"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

psm-pollenca | 22 Juny, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com  Número 59 
Dimarts, 21 de Juny de 2011  
 
Biel Barceló: “serem bel·ligerants perquè el PP no faci polítiques a favor de molt pocs” i perquè no “redueixi la nostra llengua a una peça de museu”
El portaveu del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa recorda a José Ramón Bauzá que la seva majoria absoluta “no suposa cap patent per poder fer i desfer sense tenir en compte el parer dels ciutadans”
Llegir mes >>
El PSM-EN farà propostes perquè Bauzá i Antich defensin a Madrid els interessos de Balears
Els nacionalistes reuneixen el Consell de Direcció Política a Manacor per analitzar la situació política postelectoral i planificar l’estratègia de futur
Llegir mes >>
Sampol (PSM): "si PP i PSOE s´haguessin unit per defensar els interessos de Balears fa un any, ara Bauzá tendria 500 milions més de pressupost"
El senador nacionalista, que arriba demà al final del seu mandat, recorda que els dos partits centralistes votaren en contra de l´esmena que proposava millorar el finançament balear: "quan s´alien PP i PSOE és per perjudicar-nos, jo ja tremol"
Llegir mes >>
PSM-IV-ExM considera que la supressió de Política Lingüística demostra que el PP actua contra el català
La coalició afirma que aquesta actuació es contrària a l’esperit de l’Estatut i de la llei de normalització lingüística, i posa de manifest la necessitat de promoure el català com a llengua de cohesió social per tal d’afavorir la integració de la població nouvinguda
Llegir mes >>
PSM-IV-ExM, preocupats perquè el concurs públic per explotar les línies marítimes entre les illes i la península pugui quedar desert
Critiquen la poca implicació del Ministeri de Foment per fer del transport marítim de passatgers una realitat de comunicació viable
Llegir mes >>
‘Bauzà i la corrupció’
Article d’opinió del bloc d’Antoni Alorda, diputat del PSM-EN
Llegir mes >>
  Per donarse de baixa pots fer-ho a la nostra web www.psm-entesa.cat
 
  Segueix-nos (PSM)    Segueix-nos (Federació PSM)    Segueix-nos a twitterDescarregar en PDF

Comentaris

 

cacics

Biel C. | 29/06/2011, 20:10

Totalment d'acord amb tu jrv. Però no deixa de ser molt trist, ja que és tempsperdut e irrecuperable. Tot està per fer en aquest sentit, i com sempre, anam a la cua de Mallorca. Poder veure la perspectiva des de una altra administració, te fa veure lo egocentrics que som, i lo endarrerit que estam respecte d'altres municipis, a priori, inferiors. A mem si ho podem adreçar entre tots!

 

Cacics?...

jrv | 29/06/2011, 16:41

El mes trist , Biel C., no és que hi hagui cacics, a aprenents de cacics, que a aquestes alçades del segle XXI vulguin exercir de tals, perque jo diaria això de Rafel Morro respecte a la casa de la plaça, la font mes que centenaria que hi estva adosada, i la moguda cutre en contra de la declaració de BIC del centre històric, una moguda egoista que ens perjudica a tots i que el batlle Joan Cerdà va amparar, el mateix que feu amb qüestions actualment amb mans dels jutges. Un batlle i un equip de govern per oblidar...

 

PATRIMONI

Biel C. | 29/06/2011, 15:32

El primer de tot vull donar l'enhorabona a na Bel pel seu nomenament. Li queda una gran tasca per davant, i no serà senzilla. Li desig els millors del èxits.
Per altra banda, vull recordar als qui fan comentaris respecte de la meva etapa com a Director insular de Patrimoni, que avui he acabat, substituït per na Gari Duràn, que ho era de Mallorca i no de Pollença. Però així i tot, faré esment a una serie de temes que des de la direcció insular ferem arribar a Pollença per la seva millora en Patrimoni, i que en molts de casos per desgràcia foren rebutjats, per simple partidisme.
El primer que ferem, va ser arreglar els desperfectes causats pel pi de Sant Antoni a Can Llobera, amb la brigada de Patrimoni, una feineta, que si no lhaguessim fet, crec que encara hi seria, i de pasada millorarem les goteres de la casa, que ja en tenia moltes, i que em sembla que en torna tenir, vist el mal estat en general de la teulada. Arrel d'això, vaig proposar la declaració de Bé catalogat Can Llobera, a fi de poder obtenir el 75% de subvenció mitjançant el Ministerio de Cultura, per la seva rehabilitació, com a mínim de la teulada. Vaig rebre el primer NO, perquè l'INESTUR estava fent feina amb un projecte. Projecte no realitzat per cert.
S'ha invertit més de 40.000 euros en les excavacions de Bóquer fruit d'un conveni amb la Caixa. Després, a la convocatòria anual d'excavacions per a jaciments arqueològics, l'ajuntament ha passat olímpicament de presentar-s'hi, i per tant en els darres 2 anys, no ha arribat cap cèntim per Bóquer.La resta de municipis amb jaciments s'han barallat per obtenir la subvenció. Per mantenir-ho net, la brigada de patrimoni ha anat mantenint l'espai net d'herbes i restes varis. I ho varem incloure dins la ruta d'un passeig per l'arqueologia el 2009, amb un cost de 2500€ per el Consell i 0€ a l'ajuntament.
Com bé diu en Tomeu Cifre, varem propossar declarar BIC el Conjunt Històric de Pollença, tal i com diu la LLe de Patrimoni i el Pla Territorial. Però el que està sent una eina boníssima a Alcúdia per Pollença era una desgràcia, sobretot perquè un senyor havia d'esbucar una casa a la Plaça i llevar una font centenària que li feia nosa. Si s'hagués declarat, només podia rehabilitar la casa, però no esbucar-la. Això també suposava una subvenció del 75% de les obres públiques del poble, entre elles la millora del Calvari i del Calustre. Tot ha volat, per l'interés d'un parell. Però insistirem, perquè això és bo per POllença i per l'economia de Pollença.
Convocatòria de subvencions per bens mobles e immobles, només se va presentar l'Ajuntament a la convocatòria, quan el PSM tenia cultura, poguent arreglar la creu de terme del Roser Vell que és BIC. La resta d'anys, ningú s'ha interessat. Cap subvenció per Pollença.
Catàleg de Patrimoni. Renúncia a fer el catàleg i a la subvenció de 20.000€. AIxò si que era un problema per l'equip de govern, sobretot per la pressió del regidor d'urbanisme encobert, que anava repartint còpies dels informes tècnics a totes les persones que tenien una casa que voliem protegir. DIns un calaix ben guardat juntament amb la revisió del PGOU, i que se menji la mer... el nou batle.
Hem protegit l'escar de Sant Vicenç, sense el suport municipal que requeriria un element etnològic tan interessant, que estava amenaçat per un projecte absurd de costes sol.licitat per l'equip de govern.
Una subvenció de 6000€ per restaurar les aguiles, que no s'ah duit a terme, per el poc interés del Bisbat.
Només que l'Ajuntament, amb l'exconseller de Patrimoni com a Batle, ens hagués donat una mica de suport, avui POllença estaria millor en questions patrimonials. Per tant, demanau-ho a un altre, perquè no ho ha volgut.
Salut!

 

Restes arqueològiques?

Tomeu Cifre | 27/06/2011, 10:02

Clar que no dona doblers, estic amb tú. Només cal veure el que passa a païssos com Egipte, Grècia o Itàlia. Que fan amb les restes arqueològiques: res, capolat i per gravilla. Tanmateix no dona doblers, ningú fa de turista per veure restes arqueològiques..........o sí?

 

duros

umero | 27/06/2011, 09:55

Això de l'aqueologia és un atràs, tot son coses velles i espenyades, a mes no dona diners, si al manco poguessim emplear els nostres, un favor sempre es torna, o casi sempre...

 

ARQUEÒLEG

ARQUEÒLOGA | 26/06/2011, 13:23

Company de professió, crec que si hi ha un arqueòleg que parla bé d'en Biel, ja se pot donar per ben satisfet, fins i tot diria jo que això és un excel.lent! Perquè com bé tu saps, els arquòlegs, no ens treim els ulls un dels altres perquè no estaria bé, però ens possam a parir constament. Som el col.lectiu que més malament se du, i els qui més mala vida ens feim. Supos que deus saber com jo, que si xerren malament d'en Biel, es perquè nes ha fet cumplr la Llei i el decret d'intervencions durant aquesta legislatura, i que no hem pogut excavar fins que hem tengut l'acord de la Comissió d'Urbanisme i Patrimoni. I que ens fan entregar les memòries dins el plaç establert, que ens obliguen a dur les restes al Museu de Mallorca o de Manacor, a la UIB, etc.. Tot això no passava amb UM, teniem permisos de paraula, o ens el donavem quan ja haviem fet l'excavació, hem estat anys y panys sense entregar les peces, ni siglar-les. Una anarquia total, que ja ens anava bé a nosaltres. Ah! i un centre d'arqueologia per a uns privilegiats que costava 60.000 euros de lloguer al any, i no era més que un depòsit il.legal per a un parell de companys nostres. En defintiva, un territori " SIN LEY" al que ens varem malacostumar i que en Biel ens ha tornat al nostre lloc. Clar que tot això no és veu i és una gestió diària sense fer renou poc a poc i que amb el temps li agrairem, bé de fet, ja ningú de nosaltre s'atreveix a fer res sense els permisos. I per acabar, dir-te bon company, que ara tenim accés a ajudes en arqueologia, que jo i tu podem presentar projectes i rebre subvencions i això abans no passava, només en tenien els amics arqueòlegs d'UM. Ara fins i tot ells reben ajudes, però al manco amb compliment de la LLei. A n'es nou pepero, li deixa la feina bruta feta. A mi ja m'anava bé el desgavell d'abans, però he de reconeixer que ho ha millorat i si xerren malament d'ell, és perquè ens ha eliminat els mals privilegis.

 

llengua

Tomeu | 25/06/2011, 10:47

paco, estaria be saber quí ets

 

Paco

jrv | 25/06/2011, 08:53

Gracies , Paco, per compartir aquesta preocupació. A mi també me preocuparia el que el castellà pogués estar en precari, i així, qualsevol altra llengua.En aquest moment és el català, tal volta un dia sigui el castellà per mor de l'anglés, i no és cap doi. I no tinc res contra l'anglés, les llengues no en tenen la culpa, son les persones que les utilitzen com a armes, perque no les saben valorar com a mitja d'unió, i no de separació. Com mes llengues, millor per a la humanitat.

 

Pensament únic

Joan Ramon | 25/06/2011, 07:12

El pensament únic el reflecteix clarament el senyor Delgado, que fins i tot a les mocions en Català, les traduia al Castellà quan era batle de Calvia.
Es veu que la seva fobia a aquesta llengua, feia aquest efecte.
Supos que quan ens referim al pensament únic, ens referim a aquestes actituds.
O tal volta al fet de que el Instituto Cervantes només tengui en compte el Castella i ignori les altres Llengües del Estat.

Salut i bon dia

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Tomeu Cifre | 24/06/2011, 22:22

Aqui tothom es benvingut, xerri catala, castella, basc, angles o el que sigui. Tenim ben clara quina es la nostra llengua i la nostra cultura, i des d'aquesta claretat no rebutjam ningu.
Tambe estam profundament preocupats per l'actitut del govern dr Bauza respecte del catala.

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Paco | 24/06/2011, 21:35

me preocupa lo que ocurra con la cultura y la lengua de la tierra donde libremente he decidido vivir y trabajar, y me preocupan las actitudes de los defensores del pensamiento unico

 

paquito los tienes redondos

Estel | 24/06/2011, 20:09

Un temps els deiem pacos o foresters, ara els podem anomenar charnegos?

 

paquito bla, bla , bla...

fransisco | 24/06/2011, 16:15

Fins i tot el català, que estima...

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

paquito los tienes redondos | 24/06/2011, 13:52

Paco, els han de tenir rodons per dir el que dius, un tio que encara no ha posat una paraula en català en el blog. Que passa que no estimes el mallorquí tu?

 

Selección Española.

beleta | 24/06/2011, 12:33

No se que quereis mas: no gano España el campeonato del mundo de fútbol? Lo demàs es secundario.

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Paco | 24/06/2011, 11:41

bueno, de acuerdo, me he pasado
tal vez haga una buena gestion, y asi se lo deseamos, aunque no sea de nuestro agrado
lo dicho, 100 dias de gracia

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Paco | 24/06/2011, 11:37

tal vez tengamos prejuicios acerca de la nueva directora general pollensina, pero como va a gestionar la cultura y la normalizacion linguistica alguien que entre sus intereses del feisbuc tiene cosas como:
- orgulloso de ser mallorquin y español
- yo tambien estoy orgullosa de ser española
- yo tambien soy de españa

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Arqueòleg | 24/06/2011, 08:46

Sense voler desmereixer a Biel, no faceu demagògia de la seva valoració. El meu món és, en part, l'arqueologia. Posaré una estadística: dels 4 arqueòlegs que soc company, 3 en parlen malament i un bé. No vol dir que això sigui generalitzat, però és així.

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

patrimoni | 24/06/2011, 07:31

Diga'm una millora sustancial del patrimoni de Pollença mentres ha estat director general. Ni l'esglesia del Calvari, el nostre lloc mes visitat que cau a trossos. I no me diguis que es del bisbat, per aquesta regla de tres, no fa falta hi hagi director de patrimoni, perque tot es de quolqu.

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Tomeu Cifre | 23/06/2011, 21:02

Mira si el se va mirar que fins i tot qualcuns li feren una recollida de firmes en contra perque no el se miras tant.

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

patrimoni | 23/06/2011, 17:29

Dels professionals del sector pot ser si, arabé, el patrimoni de Pollença ni el s'ha mirat de cara

 

Re: Mallorca Ara 59: Madrid, Política Lingüística, transport marítim...

Tomeu Cifre | 23/06/2011, 14:57

Toni, de na Bel no en parlaré, perque no conec prou la seva gestió quan li ha tocat governar. Ara bé, en Biel com a Director de Patrimoni s'ha guanyat el respecte del professionals del sector. Si no ho demanes a qualsevol rel·lacionat amb la gestió del Patrimoni.

 

Bel Cerdà

maki | 23/06/2011, 09:06

Formacion del Espiritu Nacional en català. No està malament...

 

Claro

Toni | 23/06/2011, 08:27

si es posible en biel cerda de patrimoni, pq no na beleta de cultura?

 

la firera

Martí du Verro | 22/06/2011, 21:53

Aiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Per favor! com és possible, na Beleta...
Pobre cultura balear...

 

Nova directora General de Cultura i Juventut

PSM Pollença | 22/06/2011, 15:01

Sembla que de na Bel Cerdà dependrà la Normalització Lingüística. Volem creure que malgrat hagin fet desaparèixer la Direcció General, no faran desaparèixer la promoció del català.

h
ttp://www.elmundo.es/elmundo/2011/06/22/baleares/1308743476.html

 

Blog regidor Tomeu Fuster

PSM Pollença | 22/06/2011, 14:34

El regidor d'esports, joventut i Cala Sant Vicenç, Tomeu Fuster (Lliga Regionalista) ha creat aquest blog on comenta la seva feina a l'Ajuntament. La nostra més sincera enhorabona per la iniciativa. Esperam que ben aviat hi poguem comentar els termes del pacte de govern P.P.-LL.R.

h
ttp://tomeufuster.flog.cat/

 

va bé

Astorat | 22/06/2011, 12:05

uffffffff
Coneguda per membres d'un tribunal d'oposicions d'Anglès a primària, per dir a una anglesa que hauria de millorar el seu accent en anglès...(sic)

 

Isabel Cerdà Moragues

Biel Cerdà | 22/06/2011, 11:10

Na Bel Cerdà, Directora General de CUltura del Govern Balear.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb