"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resultat del Ple d'Abril: Compte, llaços, filmacions...

psm-pollenca | 27 Abril, 2012 09:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir es va celebrar el Ple ordinari d’abril i aquest en fou el resultat. Com es pot veure, la majoria de punts eren mocions presentades per la oposició, havent-hi molt poques iniciatives de l’Equip de Govern (gairebé tot qüestions de tràmit). Aquest fet fou durament criticat pel batlle, que acusà a la oposició de dur al Ple qüestions que no interessen als ciutadans. Crisi econòmica, retallades en educació, l'atac a la llengua, la promoció turística, els imposts,la reforma laboral... de veritat creu el batlle que tot això no interessa als pollencins?  A més, això tindria fàcil solució: que l’equip de govern prengués més iniciatives per millorar el poble. Com que això no passa, i quan passa han de recular per haver pres iniciatives improvisades (cas de l’ocupació de via pública, per exemple), no els hauria d’estranyar que sigui la oposició qui prengui la iniciativa. Fa gairebé un any que l’actual equip està governant i comença a ser preocupant la inactivitat i la poca capacitat de resoldre els problemes que es plantegen al municipi. També comença a cansar el discurs de l'"herència rebuda" en que s'excusen per justificar les seves mancances. 

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, del Compte General corresponent a l’exercici 2010 (Veure)

Aprovat. A favor: 16: PP, LLR, A, CIUP, PSOE, UMP,ERAM Abstencions: 1: PSM

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança municipal de Policia i Bon Govern de l’Ajuntament de Pollença (Veure)

Es tractava de modificar l’ordenança per fixar que els bars i restaurants hagin de tancar a les 4 de la matinada com a màxim i que les terrasses s’hagin de tancar a les 2. Varem reclamar el compliment real de l’ordenança per conciliar l’activitat dels bars i restaurants amb el descans dels veïns.

Aprovat per unanimitat

3.- Aprovació, si procedeix, de la resolució de la declaració de compatibilitat del lloc de treball (arquitecte, personal funcionari) ocupat pel Sr. Rafel Balaguer Galmés  

L’arquitecte tenia una reducció de jornada i declarada la compatibilitat amb l’activitat professional privada. Després de retirar-se de l’activitat privada ha demanat revocar la compatibilitat (ja que suposa una reducció de sou). Es un canvi ajustat a la legalitat, com indiquen els informes tècnics.

Aprofitarem per demanar que després d’un any de legislatura ja és ben hora de fixar unes actuacions clares en matèria de disciplina urbanística i el la modificació del planejament pendent des del 2009.

Aprovat. A favor: 16: PP, LLR, A, CIUP, PSOE, PSM, ERAM Abstencions: 1: UMP

4.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 173 de 21 de febrer de 2012

Per nomenar advocat i procurador per defensar l’Ajuntament en un contencions dels sindicats contra la plantilla econòmica del pressupost 2011 (fet ja per l’actual equip de govern). El PSM no va donar suport al pressupost del 2011 i possiblement els sindicats tinguin raó; de tota manera l’Ajuntament té dret a nomenar un missè per defensar-se en el judici i el jutjat ja dirà qui té raó.

Aprovat. A favor: 16: PP, LLR, A, CIUP, PSOE, PSM, ERAM Abstencions: 1: UMP

5.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 315 de 16 d’abril de 2012

L’Ajuntament, en el Ple de març, va aprovar adherir-se a una demanda presentada per l’ajuntament d’Alaró contra el Govern Balear per cobrar més del Fons de Cooperació. Ara es proposa desfer l’acord perquè no és possible adherir-se a una demanada. Ja ens varem abstenir llavors perquè ho veiem un tant estrany i ens tornam abstenir en donar marxa enrere ja que no varem participar de l’acord erroni.

Aprovat. A favor: 15: PP, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM Abstencions: 2: PSM, UMP.

6.- Aprovació, si procedeix, de la proposta d’acord en execució de la Sentència núm. 969/2011, de dia 21 de desembre, dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJ de les Illes Balears    

L’ajuntament està obligat a recuperar els doblers incorrectament pagats a dues funcionàries que feien feines de nivell superior al del seu lloc de feina. Aquest complement es va aprovar al 2008 amb els informes tècnics en contra i els sindicats els denunciaren, guanyant el recurs. S’ha establert un termini de retorn dels doblers. Ara s’haurà d’estudiar si s’ha de compensar l’enriquiment injust presumpte de l’Ajuntament.

 Aprovat. A favor: 16: PP, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM, PSM Abstencions: 1:UMP.

7.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi. (Veure moció)

Aprovada per unanimitat

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM a favor de la plataforma per la llengua (Veure moció)

L’Ajuntament s’adherirà a la Plataforma per la Llengua, demanant la retirada del decret que redueix el català a l’administració i col·locant els llaços simbòlics en defensa del català a tres edificis municipals, Can Llobera, el centre Miquel Capllonch i l’oficina de turisme de sant Vicenç.

Aprovat. A favor: 12: PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM Abstencions: 5: PP.

9.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM relativa a la promoció de Pollença com a ubicació de rodatges cinematogràfics, televisius i de fotografia.(veure moció)

L’Ajuntament impulsarà que el Consorci de Promoció Turística tingui la promoció de rodatges cinematogràfics, televisius i reportatges fotogràfics en el nostre municipi com un dels seus camps de promoció.  

Aprovada per unanimitat

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; CiU; PSM-EN i ERAM en contra de la pujada d’imposts, a favor de la corresponsabilitat fiscal i de més liquidat (veure moció).

Aprovat. A favor: 12: PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM, UMP. Abstencions: 5: PP.

11.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; PSM-EN i ERAM contra les retallades en educació efectuades pel Govern de les Illes Balears  (Veure moció)

Aprovat. A favor: 12: PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM, UMP. Abstencions: 5: PP.

12.- Moció presentada pels grups municipals PSOE; PSM-EN i ERAM per la retirada del RDL 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral (Veure moció)

Aprovat. A favor: 11: PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM Abstencions: 6: PP, UMP

13.-Moció presentada pels grups municipals A; CiU i ERAM  relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (Veure moció)

El Consorci de la Gola va col·locar la caseta del parc sense tenir molt clar quin ús se li donaria. Es varen fer negociacions amb la Conselleria de Medi Ambient per donar contingut a aquest espai, però mai es va concretar en res. Després de l’expulsió d’UM del Govern, la nova direcció de la Conselleria de Medi Ambient va impulsar aquest projecte de promoció ornitològica que el primer any va ser contractada al GOB. Enguany el centre s’havia d’haver obert a principi d’abril però sembla que no serà fins a final de maig, en el millor dels casos. Una falta de previsió i deixadesa dels actuals responsables.

Aprovat. A favor: 16: PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, ERAM, PP Abstencions: 1: UMP

14.- Propostes/Mocions d’urgència

No n’hi hagué

Els precs i preguntes, per la seva extensió, mereixen un article apart que farem en els propers dies (veure els del PSM).

 

Despres de que el batlle envias els municipals i la guàrdia civil a desenllaçar el gall de la rotonda,
el Ple va aprovar col·locar-los a can Llobera, el Centre Miquel Capllonch i Cala Sant Vicenç.
 

 

Comentaris

 

Diario de Mallorca 2

PSM Pollença | 28/04/2012, 14:41

Mocio defensada pel nostre regidor:

El municipio se postula para acoger filmaciones

Todos los partidos con representación municipal sumaron sus votos para sacar adelante una iniciativa que también partió de la oposición para, a través de Consorci de Promoció Turística, promocionar el municipio ´pollencí´ como plató natural para filmaciones cinematográficas, televisivas o fotográficas. El objetivo es lanzar una imagen de calidad del municipio del Nord que repercuta de forma positiva en la desestacionalización turística.

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/28/municipio-postula-acoger-filmaciones/762224.html

 

Dairio de Mallorca

PSM Pollença | 28/04/2012, 14:40

Tres edificios públicos lucirán el lazo del catalán con el beneplácito del PP

La corporación se adhiere a la campaña Moviment per la Llengua y pedirá al Govern que no modifique la Ley

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/28/tres-edificios-publicos-luciran-lazo-catalan-beneplacito-pp/762223.html

 

Re: Resultat del Ple d'Abril: Compte, llaços, filmacions...

Pere | 27/04/2012, 15:53

Bon resum del Ple. Tens raó comença a ser molt preocupant la inactivitat i improvització del "desgovern municipal". Però també no deixa de ser preocupant la resignació de l´oposcició davant aquesta situació.

 

LLAÇOS

diguem no!!! | 27/04/2012, 14:44

El que de veritat interessa al batle són els llaços i la repressió. Tornam a altres temps. Diuen que els tests semblen a les olles.

 

Pollença Los comerciantes rechazan el mercadillo veraniego del Moll Consideran que supondrá una competencia desleal para el sector

PSM Pollença | 27/04/2012, 10:41

Pollença
Los comerciantes rechazan el mercadillo veraniego del Moll
Consideran que supondrá una competencia desleal para el sector

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/04/27/comerciantes-rechazan-mercadillo-veraniego-moll/761932.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb