"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

psm-pollenca | 30 Gener, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Noticia de El Mundo respecte de la denuncia formulada pel PSM-IV-E respecte del Pla Hidrològic (on hi figura l'Ullal), que deixa clares les intencions oscures d'aquesta nova fase d'al·legacions:

PSM denuncia al Ministerio Medio Ambiente y al Govern por el plan hidrológico

La coalición PSM-IV-ExM ha presentado una demanda contra el Ministerio de Medio Ambiente y la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente y Territorio, ante la Comisión Europea, por incumplir la Directiva Marco del Agua en relación al Plan Hidrológico de las Islas Baleares (PHIB).

El coordinador de IniciativaVerds, David Abril, ha anunciado la presentación de dicha demanda, que se basa en que el hecho de que el PHIB no fue elevado a Consejo de Ministros porque así lo solicitó el Govern lo que provocó un retraso en los plazos que marca la directiva europa.

Eso ha tenido como consecuencia que las Islas han sido incluidas en la demanda presentada por la CE ante el Tribunal de Justicia de la UE, y que puede suponer una fuerte sanción económica que irá en detrimento de las ayudas que llegan a la Comunidad, sobre todo las agrarias, según ha indicado el PSM-IV-ExM en un comunicado.

La coalición nacionalista considera que la paralización de la tramitación del PHIB por parte del Govern, ocurrida el pasado octubre, para someterlo a un nuevo proceso de exposición pública "pretende favorecer intereses privados".

Ante la nueva fase de exposición pública, el PSM-IV-ExM ha presentado varias alegaciones al plan hidrológico.

El geólogo y ex director general de Recursos Hídricos, Antoni Rodríguez, ha señalado que el PHIB, además de una obligación establecida en la Directiva Marco del Agua, es un documento que se inició en 2004, con Jaume Font (PP) como conseller.

Rodríguez ha rechazado el argumento de que el período de exposición fuera insuficiente y ha defendido que es un documento "bastante solvente desde el punto de vista técnico", además de haber incorporado en el proceso de participación más de 800 alegaciones de diferentes personas y colectivos.

El documento fue aprobado en febrero de 2011 por el Consejo Balear del agua, con los votos favorables incluso de la asociación agraria ASAJA, y elevado al Consejo Nacional del Agua, que informó favorablemente en marzo.

Rodríguez ha remarcado la importancia de que el nuevo proceso de exposición pública no altere lo que respecta a la recuperación de acuíferos y ecosistemas acuáticos, para lo cual debe haber un mejor control de los pozos tanto privados como públicos.

Ha defendido que se debe garantizar que los pozos se utilizan para los usos que están autorizados y que el volumen de sus extracciones ni supera el autorizado ni pone en peligro el acuífero afectado.

Una modificación del PHIB en el sentido contrario, de desregulación y falta de control, llevará a un rápido proceso de salinización, especialmente en el litoral.

El diputado nacionalista Antoni Alorda ha denunciado que la paralización del PHIB "busca desproteger las zonas húmedas", y muy especialmente las zonas húmedas periurbanas, como el Ullal, Maristany, Ses Fontanelles o Ses Feixes, por "los intereses urbanísticos que hay alrededor de estas zonas".

Alorda ha recordado que el PHIB paralizado incluye una relación de las principales zonas húmedas junto con una cartografía detallada de las mismas, algo que aporta la "seguridad jurídica" que siempre reclama el conseller de Agricultura, Biel Company.

El diputado nacionalista ha recordado la reciente sentencia de Ses Fontanelles que rechaza la reclamación de indemnizaciones por parte de los promotores que planeaban un centro comercial en dicho humedal de Palma y ha advertido de que varias sentencias que declaran la ilegalidad de urbanizar las zonas húmedas.

Comentaris

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Tomeu Cifre | 03/02/2012, 10:58

Joan, gràcies pel comentari. La llàstima es que aquest debat nomes la tinguem entre els partits de la oposició.

 

CAS VOLTOR

Na llana tenyida de vermell | 02/02/2012, 19:06

dbalears.cat/actualitat/balears/mateu-canellas-al-ludeix-a-una-guerra-dins-um-amb-atacs-cap-a-la-meva-persona.html

JOAN CERDÀ RULL, EXBATLE HA DE DECLARAR DIA 29 DE FEBRER JUNTAMENT AMB TONI OLIVER PEL CAS VOLTOR. S'HA AJORNAT LA SEVA DECLARACIÓ QUE HAVIA DE SER AVUI.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Pepe | 02/02/2012, 14:47

Gràcies Joan estic d'acord, pens que tots els partits que tenim un blog obert ens agrairia que fos per argumentar i raonar.
Al tema de la disciplina urbanística va haver millores a la legislatura passada però és clar que encara es prou millorable, al darrer ple li vam tornar a recordar al batle que n'hi ha una reunió pendent per parlar d'aquest tema.

 

Expedients

Biel C. | 02/02/2012, 13:39

Perdó, volia dir expedients administratius, que també tenen una sanció pecuniària. Dels altres, tampoc m'extranayaria que ni hagi que mai se tanquin.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Joan Serra | 02/02/2012, 09:25

La veritat és que estic molt content d'aquesta cooperació entre Pepe i PSM i el "fitback" a n'aquest bloc. Ojalà la política fos més així, donar explicacions i demanar-les de forma correcte. Gràcies a tots.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Pepe | 01/02/2012, 23:13

A les Juntes no s'ha aprovat cap caducitat d'un expedient urbanístic. Parlam d'expedients de cotxes abandonats, residus...

 

Expedients

Biel C. | 01/02/2012, 22:20

Estaria molt bé, saber el nom i llinatges dels pollencins indultats en quan a infracció urbanística, i el total d'euros que no ingresarà l'ajuntament d'aquests expedients caducats. Pot ser d'aquesta manera, se puguin exigir responsabilitats.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Pepe | 01/02/2012, 16:41

Pens que al tema aques,t com a altres havia un descontrol total, van encarregar a una funcionària que recopilés i posés una mica d'ordre i el resultat són expedients que han continuat i altres que han caducat per què ja no es podia fer res. Ja et dic que no em consta que s'hagués caducat cap expedient a posta.

 

Expedients

Tomeu Cifre | 01/02/2012, 16:12

Al manco si es localitzaven expedients oberts dels que no s'havien fet les notificacions s'haurien pogut fer aquestes abans d'acabar el termini.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Ropit | 01/02/2012, 15:39

Pepe, i segons tu, que s'ha fet malament?

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Pepe | 31/01/2012, 22:48

No es pot continuar expedients que al seu dia ni es van fer les notificacions als infractors en el termini legal. Que jo sàpiga des de que estic a la Junta de Govern en aquest tema s'estan fent les coses bé.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Tomeu Cifre | 31/01/2012, 22:13

Ho entendria en els expedients caducats al juliol o a l'agost. No en els caducats al novembre.

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

Pepe | 31/01/2012, 21:23

Només aclarir que les caducitat de expedients que s'han aprovat a les Juntes de Govern són resultat de la inactivitat de la passada legislatura; s'iniciaven els expedients però després no es resolien ( es tenia un any per fer-ho.

 

Expedients

PSM Pollença | 31/01/2012, 08:45

Esperem que tots aquests expedients que la oticia diu que s'han obert, arribin a bon port, ja que el darrer mig any cada junta de govern va plena de caducitats d'expedients d'infractors que queden sense sanció

 

Microones

PSM Pollença | 31/01/2012, 08:43

Sense conèixer pràcticament res d'aquesta tècnica, sembla que el tractament amb microones del becut vermell podria esser una sol·lució efectiva i més ecològica que els tractaments químics.

 

+Impostos -serveis

PSM Pollença | 31/01/2012, 08:41

Aquesta anàlisi a nivell autonòmic és 100% aplicable a Pollença. Aqui al PP li hem d'afegir la Lliga.

El PSM resume la labor del PP: «Impuestos y peores servicios»
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/el-psm-resume-la-labor-del-pp-impuestos-y-peores-servicios.html

 

Re: El grup PSM-IV-E denuncia el Ministeri i el Govern pel Pla Hidrològic.

U Alhambra | 31/01/2012, 07:47

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/31/instan-31-propietarios-eliminar-palmeras-infectadas/740496.html

Si llegiu aquest enllaç vos donareu conta que algun tecnicillo de medi ambient no sap contar molt bé

 

Europa

Ropit | 30/01/2012, 22:38

Millor que porteu el mirroones anti-becut, que utilitzen per València...

 

Europa

Lluc | 30/01/2012, 20:32

Per q no portu a europa el tem dels chalets ilegals de pollença i la llei q en permet la seva explotacio.
Son un atentat contra el territori i els recursos:aigu, gestio de basura, energi...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb