"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Si vols cobrar de l'Ajuntament

psm-pollenca | 17 Abril, 2012 08:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Continuam donant la informació que hauria de donar una web municipal útil, pràctica i transparent als ciutadans de Pollença. En el passat Ple de març es va aprovar el llistat de factures de proveidors que es varen enviar al ministeri per tal que puguin cobrar a través del crèdit que haurà de subscriure l'Ajuntament. Ja varem advertir que aquesta fórmula perjudica greument els interessos de l'Ajuntament (que haurà de pagar un crèdit al 5% quan el banc l'obté a l'1%), no garanteix el cobrament dels deutes d'altres administracions, però al manco té la part positiva que permetrà cobrar als proveidors. Si teniu una factura inclosa en la llista, no heu d'oblidar fer les següents passes si la voleu cobrar:

Nota del col·legi de secretaris:

Des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques (MINHAPdemanen que es transmeti a tots la necessitat de difondre entre els proveïdors de cada entitat local que han de manifestar expressament la seva voluntat d'acollir a aquest mecanisme de finançament perquè puguin cobrar els seus deutes. Pots veure el procediment i terminis aquí.

Els proveïdors que són empreses grans estan acollint pel seu compte a través de la plataforma de l'AEAT però els petits i fins i tot les empreses mitjanes sembla que no tenen molt clar el procediment i consideren que amb estar en la relació certificada ja cobraran i no és així.

Ens indiquen a més, que per l'entitat local és molt important que els proveïdors s'acullin perquè l'import del préstec es determinarà per la deute d'aquests proveïdors que s'hagin acollit.

A la nota penjada a l'Oficina virtual "Nota relativa al desenvolupament del procediment del pagament a proveïdors s'estableix al RD-llei" s'indica al punt 5 b) "comunicació presencial", la informació que ha d'aportar el proveïdora a l'Entitat Local per manifestar la seva voluntat d'acollir, es pot veure aquí.

Per tant ja ho sabeu, s'ha d'expressat la voluntat de cobrament mitjançant un escrit que es pot tramitar en el propi Ajuntament o bé per mitjans digitals amb el DNI electrònic a la web de l'Agència Tributàtia (aeat.es)

Aqui podeu veure el llistat de factures que va presentar l'Ajuntament (sense el nom dels proveidors, ja que hem de respectar la Llei de protecció de Dades): http://www.box.com/s/594e831d15d7df204283

Comentaris

 

Re: Si vols cobrar de l'Ajuntament

PSM Pollença | 17/04/2012, 16:33

També crida l'atenció que hi hagi factures pendents de tants anys enrere, de l'anterior legislatura PP-UM i tot.

 

factures pendents

pep | 17/04/2012, 15:41

He fet una ullada al llistat al·lucinant. La majoria de despeses o són inítils, d'aquestes que només aporten a qui cobre o són despeses que estan incloses en les partides previstes i habituals dels pressupostos. O sia que els diners s'han utilitzat per pagar altes coses no habituals. POt ser legal, però em sembl adelicte.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb