"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Quina Plaça volem?

psm-pollenca | 21 Maig, 2012 07:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests dies es un motiu de debat molt fort en el si de l’Ajuntament com s’ha de resoldre la ocupació amb taules i cadires de la Plaça Major. L’obertura d’un nou local ha fet urgent donar una resposta a una qüestió que fa massa temps que s’ha anat posposant.

Aquesta circumstància s’ha vist agreujada pel fet que s’aprovás inicialment una nova ordenança d’ocupació de via pública, al mes de febrer, que va crear unes expectatives noves, retardant l’atorgament d‘ocupacions fins que no s’aprovás definitivament. L’aprovació definitiva ni va arribar  ni arribarà per aquesta temporada davant l’allau d’al·legacions que es varen presentar, posant de manifest l’actitud irresponsable de l’equip de govern aprovant inicialment una ordenança de manera improvisada i havent de fer servir el vot de qualitat del batlle.

Doncs en quina situació ens trobam? Que s’han de d’atorgar les ocupacions de via pública per enguany (quan ja fa moltes setmanes que s’ha començat l’activitat turística i els bar i restaurants, lògicament, no han esperat que l’Ajuntament es decidís a donar les ocupacions i han fet el seu cap envant). L’única eina legal que ara mateix hi ha per donar aquestes ocupacions es la vigent ordenança del 2002, i qualsevol atorgament que es faci sense respectar-la suposa incomplir la legalitat per part del propi Ajuntament, posant en perill la seguretat jurídica dels negocis i dels ciutadans.

Tornant a la Plaça Major l’Equip de Govern PP-Lliga R. maneja una sèrie de propostes que ens han fet arribar perquè els donem la opinió. Vos les adjuntam perquè vosaltres ens la faceu arribar a noltros. La veritat és que no ens satisfà cap de les propostes i així ho hem fet arribar, ja que no compleixen amb una sèrie de punts que creiem que són bàsics:

-        Abans de decidir res sobre la ocupació a la Plaça Major s’ha de col·locar la font de 1894, complint amb la moció aprovada per unanimitat, tan a prop com sigui possible del seu lloc original, ja que la seva situació condiciona la ocupació de les taules i cadires.

-        Els passos als carrers han d’esser, com a mínim, de 3m., ja que un cotxe o ambulància ha de poder passar en cas d’emergència; així que res de passos de 1,5m. També s’ha de deixar lloc suficient a les cantonades per poder voltar.

-        A damunt la Plaça ja no es poden ocupar més metres quadrats, perquè està prou ocupada i seria un perjudici tant pels ciutadans com pels propis bars, per la sobreoferta que suposaria i la pèrdua de qualitat de la Plaça.

-        Les taules, cadires i para-sols que es col·loquin han de permetre que l’església es vegi correctament, ja que és el motiu més fotografiat de la Plaça i el que li dona més encant.

-        En qualsevol cas, els metres quadrats de ocupació que s’atorguin a qualsevol local han de complir amb la ordenança en vigor, com no pot ser d’altra manera.

Aquest dimarts hi ha la reunió de la Junta de Govern (PP-Lliga R.-Alternativa) i en principi ja s'ha de prendre una desició respecte de les ocupacions de via pública, així que restarem a l'espera, confiant en que els nostres arguments siguin tinguts en compte.

 

Clica per engrandir

 

 

 

Comentaris

 

pio pio

Pizza hat | 23/05/2012, 12:21

Quin gallito en cristet

 

criadets den Baussà

jrv | 23/05/2012, 10:26

Les ocasions com les de ahir, son molt bones per reflexionar sobre el grau de curtó que pot amagar una persona que consideram normal, i que quan un dia en l'any, ve el bruixot de la seva tribu a passarli la ma pel llom, perd els papers i creu que está salvant al Messies. Aquets Messies que quan els hi llevam la careta, com l'anterior Messies Matas, resulta que son uns vulgars mortals , i a vegades, simples delincuents.
Cuanta curtó amaga el fanatisme!!
Curtó és també consentir a fer el moneiot enfront dels ciutadans amb els que has de conviure durant tot l'any, i tal volta t'hauran d'ajudar en mes de dos moments d'aquesta convivència...

 

fotos

PSM Pollença | 23/05/2012, 06:57

Aquest blog no s'ha queixat de cap foto.

 

Re: Quina Plaça volem?

objectius | 23/05/2012, 06:07

Te coions tot facebook ple de fotos i videos fetes pels que protesten i queixar-se perquè un del PP va fer una foto amb un mòbil. Jo aquesta objectivitat no l'entenc massa bé.

 

Re: Quina Plaça volem?

PSM Pollença | 22/05/2012, 21:19

Tothom té dret a tenir les seves aficions.. si aquesta persona volia un record tampoc no li treurem la il·lusió.

 

Ido

Si | 22/05/2012, 19:44

En pataco del pp s'ha dedicat a filmar i tirar fotos als manifestant.la historia es repeteix

 

Comissió prèvia al Ple

PSM Pollença | 22/05/2012, 14:52

Sessió ordinària de la COMISSIÓ INFORMATIVA D’ASSUMPTES GENERALS a celebrar dia 25 de maig de 2012, a les 12,30 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Modificació de Pressupost general 2012.

2.- Aprovació inicial, si escau, de l’Ordenança Fiscal reguladora del preu públic del Festival de Música de Pollença.

3.- Aprovació, si procedeix, del Conveni relatiu a la plaça Cala Molins- bar Mallorca

4.- Aprovació, si escau, de la permuta d’un tram del camí de Bóquer.

5.- Declaració de compatibilitat del Sr. Ruben M. Pasantino López, policia local, funcionari de carrera.

6.- Elecció del jutge de pau substitut.

7.- Moció presentada pel grup municipal del PSM-EN relativa a la participació de tots els grups municipals en les visites de representants institucionals a Pollença

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; i CiU per l’obertura progressiva dels espais esportius de les escoles i IES Port de Pollença i la seva adaptació per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu.

9.- Moció presentada pels grups municipals PSOE; i CiU sobre la decisió del govern de les Illes Balears de tancar l’Hospital General i l’Hospital Joan March, reduir els horaris d’atenció primària i privatitzar instal•lacions i serveis sanitaris públics.

10.-Moció presentada pels grups municipals PSOE; i CiU sobre el real decret Llei de Mesures Urgents en matèria sanitària del govern d’Espanya.

11.- Varis ”

 

plaça major

Maria | 21/05/2012, 20:15

És una barbaritat així com ha quedat la plaça amb la nova obertura del restaurant de davant la esglèsia. Si fins ara passejar per davant el club o la vorera del Juma era un suïcidi, el fet de tenir més cadires a l'altra banda de la plaça, fa que es perdi l'encant de quan erem petits de poder anar a jugar tranquilament a la nostra estimada plaça. Ni seure a un banc menjant un gelat ni siquiera caminar amb un gosset es pot fer tenint en compte que l'espai està completament invadit per cadires i parasols que lleven la llibertat dels pollencins de poder gaudir dels seus carrers i racons més emblemàtics.
Certament jo me sent estranya al meu poble, fins quan ho haurem de soportar?

 

plaça major

Maria | 21/05/2012, 20:06

És una barbaritat així com ha quedat la plaça amb la nova obertura del restaurant de davant la esglèsia. Si fins ara passejar per davant el club o la vorera del Juma era un suïcidi, el fet de tenir més cadires a l'altra banda de la plaça, fa que es perdi l'encant de quan erem petits de poder anar a jugar tranquilament a la nostra estimada plaça. Ni seure a un banc menjant un gelat ni siquiera caminar amb un gosset es pot fer tenint en compte que l'espai està completament invadit per cadires i parasols que lleven la llibertat dels pollencins de poder gaudir dels seus carrers i racons més emblemàtics.
Certament jo me sent estranya al meu poble, fins quan ho haurem de soportar?

 

Re: Quina Plaça volem?

Tomeu Cifre | 21/05/2012, 16:40

Al final el que es decideixi serà el que vulgui o consenti la majoria. Si es fan coses contra la voluntat majoritària hi ha mecanismes per rectificar-ho.

 

Re: Quina Plaça volem?

Pepe | 21/05/2012, 14:51

Tan de bo tot passés pel ple, que és el màxim organisme democràtic.
Pens que la idea del batle era portar tota la ocupació de la plaça, no només de Can Teresa, al ple. Igual que vol portar el tema de la font. Nosaltres tenim molt clara la nostra posició a aquest tema, igual que vosaltres, estaria bé saber que opinen els altres quatre partits de la oposició i que la decisió sigui la de la majoria.

 

Re: Quina Plaça volem?

Tomeu Cifre | 21/05/2012, 14:29

Pitjor estam noltros que només tenim un vot davant els vuit de l'equip de govern al Ple.

Respecte de dur la ocupació al Ple jo vaig donar la meva opinió, pero potser als altres els aniria bé; tampoc no es va sotmetre a votació aquesta qüestió, així que al final faran el que els sembli.

A mi me semblaria lògic dur la ocupació de la Plaça al Ple si el Ple fos l'òrgan que concedis totes les ocupacions (no seria tan difícil, ara ja estan fetes totes les sol·licituds). El que no pot ser es que només es duguin al Ple aquelles que l'equip de govern no s'atreveixi a resoldre. A més, el que preténia el batle era dur la ocupació d'un dels locals, no de tots, i no pot ser aquest agravi comparatiu.

 

Re: Quina Plaça volem?

Pepe | 21/05/2012, 14:00

Estam totalment d'acord amb el PSM respecte a la Plaça i és el que defensaré demà a la Junta de Govern. Pens que és una pena que no s'hagi volgut acceptar la petició del batle de decidir la ocupació de la Plaça al ple. A la Junta de Govern només tenim un vot davant de cinc de l'equip de govern.

 

Re: Quina Plaça volem?

Tomeu Cifre | 21/05/2012, 11:46

D'aberracions, per la Plaça, n'hem vistes bastantes darrerament. No seria extrany una més. Malauradament els qui aixecam la veu som poquets i no sembre ens escolten. De tota manera encara quedam gent que ens preocupa aquest poble i continuam atents.

 

plaça major

Catalina | 21/05/2012, 10:09

Això és una averració! QUe feim de POllença?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb