"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Que no continuin empitjorant el transport públic pels pollencins

psm-pollenca | 14 Maig, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests darrers mesos molts ciutadans han vist com a Pollença es reduïen algunes freqüències del transport públic, i a més, arran d’això és duia al plenari del mes de Gener, una proposta per a millorar el transport públic al nostre municipi. a partir d'aquí el Batle adreçava una carta a la direcció general de transports del Govern balear, per tal de fer arribar aquest malestar, pel que moltes ciutadanes i ciutadans considerem una minva del servei públic de transports.

Així doncs, després de conèixer la resposta dels senyor Juan Salvador Iriarte, Director General de Transports i President de la Comissió executiva del Consorci de Transports de Mallorca, considerem oportú fer alguns comentaris de la mateixa:

Primerament en la seva resposta informa que la concessió és prestada per una empresa privada, en règim de compte i risc, per tant sense ajudes econòmiques a l’explotació, i per tant entén que l’única via de millora és la negociació, i aquí cal demanar-se: tan febles són les condicions del contracte que no s’estipula un mínim satisfactori per satisfer les necessitats de mobilitat de ciutadanes i ciutadans? I si és així, no considera necessari utilitzar aquesta via?

Per altra banda, reconeix que s’han suprimit alguns horaris directes a Palma, fet que lamentem, doncs això repercuteix en a mobilitat dels ciutadans.

Per altra banda, ens explica que la reducció del servei dins zona urbana, es competència de l’ajuntament. Nosaltres entenem que potser sí, però no en exclussiva, i més quan a la pagina http://www.consorcidetransports.org/es/web/ctm del consorci de transports de Mallorca, en la seva carta marc, a l’apartat on parla dels seus compromíssos hi trobam:

·  S'incrementarà l'oferta dels serveis de transport col·lectiu de Mallorca, atenent les demandes i necessitats dels ciutadans i ciutadanes.

·  Prestar un servei de transport universal, que permeti la mobilitat entre els nuclis poblacionals de l'illa, realitzant un esforç en l'increment de freqüències i noves rutes durant els 365 dies de l'any.

·  Els vehicles que prestin el servei seran accessibles a persones de mobilitat reduïda.

·  S'incrementarà la seguretat de les estacions i vehicles.

·  Es proporcionarà informació presencial i per mitjans telemàtics als ciutadans, actualitzada i personalitzada a les seves necessitats, incrementant el nombre d'oficines d'atenció a l'usuari.

 

Finalment, ens diu que no hi ha hagut supressió del transport urbà que uneix el nucli d'Inca i l'Hospital Comarcal Hospital, sinó una reducció de freqüències que ha anat de 28 anades i tornades fins a 20 anades i 22 tornades. De fet, en aquest aspecte, el que nosaltres consideram és que s'ha de poder aprofitar la línia Pollença-Inca-Palma per tal de fer una aturada el mati i una a l’horabaixa al hospital d’Inca. Aquesta seria la opció òptima pels pollencins i no suposa cap sobrecost en augment de freqüències.

A més s'ha de remarcar que, efectivament, hi ha hagut supressió del autobús d’enllaç fins a l’estació del tren de Sa Pobla, fet que no és menciona en cap moment i que valoram molt negativament.

Ens parla de que el Consorci de transports de Mallorca ha fet una alta inversió per pavimentar la aturada de bus del club del Sol, doncs es tractava d’una necessitat imperiosa. És evident que s’ha de seguir invertint en moltes aturades del municipi, i si bé comprenem que no pot ser d’una manera immediata, però s’han d’anar millorant perque presenten unes condicions lamentables.

Finalment, unit a aquest empitjorament del servei hem de veure com les tarifes tornaran a pujar fins a límits abusius: 3 Eur. pel bitllet d'anada i tornada entre Pollença i Port, i 11,80 Eur pel bitllet d'anada i tornada Port de Pollença-Palma, com ja varem comentar el passat divendres.

Per acabar som conscients que l’actual situació econòmica no facilita la inversió pública en general. Així mateix s'ha de valorar que el transport públic garanteix la mobilitat dels ciutadans, allibera de la sobrecarrega que suposa el transport privat, tractant-se a més d’una necessitat en la reducció d’emissions de CO2, un compromís adquirit per la nostre comunitat. Per tant, des de la nostra responsabilitat amb els ciutadans, seguirem demandant millores en aquest transport, més considerant que l'ús del transport públic suposa un estalvi per a la societat.

 

Comentaris

 

Baussà

jrv | 16/05/2012, 10:41

Doncs, si Xisco, si Bausà i conpanyia estan movilitzant els mallorquins en contra seu, molt burro ha de ser, atesa la tradicional apatia( calma, li diuen alguns)del mallorquins i mallorquines.

 

bausan

el terrible | 15/05/2012, 23:27

h
ttp://contrainfo.cat/illes-balears/bauza-es-troba-lesbronacada-del-segle-a-manacor-i-la-policia-carrega/

 

Re: Que no continuin empitjorant el transport públic pels pollencins

Xisco | 15/05/2012, 21:11

Si qualque mèrit té en Bausan es que ha aconseguit mobilitzar als mallorquins contra ell, cosa tan difícil amb el nostre caràcter.

 

Presindentet

Josera | 15/05/2012, 21:04

Unes cinc-centes persones esbronquen en aquests moments el president Bauzá, que ha arribat a les 10 de la nit a la seu del Partit Popular de Manacor. Hi és perceptible un fort dispositiu de policies nacionals amb escuts.

Bauzá ha arribat al local enmig d'una esbroncada monumental. Alguns manifestants han llançat dues llengües de porc al cotxe del president. També li han tirat botelles de plàstic.

Bauzá ha entrat ràpidament a la seu, on es du a terme una reunió en la qual exposa als dirigents manacorins la seva acció de govern.

 

Ple Extraordinari crèdit

PSM Pollença | 15/05/2012, 09:31

El Ple ha acabat aprovant la petició de crèdir per pagar proveidors per import de 548.312,12 €. Un crèdit que si no es sol·licita hagues suposat la retenció de tributs de l'Estat a l'Ajuntament. A sobre que ens malfinancen ens pretenen retenir uns doblers que son nostres, amb un crèdit entre el 5 i el 6% (quan el banc obté el doblers a l'1%) i que ni tan sols l'Ajuntament podrà triar a quin banc el sol·licita. Gran en Rajoy !
Aprovat amb els vots a favor de PP, LLR i UMP i l'abstenció de la resta de grups, PSM, A, PSOE, CIUP i ERAM.

 

Transport públic

PSM Pollença | 15/05/2012, 09:11

diariodemallorca.es » Part Forana 15/05/2012

El PSM denuncia el empeoramiento del transporte público en Pollença

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/05/15/psm-denuncia-empeoramiento-transporte-publico-pollenca/765870.html

 

Festival

PSM Pollença | 15/05/2012, 09:08

Ultima Hora 15/05/2012

El Festival de Pollença añade a la música ciclos de cine y literatura

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/festival-pollen-anade-musica-ciclos-cine-literatura.html

 

més destrucció

Toni | 15/05/2012, 07:17

El GOB afirma que "les il·legalitats de la promotora han estat amnistiades per l'Ajuntament de Capdepera durant anys. Primer amb el Partit Popular i ara amb PSOE-UCAP. Ni el Govern del PP ni el del Pacte de Progrés no van voler multar la promotora; és més, deixaren caducar els expedients que l'afectaven".

A tot això, prossegueix el GOB, "s'hi suma ara el fet que l'arquitecte director de l'obra quan es van cometre aquest cúmul d'il·legalitats era Jaime Martínez, actual director general de Turisme del Govern". "Martínez hagué de renunciar-hi per incompatibilitat amb el càrrec públic que ocupà el juny de 2011. L'interès autonòmic concedit al projecte pel Consell de Govern realitzat el 30 de març de 2012 va ser-ho a proposta de la Conselleria de Turisme", remata l'organització ecologista.

 

Cert

Tolo | 14/05/2012, 07:45

Efectivament totalment d'acord en que s'ha de millorar el transport públic.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb