"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El “problema” de les platges

psm-pollenca | 20 Abril, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més haurem de veure com les platges es montaran amb els para-sols i gandules ja ben avançada la temporada turística. L’any passat fou sagnant, fins i tot amb queixes del sector hoteler pel malestar que això creava entre els seus clients quan arribaven al Moll i es trobaven amb les platges sense serveis. Enguany anam pel mateix camí.

L’explicació de l’Equip de Govern és que “Costes” (La Demarcació de Costes a Balears, depenent del Ministeri de Medi Ambient) concedeix l’explotació a l’Ajuntament molt tard i després l’Ajuntament ha de licitar qui vulgui explotar-les. Ara es diu que això es solucionarà amb una concessió per quatre anys, i així l’any que ve ja no s’haurà de fer aquesta licitació. Altres ajuntaments ho tenen solucionat gestionant les platges directament o a través d’empreses públiques, així ja no ho han de treure a concurs. Aquesta és la solució que des del PSM creiem més idònia, tal i com es fa en altres municipis, però té el problema que el mateix PP des del Govern de l'Estat bloqueja la possibilitat de contractar personal per fer aquestes tasques.

La concessió que està en licitació és per un any prorrogable en tres més. Durant la negociació del pressupost l’Equip de Govern es va comprometre a estudiar una futura gestió directa de les platges, si la llei ho permetia. Per això esperam que aquests quatre anys de concessió no s’agafin com un fet consumat, i que si de cara a l’any que ve canvien les condicions en que l’Ajuntament o Emser pot contractar es torni a plantejar la gestió directa com una opció.

També reclamam que es faci complir el plec de condicions perquè el servei de platges tingui uns mínims de qualitat. L’any passat el servei va presentar deficiències, amb para-sols vells i mancança de molts elements que s’havien compromés a instal·lar. Esperam que enguany no es sigui tan permissiu i s’exigeixi el compliment del plec de condicions.

Fins dia 23 d’abril es poden presentar ofertes per gestionar els diferents lots de platges i canals d’embarcacions, així que si qualcú hi té interès fins dilluns hi és a temps.

Veure perfil del contractant de les platges 2012

 

Veurem enguany fins quan estarem amb els hotels oberts i les platges sense compondre

Comentaris

 

incapacitat

jrv | 23/04/2012, 12:31

Si l'Ajuntament, amb diversos equips de govern, amb multitut de dedicacions esclussives, reiteradament no ES CAPAÇ de posar una porta a l'oficina turistica del moll que permeti que entrin mes de dues persones al mateix temps a fer-ne ús, si no es capaç de llevar uns cables del terra antiestètics i perillosos, si no es capaç d'obrir les oficines turistiques quan toca i com toca, les hores que tocaria a un municipi turistic amb molts visitants lliures necessitats d'informació i orientacio, si no es capaç de efectuar la gestió per demanar les banderes blaves, ni tenir la concessió de les platges a punt...per que serveixen??? Hi son de mes? Han de venir els alemanys o els inglesos a gestionar el turisme??
Els dedicats exclussivament, hi estan al servei de la gestió, o simplement a fer "adictes" per les properes eleccions?

 

(des)promoció turística

Joan | 21/04/2012, 09:31

Molt bon article, i considero que molt trist que després de el penós exemple de l'estiu passat, es torni a repetir enguany.
Jo e demano, per això feia falta l'augment de dedicacions exclussives?
Realment, sembla ser que la nova dedicació exclussiva només ha servit per acntentar un regidor, no hagues valgu més per exemple donar un servei d'informació turística que no s'ha dona't? Per tal d'estalviar s'ha deixat d'anar a fer el paripé per les fires turístiques? Que és més important, tenir les platges a pjnt o anar a passetjar per les fires turístiques?

 

platges

Joan | 20/04/2012, 21:43

Jo el problema no el veig en s altres partits de l'oposició critiquen la situació de les platges, jo el veig i coincidesc amb Tomeu en el fet que el preocupant és una situació que es repeteix.

 

Platges

Tomeu C | 20/04/2012, 19:16

per mi el mes trist no es que no tinguem banderes blaves (que tambe me sap greu) sino que encara que lws haguessin demanades probablement no les haurien donades per la pessima gestio de l'estiu passat. I l'estiu passat ja no es ni legislatura passada ni _herencia rebuda".
Potser als turistes els son igual les banderes blaves, pero no els motius que fan que no en puguem tenir: vigilancia, brutor, mals serveis, neteja. I a set kilometres hi ha una de lrs quatre millors platges del Mediterrani segons Tripadvisor (Alcudia).

 

un article svp

Pep Melis | 20/04/2012, 14:32

Aquests d'alternativa semblen granotes d'un blog a un altre , defensant-se de si mateixos. Des de que Sanchez fa articles ja no troban a faltar al Hermano Lobo AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!

 

Re: El “problema” de les platges

Miguel Sánchez | 20/04/2012, 14:20

Biel, quan tu eres regidor de medi ambient ens varem reunir moltes vegades pel tema de l'Agenda Local 21 i que desprès va quedar en res i no va ser per culpa teva, tot sabem el que va passar, a resulta que els nostres competidors són Tunisia i altres indrets que no han vist una badera blava, ni una agenda local 21 en la seva vida i el que hat fet que tornassin a venir a Mallorca ha estat l'inseguretat d'aquells païssos, ni banderes blaves ni agendes locals 21, ja que el preu de les vacances és el principal motiu per anar a un lloc a l'altre.

I en en "sospites", jo també hi creia amb les agendes locals 21, les banderes blaves, plans de qualitat dels hotels, Certificats ISO's i altres coverbos per l'estil, però aquesta crisi en ha deixat a tots amb el cul a l'aire amb bandera o sense bandera.

Un propietari d'un hotel va aturar el pla de qualitat perquè va dir textualment "esto solo hace que el personal esté cabreado y están más pendiente de los dichosos indicadores que de atender al cliente", crec que sobren els comentaris.

 

Re: El “problema” de les platges

Garci | 20/04/2012, 14:18

Benvolgut Sospites.

En primer lloc, si llegeixes l'article que cites, veuràs que l'article no va de la pèrdua de banderes, sinó de la mala gestió en les platges, concesions, talls d'aigua, etc. Així que supòs que no ho has llegit.

En segon lloc, el tema de les banderes és una estafa i ho hem dit molts cops. Fins i tot el Club Nàutic, abocant residus tòxics a la mar, va acoseguir una bandera blava, que va més en consonància amb els serveis soferts que amb la blavor del mar.

En tercer lloc, jo no veig cap comentari d'Alternativa (només pel fet de dir-nos EU ja denota que no tens idea de res). Només en Miquel ha comentat que són una estafa, que se compren i que l'oposició no s'havia d'haver assabentat per la premsa. Jo no se on veus cap justificació.

En quart lloc, no tenir bandera blava, i ja que és un reconèixement internacional (segons diuen), és un error de l'equip de govern, de la seva falta de previsió i planificació i una prova més de la seva mala gestió.

Però no ens hem d'enganyar, l'important no son les banderetes, sinó el bon estat de les platges, que a dia d'avui és lamentable. Si la gestió fos pública ja estarien montades.

Salut.

 

Re: El “problema” de les platges

sospites | 20/04/2012, 13:29

Es curiós com aquesta gent d'esquerra unida jutgen un mateix fet d'una manera o una altra segons qui governi.

h ttp://alternativa.balearweb.net/post/55589

Mirau la que varen armar quan es va perdre UNA bandera blava, i ara que se perden totes, resulta que les bandres blaves no serveixen per res. Sempre troben la manera de justificar les pifiades del PP i donar a entendre que ho fan tot bé. Serà vera que estan més de la banda de l'equip de govern que de la oposició...

 

Re: El “problema” de les platges

Sarita | 20/04/2012, 12:33

ja ja ja que bueno, las aguas cercanas al club nautico están todo el verano llenas de mierda, entre basura de los barcos, y algún líquido sospechoso, eso si con su banderita azul ondeando al viento, otra organización en que sus miembros viven como marajas y viajan en primera eso son las banderas azules.

 

Partit Ploraner?

toni | 20/04/2012, 11:27

Aquests del PP criticaven que no estaven les platges quan tocava, ara governen aqui, al govern Balear i a Madrizz i les platges fetes una merda, i una regidora de medi ambient amb dedicació exclussiva per això?

 

Partit Ploraner?

toni | 20/04/2012, 11:27

Aquests del PP criticaven que no estaven les platges quan tocava, ara governen aqui, al govern Balear i a Madrizz i les platges fetes una merda, i una regidora de medi ambient amb dedicació exclussiva per això?

 

PLATGES

Biel C. | 20/04/2012, 11:17

Jo no sé Miquel, si a Zarautz, que estàn forrats de doblers, varen corrompre els comissaris de Medi Ambient del Ministeri, i els respectius responsables de la Unió Europea. Jo el que si sé, que aqui, ens va costar molta de feina, papers, documentació, etc... per aconseguir-ho. El 2001 no reunirem els requisits, però el 2002 ja si. I aquesta fita històrica, que vulguis o no, també te situa dins el mapa turísitc mundial, va ser una gran alegria i un premi a la feina ben feta de molts. Això per a mi avui és una GARROTADA!
I Pollença, no està preisament avui, en el millor moment per renunciar a res. Al manco en qüestions turístiques.

 

Re: El “problema” de les platges

Tomeu Cifre | 20/04/2012, 10:43

Vulguis o no Miquel, les banderes blaves són un símbol, de qualitat que es cotitza. No sé com quedarem quan surti la noticia on tots els pobles costaner tenen banderes blaves i a noltros no ens n'han donat cap... perque ni tan sols les hem demanades.

 

Re: El “problema” de les platges

Miguel Sánchez | 20/04/2012, 09:42

Això de les banderes blaves "es el timo de la estampita", fa uns anys la localitat de Zarautz al "Pais Basc" se li va donar banderes blaves a totes les seves platges, quan alguna d'elles estava tancada per contaminació de les seves industries papereres i va haver un bon debat sobre aquest tema i a Quan es cotitzava el "quilo" de bandera blava?

Malgrat tot ara mateix, la bandera blava continua sent un reconeixement internacional i si no es volia demanar les mateixes s'hauria d'haver informat a tots els partits i no assabentar-nos per la premsa.

 

Re: El “problema” de les platges

Tomeu Cifre | 20/04/2012, 09:32

Pep, me sap molt de greu que que opinis que feim llàstima i que anam a la desaparició. Potser és cert, però no fa juticia a la nostra tasca dins l'Ajuntament.

Ajudar a l'equip de govern a sol·lucionar els problemes de Pollença és un deure de tots els grups municipals. Això no vol dir que quan s'equivoquen no els critiquem. Jo no parlaré dels altres, però sí del PSM. No sé si segueixes els plens, però dins aquesta legislatura, per defensar les nostres posicions i criticar les males actuacions de l'equip de govern ja ens han dit de tot: irresponsables, demagogs, negatius... Hem estat els més crítics amb la pujada de taxes, amb la nova dedicació exclussiva, els únics que hem votat en contra l'aprovació definitiva del pressupost municipal, els únics que hi varem presentar esmenes, hem fet una forta oposició (amb molta feina darrere) en el tema de l'Ullal, hem presentat una llarguíssima llista d'al·legacions a la ocupació de via pública... Per fer encara més, sincerament, hauriem hagut de tenir més regidors que els pollencins no ens han donat.

De tota manera estam obert a totes les aportacions i col·laboracions per fer la nostra tasca d'oposició encara més intensa i a aquesta feina te convit, ja que els militants, simpatitzants o qualsevol ciutadà també té molt a aportar.

 

banderes i platges i PSM

Pep | 20/04/2012, 09:01

El més trist de tot, és que l'oposició ajudau massa aquest govern d'inútils i de llicenciats en ciències polítiques. Amb l'agravant d'Alternativa de crossa del govern. Avorriu el poble perquè sembla que no passa res, ni se fa res. Si Alternativa, ERC, CxI i PSOE, volen donar suport al govern, al manco voltros manteniu una miqueta la dignitat, perquè feis llàstima. Lo d'Alternativa se veia venir, volien mamar qualque cosa, ara bé, de voltros s'espera més i podeu fer més. Així, anau cap a la desaparició.

 

Re: El “problema” de les platges

Joan Rafel | 20/04/2012, 08:58

Si, en Joan Ramon a La Punta en va fer un comentari al respecte, però se veu que pe la majoria és molt més important els mals entesos entre amos de bars de Pollença i u Moll i el batle i la regidora de turisme. Que no pas una acreditació de qualitat com aquesta que és un bé comú per a tots.

 

Pollença, sense banderes blaves

PSM Pollença | 20/04/2012, 07:37

Hem quedat perplexes en veure al Punt Informatiu que enguany a Pollença no hi haurà banderes blaves a les platges pollencines perque l'Ajuntament no les ha sol·licitades. L'explicació sembla que és que l'any passat es varen gestionar tan malament que enguany no les donarien.
Creim que l'assumpte es molt greu i ens informarem dels motius de l'Equip de Govern per fer-ne un article més complet.
En un context de crisi i de necessitat d'oferir qualitat, això és el que ens faltava.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb