"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L' Ocupació de Via Pública, aprovada per la mínima.

psm-pollenca | 29 Febrer, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM considera que l’ocupació de la via pública s’havia d’haver consensuat abans d’aprovar-la.

L’ordenança es va incloure en el Ple del passat dijous per la via d’urgència i gràcies al vot de qualitat del batle.

Una de les qüestions que ha generat molts conflictes en els darrers anys ha estat la regulació de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires. Especialment en les zones més turístiques del municipi la ocupació ha estat una font de problemes entre els locals de restauració, afectant als vianants i turistes que es passegen pel carrer.

Pollença, des del 2002, compta amb una ordenança d’ocupació de la via pública que mai ha estat aplicada íntegrament per falta de voluntat política. Desprès que l’anterior equip de govern fes l’aprovació inicial d’una nova ordenança que mai es va aprovar definitivament, l’actual equip de govern (PP-Lliga) va dur a aprovació inicial una nova ordenança d’ocupació. Aquesta nova ordenança es va dur sense completar tota la seva documentació (faltaven plànols) i amb un text redactat a nivell d’esborrany; es va incloure en l’ordre del dia per la via d’urgència i el batle va haver de fer servir el seu vot de qualitat per desfer l’empat. Tampoc no hi va haver cap procés previ per consensuar l’ordenança amb els grups de l’oposició. Tot plegat demostra unes maneres molt allunyades del tarannà dialogant que es predica però que no es du a la pràctica.

Una ordenança tan important per un municipi turístic hauria d’haver estat consensuada, no ja només amb els partits de l’oposició, sinó també amb les associacions empresarials afectades i les de veïnats. I més tenint en compte que en la reunió mantinguda amb els comerciant i restauradors del Port una setmana abans, no es va tractar el tema.

Ara ja només queda la possibilitat de fer al·legacions a la ordenança. Des del PSM reclamam que després de resoldre les al·legacions es dugui a terme una nova exposició pública, ja que davant la falta de consens es previsible que les al·legacions siguin molt substancials. Fins a l'aprovació definitiva demanam que s'apliqui la ordenança en vigor i que no es demorin els permisos més enllà del començament de la temporada.

Deploram la tramitació tan poc seriosa que s’ha fet d’aquesta ordenança i lamentam que l’equip de govern no consideri l’activitat turística com a mereixedora dels màxims esforços pel seu correcte  desenvolupament.

 

 

L'estiu passat es va el·laborar un treball que posava de manifest l'incumpliment de les ordenances vigents: us privat de l'espai públic, pantalles, lletreos, jardineres incomplint la normativa i ocupació excedint l'autoritzat. De res servirà fer una normativa nova si hi ha tan poca voluntat de fer-la cumplir com hi ha amb l'actual.
 

 

 

Comentaris

 

Sant Vicenç, brut

PSM Pollença | 29/02/2012, 16:03

A l'espai meteorològic de La 1 tota Espanya ha pogut veure les fotografies amb el lamentable estat de bruticia de la platja de Cala Barques, gràcies a una imatge enviada per la fotògrafa Xesca Serra. El perfil "santvicenter" del Facebook recull aquest fet oferint les imatges a tothom que hi accedeixi. Esperam que això es corregeixi; poc farem per desestacionalitzar el turisme si oferim aquesta imatge (que no es culpa del fotògraf, sino de qui permet que estigui allò tot brut).

h
ttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=312586548797633&set=a.140219882700968.27104.100001388728602&type=1&theater

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb