"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Revenja i repressió contra RTV Mallorca

psm-pollenca | 22 Agost, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Estam en la recta final de les vacances d’estiu per a molts mallorquins que encara poden gaudir de les seves vacances. Altres ja s’han reincorporat al seu lloc de feina i per a molts les expectatives laborals son ben negres. Entre aquests darrers hi ha els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca, que en els darrers dies han vist com el Consell d’Administració d’aquest ens, amb els únics vots a favor del PP, ha decidit començar el procés per un Expedient de Regulació d’Ocupació, tancar la ràdio i la televisió i deixar al carrer als treballadors. L’excusa, ja la sabem, és la recurrent en els darrers temps: la crisi. La realitat és la que durant mesos varen deixar ben patent els mateixos que ara s’aferren a l’excusa: que ni la línia informativa de [M], explicant els múltiples casos de corrupció, o certes pràctiques empresarials obscures de lobbis turístics afins al PP, no son del gust dels nous governants de Mallorca, amb Maria Salom i José Ramón Bauzà al capdavant, i des de fa mesos ja tenien ben clar que RTV Mallorca era un objectiu a abatre.

El fet que es tracta d’uns mitjans que promouen la normalització lingüística del català tampoc juga a favor d’aquest, ja que el govern del PP ha desplegat tota una sèrie de mesures contra la nostra llengua (amb l’eliminació del requisit de coneixement pels funcionaris o el tall de les subvencions a la premsa en català), i acabar amb RTV Mallorca en seria una més.

El Ple de Pollença, el passat 31 de març va aprovar una moció presentada pel PSM de suport a RTV Mallorca, i en el ple del 28 de juliol una altra de tota la oposició reprovant a la presidenta Maria Salom i demanant al Consell que no tanqui aquests mitjans, que tingué el vot favorable de tots els partits, excepte l’abstenció del PP. Cal recordar que Ona Mallorca té un acord amb Ràdio Pollença pel que per la nostra emissora s’emeten els informatius deOna; a més Ràdio Pollença ha emès programes en cadena amb Ona Mallorca.

Ara, a sobre, els treballadors d’aquests mitjans de sofrir la censura dels seus nous caps pepers, que els impedeixen donar noticies relacionades amb els tancament de RTV Mallorca o amb les reivindicacions dels treballadors. Reproduïm la seva nota informativa i expressem la nostra solidaritat amb la defensa dels seus llocs de feina.

Els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca manifesten el seu rebuig a la proposta aprovada ahir al Consell d'Administració

No es vol pagar la programació d'estiu de Ràdio Televisió de Mallorca, però es destinen 60 mil euros en contractar una empresa externa per tancar-la

Els treballadors de Televisió de Mallorca i d’Ona Mallorca volem manifestar el nostre rebuig a la decisió presa ahir horabaixa  pel Consell d’Administració de Ràdio i Televisió de Mallorca que autoritza l’inici dels tràmits dirigits a la liquidació de l’ens. El Partit Popular tanca el mitjà de comunicació públic perquè és una promesa   de   campanya   i   ho   fa   sense   complir   amb   l’obligació   de   garantir   la informació de proximitat i sense plantejar cap proposta de model audiovisual propi.

Els treballadors exigim que es faci una proposta audiovisual pròpia per a les Illes Balears que sigui capaç de recollir el bo i millor de Ràdio i Televisió de Mallorca i d’IB3 i que, mentre això no es faci, continuïn els dos mitjans en funcionament amb les mateixes condicions amb que ho fan ara.

El tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca significa deixar al carrer 117 famílies sense possibilitat d’inserció laboral en el seu sector, atemptar greument contra el dret a la informació de proximitat dels mallorquins i deixar ferit de mort un sector, l’audiovisual, que a les illes es troba encara en una fase molt primerenca i, per tant, de suport necessari. Però consentir el tancament també significa deixar una   porta   oberta   per   tancar   qualsevol   empresa   pública   que   no   tengui   com   a objectiu l’obtenció de beneficis econòmics i això és un atac directe a tot allò que ha de ser la prioritat de qualsevol administració pública, el servei a la ciutadania. Ara es comença per uns mitjans de comunicació públics, però què serà després? Un institut perquè té massa fracàs escolar? Un centre de salut perquè té molts de malalts?

Per   altra   banda,   els   treballadors   volem   recordar   que   els   nostres   companys contractats per fer la programació d’estiu, tant a la ràdio com a la televisió, no cobren els seus sous. No ens queda més remei que interpretar això com una maniobra  de  pressió  als  professionals de  l'ens, ja que, curiosament, no  hi ha doblers per pagar-los però sí per convocar un concurs negociat amb diferents empreses i adjudicar per gairebé 60 mil euros a la consultora Price Waterhouse Coopers per dur a terme la liquidació de l’ens. També hi ha hagut doblers per contractar dos directors, un per la televisió i un per la ràdio, tot i que la nova direcció no s’ha cansat d’afirmar que el tancament és imminent. Per tant creim que el que s’intenta és crear més tensió, ansietat i incertesa entre els professionals de Ràdio i Televisió de Mallorca.

Comentaris

 

Enhorabona Sete

PSM Pollença | 22/08/2011, 15:16

Enhorabona a Sete Benavides que ha guanyat el bronze al Campionat del Mon d'Hongria i s'ha classificat per les Olimpiades de Londres 2012. Enhorabona campió !

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/esports/sete-benavides-ja-te-el-bitllet-per-a-londres-2012.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb