"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Siguem seriosos i respectuosos amb l’Ullal

psm-pollenca | 23 Gener, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al Ple del proper dijous es discutiran molts assumptes que ja anirem explicant. Entre ells, un dels més destacat seran les al•legacions de l’Ajuntament al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Com ja es sabut aquest pla fixa com a zones humides, apart de l’Albufereta i la Gola, també la zona de l’Ullal del Port de Pollença. Ara el Pla torna a estar en exposició pública i l’Equip de Govern (PP-Lliga) ha preparat unes al•legacions, mentre que cinc partits de l’oposició (PSM-PSOE-A-UMP-ER)  n’hem preparat unes altres en sentit diametralment oposat. Per explicar-ho ras i curt, l’Equip de Govern vol deixar la porta oberta a poder urbanitzar l’Ullal, mentre que els 5 de l’oposició volem que es preservin els valors mediambientals de la zona humida indicats el el Pla. Per tant PP i Lliga estan en contra del PHIB, i PSM-PSOE-A-UMP-ER hi estam a favor. De CiUP encara no en sabem el posicionament.

Hi ha molts de motius per no acceptar les al•legacions que ha preparat l’equip de Govern, però començarem amb unes poques claus:

El PHIB es va començar a redactar en la primera legislatura del Pacte de Progrés, essent consellera Margalida Rosselló, no es va modificar quan el PP hi tenia de conseller a Jaume Font, i la segona versió es va fer essent conseller Miquel Àngel Grimalt d’UM, versió on es mantenia l’Ullal com a zona humida. Finalment es va acabar de tramitar i enviar a Madrid quan era conseller Gabriel Vicenç, del PSM. Per tant no es pot acusar a aquest Pla d’esser partidista, ja que l’han gestionat consellers de molts colors polítics i sempre l’Ullal s’hi ha mantingut com a zona humida. Les raons científiques pesen massa per esser tombades així com així pels polítics. Per tant un dels arguments de les al•legacions, les “raons ideològiques” que hi han inclòs l’Ullal, no té cap sentit en les al•legacions, i l’Ajuntament no pot fer seu un argument tan poc seriós, impropi totalment d’un Ple municipal.

El PHIB es un document mediambiental. No té res a veure amb l’Urbanisme. Per aquest motiu està fora de lloc que les al•legacions de l’Ajuntament s’hagin preparat des de l’Àrea d’Urbanisme, amb la única signatura d’un dels arquitectes municipals. Quan a la Comissió Informativa del passat divendres varem demanar perquè l’informe no venia avalat pel tècnic de medi ambient l’explicació que en donaren va esser “de traca”: “perquè el tècnic de medi ambient estava massa ocupat treballant en l’assumpte del becut vermell”(textual, deu constar a l’acta). No en donam cap culpa al tècnic de medi ambient, que devia estar treballant en allò que li havien manat, però... no pot el batle fixar quines són les prioritats i les urgències dins l’Ajuntament? No eren prou importants unes al•legacions que poden obrir la porta a arrasar 107.151m² de zona humida? O es que simplement no interessaven els criteris mediambientals? Un altre cop, molt poc seriós treballar d’aquesta manera.

Per acabar només mencionarem que l’al•legació basa tot el seu argumentari en intentar demostrar que no ha existit mai cap zona humida a l’Ullal, argumentat la “Inexistència Històrica d’Aiguamoll” (textual). Aquest argument s’extreu de fotografies aèries realitzades des de milers de metres d’alçada, quan precisament allò que configura una zona humida s’ha d’investigar a peu pla sobre el terreny (orografia, geologia, flora i fauna pròpies dels aiguamolls...). Malgrat aquesta insistència i rotunditat en negar l’existència de cap tipus d’aiguamoll, sorpressivament, l’al•legació proposa delimitar una superfície de 24.378m² ....d’AIGUAMOLL!!!. Com quedam? No hauria estat més coherent dir que res de res d'aiguamoll? Molt poc seriós, gairebé còmic, si no tinguéssim en compte el molt que ens jugam els pollencins a l’Ullal.

El Pla Hidrològic aporta la seguretat jurídica que l’Ajuntament i els particulars necessiten per saber a que atenir-se en el futur. D’una vegada per totes siguem seriosos.
 
Dossier historial Ullal.
 
Veure noticia Ultima Hora: "Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra y UMP suman fuerzas para proteger el Ullal"
 
 

Comentaris

 

Uyal. Clar que si

jrv | 24/01/2012, 21:19

Es cert que la zona de l'Uyal se va entristir, això va comencar amb la construcció d'hotels dins un aiguamoll, i va continuar després amb un hotel de 600 plaçes que no ha tingut durant decenis ni llicencia d'obra,de no se cuantes alçades enmitg de l'aiguamoll...Tot un exemple d'europeisme de pandereta...
Tot un exemple de practiques usureres fenicies, Spain still diferent, my friend!

 

Ullal

Marga | 23/01/2012, 21:10

Llavors, els anys d'aigua, tot s,anega perquè l'aigua no troba la sortida cap a la mar...
Demanau als qui tene propietats a Gotmar, que cada cert temps bevem aigua.
L'Ullal ha de quedar com està!!

 

Ullal

Toni Marquet | 23/01/2012, 21:01

Estic totalment d’acord de defensar de la protecció de l'Ullal, i totalment d’acord amb l’escrit de`n Pere.

 

Bona feina

Joan Ramon | 23/01/2012, 20:59

Enhorabona per la feina d'intentat que no es segeuixi encimentat pollença.
Salut

 

Ullal

Ismael López Pérez | 23/01/2012, 17:59

Jo hi visc davant de l'Ullal i malgrat la brutor i malgrat tot el que digau és un dels llocs on he passat ma infantessa i on he gaudit de poder jugar a l'amagatall, o m'he montat pel-lícules amb amics, o on he fet el meu primer petó, i sincerament, puc dir en nom d'un numeròs nombre de persones que no és només experiències feliçes meues, sino de moltíssima més gent, osiga que no me sembla normal que sucumbint al capitalisme que darrerament ens ha demostrat tant " l'útil com l'eficaç que és" destruiguem quelcom tan important com és l'Ullal per a molts de nosaltres, i a més a més invertint en la construcció que és la causant de que estem més ficats en la crisi que no pas altres pïsos ,Per què no venen tots aqueixos pisos que contruiren a la zona propera al camp de fútbol? això mateix, que continuin amb l'explotació del que ja està explotat, aquest govern d'ara... què poca vergonya, siusplau!

 

fogueró

Miquel | 23/01/2012, 16:33

Ei! Enhorabona pel fgueró un any més. Anau creant escola, primer els d'Alternativa i ara en Jaume Paco i cia. M'agrada veure que hi hagi una mica de crítica política i social. Sens cap dubte, si el PSM no existís, l'hauriem d'inventar.
Gràcies per la tenacitat i la continuïtat d'aquesta festa.
Miquel

 

Re: Siguem seriosos i respectuosos amb l’Ullal

Pere | 23/01/2012, 13:04

L'Ullal està així com està per la deixadesa de tothom, principalment de les administracions. Per molts de polítics i persones sembla que les zones humides només tenen valor quan es poden urbanitzar, una visió més pròpia del segle XIX que del segle XXI. Avui en dia a tot el món es consideren els aiguamolls com a zones valuoses i que mereixen protecció; no debades l'any 1971 es va signar el Conveni de Ramsar de les zones humides, que obliga a tots els estats membres a protegir-les i a utilitzar-les de manera sostenible, i l'estat espanyol va ratificar el conveni l'any 1982.

En el terme de Pollença només hi ha TRES ZONES HUMIDES, l'Ullal, la Gola i Can Cullerassa. L'Ullal ha de ser defensat, protegit i RESTAURAT, com ho han estat la Gola i Can Cullerassa; si això es fa es podrà convertir en un nou espai natural amb un gran potencial de cara a les visites educatives de les escoles, al lleure dels residents i, és clar, al turisme de natura. Ara que al Moll tenim a la Gola l'UNIC Centre de Turisme Ornitologic de les Balears, i un dels primers d'Espanya, la destrucció de l'Ullal seria una gran passa enrera i un retorn al passat depredador que ha destrossat tants i tants d'espais naturals, i que suposa un model econòmic obsolet que ja és ben hora de superar. Els polítics s'omplen la boca dient que s'han de recolzar els emprenedors i les noves iniciatives; ja és ben hora que les pròpies administracions siguin emprenedors i cerquin alternatives a aquest model suicida basat en l'especulació del sòl, i que cerquin iniciatives positives més pròpies del segle XXI.

 

Re: Siguem seriosos i respectuosos amb l’Ullal

Joan C C | 23/01/2012, 12:55

Ja barataria jo la zona de l'Ullal per el pinaret i el putxet de Gommar, però per desgràcia això ja no té solució i ara el que és pot defensar és la zona húmida o creus que hem de seguir destruínt territòri?

 

Sí, l'Ullal.

PSM Pollença | 23/01/2012, 08:36

Que estigui brut no es cap motiu per eliminar una zona humida. Creus que si es un solar urbanitzable estarà més net? T'has passejat pels solars de Bóquer?
No ens queda mes remei que xerrar per boca dels pollencins que ens han donat el seu suport, votant un programa on deixavem ben clara la nostra postura respecte de l'Ulall.

 

Re: Siguem seriosos i respectuosos amb l’Ullal

Ullal? | 23/01/2012, 07:18

No xerreu per boca d'"els pollencins". Molts de pollencins i molleros no el volem per res a l'Ullal. Sempre ha estat un niu de brutor i pudor. No negareu que sempre ha estat una zona ben trista aquella de l'Ullal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb