"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les nostres al·legacions a la taxa de fems i les plusvàlues

psm-pollenca | 19 Desembre, 2011 08:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja hem explicat que en el passat ple d'Octubre es varen aprovar les pujades de les taxes de residus i de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana -plusvàlua-, així com el debat que varem tenir al Ple. Despres de l'aprovació inicial, aquestes pujades es varen posar a exposició pública, i des del PSM hi hem fet les següents al·legacions:

A l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana:

1.      Bonificar amb una rebaixa del 95% de l’impost en cas de donació o herència de pares a fills o de pares a fills de fills premorts per a ús com a habitatge habitual dels hereus o beneficiaris. Aquest extrem s’haurà d’acreditar mitjançant l’empadronament en l’esmentat habitatge.

 

A les taxes per recollida i tractament de residus pel 2012:

1.      La memòria de la modificació de taxes justifica la pujada pel cost de recollida i manteniment de recollida selectiva en contenidors a partir de juny de 2012. Aquesta es xifra en 154.285,71€, que es lluny dels 350.000 € de pujada total, per tant sembla que aquesta justificació seria incorrecte.

2.      Les taxes preveuen una recaptació per tractament de 1.921.528,82 €. En canvi l’avanç del pressupost pel 2012 que maneja l’ajuntament xifra la transferència a l’empresa gestora, EMSER, de només 1.772.563,71 €. Per tant no es correcte afirmar que l’increment de la taxa es correspon a cobrir el cost del servei, ja que el servei li costarà a l’Ajuntament manco del recaptat per aquest concepte.

3.      L’estudi tècnic afirma que “s’estima que la producció en zona rústega es actualment un 15% superior a la generació en domicilis urbans, especialment pel que suposa l’elevada producció de les vivendes vacacionals”. Per tant la taxa hauria de distingir entre habitatges  destinats a turisme vacacional i els que no, elaborant el corresponent padró en base a les autoritzacions atorgades per la Conselleria de Turisme.

4.      En hotels, bars i restaurants s’ha de tenir en compte els metres quadrats de terrassa realment ocupats, establint un mètode de comptabilització dels metres ocupats per damunt dels autoritzats, si n’és el cas.

5.      Establir un sistema d’ajornament del pagament de la taxa als habitatges (no de turisme vacacional) amb titulars que puguin acreditar trobar-se en situació d’atur, a la manera de com ho ha proposat el nou equip de govern de Palma per aquesta ciutat.

6.      S’hauria de repercutir la valoració i venda dels residus recollits a la Deixalleria a empreses de reciclatge de residus.

 

PP i Lliga pujaran les taxes de fems incomplint les seves promeses electorals (24/10/2011)

La PPLliga-taxa, a la premsa (25/10/2011)

Resum del Ple d'Octubre (28/10/2011)

Complir les promeses (3/11/2011)

Discusió Tomeu Cifre (PSM) i Malena Estrany (LL.R.) sobre la pujada de taxes.

 

 

Ara estam treballan en les al·legacions al borredor de la nova Llei General Turística, que ens afecta tant com a municipi turístic i pel fet d'incorporar com a oferta turística els Habitatges turístics vacacionals. Estam oberts a les vostres suggerències per presentar al·legacions a aquesta Llei, en exposició pública fins divendres.

 

Comentaris

 

Director artístic Festival

PSM Pollença | 20/12/2011, 18:43

De l'Ajuntament ens han passat aquest avis:

Avui a l'Ajuntamnent ha tingut lloc la presentació del nou Director artístic del Festival de Música, el Sr. Joan Valent.

Per tant entenem que Joan Pons no continuarà com a director artístic del Festival.

 

Troià.

PSM Pollença | 20/12/2011, 09:20

Ens informen de la visualització d'aquest blog traduït al castellà. Ara mateix no sabem si es tracta d'un problema del servidor o dels ordinadors des dels que es mira.

 

A Maria

Tomeu Cifre. | 20/12/2011, 09:14

I quan hem governat també, Maria. Crec que els fets exposats ho demostren.

L'error va ser fer la compra sense estar disposats a destinar una partida anual a manteniment.

 

Re: Les nostres al·legacions a la taxa de fems i les plusvàlues

Maria | 20/12/2011, 09:05

Si, erre que erre, quan no heu governat. Però no passa res. Més val poc que res.

 

Can Llobera: Xerrar amb coneixement de causa

Tomeu Cifre | 19/12/2011, 23:48

Al 2010, ja defora del govern municipal, varem tornar a insistir:

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/81604

Pero si hem estat don erre que erre amb el tema d'arreglar Can Llobera !

 

Xerrar amb coneixement de causa

Tomeu Cifre | 19/12/2011, 23:30

Per cert, que per contestar als comentaris que surten a Urxella, al PSM mai hem pogut "fardar d'ex-conseller de patrimoni quan va comprar can llobera", ja que quan es va comprar, l'any 2005, el PSM no governava ni a Pollença ni a Mallorca.

h
ttp://www.mallorcadiario.com/cultura/el-consell-de-mallorca-aporta-un-millon-de-euros-para-la-compra-de-can-llobera-47292.html

 

Xerrar amb coneixement de causa

Tomeu Cifre | 19/12/2011, 23:21

Ah, i la defensa d'aquesta reparació ens va costar, com sempre, una bronca amb els nostres ex-socis:

h
ttp://www.box.com/shared/pte1f34fnf#/shared/pte1f34fnf/1/36791390/675884710/1

Amb el que sí coincideixo es que moltes coses es varen podrir, pero l'olor no venia precissament del PSM.

 

Xerrar amb coneixement de causa

Tomeu Cifre | 19/12/2011, 23:13

"Cultura", procura informar-te abans de fer segons quins comentaris. L'únic que hi ha fet qualque reparació a Can Llobera va ser Patrimoni quan en Biel n'era el Director Insular (sense que fos la seva obligació). Ni l'Ajuntament ni cap altre institució hi ha arreglat res. Ja a gener de 2009 varem demanar que s'arreglas amb els fons del Pla E. Aquest escrit es va registrar a l'Ajuntament, ja que de paraula no ens feien ni cas:

h
ttp://www.box.com/shared/pte1f34fnf#/shared/pte1f34fnf/1/36791390/537499531/1

I ara el PP i la Lliga han hagut de fer una xapussa canviant la subvenció del pont per aquesta i perdent 50.000E pel camí.

De puntetes no ho sabem, pero la cama fins al genoll segur que qualcú l'hi ha passada.

 

Can Llobera

Biel C. | 19/12/2011, 22:12

Can Llobera només és del Ajuntament. Cap competència hi tenia, ni hi té, la direcció insular de Patrimoni, i de fet, firmarem un conveni per arreglar els desperfectes de la teulada i del balcó produits per la tala del pi, amb la brigada de Patrimoni, i qualque gotera, i ja se va advertir del mal estat de la teulada. Des de l'Ajuntament, se'ns va dir que tenien un projecte redactat per arreglar la teulada des de l'INESTUR. Per tant "cultura" procura parlar des de el coneixement, que sempre serà més constructiu, i sobretot, no m'acusis a mi, que jo no defuig de les meves responsabilitats. Barra la teva per ignorant/a.
Salut!

 

Re: Les nostres al·legacions a la taxa de fems i les plusvàlues

cultura | 19/12/2011, 21:32

Això se va podrir amb el PSM dins cultura a Pollença i en Biel Cerda dins la direccio general de patrimoni. I ara hi passam de puntentes. Quina barra.

 

Can Llobera

PSM Pollença | 19/12/2011, 09:19

El patrimoni històric, artístic i cultural del nostre poble no reb el tracte que mereix per part del nostres polítics:

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/perdidas-irreparables-en-el-casal-de-can-llobera.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb