"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Ple que no ha estat

psm-pollenca | 05 Gener, 2012 15:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja s’ha comentat avui el batle havia convocat un Ple Extraordinari i Urgent amb els punts que surten a l’article anterior (Representants a Colonya i dedicació exclusiva de David Alonso, del PP).

El Ple s’havia convocat amb vint-i-quatre hores d’antelació, sense comissió informativa prèvia. Es cert que la setmana passada s’havia parlat de fer-ne un, però el fet que el justificava era les al·legacions que el Batle havia proposat al Pla Hidrològic (que declara oficialment  l’Ullal com a zona humida), però aquesta setmana ja s'havia fet innecessari per que el termini d’exposició pública s’ha allargat fins a final de mes.

En rebre la convocatòria la qüestió de l’Ullal ja no hi era, però s’hi havia afegit la nova dedicació exclusiva.

Els partits de l’oposició que hi hem estat presents (tots manco Alternativa), hem manifestat el nostre desacord amb la urgència del Ple i que era millor esperar a la propera setmana, quan ja hi fossin els regidors que es troben fora de Mallorca. Aquí hi ha hagut un estira-i-amolla sobre si ja coneixíem anteriorment els punts o no (noltros ens varem assabentar de la nova dedicació exclusiva amb la convocatòria del ple, vint-i-quatre hores abans). Desprès, davant la postura de la oposició, el batle ha decidit anul·lar la convocatòria del Ple, cosa que creiem que es correcte, ja que mai s’havia d’haver convocat (o votar tots contra la urgència, cosa que encara hagues estat més correcte).

El batle ens ha comunicat que els noms dels representants a Colonya els assignarà ell personalment per Decret (el Sr.Porto i el Sr.Xumet) i ens ha dit que si no hi estavem d’acord que presentéssim alternatives.

Per altra banda ha anunciat que només es durien a Ple aquelles qüestions estrictament imprescindibles segons la llei, i que la resta es decidirien per Decret de Batlia o per Junta de Govern. Creim que això es un retrocés, on el perjudicats no som els partits de l’oposició, sinó el Poble, que no podrà participar d’aquestes decisions a traves de l’òrgan més representatiu de la pluralitat, que és el Ple. No pot ser que si els membres del Ple no estan d’acord amb el que fa el govern, la solució sigui retallar la intervenció del Ple en les decisions.

Per altra banda les al·legacions al Pla Hidrològic també s’aprovaran per Junta de Govern, fet que ens obliga a presentar alternatives per escrit abans de que prenguin la decisió, amb unes possibilitats mínimes –crec- que s’admetin, ja que a la Junta el govern hi te la majoria (llevat del regidor Garcia d’Alternativa que en forma part).

Sobre la Llei de Funció Pública que retalla el català en molts d'àmbits, tampoc es discutiran cap al·legacions en el Ple, i si es presenten seran les que aprovi la Junta de Govern o el batle per Decret. En aquesta qüestió noltros hem registrat una proposta d’al·legacions (també CIUP, i l’àrea de Cultura també en prepara unes), que juntament amb les que s’han aprovat a Manacor podrien servir per arribar a un acord per presentar les al·legacions en nom de l’Ajuntament. Pensam que es ben necessari, ja que a Pollença es va aprovar una moció en aquest sentit, i que l’Ajuntament no en pot quedar al marge en una qüestió que l'afecta. En definitiva. una llàstima que s’hagi hagut d’arribar a l’extrem de desconvocar el ple mitja hora desprès de l’hora en que havia d’haver començat, però mes val tard que mai.

Tomeu Cifre B., regidor.

Veure noticia al Diario de Mallorca:" El alcalde suspende un pleno ante las críticas de la oposición por la fecha de la convocatoria".

Comentaris

 

aiii trabucadet

maki | 09/01/2012, 18:25

Si escriuen poc, al menys no fan faltes d'ortografía, que cada lletra és una...

 

Salvem l'Ullal!!!!

Salvem L'ULLAL!!!!!!!!! | 09/01/2012, 17:37

Salvem L'ULLAL!!!!!!!!!

 

COM SEMPRE N'HI HA QUE NOMÉS VEUEN COM A VERITAT EL QUE DIUEN, SENSE ADONAR-SE QUE NOMÉS DIUEN COLLONADES

Marti Cifre | 09/01/2012, 14:22

Don Zicuta ha hablado...

 

anònims

Joan | 09/01/2012, 12:40

Realment, els comentaris d'alguns d'aquests anònims al blog, desmereixen la gent que ha obwert aquest blog, però bé, es deuen sentir realitzats, que i farem...

 

Creu

Aiiiii | 09/01/2012, 12:25

I Pollença que ha fet per merèixer una creu com la teva?

 

Blog

jrv | 09/01/2012, 10:37

Es una llastima que per mor d'alguns "opinadors", aquest blog, ben respetable, s'estigui convertint en un blog d'Alternativa bis, però versió mes cutre i amb una redacció dels comentaris a vegades,(repaseu els comentaris, si sou prou massoquistes!) que els parvulets la podrien millorar moltissim.
No crec que ni l'administrador ni iniciador d'aquest blog, en l'esfoç que això comporta, és mereixi aquesta misèria...

 

Re: El Ple que no ha estat

Pere | 09/01/2012, 07:55

J. Sánchez, se veu que aquestes festes t´han caigut d´allò més be, t´hauries de cuidar un poc que tot això passa factura tan a la salud física com mental.

 

Re: El Ple que no ha estat

J.Sánchez | 08/01/2012, 20:51

Existe un contubernio entre el PP y Alternativa que nos llevará directos al infierno. Pepe en breve será nombrado teniente de alcalde y a Miguel Sánchez le darán un cargo en la conselleria de Turismo.

Y sino, al tiempo.

 

El Ple que no ha estat

pesemero | 08/01/2012, 20:07

Molt encertat Stephen, però és que toca els co... que te receptin el que has de fer, o el que creuen que és correcte, i llavors quan els hi toca prendre a ells, et surtin per pataneres.
Saludos.

 

Debat

Stephen Hessel | 08/01/2012, 18:29

Em sembla que perdre temps amb Alternativa, no durà enlloc. L'esquerra pollencina, molt dividida per cert, és molt crítica, i per tant, jo crec que ja han pres nota del pacte PP-Alternativa. Ja s'ho trobaràn. A l'oposició és fàcil fer vots d'esquerra a Pollença, ara bé, com facis qualque pardalada, te passa factura a les properes eleccions. Així que, facem debat d'alló que realment afecte als pollencins i facem crítica d'alló que no ens agrada, ho faci, qui ho faci, i si els criticats no accepten les crítiques, és que no saben el que vol dir democràcia. Salut!
Hi ha fogueró pesemero enguany?

 

Re: El Ple que no ha estat

Llibertat | 08/01/2012, 17:43

Garci, una cosa es no donar arguments i explicacions del paperot que feis els de Alternativa i una altra es que te les donin i tu i els teus companys no les entengueu. Tranquil, no cal debatre, sols donam la nostra opinió lliurament, on ems dona la gana i sense altres pretensions. Potser tu no hi estiguis d'acord en la meva opinio i forma d'expressio, jo tampoc amb l'actuacio de Alternativa i no tenc cap pretensio de fer-vos canviar.

 

Castellenització

I segueixen... | 08/01/2012, 13:56

El castellà es fa fort a l’Ajuntament de Palma

a ht tp : // dbalears.cat/actualitat/balears/el-castella-es-fa-fort-a-l-ajuntament-de-palma.html

 

Idoi

Idoi | 08/01/2012, 13:23

Sabéu? He trobat un facebook molt interessant: MENTRE Aznar i ZP varen trigar uns 5 anys de mitjana en ser els pitjors presidents, Mariano Rajoy (ho sé com tots voltros) només va trigar 10 dies en allò (rècord absolut, clarament).
es-es.facebook.com/pages/Rajoy-el-peor-presidente-de-la-historia-de-Espa%C3%B1a/20412

 

El Ple que no ha estat

Pedro | 08/01/2012, 11:11

Benvolgut Garci,
Jo el que veig, és que tú al llarg d'aquest anys no t'has reprimit de fer cr´tiques al PSM al Blog d'Alternativa. Perquè no les feies en aquest blog?
Per tant, no me diguis a on he d'escriure els meus comentaris, ho faig al blog, web, etc, que o vull, i a mi lliçons teves NO! Dona-les als "teus".
També per altres que escriuen per aquí els dic el mateix.

 

Re: El Ple que no ha estat

Garci | 08/01/2012, 10:12

És una llàstima que només volgueu malinterpretar les meves paraules (suposo que malintencionadament) i que parleu de que dono lliçons quan intent explicar-me.
El que no veig és que ningú doni arguments del perquè un partit de l'oposició no pot estar en un dels òrgans de presa de decisions, com és la Junta. I ja que no teniu ganes de debatre, crec que no val la pena parlar-ne més.
Salut i disculpes als companys del PSM.

 

Re: El Ple que no ha estat

psmpollenca | 08/01/2012, 10:07

Com sempre tothom es lliure d'expressar el que vulgui, sempre dins el respecte i evitant exabrubtes.
8Des del zPsm no opinam sobee els altres partits, sino sobre les desicions que prenen en funcio bde com afectin als ciutadans.

 

l

1,2,3 | 08/01/2012, 08:46

Hes,ja ha sortit la veu de Don Zicuta. Un altre que sempre vol donar lliçons, un altre que si no fan cas a les seves lliçons parteix a lliçonar a un altre lloc, un altre que babe amb en Ferragut qua aquest li per la ràdio que està d'acord amb lo que ha dit, un altre que no té momòria.
Au, a donar lliçons a ne'n Pepe

 

VIDRES ROMPUTS

Vidres Garsi | 08/01/2012, 08:37

En Garsi aquest no se que putes es creu venguent a donar lliçons aquí. Si vol donar lliçons quels doni a ne'n Pepe o a l'altre.
Més valdria que se miras un poc a ell, que no parla de merda més que aquell que n'es t'ha ple

 

Votacions

jrv | 08/01/2012, 08:36

A les Juntes de Govern, és prenen decissions mitjançant votacions. Es pren la decissió que mes vots te. Igual que als plens. Igualito. I no entendria que cap regidor deixes d'assistir als plens perque no surt la ressolució que a ell o al seu partit li agradaria, o creu convenient.
I ben segur que qualsevol pot expresar la seva opinió lliurement on vulgui, però no deixa de ser una incoherència que es pega banbelletes amb la lògica , expresar les opinions sobre Alternativa al blog del PSM, quan Alternativa te blog propi des de fa casi 8 anys...
Aquesta també és la meva lliure opinió frït de la reflaexió sobre tant d'absurd.

 

Re: El Ple que no ha estat

Pep A | 08/01/2012, 08:16

No crec que vosaltres dos, Garci i Joan C o el que vos digueu, sigueu el que heu de dir a la gent el que a d'opinar i a on. Jo mateix no me havia plantejat la situació de Alternativa i com això te conseqüències a la resta de la Oposició. I pens, com reconeix en Garci, q es ben mal d' explicar i de justificar la seva situació perquè es corresponsable de l'accio de govern realitzada a traves de la Junta de Govern. Ells diuen que sols hi son per traslladar informació pero alhora també es prenen decissions. I tot això i com aquest platejament de Alternativa te conseqüències dins la situació municipal, crec que es adient que se pugui parlar no en aquest bloc sino a tots els que els comentaristes en vulguin parlar només faltaria.

 

Re: El Ple que no ha estat

Joan C | 07/01/2012, 16:17

Realment és curiosa aquesta mania de ficar-se amb Alternativa en aquest bloc, crec que bàsicament és per tocar els nassos tant a la gent del Psm com a la d'Alternativa, si no no s'enten.
Vull aprofitar per felicitar a n'en Tomeu i a la resta de regidors de l'oposició per la seva actuació en aquets tema

 

Re: El Ple que no ha estat

Garci | 07/01/2012, 14:40

Benvolgut Pedro, això de "les crítiques i pèrdua de confiança dels seus"..., només recordar-te que Alternativa per Pollença és un partit assembleari que pren les decisions en conjunt de tots "els seus". I "els seus" serem els que valorem el que és més convenient i, per ara, cap "dels seus" hem valorat cap "cagada" ni comencem a preparar cap terreny (és fàcil parlar per parlar, però més difícil és donar arguments del perquè un partit de l'oposició no pot estar en un dels òrgans de presa de decisions, com és la Junta).
Crec que el tema queda prou clar en el nostre comunicat: "nosaltres no formarem part d'una Junta de Govern que vulgui substituir al ple i coordinarem amb la resta de grups de l'oposició totes les mesures possibles per recuperar el poder democràtic del ple".
Me sap greu haver d'ocupar espai a aquest bloc, però si la gent el que vol és parlar d'Alternativa aquí, nosaltres no podem fer-hi més. Emplaço a la gent que vulgui debatre i/o comentar les nostres accions a fer-ho al nostre bloc i així no congestionar aquest.

 

El Ple que no ha estat

Pedro | 07/01/2012, 14:09

Crónica:
7 de gener.
Davant la gran cagada d'haver acceptat una invitació de les dretes pollencines (PP-Lliga) els d'Alternativa, vistes les crítiques i la pèrdua de confiança dels seus, i la pèrdua de la paraula donada, comencen a preparar el terreny per sortir de la Junta de Govern. Que ho és de trist!

 

Surrealisme total a l'Ullal

PSM Pollença | 07/01/2012, 09:52

"por temor a que el Govern la reclasifique" ????!!!! Pero si son dels seus, del mateix PP !!!!
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-alcalde-de-pollen-a-busca-opciones-para-proteger-cala-carbo-por-temor-a-que-el-govern-la-reclasifique.html

 

Ple o Junta.

PSM Pollença | 07/01/2012, 09:43

Amb les al·legacions al Pla Hidrològic i a la Llei de Funció Pública es veurà si van per la via del Ple o de la Junta. Sense cap dubte quan es tracta de presentar al·legacions en nom de l'Ajuntament el més democràtic es dur-les al Ple.
h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/07/alternativa-afirma-dejara-junta-gobierno-alcalde-descarga-pleno-contenido/733924.html

 

Re: El Ple que no ha estat

Pere | 06/01/2012, 10:26

Realment, si el batle fa això que ha dit, és que la paraula i el concepte DEMOCRACIA no està en el seu vocabulari, i en canvi si que hi està més el terme AUTORITARISME, per molt que la llei li permeti fer-ho.

HEM DE RECLAMAR QUE S'OBRIN VIES AGILS I EFECTIVES PER AUGMENTAR LA PARTICIPACIO CIUTADANA EN LES DECISIONS QUE AFECTEN A TOTS ELS POLLENCINS I POLLENCINES.

 

Re: El Ple que no ha estat

Joan | 05/01/2012, 23:49

Estic d'acord amb en Toni Marquet, dins el govern no s'han de fer parts i quarts. Esta clar que si el Batle actua per Decret o mitjançant la Junta de Govern, ho pot fer, pero suposa definir una forma de governar que pareix diferents a la defençada per alguns partits que conformen la Junta de Govern. El que també me crida la atencio es el fet que se passi pel forro els acords presos pel Plenari per unanimitat.

 

Actitut intolerable

Toni Marquet | 05/01/2012, 20:44

Si l’amenaça del batle es fa realitat, és un atac a la convivència política municipal i a la ciutadania, però la culpa no és sols seva, hi ha un altre partit que el recolza.

 

El Ple que no ha estat

Joan Ramon | 05/01/2012, 15:38

Gràcies per l'aclariment Tomeu, vist el vist, el Batle amenaça en trencar la possibilitat de diàleg.
És així?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb