"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Jugar-s’ho tot a una carta: Formentor.

psm-pollenca | 09 Maig, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Quan estam a prop de complir el primer any de la legislatura a l’Ajuntament de Pollença, comença a ser hora de fer una mica de balanç del que ha suposat aquest període. Immersos dins la crisi econòmica i tenint tan sols el turisme com a font d’ingressos que mes o manco funcioni sembla oportú fer una reflexió de com ha tractat l’actual govern municipal del PP i la Lliga Regionalista aquest àmbit tan sensible de la nostra economia. No descobrim res de nou si recordam que el nostre municipi ha anat patint un preocupant declivi en l’activitat turística que tan sols s’ha compensat amb una millora al nucli de Pollença (restringida a certs carrers i places, no ho oblidem).

El cert es que durant aquest any la gestió municipal ha estat senzillament nul·la. La única actuació relacionada amb el turisme no és tal, sinó que realment es una operació més urbanística que turística: la rehabilitació de l’Hotel Formentor. Aquesta sembla que és la única esperança en que es basa l’Ajuntament per reactivar la recuperació turística del nostre municipi.

Fa uns dies apareixia la noticia en tots els diaris “El Consell dona llum verda a la rehabilitació de l’Hotel Formentor”; la noticia és evident que s’ha difós des del propi Ajuntament, ja que aquest titular triomfalista es correspon poc amb el que realment va aprovar el Consell. La institució insular va aprovar el compliment de les prescripcions posades al Pla General adaptat al Pla d’Ordenació de l’Oferta Turística, que entre altres, fixava refer les zones verdes de Formentor. Això senzillament és el que es va aprovar (amb el suport de tots els grups, val a dir-ho).

Però pròpiament de la reforma de l’Hotel no en sabem res i ni tan sols s’ha demanat la llicència a l’Ajuntament (dit pel propi batle al Ple). Hi ha un cert consens municipal en valorar positivament la reforma de l’hotel, però caldrà veure el projecte per poder corroborar que respecti l’entorn ambiental i paisatgístic.

Aquesta és l’única carta de l’actual equip de govern, i la veritat és que sembla una carta insuficient. És cert que Formentor es una bona marca per prestigiar Pollença, però no podem pensar que el fet de rehabilitar l’hotel suposarà que tots els restaurants del Moll  i Sant Vicenç estaran plens deu mesos a l’any. Formentor atrau turistes de tot Mallorca per les seves platges i l’entorn, turistes que poder fer aturada a la resta del municipi, però pel que respecta a la gent que s’hi allotja, la influència que té en la resta del terme és més aviat moderada i manco amb un hotel reformat que, allunyat de qualsevol altra nucli, tindrà suficient capacitat d’oferir tots els serveis que precisi el seu turista a l’estil “resort”.

Per això pot ser molt publicitari però poc assenyat fiar-ho tot a aquest projecte. Cal potenciar altres àmbits d’actuació en els que, com hem dit, fins ara no s’ha avançat:

-        Les platges s’han continuat instal·lant tard i amb deficiències.

-        Les banderes blaves ni tan sols ha estat sol·licitades i enguany Pollença no en tindrà cap.

-        El turisme senderista no es potencia. L’Ajuntament no fa cap gestió per assegurar l’accessibilitat dels camins públics.

-        S’està deixant perdre el turisme ornitològic amb el centre de la Gola tancat.

-        No s’estableix un marc legal clar per a la ocupació de la via pública amb taules i cadires, ja que ni s’aplica l’ordenança antiga ni se n’aprova una de nova.

-        El Consorci de Turisme no avança i no podrà fer cap tipus de feina cara a aquesta temporada. Seria un bon instrument per mitigar l'efecte del "tot inclòs".

-        S’ha deixat perdre la subvenció de la Conselleria de Turisme al Festival de Pollença.

-        La piscina municipal del Moll es troba en situació crítica, quan hauria de ser una oferta que també es pogués oferir als turistes.

-        El sector comercial continua desemparat i desprotegit per l’administració.

-        Les oficines d’informació es mantenen amb unes instal·lacions precàries.

-        El manteniment bàsic dels serveis a les zones turístiques continua essent deficient (enjardinament, voreres, accessibilitat, il·luminació, parcs infantils...).

.....

Malauradament això significa que aquest primer any de legislatura l’hem de valorar amb molt mala nota per la gestió que s’ha fet d’aquest aspecte clau per a l’economia pollencina com és el turisme. Cal més imaginació i sobretot, més acció, en multitud d’àmbits. No ens ho podem jugar tot a una carta per molt hermosa que sigui.

 

Tot està per fer a Formentor. El projecte de reforma de l'Hotel és
desconegut i la dotació de serveis encara es pot allargar.
Cal cercar altres mesures d'impuls al turisme pollencí que complementin Formentor.
 

 
L'11, 12 i 13 de Maig la Fundació ACA de Búger organitza unes jornades que tindran a Xesca Ensenyat com a protagonista, amb el títol "Blocs i literatura". Ben segur que s'ho pagarà participar de qualcun dels seus actes.
 
 
 

 

 

Comentaris

 

Mala gestió

Mollero | 10/05/2012, 10:02

Les platges del Moll segueixen sense resoldre la licitació de la concessionaria, renúnciara la regidora al seu sou aquest mes?

 

BANKIA

Francisca Capllonch | 10/05/2012, 06:48

La confiança dels ciutadans se guanya amb la credibilitat. Quina credibilitat pot tenir el senyor Rato, quan el mateix dilluns clamava els 4 vents la solvencia de Bankia i ahir s´anunciava la seva intervenció per part de l´Estat?. Són un mentiders i les mentides provoquen desconfiança i indignació. Es una vergonya!!

 

Bakia

PSM Pollença | 09/05/2012, 22:26

Quan des del PSM reclamavem una banca publica que canalitzes eo credit cap als.ciutadans no ens varen fer cas i el credit va quedar estroncat a bancs i caixes. Ara que un banc, Bankia, te problemes, ara si l'hem de convertir en public, per abdorbir les seves perdues. I mentres el seu president, en Rato, se'n dura 1,2 milions d'euros. Davant aixo o t'indignes o es que tens la sang de peix.

 

Bakia

PSM Pollença | 09/05/2012, 22:26

Quan des del PSM reclamavem una banca publica que canalitzes eo credit cap als.ciutadans no ens varen fer cas i el credit va quedar estroncat a bancs i caixes. Ara que un banc, Bankia, te problemes, ara si l'hem de convertir en public, per abdorbir les seves perdues. I mentres el seu president, en Rato, se'n dura 1,2 milions d'euros. Davant aixo o t'indignes o es que tens la sang de peix.

 

Paliseta

Guillermo elterrible | 09/05/2012, 14:44

Realment és que amb gent com en Palliseta, aquest projecta seria menys creible del que era UM...

 

'Pelliseta', la Lliga, CxI

Tomeu | 09/05/2012, 14:19

Un article interessant per les derivades que podria tenir a Pollença:

Vilaweb - La Veu de Mallorca
'Pelliseta', la Lliga, CxI i més sobre el CNI

Com reconeixia el líder de CxI, Josep Melià, a l’entrevista que li va fer La veu fa uns dies, a les darreres setmanes s’han produït contactes entre la seva formació i la Lliga Regionalista de Jaume Font. L’objectiu seria establir un calendari que finalitzàs amb la fusió d’ambdues forces.

Tant Melià com Font saben que per separat no tendran capacitat per aprofitar l’espai que deixa el PP en el centre amb les seves propostes lingüístiques i la seva política de retallades

Ambdós s’entenen, més o manco parlen el mateix idioma, coincideixen amb el diagnòstic i confien en què la immensa majoria dels seus militants aprovin la integració dels partits; però hi ha un entrebanc que, ara per ara, sembla insalvable: el campaner Guillem Ginard (+Acció). Pelliseta no vol saber res de CxI perquè els continua considerant hereus de l’extinta UM (de la qual ell hi va formar part) i per la seva animadversió a algun dels seus dirigents.

Només Font pot fer-li ‘entrar en raó’, però no sabem la quantitat de temps i energia que està disposat a emprar.
(...)

h
ttp://www.vilaweb.cat/noticia/4009184/20120507/pelliseta-lliga-cxi-cni.html

 

de pena

Tolo | 09/05/2012, 12:12

Formentor desgraciadament pot ser una pasa més en lña degradació del nostre territori...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb