"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El projecte de Cala Sant Vicenç

psm-pollenca | 16 Agost, 2011 08:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Reprenem el pols polític de Pollença parlant de Cala Sant Vicenç. A part de l’època de l’any, que s’hi presta, la Cala està d’actualitat per diverses noticies aparegudes a la premsa. La més important es la que parla sobre el projecte de la Delegació de Costes per reformar el front marítim. A pesar de la importància d’aquest projecte, no sembla que ni a l’anterior consistori ni a l’actual aquest assumpte el preocupi gaire.

Recapitulem. Delegació de Costes del Ministeri de medi Ambient va redactar un projecte per intervenir en la primera línia. Consistia en demolir la majoria de les concessions administratives (escars, bars, terrasses....) i fer una espècie de passeig peatonal. També preveia la reposició d’arena a Cala Barques. En canvi, curiosament, tot i la petició de l’Ajuntament i l’informe de la mateixa Delegació de Costes respecte de l’Hotel Don Pedro, on diu que fou construït sense cap tipus d’autorització, el projecte no fa cap previsió de futur sobre aquest edifici.

El projecte va sortir a exposició pública i va estar disponible a l’Ajuntament de Pollença per qui el volgués veure. Fins ara no hem fet públic el contingut de les nostres al·legacions al projecte més que a l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç,  ja que hem preferit esperar que altres organismes es pronunciessin sobre el tema. Es molt habitual la canterella d’acusar al PSM d‘oposar-se sistemàticament a projectes que suposadament son una millora, quan el que volem es que els projectes que es realitzin tinguin mesura i respecte al medi de la Cala, que és el seu principal actiu. Així ha estat, i recentment la Comissió Balear de Medi Ambient ha emés un informe on pràcticament es recullen totes les nostres al·legacions, fet que ens reafirma en que les nostres al·legacions les ferem amb seny i després d’un anàlisi a fons del projecte (cosa que dubtam que hagin fet altres responsables municipals, ja que l’Ajuntament ni tan sols va presentar al·legacions, ni tampoc les presentaren altres partits que s’han presentat com a reactivadors d’aquest nucli).

Bàsicament les nostres al·legacions i l’informe de la Comissió Balear de Medi Ambient (Ultima Hora, Punt Informatiu) van en la línia de rebaixar l’impacte del projecte, que preveu un excés de pavimentació, un innecessari aparcament just devora l’avarador o l’ampliació de la carretera a Cala Carbó amb un desmunt de la muntanya fora de lloc. També reclamaven que es respectés l’escar dels Durais, actualment Bé Catalogat, ja que costes pretenia demolir-lo per fer-hi un “merendero”. Respecte de l’Hotel Don Pedro reclamaven alguna previsió de futur considerant que es tracta d’un edifici implantat en zona de  servitud sense els permisos oportuns (es descarten les indemnitzacions multimilionàries). Pel que fa a la reposició d’arena a Cala Barques, en ella mateixa no és una actuació gaire preocupant, ja que es molt puntual i amb sorra de la zona; això sí, sempre que es respecti la zona arqueològica submarina, que el projecte restringeix a la zona del vaixell grec, però que Patrimoni considera que s’ha d’extendre a una zona més amplia del fons marí, ja que està demostrada l’existència d’altres pecis enfonsats dins Sant Vicenç. De tota manera els diversos estudis realitzats deixen ben clar que la reposició d’arena és una mesura temporal que tornarà a desaparèixer en pocs anys, ja que la orografia submarina de Cala Barques fa que l’arena estigui condemnada a tornar al fons marí.

Ara el projecte de Costes (un departament que anacrònicament encara depèn del centralisme del govern de l’estat, i que redacta projectes des de Madrid estant ignorant al territori) haurà d’adaptar-se a les condicions imposades per la Comissió Balear de Medi Ambient i esperar l’autorització de Patrimoni. Esperam que ho facin i les condicions no es relaxin amb els nous governs insular i autonòmic, i que l’Ajuntament exposi clarament la seva postura al respecte, fins ara desconeguda. Per la nostra part, la primera batalla està guanyada en el camí de fer que el projecte no sigui un atac a la Cala, sinó una millora feta amb seny i mesura.

El projecte és molt ampli, i no el podem penjar tot. El trobareu a l'Ajuntament o posant-vos en contacte amb nosaltres. Aquest es un petit recull de les intervencions.

 

 

 

Comentaris

 

Re: El projecte de Cala Sant Vicenç

Paco | 18/08/2011, 23:04

a ver, si hay un director que cobra 20 mil euros, y unos funcionarios que deben ser los que han tenido que hacer los pliegos de contratacion a destajo (copiarypegar, evidentemente), que ha hecho exactamente la sra. estrany?

 

Malena

Tomeu P | 17/08/2011, 20:44

estaria be que quan dona la cra se li pogues replicar en un bloc obert. I ja esta be de victimisme de prt d'una persona que ha estat regidora en l'antic equip de govern. Jo ja estic cansat de nines guapes que ens manipulen

 

Re: El projecte de Cala Sant Vicenç

J. J. Prieto | 17/08/2011, 19:49

Es evidente que las personas se caracterizan por sus acciones y por sus amistades, no por sus palabras, no olvidemos de donde procede políticamente la Malena Estrany, con quien compartía fotos, y cual era su responsabilidad en UM, también con quien se lía en este otro proyecto, con un Sr. procedente del PP y que fue condenado en su momento por falsear votos. Lo que ella diga tiene poco valor.

 

Re: El projecte de Cala Sant Vicenç

Follonero | 17/08/2011, 11:59

Home, tal vegada aquesta dedicació exclusiva no es cap xollo per na Malena si els comparam amb altres que hagi pogut aconseguir en el pasat gracies a la seva afiliació

 

Malena Estrany, 2 mesos de govern.

jrv | 16/08/2011, 21:08

Vagi per endavant que la meva opinió bassada en fets i actituts no és desfavorable a la figura política de M. Estrany, tinent de batlle amb dedicació exclussiva fa 2 mesos. Però entenc que calen algunes puntualitzacions, des de el meu àngul.
No m'agrada el victimisme, massa utilitzat pels polítics en general, i l'explicació "dels darrers 4 anys", als que jo n'hi afegiría tres o cuatre mes, al manco es mes repetida, arreu , que la xulla de verro, i no aporta res possitiu, ni és gens original. Tampoc ajuda gens a anar cap endavant explicar els "enormes sacrificis" autocomplaents d'aquest o aquell regidor, no crec que siguin els únics que en fan, els de la Lliga, i com els altres, és presentaren a les eleccions, que ningú els obligà fent promeses que ja sabien que no podrien complir. Lo de els 9 € hora, és molt relatiu, i és pot calcular de moltes formes...Per altra banda, cal apreciar el fet de que Malena dona la cara, encara que sigui al seu bloc, cosa de que cada vegada per desgracia, és mes singular entre els politics, massa sovint instruits per amagar el cap com els estruços quan és l'hora de les crítiques, i mostrar pit a l'hora de posar-se medalles...

 

Re: El projecte de Cala Sant Vicenç

Tomeu Cifre | 16/08/2011, 11:25

La veritat és que, ja que ho demanes, no comparteixo alguns dels arguments que exposa.
No comparteixo que "la feina dels tècnics no és prendre decissions", ja que els tècnics i treballadors n'han de prendre moltes, i gràcies a aquestes desicions l'Ajuntament funciona. Una altra cosa és que els tècnics no han de marcar directrius polítiques, cosa que pertoca als polítics. Supos que comentaris com aquest son per justificar el perfil suposadament "gestor i apolític" d'alguns dels nostres actuals governants.

Precisament han estat el "tecnics" els que han fet que el Festival hagi estat possible enguany, no les gestions del regidor de torn, com es dona a entendre en l'escrit:"Duc varies setmanes dedicant bona part del dia sol.lucionant problemes del festival", com si la seva intervenció hagues estat imprescindible, ningunejant a la gent que fa anys que tira endavant aquest esdeveniment.

Tampoc compateixo que justifiqui la situació actual en una herència que "s'han trobat", ja que la pròpia tinent de batle formava part, i de manera destacada, del partit que ha provocat aquesta herència.

 

Que en pensau?

Comentarista | 16/08/2011, 10:54

Ja que a la Lliga de la Chica extraordinaria, no ha arribat la transparència i t’has de registrar per fer comentaris al seu bloc, deman que en trobau de articles com aquest que apareixen al seu bloc?

SOBRE LES DEDICACIONS EXCLUSIVES
Aquesta és la resposta que la nostra tinent de batle i regidora Malena Estrany va donar davant un comentari al facebook sobre el perquè de la necessitat de tenir dedicacions exclusives quan hi ha assessors a l’Ajuntament.

“Entenc que vist des de fora, sembli que tal vegada s’haurien de reduir les dedicacions exclusives, cosa que ja hem fet passant de 6 dedicacions en l’anterior legislatura a 3 en l’actual. Tot i que ara vist com està l’Ajuntament podria dir que 3 no basten per posar l’ordre que tots volem en aquest Ajuntament en poc temps. Per tant, et diré alguns motius pels quals és NECESSARI que aquestes dedicacions exclusives hi siguin.
En primer lloc, la feina dels tècnics no és prendre decissions, això és responsabilitat dels polítics. Aquesta responsabilitat no va ser exercida durant la passada legislatura i tots estam patint les conseqüències. Et puc posar moltíssims d’exemples que ja m’he trobat en just un mes d’estar dins l’Ajuntament. Per tant, això és el mateix que demanar que a una empresa privada com que hi ha empleats no fa falta cap directiu que prengui decissions. O que a un vaixell no hi hagi capità. Cadasqú té un funció dins l’estructura, i el no cumpliment per part d’algú fa que l’estructura falli. Això és el que tenim ara, un Ajuntament amb els fonaments tocats. La nostra tasca actualment no només és prendre decissions dia a dia perquè les coses funcionin sino també arreglar aquests fonaments tocats per una situació de desgovern de 4 anys.
També he de dir que amb el meu sou de regidora amb dedicació exclusiva i tenint en compte les hores que hi dedic cada dia, sense comptar les hores del cap de setmana, l’hora me surt a 9€.
Com veis, no és cap xollo tenir dedicació exclusiva en aquest Ajuntament. No obstant això, el fet de presentar-me a les eleccions, i de pas vos dic que en cap moment me vaig interessar per demanar els sous que es cobraven, va ser una decissió molt meditada. Estic molt satisfeta del resultat de les eleccions i de poder tenir el privilegi de posar el meu granet d’arena en aquest Ajuntament per tal que el poble se’n pugui sortir beneficiat de la meva gestió. Amb aquest objectiu me vaig presentar, al igual que els meus companys, els regidors Tomeu Fuster i Martí Roca. Ells, que no tenen dedicació exclusiva i que per les àrees que duen estaria ben justificada, hi estan dedicant tot el seu temps lliure a fer el mateix que jo, a millorar les coses. Segurament si no ens haguèssim trobat una herència com la que hem trobat la situació no seria la mateixa.
Remontar una situació de desgovern du més feina que plantejar-te una legislatura de 4 anys sense arrossegar problemes del passat. Des de que hem entrat a l’Ajuntament, hem hagut de donar sol·lucions d’urgència a moltes coses, un exemple clar ha estat i és el Festival de música. Quan vaig arribar el primer que vaig demanar era còm estava aquest tema. La resposta va ser clara i rotunda: “no s’ha fet res”. Just hi havia la proposta del director del fetival. Quedàven 3 setmanes per començar i s’havia de fer tot: aprovació dels preus, imatge del festival, suport publicitari, tots els contractes amb els músics, personal de suport al festival, etc….. Duc varies setmanes dedicant bona part del dia sol.lucionant problemes del festival. Un regidor sense dedicació exclusiva, i que per tant, que té la seva feina, no sé com hagués pogut treure aquest tema endavant.
Un altra tema importantíssim i que es repeteix cada dia és la falta de pagaments als proveïdors. Moltes empreses, i amb motiu, es neguen a fer res per l’Ajuntament si no cobren alguna factura de les que tenen pendent. Hi ha empreses que tenen factures pendents des de fa anys.
Un altra tema relacionat és el tema del pressupost. Encara no tenim pressuposts aprovats d’enguany. L’equip anterior no va deixar els pressuposts aprovats. A tot això se li ha d’afegir que la liquidació del 2010 encara no està feta, i el reconeixement extrajudicial de crèdit del 2010 (feines que es varen fer sense pressupost) no està aprovat. Podria continuar i no acabaria.
Duim gairebé un mes de govern, i se’ns han tirat a sobre una muntanya de coses que estan per arreglar, i moltes que estan en l’aire des de fa molt temps. Si ho visquessis des d’allà on som, ho entendries perfectament, i aquest plantejament del perquè de les dedicacions exclussives ja no seria un debat.
Ja que a la Lliga de la Chica extraordinaria, no ha arribat la transparència i t’has de registrar per fer comentaris al seu bloc, deman que en trobau de articles com aquest que apareixen al seu bloc?
SOBRE LES DEDICACIONS EXCLUSIVES
Aquesta és la resposta que la nostra tinent de batle i regidora Malena Estrany va donar davant un comentari al facebook sobre el perquè de la necessitat de tenir dedicacions exclusives quan hi ha assessors a l’Ajuntament.

“Entenc que vist des de fora, sembli que tal vegada s’haurien de reduir les dedicacions exclusives, cosa que ja hem fet passant de 6 dedicacions en l’anterior legislatura a 3 en l’actual. Tot i que ara vist com està l’Ajuntament podria dir que 3 no basten per posar l’ordre que tots volem en aquest Ajuntament en poc temps. Per tant, et diré alguns motius pels quals és NECESSARI que aquestes dedicacions exclusives hi siguin.
En primer lloc, la feina dels tècnics no és prendre decissions, això és responsabilitat dels polítics. Aquesta responsabilitat no va ser exercida durant la passada legislatura i tots estam patint les conseqüències. Et puc posar moltíssims d’exemples que ja m’he trobat en just un mes d’estar dins l’Ajuntament. Per tant, això és el mateix que demanar que a una empresa privada com que hi ha empleats no fa falta cap directiu que prengui decissions. O que a un vaixell no hi hagi capità. Cadasqú té un funció dins l’estructura, i el no cumpliment per part d’algú fa que l’estructura falli. Això és el que tenim ara, un Ajuntament amb els fonaments tocats. La nostra tasca actualment no només és prendre decissions dia a dia perquè les coses funcionin sino també arreglar aquests fonaments tocats per una situació de desgovern de 4 anys.
També he de dir que amb el meu sou de regidora amb dedicació exclusiva i tenint en compte les hores que hi dedic cada dia, sense comptar les hores del cap de setmana, l’hora me surt a 9€.
Com veis, no és cap xollo tenir dedicació exclusiva en aquest Ajuntament. No obstant això, el fet de presentar-me a les eleccions, i de pas vos dic que en cap moment me vaig interessar per demanar els sous que es cobraven, va ser una decissió molt meditada. Estic molt satisfeta del resultat de les eleccions i de poder tenir el privilegi de posar el meu granet d’arena en aquest Ajuntament per tal que el poble se’n pugui sortir beneficiat de la meva gestió. Amb aquest objectiu me vaig presentar, al igual que els meus companys, els regidors Tomeu Fuster i Martí Roca. Ells, que no tenen dedicació exclusiva i que per les àrees que duen estaria ben justificada, hi estan dedicant tot el seu temps lliure a fer el mateix que jo, a millorar les coses. Segurament si no ens haguèssim trobat una herència com la que hem trobat la situació no seria la mateixa.
Remontar una situació de desgovern du més feina que plantejar-te una legislatura de 4 anys sense arrossegar problemes del passat. Des de que hem entrat a l’Ajuntament, hem hagut de donar sol·lucions d’urgència a moltes coses, un exemple clar ha estat i és el Festival de música. Quan vaig arribar el primer que vaig demanar era còm estava aquest tema. La resposta va ser clara i rotunda: “no s’ha fet res”. Just hi havia la proposta del director del fetival. Quedàven 3 setmanes per començar i s’havia de fer tot: aprovació dels preus, imatge del festival, suport publicitari, tots els contractes amb els músics, personal de suport al festival, etc….. Duc varies setmanes dedicant bona part del dia sol.lucionant problemes del festival. Un regidor sense dedicació exclusiva, i que per tant, que té la seva feina, no sé com hagués pogut treure aquest tema endavant.
Un altra tema importantíssim i que es repeteix cada dia és la falta de pagaments als proveïdors. Moltes empreses, i amb motiu, es neguen a fer res per l’Ajuntament si no cobren alguna factura de les que tenen pendent. Hi ha empreses que tenen factures pendents des de fa anys.
Un altra tema relacionat és el tema del pressupost. Encara no tenim pressuposts aprovats d’enguany. L’equip anterior no va deixar els pressuposts aprovats. A tot això se li ha d’afegir que la liquidació del 2010 encara no està feta, i el reconeixement extrajudicial de crèdit del 2010 (feines que es varen fer sense pressupost) no està aprovat. Podria continuar i no acabaria.
Duim gairebé un mes de govern, i se’ns han tirat a sobre una muntanya de coses que estan per arreglar, i moltes que estan en l’aire des de fa molt temps. Si ho visquessis des d’allà on som, ho entendries perfectament, i aquest plantejament del perquè de les dedicacions exclussives ja no seria un debat.

Espero que vos serveixi per entendre un poc més com funionam i con funcionen les coses.
És bo que hi hagi un diàleg per aclarir els dubtes que té la ciutadania. L’Ajuntament maneja els diners de tots i per això tenim l’obligació d’explicar les coses.”

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb