"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Primers fets.

psm-pollenca | 04 Octubre, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja es varen complir els cent dies de l'actual govern municipal i ja s'han celebrat tres plens, el de juliol, l'extraordinari de pressuposts i el de setembre, (els dos anteriors primers no els comptam, ja que eren de tràmit). Així que ja podem analitzar l'actuació de l'equip de govern, no sobre prejudicis o simples impressions, sinó sobre els fets que s'han esdevingut amb votacions en els plens.

El primer que es deixa entreveure es un cert menyspreu cap al paper de la oposició: ni el pressupost del 2011 ni els plans d'obres i serveis s'han intentat consensuar amb la oposició prèviament als plens. L'Equip de Govern ha confiat en que dins la varietat de grups de l'oposició qualcun li permetria, ni que fos amb una esquàlida abstenció, aprovar aquestes decisions. Per tant això té poc a veure amb la crida a aixecar tots junts el poble que poguérem sentir dels partits del l'Equip de Govern abans de les eleccions.

També es pot constatar una falta de projecte pel poble. La prova més palpable es que a dia d'avui encara no han publicat el contingut del Pacte de Govern. Coneixem un poc del programa de la Lliga i quasi res del programa del PP, però del programa conjunt que fan comptes dur a terme en aquests quatre anys, res de res. Que fan comptes dur a la pràctica apart de cobrar cada més les seves respectives nòmines? No ho sabem encara.

En els plens estam descobrint una actitud de prepotència envers els membres de la oposició. Per part de l'Equip de Govern qui parla es el Batle, tant com vol. En canvi als membres de l'oposició se'ns intenta tallar el temps, ridiculitzar i desprestigiar amb qüestions personals que no venen al cas. Una actitud que ja va sorgir en els pitjors moments de la legislatura però que ara s'està agafant com a norma. Es un molt mal començament.

Pel que fa al paper dels partits del Govern i dels regidors queda ben clara la preponderància del cap del PP damunt tots els altres regidors. Al PP no li hem vist cap postura d'enfrontament amb el PP Balears per defensar els interessos de Pollença (els doblers del Festival o de l'Auditori, per exemple), de paraula es manifesta una equidistància, però en el vot això no es veu i com a màxim les abstencions eviten conflictes amb els seus socis de la Lliga.

A la portaveu de la Lliga l'hem sentida només per parlar de les coses directament relacionades amb les seves àrees, però quasi gens per marcar la postura del seu partit en altres qüestions més enllà d'un “votarem sí o votarem no...”. Els regidors no piulen, llevat de casos molt puntuals relacionats amb les seves àrees.

Al passat ple de Setembre es varen aprovar taxes noves per a l'Escola d'Adults i per a “Escola Viva”, en el que es la primera pujada de la legislatura. Independentment de la necessitat o no de fer aquestes pujades, aquestes xoquen amb les manifestacions dels seus líders quan durant la campanya afirmaren que no es pujarien els impostos.

Amb tot sembla que l'Equip de Govern no s'adapta a la situació de govern en minoria i probablement ben aviat veurem intents desesperats per incorporar membres nous al Govern i garantitzar-se una legislatura més plàcida. Pollença té l'oportunitat de fer treballar a disset regidors pels interessos comuns. Seria una llàstima que les accions de l'Equip de Govern no afavorissin aquesta dinàmica.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb