"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat

psm-pollenca | 28 Juny, 2011 10:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Estam d'enhorabona per la Declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat. Aquesta es la discusió de la moció de suport que es va discutir a l'ajuntament de Pollença el passat 25 de novembre de 2010.(acta del Ple):

8.-  Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO 

A continuació es dona compte del dictamen emès per la Comissió Informativa d’Educació, Cultura i Assumptes Socials , de data  19 de novembre de 2010, que a continuació es transcriu:

“MOCIÓ CONJUNTA DE TOTS ELS PARTITS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ A L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA QUE ES PRESENTA AL PLE PER A LA SEVA APROVACIÓ SUPORT A LA CANDIDATURA DE LA SERRA DE TRAMUNTANA COM A PATRIMONI  MUNDIAL DE LA UNESCO

Atès que el Consell de Mallorca va impulsar la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural.

Atès que el Consejo Nacional de Patrimonio del Ministerio de Cultura del govern espanyol va escollir la Serra de Tramuntana com la única candidatura que presenta Espanya l’any 2010 com a Paisatge Cultural davant la UNESCO.

Atesos els innegables valors naturals, paisatgístics, històrics i patrimonials que fan de la nostra Serra de Tramuntana un espai únic per a entendre l’evolució de la nostra illa i l’acció de l’home sobre la natura.

A la vista de què per tal d’assolir el reconeixement de la UNESCO és important que tota la població de Mallorca i tota la gent que estima aquesta terra doni suport a aquest projecte. I així resulta necessari que facem públic el nostre suport a aquesta candidatura per demostrar l’adhesió de la ciutadania de Mallorca  a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Convençuts de tot això i en conseqüència, presentem al Ple de l'Ajuntament la següent proposta d’acord:

  1. L’Ajuntament de Pollença expressa el seu suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural.
  1. Comunicar aquest acord al Consell de Mallorca i al Ministeri de Cultura per tal que s’inclogui dins l’expedient de la candidatura presentat a la UNESCO”

Pren la paraula el Regidor Sr. García i manifesta que el grup municipal d’Alternativa EU-EV donarà suport a la moció presentada, exposant que s’ha de donar suport municipal conjunt a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial al considerar-la també personalment mereixedora d’aquest reconeixement, pel que espera que les declaracions formulades no quedin en paper banyat davant la protecció d’aquest paisatge atès que no pot alhora comprendre que es duguin a terme, per altra banda, projectes com el de Es Guix (Escorca), sol·licitant alhora més intervenció i implicació per part de les administracions competents dels municipis inclosos dins la Serra de Tramuntana.

El Regidor Sr. Cifre Bennàssar manifesta estar d’acord amb el contingut de la moció però que, apart de donar suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana, s’han de valorar altres actuacions dutes a terme en el seu entorn, com ara, la desclassificació de Cala Carbó- L’Ullal; el projecte de Es Guix (Escorca); la situació dels camins públics existents; etc ... semblant li quan menys curiós i en certa manera profundament hipòcrita ara donar suport a la present moció i no donar-lo a la incoació del procediment de declaració BIC del sistema hidràulic de Ternelles.

A la vista de les exposicions el Sr. Batle intervé i manifesta que no tot és tan senzill a nivell d’actuació administrativa atès que també hi ha drets de ciutadans a protegir.

Pren la paraula el Regidor Sr. Cifre Ochogavía i manifesta als portaveus dels grups municipals d’Alternativa EU-EV i PSM-EN, respectivament, que un cop presentada una moció conjunta per donar suport a la declaració de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial, que es suposa consensuada,  són provocadors al respecte i que el que realment s’hauria de sobrepesar és la seva part positiva en conjunt  i mirar tot el que s’ha fet al respecte, tenint en compte realment els seus valors patrimonials i paisatgístics  i no treure ara a coalició camins i urbanitzacions.

El Regidor Sr. García manifesta que tan sols ha demanat que aquests valors que ara es demana protegir davant la UNESCO també es puguin executar a nivell municipal.

El Regidor Sr. Cifre Bennàssar exposa que té clar que protecció no significa que no es puguin fer altres actuacions però que són altres els que estan en contra d’aquestes figures existents de protecció del patrimoni, tot i que políticament es puguin debatre.

El Sr. Batle li manifesta que sembla ser que no l’ha entès atès que hi ha propietaris privats que també tenen els seus drets els quals poden ésser exercitats per via judicial.

Finalment la Regidora Sra. Ramon, a la vista del debat generat, reitera que serà la darrera vegada que proposa presentar una moció conjunta. 

Passats a votació, els reunits, per UNANIMITAT, acorden aprovar íntegrament la moció precedent i els acords continguts en la mateixa.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb