, però que no els lliure de una responsabilitat de govern), fet sorprenent vegent que era previssible que poguesin governar.
És una opinió, tan o tan poc valida com qualsevol altre, i no per això deix de llegir i escoltar les teves, no crec que aquí ningu envii els altres a porgar fum, només es constata que altres partits no obrin vies de comunicació amb els ciutadans, tal com fan Alternativa i el PSM.
Crec que això és una evidència.
En quan al que hem de manester, jo seguint el mateix fil, crec que partint de la transperència (principi per a mi bàsic), moltes més coses.
Salut Paco, i penso que és bo que vissions diferents participin als blogs oberts del municipi.
a mi particularment, veuré els blogs tan vius, me sembla un bon simptoma en la preocupació dels ciutadans pel futur del nostre municipi.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 11:21

no es mi intencion hacer de oposicion, ni a la oposicion ni al equipo de gobierno
estaba intentando debatir sobre temas que estan en boca de muchos, como la preparacion o idoneidad de la gente que se presenta a las elecciones
y lo hago aqui porque vosotros os prestais a ello, lo cual se agradece
me gustaria poder hacerlo en otros espacios de debate abiertos por otras formaciones politicas, y les animo a que los abran, abriendose asi a todos los ciudadanos
mi voluntad no ha sido, en ningun momento, la de molestar, y me disculpo si lo he hecho, pero me sabe mal que una vez habeis abierto un hilo os enfadeis con aquellos que discrepan

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Tomeu Cifre | 17/06/2011, 11:03

Paco, els cinc primers de la nostra llista (i me qued en cinc perque es el que ha tret el PP, que es qui n'ha tret més), son gent sobradament preparada per dur àrees de govern, tots cinc amb carrera universitària (que no es prova de bon govern, però sí de preparació), i d'ells tres amb experiència de govern, a l'Ajuntament, Consell i Govern Balear. Tot això sense desmerèixer als altres de la nostra llista ni als membres de les altres llistes, als qui no hem posat en dubte en cap moment la seva preparació.
Paco, te record que estam a la oposició i que les eleccions han passat, ja no té gaire sentit dedicar-se a fer oposició de la oposició. És la meva opinió.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 10:31

lo unico que he hecho en mis comentarios, al hilo del post del dia, ha sido recoger una preocupacion de muchos ciudadanos respecto de la preparacion de los politicos que acceden al consistorio
necesitamos abogados, economistas, arquitectos, ingenieros ...?
necesitamos gente con experiencia en gestion?
necesitamos gentes con conocimiento del funcionamiento de la administracion (muy diferente del funcionamiento de la empresa privada)?
necesitamos gente simpatica que diga si, si a todo?

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 10:27

los blogs del psm y de urxella dan la oportunidad a todos los pollensines de conocer el funcionamiento de su ajuntament ante la opacidad de sus dirigentes
no caba ninguna duda que el exitoso resultado obtenido por alternativa en estas pasadas elecciones ha sido gracias a la excelente labor realizada en su blog, a traves del cual mucha gente se ha enterado de cosas que se intentaban ocultar, y ha tenido acceso a nuevas propuestas en lugar de acatar la letania del "las cosas son asi"
pero me sabe mal que cuando alguien discrepa (sin insultar, ni menospreciar)de la linea oficial del blog se le mande a los de otros partidos

 

Enhoraona

Ramon Berenguer | 17/06/2011, 09:46

Crec que els quatre primer del PSM eren gent prou preparada, no diré el mateix del Global de la llista, però els quatre primers si, evidentament és una opinió personal.
També és una opinió personal, la mateixa que pensar que la segona de la llsita del PP té un nivell bastant pobre.
Si no es pot acceptar això, tal vegada Paco el que només té un prisma per mirar les coses et tu, totalment legitim evidentament. Per cert, els Blogs per poder comentaris de UMP, PP, Psoe, Esquerra i CxI on són?
Enhorabona a PSM i Alternativa per possibilitar el debat.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 09:38

estaban preparados los miembros de vuestra candidatura?
cuando tengas un rato me cuentas a quien pensabas dar cada una de estas areas y en base a que principio de racionalidad
o en que os basasteis oara hacer vuestra lista?

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Tomeu Cifre | 17/06/2011, 09:03

Això ha passat moltes vegades, Paco, pero hauria de canviar radicalment. Sobre la preparació dels que han sortit elegits no opinaré; ja veurem com ho fan. De vegades s'ha fet repartiments d'arees incomprensibles i pens que no es pot caure en el mateix error.

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 08:43

el reparto de areas se corresponde con un reparto de cromos segun la dotacion presupuestaria de cada una de ellas, o la capacidad para influir en la sociedad y en los votantes

 

Re: Racionalitat en les arees de l'Ajuntament

Paco | 17/06/2011, 08:42

preparacion y racionalidad?
estos criterios no sa respetan a la hora de conformar las listas, por eso los que salen elegidos no son ni los mas preparados ni los mas racionales de cada partido
no hay en cada partido, sobre todo en aquellos que tienen mas simpatizantes y militantes, gente mejor preparada para gestionar el municipio?
no tiene el pp mejores conocedores del funcionamiento de las instituciones?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb