"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L’Educació que ens espera?

psm-pollenca | 15 Desembre, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un nou article del Company Joan Ramon Bosch Cerdà sobre ensenyament i com patirà aquesta àrea els atacs del govern Bauzà:

És prou conegut que dins la mitjana estatal la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és una de les que presenta les xifres més elevades de fracàs escolar, per tant, atès això, semblaria evident que una de les prioritats a les nostres illes hauria de ser treballar per eradicar aquest fet i reduir notablement aquestes xifres.

Doncs bé, en el poc temps transcorregut des del canvi de govern, les mesures estrella que s’han pogut observar en l’àmbit de l’Educació han estat les següents:

- Retallades en els programes d’atenció a l’alumnat amb més necessitats educatives, reducció d’atenció a la diversitat i eliminació de pla d’acolliment lingüístic per a nouvinguts.

- Retard en el pagament de les dotacions econòmiques als centres educatius.

- Eliminació dels camps d’aprenentatge.

- Reducció dels equips d’orientació educativa.

- Supressió de les baixes de menys de 30 dies, deixant els centres en aquest cas sense un docent menys per un llarg període de temps.

- Increment del nombre d’alumnes per aula.

- Suspensió d’alguns programes de formació pel professorat.

- Retallades i supressió de beques.

- Retallades o eliminació de les ajudes a les associacions de mares i pares.

Així doncs, amb aquest petit ventall de mesures no ens queda més que qüestionar com, atacant d’aquesta manera el sistema, es pensa millorar el sistema educatiu actual, quan precisament el que s’hauria de menester és augmentar la dotació pressupostària en Educació per tal d’anivellar-nos amb la resta de comunitats?

A mi em sembla clar que amb aquestes mesures seguirem encapçalant la trista xifra d’ésser una de les comunitats amb més fracàs escolar, i per altra banda, sembla evident que quan José Ramón Bauzà ens parlava d’autopistes de l’educació en campanya electoral,  és a dir, quan deia que l’Educació seria un pilar del seu govern, ens enganava.

 

 

 

Comentaris

 

Re: L’Educació que ens espera?

Tomeu Cifre | 17/12/2011, 14:33

Algú dubtava que aniriem cap aquí?

 

Més retals.

Joan | 17/12/2011, 12:06

Avui si mirau el Diari de Mallorca.

L'universitat de les Illes Balears haurà de reduïr docents i limitar el nombre d'alumnes.

OLE la política educativa del PP.

PD: L'únic que augmenta les seu presupost és l'escola concertada.

 

Cert

Josep | 16/12/2011, 17:42

Penso que és realment preocupant el tractament que reb l'educació pública, conve posssar-se les piles, sinó aviat els nostres fills patiran aquest desastre.

 

Per na Rosita

Un poc de coherència | 16/12/2011, 08:48

I qué aguanten aquests de la Lliga? Quina diferència hi ha entre aquests de la Lliga i el PP? Creus que es pot fer parts i quarts dins el govern municipal? No creus que qui acepta comparteix? No creus que la Lliga estarà a dins a qualsevol preu? creus que tenen opció?

 

VTV

Rosita | 15/12/2011, 23:44

Fins quan aguantaràn aquests de la LLiga? Perquè el Batel s'està envalentonant, no se si pels resultats electorals o perquè l'ego se li està pujant a la cresta. La Llei de VTV, també és la del PP, no ho oblideu.

 

Retalls

Joan Ramon | 15/12/2011, 20:51

Cert Pepe, el mateix model que la comunitat de Madrid, ara ja podem imaginar com és que amb tan poc temps Bauzà a fet tans de viatges a Madrid, per poder observar com fan els retalls alla i copiar-los?
Desgraciadament crec que és el cas.
Salut

 

Re: L’Educació que ens espera?

Tomeu | 15/12/2011, 15:37

«flexibilizar los expedientes urbanísticos abiertos contra buena parte de las viviendas turísticas que se explotan en Pollença». Aixo vol dir que les que no siguin VTV no es flexibilitzaran?
Me sembla que aquestes declaracions son un brindis al sol. El problema no es la llei, sino la gestio en urbanisme que s'ha fet -i es fa- a Pollença en els darrers 20 anys.

 

Re: L’Educació que ens espera?

Pepe | 15/12/2011, 14:12

El model Aguirre per l'escola pública no n'hi ah doblers però si per la concertada.
Respecte a la noticia del Última Hora estic amb Tomeu; el concepte de discreció i consens del batle és peculiar.

 

Ensenyament

Joan Ramon | 15/12/2011, 11:07

Gràcies Joan, realment he de dir que no m'agrada haver d'escriure això, doncs suposa la constatació de l'empitjorament del ensenyament públic.
Només una dada, sabeu quina és l'única partida que puja en el presupost d'educació?
el de l'escola concertada...

 

Re: L’Educació que ens espera?

Joan C | 15/12/2011, 10:45

Bon article Joan Ramón, va dir l'actual ministre en funcions. Invertir en educació és car, no fer-ho és carísim i un suicidi.

 

"flexibilizar los expedientes urbanísticos"

PSM Pollença | 15/12/2011, 08:48

Una altra proposta del batle NO consensuada. Ens dir la seva opinió al respecte demanant discreció i ara la treu a tota plana.
Se n'adonaran que NO tenen majoria absoluta? Es la postura del batle o l'ha consensuada al manco amb la Lliga?

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-alcalde-de-pollen-a-pide-al-govern-abrir-un-nuevo-plazo-para-autorizar-viviendas-vacacionales.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb