"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple d'octubre: 5 mocions aprovades.

psm-pollenca | 28 Octubre, 2011 07:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Així va nar el Ple d'ahir, amb les 5 mocions de l'oposició (amb diferents components) aprovades, quatre per unanimitat. Una bona mostra que les propostes constructives poden anar endavant si  es treballa conjuntament.

.- PART RESOLUTIVA           

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l'article 60 i la correcció d'error material de transcripció de l'article 61 de l'ordenança municipal de Policia i Bon Govern.

Es tracta de corregir un error en l'ordenança que regula les obres sorolloses en centre històric durant la temporada turística.(aquesta ordenança es va modificar a petició de PSM, A i PP a l'any 2010 -veure ple 3/6/2010)

Aprovat per unanimitat.

2.- Aprovació, si procedeix, de la dissolució de l'organisme autònom Patronat Municipal de Turisme de Pollença.

Un organisme que no ha aconseguit gestionar millor la promoció del turisme a Pollença, i que no representa a tots els grups municipals. Les seves funcions seran assumides per l'Ajuntament com una àrea més.

Verem manifestar que volem que el turisme es gestioni amb un organisme més representatiu, i que si es fa un Consorci tots els grups hi puguem esser.

Aprovat per unanimitat.

3.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa  pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus.

Volen aprovar la pujada de les taxes de fems. El punt més debatut de la nit. Exposarem la nostra postura contraria, que ja hem explicat en anteriors articles

Aprovat: A favor:8, PP i Lliga En Contra: 6, PSM, A, ER, PSOE Abstencions:4, UMP, CIUP

4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlues) 

Es modificarà l'ordenança que regula el pagament de les plusvalues perque l'augment del valor cadastral no repercuteixi tant damunt la pujada de l'impost. Així tot suposarà un augment molt important d'aquest impost.

Aprovat,. A favor: 9, PP, Lliga, UMP Absytencions: 8, PSM, ER, A, PSOE, CIUP

5.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, Unió Mollera Pollencina, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa a la declaració de Pollença com a poble lliure de circs amb animals. Veure la moció.

La sala de plens s'omplí de persones interessades en aquesta moció. El batle va comparar el maltractament dels animals de circ amb com es tracten els animals en granges intensives o en com es cultiven els vegetals; així mateix es va exposar que seria necessaria una regulació per aquest assumpte.

Aprovat. A favor: 10, PSM, Lliga, A, PSOE, UMP, ER Abstencions: 7, PP i CIUP

6.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa al compliment dels contractes signats amb les entitats pro-discapacitats. Veure la moció. 

El batle va voler donar a aentendre que si aquestes entitats no cobren es culpa de l'anterior Govern, oblidant que J.R.Bauzà ha prioritzat el pagament a Acciona, que construeix el Palau de Congressos, per davant les associacions socials, que no cobren.

Aprovada per unanimitat.

7.- Moció presentada pels grups municipals d'Alternativa, PSOE, PSM-EN i Esquerra Republicana per a millorar el model de finançament local i rebutjar l'espoli fiscal. Veure la moció.

Es va fer una modificació dels acords per aconseguir un major consens, retirant referències a accions judicials, pero deixant clar que es farà una reclamació formal a l'Estat er no haver de tornar els més de 350.000 euros que ens reclamen.

Aprovada per unanimitat.

8.-  Propostes/Mocions d'urgència

    - Moció per la protecció de Can Franc i la resta d'edificis singulars del passeig Voramar - Colon - Hernan Cortes.

Es tractava de promoure accions per per protegir uns edificis que estan en perill i que formen part de la imatge del Port de Pollença (veure article anterior).

Es va modificar el text de la moció eliminant la referència explícita a la caducitat, ja que sembla que serà difícil, però reclamant que s'estudiïn tècnicament les accions que es poden fer per protegir aquests edificis.

Aprovada per unanimitat.


    - Moció pel manteniment de la Llei de Mesuress Urgents Urbanístiques que protegeix Cala Carbó i l'Ullal.

Va quedar ben clar que mentre es mantingui aquesta Llei, a l'Ajuntament se li solucionen molts problemes, i que aquests vindran si finalment el PP decideix eliminar aquesta llei proteccionista. Una llei que es va aprovar essent conseller d'Ordenació del Territori el company Biel Vicenç i que el nou conseller Gabriel Company vol derogar. (veure article anterior)

Aprovada per unanimitat


Tocaren les 12 i el Ple es va aixecar, sense poder-se discutir la resta de punts.

 

Membres d'un col·lectiu de defensa dels animals, en el Ple d'ahir.

Comentaris

 

Esporles

PSM Pollença | 29/10/2011, 20:52

h
ttp://enlapieldeltoro.org/p/1487

 

Miquel Ensenyat.

PSM Pollença | 29/10/2011, 20:51

Esporles, al 2006, va ser el primer municipi de Balears que prohibí els circs amb animals. Com sempre Esporles pionera en tantes coses. L'empenta de Miquel Ensenyat que ha canviat un poble. Esperem que també pugui influir en el Congrés.

 

Re: Ple d'octubre: 5 mocions aprovades.

Miquel Sánchez | 29/10/2011, 20:39

Tomeu, nosaltres també l'hem rebuda, supòs que deu ser una "carta standard".

 

Circ

jrv | 29/10/2011, 17:18

Entenc la insatisfacció del personal del circ que encara utilitza animals per als seus espectacles, però la moció d'ahir, i altres a altres organismes, son passes cap a descartar els animals que han de ser objecte de maltractament per poder ensinistrar-los per oferir espectacle, del que el públic no n'es conscient. Paulatinament, hauran d'anar canviant els espectacles, del que pens que no cal fer sofrir a tots als animals, crec que alguns ocells poden oferir espectacles interessants, sense fer los patir. Actualment, això no es així malhauradament, i la moció d'ahir i el seu resultat és un encert.

 

Queixa

Tomeu Cifre | 29/10/2011, 14:40

EL Sr.José Maria Canal Mendez, en representació del Circ Giulio i Companyia Balear de Circ i Teatre m'ha enviat una carta de protesta per l'apobació de la moció sobre animals salvatges al circ. Li he contestat.

Com que l'ha enviat per mail, no per registre a l'Ajuntament, no sé si lo correcte es publicar la carta i la nostra contestació o no publicar res.

 

Ple

PSM Pollença | 29/10/2011, 14:29

El ple avui al Diario de Mallorca:
h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/10/29/pollenca-declara-libre-circos-animales-vivos/715804.html

 

Re: Ple d'octubre: 5 mocions aprovades.

Tomeu Cifre | 29/10/2011, 07:52

La caducitat es un tramit reglat que no es pot imposar per voluntat política, encara que l'obertura de l'expedient sí que es podria fer, cosa que actualment l'Ajuntament no fa per desidia. De tota manera es va aprovar que s'estudiarien totes les opcions legals possibles, així que esperam que aviat ens puguin presentar un informe complet amb les passes que legalment es poden seguir per arribar a protegir l'edifici.

 

Can Franc

Josep | 28/10/2011, 15:48

Despres d'aprovada la moció, quines possibilitats hi ha de salvar can Franc? ARCA ha solicitat al Consell la seva protecció i la petició per unanimitat del consistori en el mateix sentit potset té algun efecte, però que hagi caigut la menció especifica a la caducitat de la llicència no convida a l'optimisme.
Crec que s'ha de donar batalla fins al final per aquest edifici tan singular perque l'efecte paisatgístic que tendrà la seva substitució per un bloc d'apartaments serà enorme, així que s'ha d'estar vigilant perque l'ajuntament esgoti efectivament totes les possibilitats.
Amb el perill de la destrucció de can Franc present, és el moment d'intentar protegir el nombre més gran possible de les cases antigues que queden al Moll tant al passig Voramar com a la Gola i altres llocs, tenguent en compte tant el seu valor intrínsec com el seu impacte paisatgístic a l'hora de preservar una imatge reconeixible del Port de Pollença.

 

Re: Ple d'octubre: 5 mocions aprovades.

Miquel Sánchez | 28/10/2011, 13:31

Gràcies Joan Rafel, crec amb el tema dels dicapacitats no hi colors polítics

 

Pujada d'impostos

Tomeu Cifre | 28/10/2011, 11:43

Gràcies, Xisco. No podem entendre com en tants pocs mesos es poden tirar les promeses electorals als fems. Si han arribat a la conclussió de que no hi ha altre remei que pujar els impostos, desdint-se del que havien dit abans d les eleccions, com a mínim haurien de demanar perdó als ciutadans. I si fossin coherents també dimitir, ja que el més digne quan un polític descubreix que no es capaç de dur a la pràctica el seu programa.

 

Associacions

Tomeu Cifre | 28/10/2011, 11:40

A tu, Rafel, pel suport. No pot ser d'una altra manera. Els discapacitats foren valents en manifestar-se davant el Parlamant i els polítics no ho podem ser manco. No es de rebut veure com sí que hi ha doblers per tudar-los en obres innecessàries i en canvi no n'hi ha per questions tan essencials.

 

pro-discapacitats

Joan Rafel | 28/10/2011, 10:31

Volia mostrar la meva satisfacció i agraïment cap als 17 regidors que conformen l’Ajuntament de Pollença i a totes les seves formacions, per la sensibilitat mostrada en el Ple d’ahir cap a una problemàtica com és la situació actual de les associacions pro-discapacitats a Balears. Gràcies!

 

Enganys

Xisco | 28/10/2011, 09:50

Vaig sentir el plenari i crec que va ser molt important el que vareu fer, deixant molt clar com el PP i la Lliga de n'Estrany estan incumplint les seves promeses electoral quan mos pugen els impostos. Crec que també seria motiu suficient per demanar la seva dimisió, ja que enganar al poble es lo pitjor que se pot fer.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb