"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Miquel Ensenyat, l'antídot al Ppsoe.

psm-pollenca | 12 Setembre, 2011 08:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La cursa cap a les eleccions a les Corts Espanyoles ja ha començat. El 20 de novembre seran les eleccions que escolliran nous diputats, senadors, i un govern nou per l'estat espanyol. Malgrat aquest sus ja s'ha donat, sembla que els principals parits a Balears, el PP i el PSOE no tenen gaire pressa per triar els seus candidats. Tanmateix siguin qui siguin estaran supeditats als seus caps de llista per la circumscripció de Madrid, Rajoy i Rubalcaba, o, per abreviar , en Rajalcaba. Els candidats d'aquests partits per Balears son totalment indiferents. Com ha passat durant tota la democràcia seran a les Corts no per defensar els interessos de Balears, sinó per votar el que els dictin les seves centrals de Madrid. Tot el contrari del que ha fet Pere Sampol, qui en quatre anys com a senador ha fet més propostes i ha intervingut més que tots els altres junts.

Davant aquest panorama no és gens estrany que els ciutadans s'exclamin afirmant que els polítics no els representen, que no són en els seus càrrecs defensant els nostres interessos.

Per acabar amb aquesta dinàmica bipartidista que ha fet tant de mal a les nostres illes i que ens està duent a ser una de les comunitats més endeutades, amb pitjors serveis públics i a on es més car viure, el PSM-IV-E va escollir dissabte al que serà el seu cap de llista al Congrés dels Diputats: Miquel Ensenyat.

En Miquel Ensenyat serà l'única alternativa amb garanties a la continuïtat que suposen PP i PSOE, l'únic candidat de les Balears que té opcions d'arribar a ocupar el seu escó al Congrés. Es tracta d'un candidat que ja ha demostrat que hi ha una altra manera de fer política, que les bones intencions de l'esquerra no tenen perquè quedar aparcades quan s'arriba al poder, sinó que es poden dur a la pràctica; la prova n'és l'ajuntament d'Esporles del que n'és batle amb majoria absoluta. A les passades eleccions també va ser elegit conseller del Consell de Mallorca, dos càrrecs que deixarà si és escollit diputat.

Si dissabte, a més, es va aprovar la coalició de la Federació PSM (PSMallorca, PSMenorca i ENEivissa) amb Iverds i Entesa per Mallorca, així com la incorporació d'Equo a Menorca i Eivissa i possiblement el partit animalista PACMA i Gent per Formentera si les converses fructifiquen. Si es repeteixen els mateixos resultats que a les autonòmiques, el diputat estaria guanyat, pero ja sabem que a unes generals hi entren altres factors, com la pressió informativa sobre els dos grans partits. Però hi ha altres factors que miren a l'optimisme i fan que la possibilitat d'aconseguir un diputat sigui ben factible: la renúncia de partits mallorquinistes com CxI o LL.R., i el fet evident que el vot útil de l'esquerra cap al PSOE molt probablement no seveixi per res en aquestes eleccions, així com unes polítiques de retallades socials en les que el PP i el PSOE s'assemblen com a dues gotes d'aigua.

El camí no serà fàcil i el primer escull serà aconseguir les signatures necessàries per poder presentar la candidatura. Aquesta trava que han imposat al Congrés els partits que ja tenen representació no la s'han imposada a ells mateixos, que estan exempts de recollir avals. Resulta incongruent que en un temps on els ciutadans demanen més participació i democràcia, encara es posin traves addicionals per presentar-se a les eleccions. Ben aviat estarem al carrer per demanar-vos l'aval per en Miquel Ensenyat. Una manera diferent de fer les coses es possible.

 

De 2011-09_Setembre

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb