"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Reunió de grups municipals: diem "no" a reduir els plens

psm-pollenca | 24 Juny, 2011 07:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Creiem totalment desencertada la proposta de reduir la periodicitat dels plens per fer-los només cada dos mesos.

Aquest dimarts tots els grups municipals de l’oposició (A,CiUP,UMP,PSM i ER) varem esser convocats per una reunió amb els portaveus del nou equip de Govern (PP-Lliga). El representant del PSOE no va acudir perquè sembla que la convocatòria no li va arribar.

La reunió per ella mateixa ja fou un element positiu. Més que res va esser per donar informació, acords no se’n prengueren, però la millora de la transparència es molt necessària en aquest Ajuntament i la reunió va anar en aquest sentit. Festival de Música, Platges, Piscina de Moll, economia, festes, delegacions a regidors... varen esser alguns dels assumptes que es tractaren.

Se’ns va fer una proposta, en canvi, que consideram totalment desencertada i així ens manifestàrem immediatament: la reducció dels plens a un cada dos mesos. L’argument del Pacte es que els plens duen molts feina i val més fer reunions de portaveus per tractar els assumptes. Sabem que els plens duen molta feina perquè hi hem presentat moltes mocions i sabem que tenir una idea precisa dels temes que s’hi tracten cada mes per poder votar-los requereix hores d’estudiar la documentació (taxes, planejament, pressupostos....). Duen molta de feina tant al polítics del govern com als de l’oposició com en els funcionaris. Però precisament allà on resideix l’esperit democràtic de l’Ajuntament, allà on poden participar els ciutadans, allà on haurien de poder intervenir per explicar directament les seves inquietuds, es al Ple. El Ple s’hauria de regular per fer-lo més àgil i participatiu, més obert a la gent... no eliminar-ne la meitat (actualment son mensuals).

Es cert que la feina que du el ple es una càrrega important pels funcionaris, però...s’ha reestructurat ja el personal municipal, tal i com varen anunciar, per optimitzar el funcionament? Segur que no es poden recolocar més funcionaris en aquesta tasca?.

Ens sembla que reduir la periodicitat dels plens seria una passa enrere molt gran en l’esperit democràtic i la transparència de l’Ajuntament. No es poden substituir les funcions del ple per reunions a porta tancada d’esquena als ciutadans. I tampoc es acceptable cap casta de xantatge del tipus “o llevam plens o farem un reglament que limitarà la participació de l’oposició”, tal i com es va plantejar la qüestió. Aquests darrers anys els plens han funcionat mitjanament bé, i si no han estat més útils ha estat per la incapacitat o falta de voluntat del govern municipal de dur-hi propostes de govern; això s’ha suplert, en bona part, gràcies a les mocions de la oposició, que han donat contingut a molts plens. Es el que tenen els plens, que no son de ningú, ni del govern ni de l’oposició, sinó de tots, inclosos els ciutadans. Pollença té problemes (molts) que hem de tractar als plens. Esperam que finalment no caiguin el l’error d’imposar aquesta mesura.

Ternelles

Per altra banda encara queda pendent una jornada del Judici per la Titularitat del Camí de Ternelles. Ens agradaria haver vist al representants de l’Equip de Govern que assistiren al ple amb més energia defensant la titularitat pública, pero un lacònic “acatarem qualsevol sentència” del batle ens deixa profundament preocupats respecte a si es farà cap recurs en cas de perdre el judici en primera instància. No dubteu que Menani(l'empresa de la Familia March) sí que ho farà en cas de perdre.

Vegeu aqui la noticia sobre el judici a partir del minut 5:25

http://www.rtve.es/alacarta/videos/informatiu-balear/informatiu-balear-22-06-11/1136286/?date=1308757904107

Comentaris

 

Carretera vella de Pollença a Lluc

Toni | 26/06/2011, 10:40

Avui al diario de mallorca, més del culebrot del tancament de la carretera vella Pollença a Lluc.

 

Re: Reunió de grups municipals: diem "no" a reduir els plens

Rappel | 24/06/2011, 13:17

Sembla que ja comencen a veurer-se els canvis amb el PP. Ara aquells que deien que sempre és igual que comencin a prendre mostra. I els de la Lliga, que comencin a tragar. Ara han començat amb la llengua, a Pollença a reduir el nombre de plenaris, na Beleta a Cultura... Això només acaba de començar. Entre tots haurem d'estar alerta a contractacions i col·locacions varies, això ferà por.

Estàn legitimats a fer el que volen, robant varen guanyar les eleccions per majoria, imagina on poden arribar.

En quan al tema de Ternelles, i que voleu, que en Tomevet se posi en contra de la Senyora?, per favor, això ja està perdut abans de començar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb