"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple de dia 23 de febrer: Ullal, Ocupació de Via pública, consorci de turisme...

psm-pollenca | 21 Febrer, 2012 08:13 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja s’ha convocat el proper Ple amb els següents assumptes:

Primer.- Convocar sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 23 de febrer de 2012, a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 d’octubre de 2011.

(Veure l’acta del Ple) Era el de la pujada de taxes.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 24 de novembre de 2011

Encara no l’han facilitada.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària celebrada dia 29 de desembre de 2011

Encara no l’han facilitada.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient administratiu previ per a la constitució del Consorci de Promoció Turística de Pollença

Es tracta d’aprovar l’inici d’aquest consorcia tres bandes, en principi: ajuntament (30.000E)-Associació Hotelera (15.000E)-Associació d’Habitatges Turístics (15.000E). La seva finalitat serà promocionar turísticament Pollença. Subtitueix l’extinte “patronat”    

5.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de l’Ajuntament de Pollença

Es tracta de considerar com a greu l'impagament dels rebuts d'aigua a partir del tres dies hàbils des del primer impagament (ara és fins al segon rebut), i també per modificar l'ordenança pel que fa a les peces de llautó, que son difícils de trobar al mercat.

6.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM per tal que IB3 torni emetre les pel·lícules i sèries en llengua catalana  

Una moció que s’ha aprovat a altres Ajuntaments per reclamar que IB3 torni a exercir la funció que li és pròpia, programant les pel·lícules al manco en català (o també en altres idiomes a traves del duplex). Veure moció.

7.- Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM relativa a restituir els retalls de personal i serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca.

L’assistència sanitària és una prioritat, i no es poden retallar els serveis per davall els mínims imprescindibles per donar el servei a la població. Veure moció.

8.-  Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM relativa al Pla Hidrològic de les Illes Balears  

Es tracta de la mateixa moció que presentàrem al passat Ple de gener, eliminant les referències a altres possibles al·legacions municipals. Va en relació a la 10.1.Veure moció.

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM referent a la sol·licitud de revisió dels valors cadastrals 

Els valors cadastrals estan molt alts a Pollença, ja que es basen en una època de boom urbanístic, fet que afecta al pagament d’alguns impostos. Demanam que es revisi la idoneïtat dels valors en la situació actual. Veure moció.

10.-  Propostes/Mocions d’urgència

10.1.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a les al·legacions a presentar al Pla Hidrològic de les Illes Balears.

És l’al·legació preparada des de l’Ajuntament desprès que al ple de gener retirassin la que s’havia preparat des d’Urbanisme. Aquesta s’ha preparat des de l’Àrea de Medi Ambient i no demana  que es rebaixi la zona humida, sinó que es “revisi” amb més detall. Evidentment és manco destralera que l’anterior, però continua donant peu a la Conselleria per rebaixar fins allà on vulgui l’àmbit de la zona humida, que al final es el que es pretén. Tot apunta que s’aprovarà i serà la primera passa per la desprotecció.

Tot i la importància d’aquesta al·legació, a dos dies del Ple encara no la tenim (algun partit sí), i com veieu, es du a aprovació per urgència, fet que es tot un despropòsit despres més de dos mesos d'exposició pública. PD: Ja la tenim, podeu consultar l'al·legació aquí

10.2.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública  amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística bàsica visibles des de la via pública.

Es tracta d’aprovar l’ordenança que va quedar aturada ja fa dos anys. S’hi ha fet importants canvis, però no vos podem mostrar res perquè encara no ens han fet arribar la versió definitiva amb els plànols (nomes tenim un esborrany del text, que es canviarà). Una ordenança que afecta tant al municipi ha d’esser més debatuda i no es pot presentar per urgència amb la improvisació que això demostra.

 

 

Definitivament aquest dijous es posarà el primera pedra per la urbanització de l'Ullal
 

 

Comentaris

 

Re: Ple de dia 23 de febrer: Ullal, Ocupació de Via pública, consorci de turisme...

Tomeu Cifre | 25/02/2012, 17:48

Gràcies per les felicitacions. La veritat es que ha estat mèrit de molta gent que des de defora de l'Ajuntament ha ajudat a donar consistència tècnica als arguments que defensavem des de l'oposició.

Respecte dels informes tècnics, ens poden agradar mes o manco, però al final qui decideix es el Ple. Crec que hem aconseguit que es faci el correcte, o al manco, el menys dolent: no al·legar res al Pla Hidrològic.

 

Paperillo

Demostenes. | 25/02/2012, 08:27

La menjadora es la menjadora, Joan, "primus vivere". Tot te pros i contres, no tenir l'estatus de funcionari, mes allò que s'ha de tenir per defensar la veritat i el sentit comú, condiciona el "medi ambient pollenci", i així, els informes, tan un com l'altre, molt mes condicionat el de l'arquitecte, no valen un gafet.

 

Re: Ple de dia 23 de febrer: Ullal, Ocupació de Via pública, consorci de turisme...

PSM Pollença | 22/02/2012, 08:20

Esperem que als regidors de PP, Lliga i CxI els ilumini el seny abans de la votació.

 

trsit

Joan | 21/02/2012, 21:30

Molt trist el "paperillo" de l'area de medi ambient del Ajuntament, més trist encara el del ariquitecte...
Però sobretot, el més tirst el paper dels regidors del PP, Lliga i CxI

 

Transparéncia

jrv | 21/02/2012, 20:17

Molt bona la informació referent al Prat de l'Ullal. L'informe d'Alfredo Baron no pot ser mes clar i contundent. A les antípodes de l'nforme del tècnic reciclat(mal) per conveniencia, a biòleg.

 

Ple de febrer

Toni Marquet | 21/02/2012, 18:13

El punt 6, jo estic d'acord, però a més crec que tota la programació ha d'esser en català, i les entrevistes o consultes públiques es canvia la llengua amb massa facilitat.
El punt 7, el consider necessari.
En quant al punt 10, encara hi ha al•legacions sense contestar, i és necessari una nova informació pública prèvia a la seva aprovació inicial.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb