"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Residència de Pollença, sí.

psm-pollenca | 26 Agost, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Seguim comentant noticies que han sortit a la premsa durant aquest mes d'agost i avui parlarem de la Residència de Majors de Pollença. Va trascendir que el consell de Mallorca, encarregat de la supervisió dels serveis socials, va advertir a l'Ajuntament que la Residència de Polença no cumpleix amb la legislació aplicable per aquest tipus de instal·lacions. Com sabem, es tracta d'un edifici antic, on en un moment donat s'hi ubicà l'hospici que més endavant passa a funcionar com a residència gestionada per les monges de la Caritat, i des de fa uns anys, amb personal íntegrament contractat per l'Ajuntament. No es cap novetat que no compleixi amb la legislació per a residències, que es estricte en qestions d'equipament i d'adaptació a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que es desprèn de la noticia sembla que fou el propi Ajuntament qui donà a conèixer l'avís del Consell. En les reunions prèvies a la designació de membres pels organismes autònoms el propi batle va demanar als grups municipals que anomenassin els seus representants al Patronat de la Residència d'entre els seus regidors, ja que "s'haurien de prendre desicions difícils". Tot això, les deficiències de l'edifici unit a l'alta quantitat de personal i a l'escas nombre d'usuaris, ens fa pensar que s'està preparant el terreny per tancar definitivament la Residència. Per altra banda la residència privada del Moll, com moltes altres de Mallorca, no es el gran negoci que esperaven els seus inversors.

Des del PSM pensam que s'ha de fer tot el possible perque l'edifici de la Residència de Pollença estigui en condicions dignes. De cap manera el trasllat dels interns al Moll es una opció equivalent. La Residència de Pollença ha d'esser per persones que es poden valer per elles mateixes, permet als interns seguir integrats en la vida diària del poble, sortir i rebre visites fàcilment. Res de tot això és igual a la Residència del Moll, més allunyada del nucli urbà i pensada per a persones que necessiten assistència i que, per tant, ja no poden tenir una independència per sortir pel seu compte.

Es cert que s'hauran de fer canvis, entre ells la reforma de les tarifes per adaptar-les a la capacitat adquissivitiva real dels interns. També les reformes adients per adaptar-se a la normativa de residències geriàtriques, especialemt a la part nés nova que es la que ho permetrà més fàcilent. Però es questions com aquesta en la que es demostra quines son les prioritats dels governants: o esforçar-se per mantenir el servei i en condicions dignes o tancar-l. Nosaltres, sense cap dubte, estam per la primera opció. No s'hi val dir que no es servei que l'Ajuntament estigui obligat a prestar; tampoc està obligat a fer altres coses més superflues i les fa.

I per acabar hi ha la qüestió vergonyosa del Centre de Dia on s'ha patinat des de que es va començar ja fa més de vuit anys, amb unes subvencions del govern Mates en que l'Ajuntament havia de pagar els interessos, dues fallides de les empreses constructores o un mobiliari caigut del Cèl gràcies a una donació, que encara no s'ha pogut colocar. Ja es ben hora d'acabar amb aquest culebrot, ja que un centre de Dia actiu farà funcionar millor la Residència. I si s'ha d'estudiar la ubicació d'habitacions a la planta primera, que es faci, pero que no es demori més l'obertura del centre.

Veure noicia del dBalears

 

 

 

 

Comentaris

 

Re: La Residència de Pollença, sí.

Tomeu Cifre | 27/08/2011, 11:01

Graciesl, Elena, per la puntualització.

 

Residència

Toni Marquet | 26/08/2011, 19:44

Hi ha serveis que malgrat siguin deficitaris l’administració els ha de donar, Els usuaris de la residència, a l’edat laboral ja aportaren recursos mitjançant els impostos, avui tenen dret a rebre aquest servei, i tenen dret a continuar amb la seva vida de poble,y no sentir-se desplaçats. Els polítics del PP s’han tornat massa cirurgians, en lloc de curar les ferides es dediquen a amputar, son uns mestres del bisturí. (No a tancar la residència.)

 

Re: La Residència de Pollença, sí.

elena ballestero | 26/08/2011, 18:28

Una puntualización.Tengo que decir que aunque la noticia de la advertencia del Consell no me la dio el alcalde, tan solo la confirmó.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0