"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Quin turisme volem?

psm-pollenca | 04 Juliol, 2011 07:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 


Pel seu interés hem penjat al nostre arxiu l'acta (pendent d'aprovació) del Ple de Constitució de l'Ajuntament, el passat 11 de juny, on hi ha les intervencions de tots els portaveus.

 

http://www.box.net/shared/sqeift7zsdnxiffranox


  Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Amb el mes de juliol ja començat ens hem endinsat en el que és el nucli de la "Temporada alta". Una temporada alta que, tot ho apunta, no podra compensar una temporada en general, fluixa. A nivell municipal fets com  el desgavell de la gestió de les platges, la improvització amb que s'ha hagut d'organitzar el Festival de Música, el tancament de la piscina del Moll, el deficient manteniment dels carrers i la jardineria o els problemes amb la ocupació de via pública que s'estan multiplicant, el tancament de camins excursionistes, o, darrerament, els remors sobre la eliminació de Patronat de Turisme, ens duen a plantejar-nos: quin turisme volem?

Davant una temporada turística, que en global serà molt pitjor del que ens havíem imaginat, o del que ens havien venut, sembla que tothom té el seu culpable: els hotelers culpen els touroperadors i el Govern, els restauradors en fan responsables els hotelers, els touroperadors creuen culpables els hotelers i el govern... Possiblement, tots tenen part de raó, però també part de culpa, ja que durant els anys daurats del turisme a les Balears, es pot dir que qui més qui manco ha fet coses malament, però de moment no sembla que ningú vulgui entonar el mea culpa.

Equivocar-se és d'humans, la llàstima és que a aquesta terra, qui té poder per poder canviar el model turístic, no sembla haver-se aturat a reflexionar sobre el que s'ha fet malament, perquè ha deixat de venir gent a les nostres illes, o bé on han anat aquells turistes d'alt poder adquisitiu dels quals al mateix Port de Pollença en teníem una bona mostra no fa tant de temps.

És culpa dels touroperadors que se'ls enduen a altres destins? La progressiva pujada de l'euro i l'aparició de nous destins amb un clima semblant però amb preus molt més assequibles els han dut a abandonar les Balears com a lloc de vacances? O s'han cansat d'overbookins, d'habitacions d'hotel totalment obsoletes a preu d'or, de pagar barbaritats per un refresc, o d'un transport públic a vegades digne d'una república bananera?

I els turistes que venien a caminar per les nostres muntanyes, o a observar les aus, i els que venien a fer bicicleta, s'han cansat de perdre's per culpa de la mala o moltes vegades inexistent senyalització de rutes de senderisme, de trobar-se camins tancats, o de posar en perill les seves vides per carreteres sense vorals però catalogades com a "vies cicloturístiques"?

Tal volta ja és hora que cadascú deixi de fer la guerra pel seu costat, i començar a plantejar un projecte comú, hotelers, restauradors, comerciants, oferta complementaria, treballadors i ciutadans en general; i les administracions públiques de les Illes, per suposat. Ens hem de plantejar ben seriosament quin tipus de turistes volem que visitin les nostres illes, i que podem i volem oferir. I això no ho podem fer sense nosaltres començar a estimar una mica més la nostra terra, i això també implica protegir-la, estimar-la tal i com és, sense complexes, sense voler convertir-la en allò que no és, un macro complex hoteler ni un resort al Carib.

Visiti el Bosquet de Bóquer.

 

Comentaris

 

El PP contra TV [M]

PSM Pollença | 06/07/2011, 14:56

El PP ha posat en marxa la maquinària per carregar-se Ràdio i Televisió de Mallorca. A Pollença aquesta questió es va discutir i tots estarem a favor que es mantingues...levat del PP:

h
ttp://www.box.net/shared/do61vinrh376hxdm4p6j

 

Re: Quin turisme volem?

Mª Antònia | 06/07/2011, 11:49

Rappel, tu que ets tan llest dir-te que el Te Deum no es farà en castellà com tampoc en català, ja que es canta en llatí...

 

Re: Quin turisme volem?

Rappel | 05/07/2011, 14:04

Perdò no havia llegit el comentari de dia 1/7/2011 que feia referència al referendum sobre la Revetlla, em sembla bé si el fan.

 

Tedeum

Rappel | 05/07/2011, 13:55

Es senten rumors que el "corb" ferà el Tedeum en castellà. Serà de veure, o d'escoltar com a mínim!!!.

Respecta a la Revetlla de l'Alborada, que la llevin si els sembla bé, però estic dacord amb AcB, continuarà venint la gentada que ve i pot ser el merder serà pitjor. Si altres pobles que tenen les festes massificades fessin el mateix, a Ciutadella per Sant Joan, ja haurien tancat el xiringuito. Què és el que ens molesta de la massificació: la brutor, les pixerades, el botellot, l'incivisme... Aplicau la normativa, arreu i per tothom, tal volta ferem caixa.

El nou regidor de festes que hi posi un poc d'imaginació... que demani col·laboració a les diferents entitats... Podria fer un referendum, mira si és bo de fer, el dia de les eleccions als càrrecs del simulacre, podria ser un bon dia per demanar al poble si realment volen eliminar la Revetlla de l'Alborada. Després diuen que no aportam idees.

 

REVETLLA

Biel C. | 05/07/2011, 13:43

Em sap greu que l'arbre no et deixi veure el bosc, però no és una qüestió d'etiquetes ni de tòpics, és el que hi ha. Si no t'agrada, doncs perfecte. Però la meva opinió ni és millor ni pitjor que la teva, simplement és. La diferència és que tu ho veus com un atac i jo crec que que és objectivitat. Però no vull discutir més per aquest tema, que és el menys important en aquests moments a Pollença, encara que per una majoria els hi va la vida.
Salut!

 

festes???

AcB | 05/07/2011, 08:37

Crec que l´ajuntament s´equivoca en moltes de coses.Per comensar no sols les festes de la Patrona estan masificades son totes,la meva opinio es que la gent vendra igual dia 1 lo que passara es que la gent en no tenir ambient a plaça ja vorem a on van a fer la festa??que aniran davant cal batle?? per altre banda no crec que ahorrar 50.000 euros(per dir una quantitat)arreglin el forat que tenim a Pollença.
AHH!!! aixo si, les festes de la patrona per lo vist no se les considera cultura,si no ja ni hauria de doblers com han fet amb el festival de pollença, el qual cal recordar en fan pagar entrada.
LA PATRONA ES PEL DISFRUT DELS POLLENCINS!!!!!!

 

Radical.

Tomeu Cifre | 05/07/2011, 08:11

Revetlla, pels seus fets els coneixereu. Que el PP és un arrassador de Mallorca ho han demostrat durant anys i en menjarem per pa i per sal aquests que venen: Son Baco, Son Bosc, el Pla Territorial, les autopistes, Es Guix...i amb la cultura ni en parlem "voy a eliminar la ley de normalización, sin ninguna duda"(J.R.Bauzà)

Que UM ha estat un partit corrupte no ho deim noltros, ho han dit els jutges i ells mateixos ho han acceptat fent desaparèixer el partit! Vols més prova?

I que la Lliga son amics d'en Font? No es que siguin amics, és que es un partit FUNDAT per en Font. I...? cadascú que ho valori com vulgui. Jo els valoraré en funció de la feina que facin governant.

Això son realitats palpables i argumentades. Que a tú no t'agrada la realitat? que prefereixes posar-te una bena als ulls? ja te n'avendràs. Pero les coses són com són i davant això tu ens acuses de "radicals" sense ni un sol argument, pel simple fet que un dels nostres membres doni la seva opinió sobre la revetlla. Potser el radical ets tu, que no acceptes opinions diferents de la teva.

 

Re: Quin turisme volem?

revetlla | 05/07/2011, 07:58

Biel C., per la patrona se dona feina a molta gent de Pollença, no només en guanyen els bars. Es com dir que del turisme nomes en guanyen els hotels, quan saps perfectament que es el motor de l'economia per molts, fusters, electricistes, fontaners, botigues d'alimentacio i beure, forns, cambrers, arquitectes,... sempre el tòpic de que els bars se forren i la resta se mor de fam. Es un topic que de tant repetit no se'l creu ningu.
Respecte les etiquetes, el PSM en sap molt de posar-ne. Els del PP son els destroidors de Mallorca, la seva llengua i cultura. Els d'UM corruptes. Els de la Lliga amics de'n Font (excepte quan se va obrir la opcio de pacte, que vareu callar com putes),... Basta sentir qualsevol declaracio de'n Barcelo que es un posador d'etiquetes i topics professional

 

radicals?

Tomeu Cifre | 05/07/2011, 06:45

Tan aviat mos posen l'etiqueta de "massa moderats" com de "radicals". Ai, qui tingues el carnet de posador d'etiquetes... Lo bo es que tot vingui per un debat sobre una verbena!

 

REVETLLA

Biel C. | 04/07/2011, 23:21

Res és mai com és, tot varia en el temps, però la revetlla fa molts d'anys que és dia 1 i no et discutiré que es fes en altres dies. En tot cas, ja fa mooooooooolts d'anys que és així. I quan dic afegit, estic parlant de la festa pollencina, de la festa dins els jardins Joan March, de marxa fresca, etc... que aquesta darrera per cert, pot ser canvii d'aqui uns anys per dir-se JAM-BAR o DUNA o TRES-23, etc... Ara molt apreciada, però ja ben masificada, o no? En tot cas, debatre això me pareix absurd, repetesc absurd. Respecte del demés, no és voler que paguin despesa pública negocis privats, vas ben equivocat. He fet un sugeriment, i concretat damunt aquells que en són més beneficiats d'unes festes que se paguen amb els teus i els meus doblers i els de tots els pollencins, i que sempre, any rere any en surten beneficiats uns pocs damunt tots. Qui paga la brutor? Qui paga la festa?
No és ser radical, és ser objectiu. Però si ho consideres radical, benvinguda sigui la meva radicalitat.

 

Re: Quin turisme volem?

revetlla | 04/07/2011, 21:23

Biel C. radical com en general tot el PSM en les seves opinions. Ni la revetlla ha estat sempre dia 1 (o be redefineix el concepte de sempre, si sempre es des de que tu vares neixer es una altra cosa), ni el demés és afegit, ni crec que fos la primera opció de la majoria de pollencins mantenir la revetlla de dia 1 (posats a triar, avui en dia guanyaria mantenir marxa fresca, que ademes se pot fer en dissabte perfectament enguany).
Lo del triptic en el programa no ho discutiré. Podria ser un triptic molt xulo o una porqueria. Molts recordam el programa dels tres globitos i lo que se'n va parlar, i era molts anys despres de la guerra.
Lo de que els negocis fan l'agost, "topicazo al canto y me quedo tan ancho", i que el paguin els altres.
No voleu privatitzar res, pero a l'hora que els negocis privats paguin les despeses publiques, això ja no fa tanta peresa.

 

REVETLLA

Biel C. | 04/07/2011, 19:24

La Revetlla sempre ha estat dia 1 d'agost, tot el demés és afegit al llarg dels anys. O sigui, que això no hauria de ser ni tema de debat. Si volen fer qualque cosa, que la facin, no donaré idees, perquè fer-se, se pot fer. Que du feina? Evidentment, però per això han triat ser govern, no? ELIMINAR-LA és un absurd. I estic amb tu Tomeu, no tothom pot anar de gresca la setmana de les festes. Per altra banda, crec que això és PA I CIRC, per desviar l'atenció en els autèntics problemes del poble, o eliminar el debat de minvar el plens a cada 2 mesos. En definitiva, aquests se comencen a lluir prestet.
Per a mi personalment, me sembla més greu, que el programa sigui un tríptic. Ni durant la guerra civil el programa va ser un tríptic. És una institució i moltes families el col.leccionam com una joia. Si no hi ha doblers per pagar-lo, doncs que s'obri la porta a la publicitat, però que segueixi tenint la qualitat de sempre per favor!
Hi ha molts de negocis que fan l'agost, valgui la redundàcia, per la Patrona. Començant pels locals de la Plaça Major, idò que el financiin, així com també les entitats financeres. És una proposta que faig i que podries traslladar.

 

Ple d'organització

PSM Pollença | 04/07/2011, 13:40

S'ha convocat el ple extraordinari sobre funcionament de l'Ajuntament pel dijous 7 de juliol a les 12 del migdia amb la seguent ordre del dia:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior

2.- Periodicitat de les sessions del Ple
3.- Creació i composició de les comissions informatives permanents

4.- Nomenament dels representants de la Corporació en els òrgans col•legiats

5.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de nomenaments de Tinents de Batle, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides, nomenaments de personal eventual i dació de compte de constitució de grups polítics municipals

6.- Determinació del número, característiques i retribucions del personal eventual

7.- Relació de càrrecs de la Corporació amb dedicacions i retribucions corresponents

8.- Assignació de dotacions als grups polítics municipals i règim d’indemnitzacions i assistències per als membres de la Corporació

(ho comentarem tot en un article)

 

Re: Quin turisme volem?

Tomeu Cifre | 04/07/2011, 08:31

Es evident que la revetlla ha generat problemes desde fa un anys, problemes que han fet que molts pollencins(no tots) hagin renunciat a participar-hi. Crec que quan una cosa no funciona s'ha de canviar per millorar-la. El que no tenc clar es que s'hagi d'eliminar per complet. Hi ha molta gent que treballa en l'estiu i el dia 2 es festa local, per tant es la única revetlla de la que poden gaudir. Segurament el més facil és eliminar la revetlla, pero potser hi ha altres sol·lucions que posin un poc de seny a la festa. Es questió de ser imaginatius.

 

Re: Quin turisme volem?

PSM Pollença | 04/07/2011, 08:27

El tema de la revetlla de l'Alborada segueix generant titulars i debat.

Al Balears:La revetla de l’Alborada penja d’un fil

h
ttp://dbalears.cat/arxiu/pdf/1364/14

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb