"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Per què enguany el Conseller de Turisme no ha aparegut pel Festival ?

psm-pollenca | 06 Setembre, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al pressupost del 2011 que l’Equip de Govern pretenia aprovar el dijous passat cridava l’atenció que no hi figuraven els ingressos corresponents a algunes subvencions que l’Ajuntament rebia cada any de part del Govern Balear o del Consell. Entre aquestes, la més significativa és la corresponent al Festival de Música de Pollença, que concedia la Conselleria de Turisme per valor de 180.000 E. Certament enguany la Conselleria de Turisme no ha concedit aquest ajut a l’Ajuntament. Cal recordar que el pressupost del Festival en el 2011 ha pujat a la 639.640,00 E. Això significa que si no arriben aquests doblers, l’Ajuntament haurà de fer-se càrrec íntegrament d’aquesta despesa. És una quantitat gens menyspreable, sobretot tenint en compte que la repercusió real del retall damunt el pressupost del 2011 es de 385.700,10 E (si no comptam la subvenció de l’Auditori del 2010 ni el pavelló de l’Institut d’enguany, que venen totalment finançats, i llevat dels 423.038,80 E que es retallen a EMSER). Es a dir, per fer front a l’import de 180.000 E que no s’ha rebut de Turisme, l’Ajuntament ha hagut de fer retalls en altres despeses, suposant el Festival el 46 % d’aquests retalls (com ja hem dit, descontant el retall a EMSER).

És una quantitat molt gran, que l’Ajuntament hauria de lluitar i intentar recuperar. El fet que la batlia de Pollença estigui ocupada pel PP i que el Govern Balear sigui del mateix color polític al manco hauria de servir per defensar aquestes inversions culturals al nostre municipi. El Festival es un dels elements que ajuden a dinamitzar l’estiu del poble, amb una repercussió a nivell de tot Mallorca. S’ha de recordar que l’actual conseller de Turisme, Carlos Delgado, va afirmar que aquestes subvencions culturals que diversifiquen l’oferta turística serien una prioritat:

promoveremos un turismo de calidad y no solo de cantidad (...) no nos podemos permitir el lujo de empezar desde cero; debemos mejorar y potenciar lo que tenemos”.

Fins i tot les cròniques d'IB3 recollien les paraules del Conseller, que ara sonen a burda mentida:

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, també ha destacat la varietat del festival, amb actuacions de flamenc, cançó napolitana o tango argentí, i ha lloat l’aposta realitzada per l’Ajuntament de Pollença perquè el festival continuï.

Delgado s’ha compromès a donar suport al certamen “ara i en el futur” per considerar-lo “extraordinari”, però ha remarcat la necessitat de “canviar el xip” i corregir “aquesta cultura generalitzada de la subvenció” que considera que “planeja” sobre la societat balear.

Subvencionar esdeveniments culturals no es una inversió a fons perdut, sino que suposa activar la industria turística, una prioritat ara que la reactivació econòmica es fonamental.

En aquest sentit els  diputats del PSM-IV-E Antoni Alorda i Joana Lluïsa Mascaró varen reclamar a la Conselleria el cumpliment del seu compromís (veure roda de premsa), en forma de Proposició No de Llei . Ara toca al conseller cumplir la seva paraula i als responsables polítics pollencins exigir-li el cumpliment.

 

 
Carlos Delgado ha retirat 180.000 E a Pollença (Foto de MAC)...
 
 
...i els nostres polítics s'han deixat prendre el pèl. (20 minutos)
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb