"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Consumat el desgavell a les àrees de govern de l'Ajuntament

psm-pollenca | 27 Juny, 2011 09:21 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les delegacions entre els vuit regidors del govern de dretes (P.P.-Ll.R.) respon únicament a quotes de repartiment de poder i no a una lògica de bon govern municipal

Aqui podeu trobar el decret del Balte delegant les diferents àrees entre els membres del govern municipal P.P.-Lliga

http://www.box.net/shared/exl7hhdl70gyn63srmvu

L’equip de govern de Pollença (P.P.-Lliga Regionalista) ha anunciat públicament el repartiment de les àrees de gestió entre els vuit regidors que el conformen i el Batle ja ha fet el decret pertinent.

Tot i que a la resta de partits ja se’ns va anunciar el passat dimarts, hem volgut esperar a que el propi equip de govern ho fes públic abans de fer-ne una valoració. Des del PSM consideram que el repartiment d’àrees NO s’ha fet seguin criteris lògics cercant el bon govern de l’Ajuntament, sinó que respon a la recerca d’equilibris de poder interns dins el propi Equip de Govern.

Així, valoram negativament que àrees que podrien estar unificades i actuar coordinadament com Ensenyament, Cultura i Festes estiguin dividides entre tres regidors diferents. Tampoc ens sembla de rebut que la gestió de la Residència geriàtrica municipal s’hagi deslligat de l’àrea de Serveis Socials, i es significatiu que la Residència recaigui en la regidora del Moll; significa això que al final la única residencia que quedarà serà la privada del Moll?

Consideram que la gestió d’Economia i Hisenda hauria d’anar conjuntament amb la de Personal. No ens sembla adequat que les festes del Port de Pollença i les de Pollença tinguin responsables polítics diferents. Altre tant passa amb els mercats de Pollença i del Port de Pollença.

També consideram que el lògic seria que la Delegació del Port de Pollença recaigués en el mateix regidor que la de Turisme (pel pes d’aquest sector en el nucli del Moll), i que la Delegació de Cala Sant Vicenç ho fes en la del Regidor de Serveis (per les mancances que té el nucli en aquest aspecte). Tampoc ens sembla adient que sigui el propi batle el que gestioni Urbanisme, ja que en aquest àmbit cal emprendre reformes que creiem que no poden esser assumides en exclusiva pel batle a hores perdudes.

Finalment valoram molt negativament que no s'hagi anomenat un delegat de Comerç, que hauria de gestionar també les Fires. Pensam que aquesta delegació va ser molt demanada durant la passada campanya electoral i creim que és necessària la designació d’aquesta àrea damunt un regidor amb dedicació exclusiva, ja que aquest sector necessita molta atenció per part de l’Ajuntament.

Vist com han quedat les àrees sospitam que la seguent passa serà anomenar més càrrecs de confiança, gerents polítics posats "a dit" que faran augmentar la despesa municipal, per tal de suplir les mancances i la falta de coneixements d'alguns regidors sobre les seves àrees.

Una vegada decidides les delegacions pensam que, al manco moralment, aquestes son incompatibles amb alguns càrrecs que exerceixen certs regidors, com son la presidència d’alguna associació de caràcter social o la direcció d’un centre escolar, per tal d’evitar suspicàcies i equívocs entre el que es la tasca municipal i les feines en aquests càrrecs.

Fetes aquestes valoracions, sols manifestam la voluntat del nostre partit de col·laborar en les diferents tasques que tenen encomanades els regidors i reiterar el nostre compromís adquirit des de les passades eleccions de fer complir amb els seus compromisos als nous regidors delegats.

 

El "nou" Ajuntament sembla que "en vers d'esmolar fa osques"

 

Comentaris

 

A "sarcasme"

PSM Pollença | 29/06/2011, 06:57

Noltros podem dir que darrera aquest repartiment d'arees sospitam que s'hi amaga la creacio de noves places de confiança. Si el PSM en el blog del PSM no pot donar la seva opinio, es quina casta de dictadura censora ens vols aficar, "sarcasme"? T'hem censurat res a tu per dir al PSM el que pot o no pot fer desde l'anonimat on t'amagues? Un poc mes d'esperit democratic i accepta les critiques als teus amb mes esportivitat i autocritica, que es mes saludable.

 

Re: Consumat el desgavell a les àrees de govern de l'Ajuntament

sarcasme | 28/06/2011, 22:51

Es que això no va així. Tu no pots dir lo que te doni la gana i despres "be,... si no es aixi ja rectificarem". Això es molt poc serios.

 

Fets

Cerc ases | 28/06/2011, 12:29

Tenim un batle que va cobrar durant un anys sense anar a fer feina.
Com a premi, Jaume Matas el va anomenar assesor seu.

 

Joan Pons al Diario de Mallorca

PSM Pollença | 28/06/2011, 09:38

Entrevista a Joan Pons, Director artístic del Festival de Pollença, al Diario de Mallorca. La seva lectura ens hauria de fer reflexionar a tots els pollencins:

h
ttp://www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2011/06/28/opera-elitista-llegado-captar/682191.html

 

Serra de Tramuntana

PSM Pollença | 28/06/2011, 06:59

Una gran noticia per tots els qui estimam aquesta terra. La Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat:

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/la-unesco-declara-la-serra-de-tramuntana-patrimoni-de-la-humanitat.html

Que aquesta declaració serveixi per mantenir la protecció dels espais amenaçats de nova urbanització (Es Guix, p.ex), i que sigui accessible pels camins públics.

 

Re: Consumat el desgavell a les àrees de govern de l'Ajuntament

PSM Pollença | 27/06/2011, 22:22

Si no hi ha nomenaments de més càrrecs de confiança, haurem de rectificar. Si no hauras deser tu qui rectifiqui.

Respecte de la compatibilitat dels càrrecs, està ben clar. Quan un es regidor delegat d'una area fa mal a la vista tenir càrrecs (que no feines) en organismes o institucions que es poden beneficiar directament de les gestions polítiques d'aquesta àrea. Qui no ho vulgui veure no toca la realitat amb les mans.

I sí, efectivament aquest repartiment d'arees, vist que no es justifica per cap lògica racional (tu no has exposat ni un sol argument per convercer-nos que que es un repartiment correcte), tan sols es explicable per una lògica de repartiment del poder pur i dur. Si no ho creus així esposa'ns els teus arguments per defensar el contrari.

 

Re: Consumat el desgavell a les àrees de govern de l'Ajuntament

sarcasme | 27/06/2011, 18:18

Això es una analisi d'una actuacio?: "sospitam que la seguent passa serà anomenar més càrrecs de confiança, gerents polítics posats "a dit" "
No es el que m'ensenyaren a l'escola...
I això que vol dir? Es un altre minority report? Actuar abans del fet?: "moralment, aquestes son incompatibles amb alguns càrrecs que exerceixen certs regidors"
Això es una analisi?: "respon a la recerca d'equilibris de poder interns dins el propi Equip de Govern".
El que dius ho has de sustentar amb fets.

 

Ens sembla bé que t'agradi aquesta organització, a nosaltres no.

PSM Pollença | 27/06/2011, 15:25

Aqui no hi ha retrets, sino anàlisi d'actuacions polítiques i valoració de les mateixes. Noltros feim política, no discussions de bar. Tens tot el dret de que t'agradi la manera com s'han fet les delegacions; felicita als polítics que en son responsables si així ho vols. Des del PSM no compartim aquesta visió en absolut. Si finalment no hi ha nomenament de nous càrrecs de confiança, donç enhorabona pel qui en sigui el responsable. Si no és així i es fan nous càrrecs de confiança, per suplir les dedicacions exclussives retallades, llavors no haurem avançat res.
Dit això, efectivament les delegacions d'àrees son una competència de batlia, i si el batle les vol fer així no tenim res a fer mes que aplaudir-les o criticar-ho. A partir d'aqui, per molt pot lògiques que siguin aquestes delegacions, la nostra voluntat com a partit és la de col·laborar amb la feina del regidors sempre que ens ho sol·licitin, altra faltaria.

 

Re: Consumat el desgavell a les àrees de govern de l'Ajuntament

sarcasme | 27/06/2011, 12:14

Despres de tota la retahila de retrets acabar amb la frase "Fetes aquestes valoracions, sols manifestam la voluntat del nostre partit de col·laborar en les diferents tasques que tenen encomanades els regidors" es el summum dels sarcasmes. Tot i que hi ha valoracions que poden ser correctes o dialogables, n'hi ha d'altres que es retreure per retreure. Que la delegacio del moll ho ha de ser de turisme? Que el d'Hisenda ho ha de ser de personal? Que ensenyament i festes haurien d'anar a la mateixa area? Que te fa sospitar que ara tot seran nomenaments de carrecs de confiança i gerents a dit, o es xerrar per xerrar? Perque fas servir "a dit" despectivament quan ho fan els altres partits, en canvi quan ho ha fet el PSM es un "nomenament del tot adient"?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb