"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Transparència i solucions

psm-pollenca | 20 Juny, 2011 10:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Desprès de la pre-campanya i campanya electoral i de les setmanes de negociació dels pactes de govern, arriba l’hora de la veritat, d’enfrontar-se amb els problemes del municipi complir amb les promeses electorals. Son quatre anys de feina per endavant i no es canvia el rumb d’un Ajuntament en dos dies. Ara bé, per canviar el rumb cal saber cap a quina direcció ens dirigim.

Per això ja és hora que el govern municipal (PP-Lliga) faci públic el contingut del seu pacte de govern: quins assumptes prioritzaran, com gestionaran la situació econòmica, quines  inversions d’altres administracions a Pollença s’han pactat... Els pollencins tenen dret a saber quins son els motius que han dut a les seves respectives cadires als que ara mateix governen el poble. La transparència, el donar el net als ciutadans, és una premissa que tots els partits varem exposar durant la campanya i ara cal demostrar que aquest compromís de proximitat al poble es quelcom més que paraules.

Fins ara coneixem el programa dels diferents partits, PP (quatre retxes) i Lliga(un triptic), i també la proposta de pacte que va fer la Lliga als partits d’esquerres. Amb aquests documents és amb els que fins ara ens podem basar per saber cap a on aniran les coses.

Una primera prova pel nou govern ha estat la seva reacció davant els casos de les Platges i de la Piscina Municipal. Son herències de l’anterior legislatura, però la manera de solucionar els problemes ja depèn d’aquesta. En ambdós casos sembla que no s’estan complint els plecs de condicions de les adjudicacions de les explotacions.

Des del PSM pensam que la postura de l’Ajuntament ha de ser la d’exigir  el compliment dels plecs de condicions, ja que amb aquestes condicions les empreses varen poder guanyar els concursos públics. Si finalment no es compleix amb l’estipulat, l’Ajuntament té la obligació de rescindir les concessions.

Tenim molt clar que la concessió de l’explotació de es platges hauria de recaure directament damunt l’Empresa Municipal de Serveis, com ja hem explicat moltes vegades. En el cas de la piscina el que no s’ha de fer es permetre que les depeses siguin públiques (gas-oil, manteniment i ara també, l’electricitat) i  en canvi els beneficis de l’explotació siguin privats. La conjuntura actual i el nombre de piscines al nord de Mallorca dificulten que aquestes explotacions siguin rendibles, per això una de es opcions a contemplar hauria de ser la municipalització del servei si es veu que tanmateix els concessionaris no son capaços de fer front a les despeses de la instal·lació.


 

Dilluns dia 20 de maig a les 20h. al Centre Cultural Guillem Cifre.

L'associació dels Amics del Campament dels Soldats d'Artà, en col·laboració amb Inicitiva Ciutadana per Pollença, presentaran l'associació i amés aprofitarien per presentar el seu projecte de voluntariat arqueològic per poder fer una campanya arqueològica al citat campament.

Comentaris

 

Opossicions

jrv | 22/06/2011, 09:16

Tal volta, Paco, el terme, adjectiu " victimes" pugui semblar exagerat, però, per favor, no llevis la màxima culpa a qui la te: els diferents consistòris que han permés aquests situacions de provissionalitat sine die. No serà el tècnic, ni el treballador interí que convoqui les opossicions, per tant, si hi ha culpa, i n'hi hi ha, és dels que no convoquen opossicions. A mes, estic ben segur, que molts dels que haurien de convocar les opossicions, no saben, ni sabrien per que les convoquen, quines han de ser les funcions dels diferents tècnics, treballadors, si fa falta o no. Dins la meva ja llarga experiència dins l'Ajuntament te puc dir que en aquest moment hi ha dins la plantilla, i com a fixes, gent que va començar fa 29 anys sense contracte ni fer cap tipus de prova selectiva, i està fix, gent que treballava de peò i cobrava de capataç, gent que va entrar amb contracte de mesos , sense opossicions, fa mes de 20 anys, i està fixa de plantilla, fins i tot han pujat de categoria, etc. etc. etc.Crec que cal "correr un túpido velo" i posar ordre al que hi ha, començant per ajustar les plantilles, i la professió de cada lloc de feina a les necessitats REALS, i el cert és que la plaça de tècnic de grau mitg o superior, a Emser, és necessaria, però cal especificar-ne les funcions. En aquest moment, tan sols s'especifica "assessoria tècnica", es a dir: RES, o casi res, en relació a les necessitats.
Passant l'ironia, te dire que tal volta no convé que el personal sigui superior, en seny i capacitat , als polítics, no sigui cosa que s'adonin lo limitats que son alguns d'ells i caiguin en depressió, i els haguem d'aguantar així, ja basta quan pareix que estan bé, per contrast amb el grau de preparació del personal podria passar. Convé tal volta que aquest part folklorica és mantingui, començant pel rellorge de l'esglessia del Moll, el sancristo a la sala de plens, les bejenades dels plenaris, l'ocultació de dades, el castig als funcionaris i personal eficient, el premi als enxufats i pilotes.
Ho sento, a vegades no puc mes...

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 21/06/2011, 22:05

si todos nos acordamos de cierta tecnica del museo que incluso salia en el caso voltor ...

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 21/06/2011, 21:50

Paco, encara que això pugui haver passat, ni son tots ni la majoria. Crec que s'ha de resoldre, pero no crec que sigui culpa dels treballadors. El mateix vestit a mida(que no dic que s'hagi fet) es podria fer amb unes oposicions.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 21/06/2011, 21:20

yo no calificaria de victimas a quienes en lugar de enfrentarse a unas oposiciones en igualdad de condiciones a otros aspirantes, entran a trabajar en la adminstracion gracias a un traje a medida en forma de pliego de condiciones tecnicas

 

Autònoms

jrv | 21/06/2011, 16:55

Paco, la qúestió dels autonoms de Emser, o de l'Ajuntament, és una quéstiò que pens que objectivament, l'únic culpable és el mateix Ajuntament. Per a mi, atés el caràcter absolutament tècnic de les funcions a desemvolupar a Emser, cal l'assessoria tècnica , a la que jo hi afegiría implicació directa en la gestió, d'un tècnic de grau superior, especificant les seves funcions, responsabilitats, drets i deures, però això sembla des de uns 10 anys que no hi ha forma, és un tema senzill, però larg d'explicar.
El que és segur és que alguns dels autònoms son mes victimes que no responsables de la situació, malgrat sembli una altra cosa. De tota forma, i sense agraviar, el tema que treus, Paco, és una questió a resoldre, per acabar amb aquesta provisionalitat eterna, que és quasi norma a L'Ajuntament, com també és la questió dels contractes de subministrament d'aigua amb particulars, o pitjor, amb intermediaris dels particulars, rissant el ris dse les alegalitats. Aquesta questió molt pitjor que la dels autonoms REALS o falsos, i que dura ja mes de 20 anys...

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 21/06/2011, 15:14

Es ben cert, JRV, no te deman lloances, altra faltaria. I de fet prefereixo la sinceritat.

Per altra part, Paco, quan parlar dels falsos autònoms, he de dir que crec que es una de les coses que s'haurien de racionalitzar. De vegades sembla que culpabilitzem als propis treballadors d'aquesta situació, quan jo crec que en son les víctimes (algú me dirà que es pitjor estar a l'atur, cert. Pero cotitzar com a autònom, amb tot el que això suposa de precarietat, havent de cumplir un horari i estar fermat a un lloc de feina, no es el millor plantejament per cap treballador)

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 21/06/2011, 14:32

al hilo de todo esto, quiza podais explicar porque el ingeniero de emser no esta en nomina, y es, desde hace diez años, uno de los falsos tecnicos autonomos del ajuntament
esta tambien es un caso de externalizacion de servicios, de concesion de un puesto de trabajo, una irregularidad, vamos

 

Agraiment

jrv | 21/06/2011, 12:18

Tomeu, si jo tan sols puc escriure a aquest blog per expressar lloançes cap els regidors, sigui quina sigui la seva adscripció política, estem arreglats, aquest blog no servirà de mitjà per millorar el global del nostre municipi, que crec que és la seva intenció.
De tota forma, dir-te que tal volta jo sigui massa exigent amb el grau d'implicació de tots els regidors que assumeixen tasques de gestió i govern, i tan tu com en Biel no foreu els pitjors, ni de bon troç dels que jo he conegut, i de tota forma la part mes positiva es que vareu posar les persones mes avinents i capacitades a la gerència en les dues ocassions que us pertocà.
Es la meva visió, tal volta no sigui la mes encertada, però es la meva, ben contrastada per cert. S'apren mes d'una critica objectiva, que de mil lloançes subjectives.

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 21/06/2011, 07:20

Gracies per la "floreta", JRV. Agraeixo la sinceritat, pero ara ja no puc arreglar-ho.

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 21/06/2011, 07:05

Gracies per la "floreta", JRV. Agraeixo la sinceritat, pero ara ja no puc arreglar-ho.

 

PACO- HESSEL

jrv | 21/06/2011, 06:25

Procurau , per favor, que el nivell d'aquest blog no caigi a l'alçada de la discussió tabernaria i cutre.
Paco, el penúltim gerent era bó i era l'adequat per el moment de mala situació econòmica que la empresa patia i la seva gestió , la adequada, però sense la curta gestió del primer, EMSER no existiria, ja que va saber aguantar l'envestida del dessinteres polític i la burocràcia absurda. I el darrer, malgrat d'un altra tarannà del penultim, efectua actualment una molt bona gestió també. Un altra gerent en el passat posat per mor de la seva militància politica fou tal volta el menys preparat. Tal volta però els diferents regidors delegats que han desfilat per Emser, CAP d'ells no ha estat a l'alçada de les circunstàncies.
En quan a canviar els empleat públics, Hessel, no se si t'adones del disbarat que has expressat, o si era una broma, suposo que això darrer. On aniria la professionalitat i la preparació dels empleats públics si es canvies cada vegada per caprici dels votants i els votats? Creus que un policia, un administratiu, un simple picapedrer, s'improvisa? I creus que seria bo que els empleats públics estessin pendents també del favor i el caprici de qualque regidor o regidora aprofitat o entebenat? Un poc de seny i d'objectivitat, per favor !!

 

Gestió privada

JRV | 21/06/2011, 06:11

Paco i Hassel, un exemple de les maravelles de la gestió privada el tinc cada dia davant casa nostra actualment. La maravellosa empresa privada que ha assumit la gestió de les platges, no te les dutxes instal·lades, la platja, al manco la que jo veig cada dia, bruta, les boses de fems cutres plenes casi sempre, l'atenció als usuaris (Clients en deis els forofos de la empresa privada sine qua non) cutre també... però no te preocupis que a final d'any tindran benefici, precisament degut a aquesta mala gestió que els hi reporta no gastarse un duro en instal·lacions ni en bon personal, però si cobra al màxim de gent. Això deu ser "eficiencia" i jo no ho sabia.

 

Transparència i solucions.

Stephen Hessel | 20/06/2011, 22:18

Paco, d'acord amb la teva concreció.
Els funcionaris s'haurien d'examinar cada 2 anys. O tornar al temps de la República, nou govern, nous funcionaris.

 

Re: Transparència i solucions

Pepe | 20/06/2011, 21:11

No es tracta de fer una moció (fins juliol segurament no n'hi haurà un ple ordinari), demà demanarem com es troba el tema. Ens imaginam que per desgràcia el procés administratiu no serà tot el ràpid que ens agradaria.El que és clar és que l'Ajuntament ha de recuperar el més aviat possible la concessió i que s'han de tancar les portes de l'Ajuntament a aquesta empresa.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 21:10

no son pocos los gestores publicos buenos y con ganas, son muy pocos

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 21:08

cuando se justifica que la buena gestion publica es posible, se habla del anterior gerente de emser, siempre con buenas palabras y por parte de todos los grupos politicos, pero se le recordara mucho tiempo pues es la excepcion dentro de los gestores y regidores habidos en muchos años, llegando incluso a la dimision al no verse debidamente respaldado, dando una nueva muestra de formas diferentes de hacer las cosas
verdad, jrv, que en tantos años en el ajuntament no te habias encontrado con nigun gestor como el?

 

càrritx

assolellat | 20/06/2011, 20:35

ja deu fer més d'un mes que hi ha instalats els parasols d'espart a les platjes del moll i pareix que hi seguiran tot l'estiu. Per a quan una moció sobre el tema?.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 20:07

el empleado publico tiene en gran estima su puesto de trabajo, pero no su trabajo

 

Transparència i solucions.

Stephen Hessel | 20/06/2011, 17:57

Jo també hi afegiria, l'estimació del empleat públic cap al seu lloc de feina, que em semla per desgràcia de tots, que això, en una gran majoria no existeix. Ergo som treballador del Ajuntament, cobr a final de mes tant si compleix com si no,

 

Paco- Paco?

jrv | 20/06/2011, 14:02

Paco, jo ara mateix llegesc un comentari teu(?) "La eficiencia és uno de los principios que rigen el funcionamiento de las empresas privadas". Després parles de "eficacia". Gracies per l'aclariment parcial de Tomeu. Tot això dona per a un llarg debat. Eficiencia jo ho tenc, amb base a documentació contrastada, a resultats de llarga durada que beneficien al màxim de gent.(Els aqueductes, vies, cardfos romans en serien un exemple) Eficacia massa sovint és sortir del pas, que no s'esfondri del tot el que ha anat degenerant(En soc testimoni directe massa sovint). I pots estar segur que el PRINCIPAL motiu de l'existència de la empresa privada, es el GUANY, com mes millor, econòmic, el que no dic que sigui reprobable, és el sistema que s'ha imposat basat en l'egoisme domesticat mitjançant lleis, pero en aquest cas el principi del repartiment mes equitatiu possible de la riquessa s'en va en horris, i forçosament hi ha d'intervenir el poder públic perque a poc a poc la convivència no passi a llei de la selva, en perjuici de tots, o casi tots.
Està sobradament demostrat que si els gestors públics son bons, i en tenen ganes, la empresa pública és superior a la privada en quan a eficiència i benefici social, pel comú. Malhauradament, hi ha pocs gestors públics bons i amb ganes, dotats de la inteligència i l'altruïsme necessari. Però com diuen a les pelicules, això és altra història.

 

Paco- Paco?

jrv | 20/06/2011, 14:01

Paco, jo ara mateix llegesc un comentari teu(?) "La eficiencia és uno de los principios que rigen el funcionamiento de las empresas privadas". Després parles de "eficacia". Gracies per l'aclariment parcial de Tomeu. Tot això dona per a un llarg debat. Eficiencia jo ho tenc, amb base a documentació contrastada, a resultats de llarga durada que beneficien al màxim de gent.(Els aqueductes, vies, cardfos romans en serien un exemple) Eficacia massa sovint és sortir del pas, que no s'esfondri del tot el que ha anat degenerant(En soc testimoni directe massa sovint). I pots estar segur que el PRINCIPAL motiu de l'existència de la empresa privada, es el GUANY, com mes millor, econòmic, el que no dic que sigui reprobable, és el sistema que s'ha imposat basat en l'egoisme domesticat mitjançant lleis, pero en aquest cas el principi del repartiment mes equitatiu possible de la riquessa s'en va en horris, i forçosament hi ha d'intervenir el poder públic perque a poc a poc la convivència no passi a llei de la selva, en perjuici de tots, o casi tots.
Està sobradament demostrat que si els gestors públics son bons, i en tenen ganes, la empresa pública és superior a la privada en quan a eficiència i benefici social, pel comú. Malhauradament, hi ha pocs gestors públics bons i amb ganes, dotats de la inteligència i l'altruïsme necessari. Però com diuen a les pelicules, això és altra història.

 

Transparència i solucions

Rappel | 20/06/2011, 12:47

Paco, pot ser que l'administració sigui qui ha de vetllar perque es cumpleixi bé en les tasques encomanades. Però la realitat demostra que no és així. A l'administració, o a l'Ajuntament de Pollença, fins ara, l'únic que ha demostrat és que li és igual com es gestioni, i el resultat de la gestió de l'empresa, per exemple: la neteja viari (una autèntica porqueria), i què, l'empresa privada continua amb la neteja viària, qualqu s'en dur la comisió i pels pollencins la brutor.

Pel que fa a la gestió pública, si es fa bé, funciona. Si no basta mirar EMSER, després d'una bona gestió, per part dels darrers responsables, ha aixugat un deute important, i ara té beneficis. Que provin de donar-li les platges... El que passa és que com he dit abans, és més fàcil donar-ho a l'empresa privada, oblidar-se dels problemes, i cobrar la comisió.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 12:17

los pliegos en base a los que se contratan estas concesiones o en su defecteo la normativa de contratacion publica, marca las pautas para sancionar o corregir los incumplimientos contractuales, y en este sentido la administracion tiene mas facilidadaes que los particulares para hacer cumplir lo estipulado

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 12:15

cuando en nuestro quehacer como ciudadanos normales contratamos los servicios de una limpiadora, de un pìntor o de un fontanero, a los que tenemos que pagar de nuestro bolsillo, fiscalizamos debidamente el trabajo realizado para que no nos engañen, nos den un mal servicio o nos cobren cantidades desorbitadas, y esta fiscalizacion eficaz es la que se echa en falta muchas veces en las concesiones que realiza la administracion

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 20/06/2011, 12:01

Donç mirat el diccionari, no m'interessa gaire l'eficiència, sino l'eficàcia. No m'interessa l'efecte si aquest s'ha de limitar al guany de l'empresari.

eficaç

1 adj. [LC] Que té la virtut de produir l’efecte volgut. Un remei eficaç. Una recomanació eficaç.
2 adj. [LC] Eficient 2 . És el venedor més eficaç de l’empresa.

eficient

1 adj. [LC] Que produeix realment un efecte. Causa eficient. Acció eficient de la calor.
2 adj. [LC] Que té capacitat i competència per a dur a terme una feina, un treball, etc. La Lluïsa ha estat molt eficient en la resolució d’aquest problema.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 11:57

la administracion publica no es ni puede ser eficiente, pues tiene innumerables trabas autoimpuestas y que son conicidas como burocracia, por ese motivo intenta autoeludirlas mediante empresas publicas y otros organismos autonomos

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 11:55

en primer lugar, no hay que confundir conceptos: no es lo mismo eficiencia que eficacia

 

Re: Transparència i solucions

Tomeu Cifre | 20/06/2011, 11:45

Paco, posaria molt en dubte això de que "la eficiencia es uno de los princiios que rigen el funcionamiento de las empresas privadas". Empreses prvades, com de públiques, en hi ha de molt eficient i en hi ha de molt deficients. Per posar un exemple, la telefonia o el subministrament d'electricitat no han millorat pel fet d'esser gestionades per empreses privades. Tampoc la sanitat, allà on s'ha privatitzat (Regne Unit o Comunitat de Madrid)ha millorat el servei, sino tot el contrari.

 

Equilibri pressupostari

jrv | 20/06/2011, 11:36

La eficiència i l'equilibri pressupostari és perfectament factible a la empresa pública, i a Pollença mateix s'ha demostrat.
Però tinc a discrepar en el cas de la piscina, de les piscines, casi arreu de Mallorca)on es practicament impossible, a no ser amb un augment de tarifes que tal volta provocaria una baixada dràstica dels usuaris, que anirien a altres municipis...amb piscines també subvencionades i deficitaries.

 

Transparència i solucions

Biel Cerdà | 20/06/2011, 11:29

Jo ja sé més delegacions pel carrer que oficialment.
Tomeu Fuster: Esports, Joventut i Sant Vicenç
Francisca Cerdà: Festes i Fires del Moll(no vol dir que no tengui més coses)
Miquel Llobeta: Festes i Fires de Pollença (no vol dir que no tengui més coses)
Martí Roca: Educació
Maria Petra: Turisme.
Això és el que m'ha arribat ràdio calle. Si és ver, ja diu molt poc d'ells en quan a formes de fer política diferent.

 

Re: Transparència i solucions

Paco | 20/06/2011, 11:24

la eficiencia es uno de los princiios que rigen el funcionamiento de las empresas privadas, y que en la administracion brilla por su ausencia

 

Transparència i solucions.

Rappel | 20/06/2011, 11:17

El que mai he entés és que si una empresa privada és capaç de gestionar la piscina o les platges, i treure'n benefici, per què l'administració pública no pot treure també benefici, o com a mínim cubrir despesa. Els beneficis podrien repercutir sobre el poble.

Estic segur que com diu l'article, les platges aportarien benefici (com és el cas d'Alcúdia), la piscina també en podria aportar. Hi ha altres "concessions" que l'Ajuntament ha regalat a empreses privades, per tal d'evitar-se complicacions i mals de cap i així tenir uns ingressos segurs i tal volta també unes comissions; com és el cas de les pluvalues, escola d'adults, activitats d'esports, jardins, electricitat....

Des de aquí demanar que siguin valents i recuperin moltes d'aquestes "concesions". Massa sovint l'Ajuntament disposa dels treballadors, que amb unes bones directrius, amb incentius si cal... podrien realitzar moltes tasques que aportarien un estalvi important pel poble.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb