"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Una ordenança d'OVP amb moltes mancances

psm-pollenca | 16 Març, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest divendres hem de tractar sobre l’ordenança d’ocupació de via pública que es va aprovar inicialment en el passat Ple. Pensam que hagues estat molt millor aquest debat abans d’aprovar inicialment l’ordenança, ja que ara ens veim abocat a haver de presentar al·legacions, però com s’ha pogut comprovar, aquella aprovació inicial va estar marcada per la improvització.

Per això com a primera al·legació demanam que en la propera aprovació es tornia  posar l’ordenança a exposició pública, ja que així tots els ciutadans podran opinar sobre les modificacions introduïdes pels diferents grups polítics del consistori.

Pel que fa al text de l’odenança pensam que cal recuperar la regla que relaciona la ocupació màxima de la via pública amb la superfície del local. Aquesta és una mesura necessària per evitar la competència deslleial entre locals, ja que en cas de no existir aquesta proporció s’afavoreixen els micro-locals (locals de temporada estricte, que fan el seu negoci exclusivament amb les taules exteriors, amb una capacitat de local mínima o fins i tot nul·la, amb barres de servei arran de carrer). Per contra consideram que els locals de dimensions més grans, que ofereixen major qualitat turística, amb temporades més llargues, de vegades oberts tot l’any, han de tenir més possibilitats de ocupar que no els altres. Es de pura lògica: més metres quadrats de local, millor equipament, millor servei, per tant mereixen una ocupació de carrer més gran.

L'ordenança que s’ha aprovat inicialment pateix de una gran falta de concreció sobre la ocupació màxima que es podrà ocupar per part dels locals. Això és especialment greu en les zones que pareixen grafiades en els plànols. No queda gens clar quins són els locals que estan subjectes a ocupar les àrees delimitades o si seran possibles ocupacions fora d’aquestes àrees. Això crea una gran inseguretat jurídica tant entre els empresaris de restauració com a l’hora d’haver d’autoritzar les ocupacions.

El text reitera excessivament la potestat darrera de la junta de govern per autoritzar al seu criteri les ocupacions. Aquest fet posa de manifest la falta de concreció de l’ordenança i abunda en la inseguretat jurídica i la possible arbitrarietat.

Consideram que la ordenança ha obviat situacions d’ocupació que estan fora dels supòsits de les taules i cadires per part dels locals de restauració. És el cas de les ocupacions per part dels mercats i fires, amb unes característiques ben singulars, o bé les ocupacions per festes o esdeveniments socials, que són previsibles, ja que es produeixen periòdicament.

Pel que fa al règim de sancions, pensam que s’haurien d’eliminar les referències que més aviat haurien d’estar integrades en una ordenança cívica. El fet que s’incloguin certes restriccions que poden afectar a la llibertat de reunió i de manifestació ho consideram desencertat per una ordenança d’ocupació de via pública. Aquestes qüestions venen de l’ordenança de Palma que en aquests aspectes ha hagut d’esser modificada per l'oposició de molts col·lectius ciutadans.

Veure el text aprovat inicialment en el passat ple de febrer.

 

 
Si la normativa no es modifica substancialment, va en camí de convertir-se en una desordenança.
 

 

 


 

Sí a la nostra llengua

Diumenge dia 18 de març, les 12.00 hores, a la plaça Vella de Pollença, es farà l'acte "Sí a la nostra llengua". Hi participaran els caparrots, i hi haurà música i gent per ballar. A més, s'hi llegiran alguns poemes a favor de la llengua, com ara Himne a la nostra parla (Àngel guimerà), La cançó del cansat (Ovidi Montllor) o Als joves (Costa i Llobera) i les gloses de Toni Bissanyes. L'organització de l'activitat és de l'OCB de Pollença.

 

 

 

 

Comentaris

 

Reunio al Moll

Tomau Cifre | 16/03/2012, 15:37

Avui a la reunio sobre la OVP hem sabut que aquesta setmana hibva haver una reunio al Moll per explicar el tema. Si no hi varem anar no va ser per deixadesa, sino perque ni ens hi varen convidar ni tan sols avisar. Nomes avisaren els regidors de l'equip de govern.

 

curiositats

Tonina | 16/03/2012, 15:11

De la carretera vella que deu trobar el Batle?
que ell com a propietari no obrira?

 

Visita molt honorable Maria Salom

PSM Pollença | 16/03/2012, 10:46

Si la presidenta del Consell fa una visita instituacional a Pollença al manco podrien haver avisat a tots els regidors, ja que els temes que s'han tractat són d'interés de tots. Tranparència i participació ?

ABC.es

También se ha reunido con Bartomeu Cifre, alcalde de Pollença, y Antoni Solivellas, alcalde de Escorca, para conocer las necesidades de sus municipios.
Así, en Pollença se han tratado diversos temas de interés para el municipio como la restauración de la antigua fábrica de tapices de Can Morató, declarada Bien de Interés Cultural, la reforma del Hotel Formentor y la recuperación por parte de la institución insular de la titularidad de la carretera vieja de Pollença a Lluc.

h
ttp://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1124395

 

Factures

PSM Pollença | 16/03/2012, 09:30

La maniobra de la confussio que s'ha montat des de Madrid entorn de les factures dels ajuntaments es al•lucinant. Cal tenir en compte que:
-Hi ha ajuntaments com el nostre que ja tenen credits (3 milions) per pagar factures, que s'han d'afegir a les que deuen.
-En canvi a altres la Comunitat els deu més doblers dels que ells deuen als proveidors. Si els cobrassin podrien pagar i els sobrarien doblers.
- Els crdirs ICO poden enfonsar els ajuntaments encara més en el fang, ja que els hauran de tornar al 6-7% quan el banc els paga a l'1%.
-Ni de lluny els proveidors cobraran a curt termini perque encara ni tan sols esta dererminat el sistema de pagament
-El Govern de Madrid obligarà a pagar factures no conformades per l'Ajuntament, això és, que potser siguin de feines mal fetes o no encarregades.

Tota una maniobra de marketing del govern de l'estat per culpar de la crisi als ajuntaments.

 

Al conseller d'educació.

Dia 25 tots a Palma | 16/03/2012, 07:41

Per la seva condició
de llicenciat i de mestre
l'esperàvem molt més destre,
més centrat com a gestor.
Senyor Bosch, un professor
toca tenir bastant clar
el concepte d'ensenyar
i el motiu de molts fracassos.
En lloc d'impugnar els llaços,
pensi el desastre que fa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb