"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Generals 2011 a Pollença

psm-pollenca | 20 Novembre, 2011 21:32 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

No ha pogut esser. Els resultats a nivell de Balears han repetit el bipartidisme atorgant 5 diputats al PP i 3 al PSOE.
A Pollença el PP ha estat la llista més votada, amb 2.569 vots, seguida del PSOE amb 2.289 i en tercer lloc la de la coalició PSM-IV-E, amb 650 vots. 
Felicitam a la llista guanyadora, del PP, i agraim a les persones que ens han confiat al seu vot. Si a Balears s'hagues repetit el resultat de Pollença haguessim aconseguit el diputat.
Per altra banda constatam com a Pollença l'esquerra continua essent el bloc polític més votat. 
La participació, sense esser alta, ha superat el 60%, superant les autonòmiques en 7 vots.
 
Gracies a tots !
 
L'extrapolació de les dades de Pollençadona un resultat que difereix del de Balears
ja que la coalició PSM-IV-E li agafa un diputat al PP, demostrant quin era el vot realment útil per
frenar l'avanç de la dreta.
 
Veure plana oficial del Ministeri sobre els resultats a Pollença
 
 

Comentaris

 

Breu

jrv | 21/11/2011, 20:41

Tal volta no me expressat amb prou claritat. El que vull dir és que aglutinant l'esquerra del PSOE, si és que el PSOE és ja una cosa de centre -esquerra light, és que, el diputat practicament està garantit, tot i tenint en compte que en politica dos i dos no sumen sempre el mateix. El cert és que el PSM, ni amb CiU a les europees, ni en altres ocassions amb UM, no va enlloc.

 

Les darreres eleccions generals

Joan Ramon | 21/11/2011, 20:02

Jo crec aque ambdos anàlisis coincideixen, és a dir el 2004 progessistes per les Illes (PSM,EU, Verds i ERC)tregueren 40.289 vots al Congrés (8,57%), al 2008 Unitat per les Illes (PSM, UM i Entesa) 25.576 vots (5,43%)i en aquest ocasió uns 31.000 i gairebe un 7%, per tant, crec que aquest formula pot ser bona i s'ha de deixar gestar.

Salut

 

A JRV

Martí Verd | 21/11/2011, 16:58

Crec que te confons amb les dades. A les generals de 2004 el Pacte Progressista (crec que es deia així)agrupava el Psm-Eu-Verds-Erc, el qual obtingué 40.289 vots. Ara al 2011 la coalició encapçalada pel Psm n'ha tret 31.378, la candidatura d'Eu n'ha tret 21.638, i la d'Erc 4.639 vots. En total sumarien 57.655. La pregunta seria, si s'hagués repetit la coalició del 2004 quant haurien sumat?.

 

Esquerra

JRV | 21/11/2011, 13:05

No se si és possible, però repetidament , una darrera l'altra, les eleccions estatals a Mallorca, a les Balears abocan cap a opció que aglutini a l'esquerra fora del PSOE, sigui esquerra nacionalista, federalista talment ho és EU o amb lligams amb el Principat si és pretén obtenir el dessitjat resultat d'un escó al Congrés amb VEU DE BALEARS autèntica.
Està clar que els votants de la LLiga i de CxI, que no se presentaven, NO HAN votat la coalició que encapçalava el PSM seguida d'Iniciativa-Verd, que fins i tot a tingut menys vots que l'any 2004(40.000 aquell any, 31.000 el 2011). Me sembla que la lliço és clara, en tot cas aquest és el meu anàlisi.
I crec que si els membres de ERC a Mallorca son objectius, veuran que la seva dinàmica a les Illes ha de canviar radicalment si no volen esdevenir aquí una cosa residual i pintoresca...

 

Margalida Cifre

lluis | 21/11/2011, 11:05

Margalda, jo crec que hi ha gent, que sabent que l,única formació que podia rompre el bipartidisme a les Balears era la coalició, han seguit amb la seva fidelitat a IU per 2 motius: 1.- Per anar a votar com a dret de ciutadà però per deixar clar que no són nacionalistes (clar exemple a Pollença) i 2.- Per desconeixement electoral d'uns altres, que pensant votar IU votaven en Cayo Lara i feien cas als indignats. Crec que això darrer ha passat a totes les CC.AA. Resultat: molts de vots a IU, que encara haurien de ser més diputats que els 11 que han tret.
PD: el desconeixement electoral també ho podem atrubuir als votants del PP i PSOE.

 

Re: Generals 2011 a Pollença

Margalida Cifre | 21/11/2011, 09:53

No ha pogut ser, llàstima. HI ha hagut una impotant participació i això legitima molt els resultat obtinguts per tots els partits. Crec que es l´hora de fer valoracions i la meva, en el cas del PSM, es la fragmentació del vot de l´esquerra, tan a Pollença com a les Illes Balears. Crec que alguns partits amb els que el PSM concurria a la Coalició han tengut un castig excessiu, me refereixo principalment els Verds, tot i que en els seus socis de Esquerra Unida a Balears han tengut un vot, comparativament, força digne. Creis que això potser pel mateix motiu que la millora de resultat de IU a la resta de l´Estat, es a dir, com a refugi del vot d´esquerres del PSOE? o potser que sigui que els sectors de l´esquerra més espanyola i ecologista no hagi confiat amb el PSM?

 

Endavant

Martí du Verro | 20/11/2011, 23:15

4 anys! Que vaaaaaaaaa! PROMETER, MUCHO PROMETER, Y UNA VEZ METIDO, NADA DE LO PROMETIDO. Els 5 milions d'aturats, els nous aturats que aniràn a l'atur que farà que això pugi, els retalls en sanitat, educació, cultura, medi ambient, etc... no podràn esperar 4 anys. A més els mercats que no tenen companys de viatge, na Merkel, "la PRIMA", i les guerres internes peperes per un MINISTERIO, no deixaràn passar 4 anys.

 

Endavant

Joan Ramon | 20/11/2011, 22:05

Almenys algunes petites alegries, AMAIUR tindra grup parlamentari, compromís treu representant i ens toca seguir fent feina des d'alla on tenim representació.
Per altra banda, una majoria absoluta que m'agrada poc, però que haurem d'aguantar aquests quatre anys.
Anims i salut!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb