"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Acte central de la campanya PSM-IV-E-E

psm-pollenca | 07 Novembre, 2011 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
Si no vols sentir-te com un ratolí, PENSA DIFERENT !
 

Comentaris

 

Camins públics

Na Groga | 08/11/2011, 09:00

Els arbres no ens han de tapar el bosc, aquí del que es tracte es d'aconseguir reconeixer jurídicament que hi ha camíns públics a la Vall de Ternelles i que arriben fins a Cala Castell

 

Servitud de pas

Na Groga | 08/11/2011, 08:55

Una objecció Tomeu C., la sentencia del Suprem no te res a veure amb Ternelles, si no amb els 6 camins sobre els qual s'establia la servitud. A la sentencia no es parla mai de Ternelles ni de cap camí en concret. Es parla del dret a establir servituds d'accés públic a la costa en terrenys que el PGOU qualificava urbanísticament d'"especial protecció".

 

Re: Acte central de la campanya PSM-IV-E-E

Tomeu C. | 08/11/2011, 08:15

Gràcies, "Na Groga" per les explicacions a fons que has donat sobre la sentència del Suprem respecte de Ternelles (recordam als lectors que es una sentència anterior a la resolta fa unes setmanes). Certament ja ens va semblar que s'havia de treballar sobre les condicions de l'ús idoni que va regular el Consell. Les passes que varem donar ens confirmaren que cal treballar sobre una proposta de l'Ajuntament i haurm de veure si aquesta proposta es pot millorar en les properes setmanes o mesos.

 

A n'Aina

PSM Pollença | 08/11/2011, 08:09

Aina, això no es una festa, es un acte central de campanya electoral. A qualque banda ens hem de fer sentir, ja que no fan debats de 600.000 euros per noltros.

Es ben cert que estar sense feina es un drama i el patim moltes persones i families de Pollença. Per això també el govern de l'estat ha de treballar per arreglar aquest problema. I pot estar ben segura que no l'arreglaran els que l'han creat, el PPSOE.

Tan de bo trobis feina aviat.

 

Servitud de pas

Na Groga | 08/11/2011, 07:49

ACLARACIONS A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

1- El 18/10/2001 el Tribunal Suprem va fallar sentència sobre les servituts de pas peatonal establertes en l’Aprovació Provisional del PGOU de Pollença en data 11/08/1989 sobre 6 camins que accedien a la costa, (servituts que ja foren imposades en la primera Aprovació Provisional del PGOU en data 31/03/1987). Aquestes servituts foren eliminades del PGOU per la Comissió Provincial d’Urbanisme en data 14/09/1990 en l’acte d’Aprovació Definitiva amb prescripcions del citat PGOU, resolució que fou impugnada per l’Ajuntament de Pollença fins arribar en recurs de cassació al Tribunal Suprem.

2- El fallo fou el següent: -Devolver las actuaciones para que respetando el acuerdo tomado por el Ayuntamiento de Polllença se le adicionen las determinaciones precisas para asegurar el uso público idóneo de los bienes afectados por la resolución impugnada.

3- ¿Quins son els “bienes afectados”?

Els 6 camins on s’imposava la servitud de pas peatonal.

4- ¿Quines son “las determinaciones precisas para asegurar el uso público idóneo”?

Ens les indica el punt QUINTO del Fonaments de Dret quan diu “pero ello no supone la íntegra estimación del recurso, pues como hemos referido en el E.I.A. (Evaluació d’Impacte Ambiental) se alude a determinadas limitaciones que serian convenientes en el uso público previsto y que no se encuentran contempladas en la resolución del Ayuntamiento de Pollença.”

5- ¿Quines son les limitacions del E.I.A.?

(Contemplades en el punt TERCERO dels Fonaments de Dret, paràgraf 5). “Esta actuación, que se puede justificar por razones sociales y defender jurídicamente (Ley de Costas 1988) con la conveniencia de facilitar el acceso al ámbito de dominio público marítimo, deberá prever su uso RESTRICTIVAMENTE PEATONAL, quedando AL MARGEN de cualquier tipo de TRANSPORTE MOTORIZADO hasta la costa. Esta medida se justifica por la calificación proteccionista que se propone para la zona por el PGOU y por sus nulas expectativas de desarrollo urbanístico.” (Tot això ve a compte perquè la servitud d’accés que contempla la Llei de Costes es genèricament rodada)

6- ¿Quines son les altres determinacions precises?

(Contemplades en el punt TERCERO dels Fonaments de Dret, paràgraf 5). “La expropiación del viario por parte de la Administración supone la justificación de utilidad pública, la posibilidad de desprivatización de un elemento de especial interés en la ordenación del territorio y la asunción de la competencia de DERECHOS DE CONTROL, CONSERVACIÓN Y MEJORA de dicha infraestructura, convertida ahora en pública.”

7- ¿Qui ha d’addicionar les determinacions precises per a assegurar l’ús públic idoni dels béns afectats?

(Punt QUINTO dels Fonaments de Dret). “La Comunidad Autónoma (ara el Consell), en el CONTROL LEGAL del Plan Aprobado, debe establecer las prescripciones idóneas para preservar los valores ambientales protegibles.”

8- ¿Que vol dir això?

Que el Consell (la Comissió d’Ordenació del Territori) en execució de la Sentència del Tribunal Suprem a més d’anunciar la constitució de les servituts de pas peatonal a d’adicionar les determinacions precises per a assegurar l’ús públic idoni contemplades en l’E.I.A. que siguin legals, PERO NO AFEGIRNE DE NOVES, ja que suposaria una modificació del PGOU i NO SERIA LEGAL. Ho diu varies vegades la Sentència, que només es pot valorar el que hi ha a l’expedient del PGOU, aprovat el 14/09/1990.

9- ¿Que ha fet el CONSELL?

Ha proposta d’una regulació aprovada per l’Ajuntament hi va adicionar:

- Accés per a vianants
- El camí serà de la barrera d’entrada de Ternelles fins al Castell i fins a Cala Castell
- En determinades èpoques de l’any es podrà restringir l’accés al Castell del Rei, quan l’accés a aquesta zona posi en perill la cria del voltor.
- El nombre màxim de visitants serà de 20 persones diàries.
- Etc.

Es a dir res a veure amb el que diu la Sentència del TS, afegint unes prescripcions que suposen una modificació del PGOU i per tant un incompliment manifest de les determinacions de la Sentència.

10- CONCLUSIONS

A) La Sentència no limita el nombre de vianants si no que n’assegura l’ús públic peatonal i en prohibeix la motorització.
B) Per a aconseguir la idoneïtat del bé s’han de assumir les funcions de control (policia), conservació i millora, una vegada s’hagi expropiat la servitud, i d’això el Consell no en diu res.

 

Penso diferent.

Joan Toni | 08/11/2011, 07:23

No crec que una cosa llevi l'altre, és més, penso que en campanya millor fer aquest tipus d'actes que no anar a aguantar els pesats de Rajoy i Rubalcaba...

 

Eleccions

Aina | 07/11/2011, 22:38

Ni ha q no esteim per festes sino per trobar feina

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb