"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

psm-pollenca | 28 Maig, 2012 07:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Està convocada l'Assemblea de dimarts 29 de maig a les 21:15 al estudi d'en Toni Marquet amb el següent ordre del dia:

.- Temes Ple mes de Maig

.- Congrés PSM juny 2012

.- Ocupació Via Pública

.- Actes d'estiu, sopars, etc...

.- Precs i preguntes
 
Com sempre oberta a tots els militants i simpatitzants. Al PSM de Pollença no tenim una executiva que decideixi, sino que tots els membres de l'assemblea hi tenen veu i vot. 

 

Que la ocupació de molts espais del municipi amb les taules i cadires del bars, restaurants i altres locals s’ha convertit en un conflicte és més que evident. A sobre és un conflicte que aixeca passions, ja que contraposa el dret dels ciutadans a usar l’espai públic (ja que és seu), amb la voluntat dels empresaris de fer negoci, negoci que indirectament repercuteix en l’economia local. En vista d’aquesta situació, que pot ser complexa, el que cal es establir un marc clar que o faci parts-i-quats: una ordenança.

Això ho va veure clar el llavors regidor del PSM, en Toni Marquet, i després d’una llarga preparació va aconseguir que al 2002 s’aprovés per unanimitat l’ordenança d’ocupació de via pública; la primera que havia tingut el nostre municipi.

Però, ai las, arribaren les eleccions i amb elles el canvi de govern municipal (l’UM-PP amb els batles Cerdà primer i Cifre Ochogava després), i el nou equip arribà a la conclusió que l’ordenança era “d’impossible compliment”. Nosaltres diríem que allò que consideraren era el “no interessa el compliment”, ja que si l’ignoraven la Junta de Govern podia continuar atorgant les ocupacions al seu lliure designi –amb el poder clientelar de fer favors que això suposa-. Aquesta situació d’ignorància de l’”ordenança Marquet” s’ha mantinguda fins als nostres dies. En aquest temps ja hi ha hagut dues aprovacions inicials de noves ordenances destinades a carregar-se l’ordenança del 2002, la primera a l’any 2009 i la segona, ja amb el PP-Lliga, al febrer d’enguany mateix. Sempre amb l’argument, que s’han posat a la boca molts portaveus de diferents grups municipals de que l’ordenança vigent és d’ “impossible compliment” (sense donar-ne mai cap prova, això sí).

El fet ha estat que en tots aquests anys la situació en els carrers ha empitjorat. Hi ha més locals, més ocupacions i a certs llocs com la Plaça Major la situació amenaçava en convertir-se en insostenible amb les sol·licituds fetes per part d’un nou local inaugurat recentment.

Davant aquesta amenaça d’ocupació massiva de la Plaça la Junta de Govern han decidit, a la fi, posar en pràctica l’ordenança actualment en vigor, la del 2002. Això, a grans trets, suposa una reducció de les taules i cadires que tenen assignades la majoria de locals de la Plaça, fet que permet que se n’hi  incorpori qualque local més sense que el número total sigui més gran (ja que hi havia un percentatge del 50% que es donava per sistema i que ara no es concedirà).

Que dir de la mesura ? Celebram que, malgrat sigui deu anys després, a la fi es comenci a aplicar l’ordenança. L’ordenança del 2002, com l’Au Fènix, haurà renascut de les seves cendres per passar de ser “d’impossible compliment” a ser “de necessari compliment”.

Reclamam que la seva aplicació no s’ha de restringir a la Plaça Major, sinó a tot el municipi. La ordenança és d’aplicació a tot Pollença i els membres de la Junta de Govern (PP, Lliga R. i Alternativa) no poden fer una “reserva de llei” il·legal fent discriminacions entre diferents zones del municipi.

Per altra banda exigim que abans de concedir noves ocupacions a la Plaça Major s’ha de col·locar la font de 1894 al seu lloc original (o al lloc més proper possible), ja que sense cap dubte, això influeix en l’ocupació.

Ens sorprèn que en tot aquest procés s’hagin fet diverses reunions i contactes amb els propietaris dels bars i restaurants (que creiem que s’havien de fer) però que en canvi s’hagi ignorat la opinió dels ciutadans. Aquesta qüestió bé s’hagués pogut tractar en una reunió del tipus “forum ciutada” on tant els ciutadans individuals com els representants d diverses associacions del poble que son usuaris habituals de la Plaça haguessin pogut expressar la seva opinió.

I finalment pensam que no cal embullar més fil fent ordenances noves, sino aplicar la que hi ha i, si presenta qualque defecte, fer les modificacions que calguin, però no canviar el marc jurídic ara que es comença a implantar.

 

Allò que deifineix una plaça és precissament el seu caràcter d'espai públic.
 
 
Al venecians, amb el cafès mes cars del Món a la Plaça de San Marc, no se'ls acudiria mai menjar-se la majoria de 
l'espai de la plaça amb taules i cadires.
 

 

Comentaris

 

Enmorrat

jagger | 05/06/2012, 13:32

ais, malsofrits envejosos?
A mi si a altres el van bé les coses m'alegra, però so pot ser, sense putajar els pollencins tancants camins p`´ubliques i robant fonts de la plaça...

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

malsofrit i envejos | 05/06/2012, 09:45

El que ningu se fica es amb lo envejosos i malsofrits que som els pollencins. Envejosos perquè no podem soportar que als altres els vagin be les coses encara que això redundi a l'economia municipal. I malsofrits perquè si en l'hivern passam per una acera trepitjant la segona pedra de la dreta, no podem sofrir que en l'estiu mos hi posin una cadira i haguem de donar una passa a l'esquerra per passar per allà.

 

Ocupacio

Tomeu Cifre | 05/06/2012, 07:30

Tens rao. Paco, que els problemes amb l'oupació no són exclussius de la Plaça Major, per això des del PSM hem repetit reiteradament que l'ordenança s'ha d'aplicar a tot el municipi. És el millor per mantenir un equilibri just entre bars, ciutadans i turistes.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Paco | 05/06/2012, 07:16

ya veo que aqui solo se habla de la plaça, pero pasar por la calle Joan Mas, entre las mesas de la penya, y los expositores de la granota, tampoco es nada facil

 

Plaça pública?

Cati Cifre | 30/05/2012, 18:05

La plaça es un espai públic del poble, si els diumenges s'hi posen placers me pareix bé, que els restaurants tenguin quatre o cinc taules.... mira, encara! Però que LA NOSTRA PLAÇA (l'ha pagada el poble) s'hagi convertit amb un restaurant al aire lliure, au venga! Si volen més lloc que es cerquin un local més gros, i tant dic la plaça com els voltants. I si paguen lloguers desorbitats i volen fer més caixa o l'Ajuntament els hi pega "sablassos" no es culpa del poble. Pep de la Birreria, aquest "Pep, no te passis" crec que s'ha ficat allà on no li manen desviant el tema, no li facis molt de cas.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu | 30/05/2012, 17:17

Trob normal que quan a un li toquen lo seu surti a defensar-ho. Però no hauriem de perdre la perspectiva general, que crec que es basa en unes condicions justes i sense discriminacions. Justes per tots, perque aqui hi ha molts interessos: empresaris de bars i restaurants, però també placers, ciutadans i entitats que també tenen dret a usar la Plaça. Es curiós que moltes activitats s'han de fer dins el Convent perque damunt Plaça ja no hi caben (aquest diumenge passat mateix).

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

kiriki | 30/05/2012, 16:45

Mentres tant vos pegau colzades voltros, en Morro va fent el que vol,posa les taules que vol, no posa la font i adamunt tira els preus pel terra...Aquest no vos n'he fa de competencia desleal???

 

Al guerrero enmascarado!!!

PEIOR | 30/05/2012, 12:49

Fins ara no havia participat en aquest debat, que per jo s'ha convertit amb absurd, pq amb lo facil i sobretot avui amb facebook wassaps mobils, les persones no haguem estat capaç de quedar i xerrar com deu mana, pq amb les paraules amb bon rollo crec que de qualque forma podriem arribat a una sol·lució i no anat denunciant i amaneçant. Desprès d'aquesta introducció contestarem al famós justicier enmascarat.
La terresa mira si te fa oi i seguis, en dos anys em canviat dos pics les cadires ( les primeres es cert ens varen sortir bordes, però hi possarem sol·lució). Ens de gastar un paston en una terrasa que d'aqui dos dies pot desapareixer, la pagaras tu?? U tema de colonya han de ser u propis de colonya que ens cridin l'intenció i no tu, cada vespre agrenam i intentam q els clients tirin les llosques del tabac al cendre ( que hem de posar un altre cendre el posarem no hi ha problema), també cal dir que la majoria de clients entren el vidre i si no es així noltros els arraconam. i si per accident es trenca qualque tassons son els propis clients qui son els que l'arroconen i fins i tot se frega.
La cuina es la que es, hem passat com diu el meu soci te tots els papers, i com te dit amb la terrasa si no te agrada no menjis.
Des d aqui gracies a tots els qui ens donen suport. Gràcies, una aferrada a tots!!! Pq com diuen a una gran pelicula...
AIXÒ ÉS....... LA BIRRERIA!!! i no canvirem!!!

 

Per al.lusions IV

Pep Solivellas, the victim. | 30/05/2012, 11:41

Poques vegades un anonimat ha servit per tant! Enhorabona valent o valenta!

Crec que has posat damunt la taula temes que no són ni molt manco part d'aquest debat, per lo tant i ja que jo no te puc atacar a tu, faig cas omís a la teva rabieta/pixada fora de test.
Aixì si, i perque la gent ho sàpiga: El motoret de l'ajuntament s'atura de fer net davant el Fellini, i noltros hem de passar Karcher adesiara al nostre tros de carrer. La gent posa les taules algun diumenge damunt Colonya perque els tractors no els hi passin per damunt i poder-se acabar la consumició tranquils (després noltros les baixam i grenam0 per si algú ho dubtava), mentres els altres s'ho miren (els altres bars, vull dir) i sobre la cuina te diré que tenim totes les inspeccions de sanitat passades i al dia els papers.
Veig que ets molt bò per tirar merda, senyal que tu ho deus tenir tot en ordre, justiciero enmascarado. I si tant tens a dir, te propós que donis una solució o venguis a La Birreria i en parlem amb una cervesa a la ma.
Una aferrada i un beso molt gros!

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pep, no te passis | 30/05/2012, 10:22

Va Pep no te passis. T'han deixat montar anys quan cap ordenança vigent et deixava, i mai has tengut reclamacions de ningú. Els diumenges has de moure com tothom, i molts han de reduir places pagant com si tenguessin la terrassa sencera. Tens la terrassa feta un oi cada dia, quan te queixes de les merdes de ca i no veus la que deixau voltros. Els teus clients empleen el carrer i la porteria de colonya de barra esterior. Treuen vidre que allà queda. El darrer consistori va intentar aprovar una ordenança que pareixia amb articles fets a mida per voltros -podran montar a plaça si tenen una distancia de x metres, bla, bla, bla,...-. Serviu menjar amb una cuina que no compleix i tampoc ningú ha dit res. I suma, i suma, i suma i segueix. Per tant tens molt a callar, tant o mes que els altres, no vagis de victima. Ets un tio popular i persuassiu, però a partir d'una edat ja som mals d'hipnotizar.

 

Terrasses i cadires

Pep Solivellas | 30/05/2012, 09:59

No vull allargar més aquest debat perque ja és estèril, ja que és l'Ajuntament i els tècnics qui s'han de posar d'acord o sigui que seré breu, pero no m'agradaria gens que els lectors i la gent de Pollença se quedin amb la sensació de que El Plaça o qualsevol altre bar són les víctimes de la situació (que evidentment tots tenen lo seu). La víctima (per dir-ho així) és La Birreria.
L'únic bar de plaça que ha de desmuntar els dissabtes vespre som noltros. Perquè? Perquè els tractors han de passar per damunt la nostra trinxa a muntar les seves paratedes. L'únic bar que els diumenges ha de muntar al carrer Colon, sí, NO A LA PLAÇA (com veis, la plaça vessa i els que empenyen són els d'enmig) és La Birreria. I PAGAM COM SI MUNTÀSSIM DAMUNT PLAÇA.
No només això. A les 13:00 hem de tornar desmuntar perque els camions i tractors han de tornar a passar, ran de façana, per entrar a recollir les seves paradetes, mentres TOTS els altres locals segueixen FENT CAIXA amb les seves terrasses muntades.
A les 17:00, com és lògic TORNAM a muntar.
Esper que hagi quedat clar qui se'n ha duit la pitjor part de la darrera ampliació de places de la Plaça.
No discutiré que tots tenim litigis i històries, pero els marginats, els purets i les víctimes, no vos equivoqueu, som noltros.
L'Ajuntament ho sap i volem creure que obrarà en conseqüència.

 

Gràcies per participar

Tomeu Cifre | 30/05/2012, 07:21

Gràcies, Toni, per la teva explicació i pel tò conciliador, que sempre s'agraeix.

Per jo se torna a posar de manifest que una bona part dels empresaris estan per trobar solucions raonables i que el que cal es aplicar normes que siguin per tots iguals i evitar agravis. El descontrol potser era tolerable anys enrere, pero és evident que en a la situació a la que s'ha arribat, no.

Gràcies als que heu parlat indentificant-vos perque les coses que heu dit són d'interés públic i deixen mes clara la postura de cadascú. De fet aquest article ha estat el més llegit en molt de temps, senyal que la qüestió interessa a molts pollencins.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Toni March - Cafè Plaça | 30/05/2012, 00:15

Benvolguts tots

Per al•lusions trob adient aportar un altre punt de vista al present debat, tot i que no sigui la política de la casa.

La postura del Cafè Plaça quedà molt clara tant en la reunió convocada per part de l’Ajuntament com en els 8 escrits, entre ells un requeriment notarial, presentats per part nostra a l’administració competent en la ordenació de la Plaça. La nostra demanda és molt senzilla:

Volem EQUITAT per a tothom.

Em sembla que queda molt clar que el darrer que cercam són enfrontaments, el bon rollo és molt més còmode per tothom. No entram en si uns o altres han d’estar a Plaça o no. No hem tengut enfrontaments amb ningú en 25 anys d’ofici, i voldríem estar-ne altres tants igual. Tothom ens coneix i sap del nostre tarannà pacífic i treballador.

Dit això, també trobam que a Plaça hi ha un excés d’ocupació que degrada l’espai, i que per tant, fóra bo que s’apliqués algun criteri que permetés una reducció global (entre tots, global, no de ningú en concret...) d’aquesta ocupació tan elevada.

No obstant, desenvoluparé els fets i arguments, per no deixar les afirmacions sense fonament.
Fa quasi un any obrirem un nou establiment, del que no ens cansam d’agrair l’acollida que ens ha brindat la gent del poble des del primer dia. Gràcies als pollencins i pollencines, hem pogut tenir tot l’any obert, fet que és prou difícil avui en dia.

Quan obrirem sol•licitarem, com tothom a Plaça i rodalies, una miqueta d’ocupació. Tot i que en dret ens corresponia, almenys, la mateixa ocupació que la resta de locals de plaça, més petits que el nostre, ens conformarem amb LA MEITAT que la resta, perquè la temporada acabava de començar, i per no arribar i posar colzes, intentant anar sempre de bon rollo. Així, tot i injustes i il•legals, hem acatat les ordres de l’Ajuntament durant un any, i ho continuarem fent.

El problema ha estat al llarg de l’any que fa que estam en aquesta situació d’injustícia respecte de la resta, ja que tots els esmentats tenen molta més ocupació de la que legalment els correspon, i entre tots han saturat la plaça (hem, en menor mesura). A més, a causa de la falta d’ordenació per part de l’Ajuntament, la convivència amb alguns veïns ha estat molt complicada. No és el cas de la Birreria, amb els que sempre hi ha hagut bon enteniment.

Nosaltres NO demanam MES TAULES.

A nosaltres ens han bastat les que hem tengut. Hem passat un any així, en podem passar algun més. A nosaltres ens sap greu la situació d’injustícia que es viu a Plaça, amb les parts i quarts que cada dia s’hi poden veure, i no volem ser els purets de plaça massa més temps. Prova de que hem estat massa bons al•lots és el fet que, excepte nosaltres, ara tothom ha de reduir ocupació, aplicant recordem LA NORMATIVA VIGENT que fins ara totcristo, també excepte nosaltres, s’ha passat pel forro, Ajuntament inclòs. Imaginau quina injustícia hem viscut durant un any, acorralats en aquell raconet, alluny del nostre local, estrets i marginats respecte de la resta de locals, amb la meitat d’ocupació que la resta sense cap motiu ni fonament. De massa bo a colló hi ha una passa... ja està bé, un any basta... Com també vam plantejar a la reunió, a veure qui de la resta de locals estaria disposat a passar aquesta situació. Ningú va respondre...

El Cafè Plaça ha tengut tot un any 12 taules, quan la mitjana de la resta de locals situats a la plaça (Juma, Ocho; Illa, Can Moixet), és de 19 taules. No xerrem de Giardino o Ca n’Olesa... Això és del que aixecarem acta notarial per demostrar a l’Ajuntament que ens estava tractant injustament, i que duriem als responsables del tema al jutjat si no s’aplicava justícia, sigui amb el criteri que sigui (ocupació, nombre igualitari de taules, façana, el que fos, però un criteri clar). Em sembla que és el que tothom demana, incloent els arguments de la Birreria.

Això, Joana, dona de'n Martí de la Birreria, és el que vaig exposar a la reunió i el que manifest aquí per primera vegada (els administradors poden comprovar les IPs i dir si mentesc). No m’he amagat al respecte, no tenc motiu. Ni hi guany res de xinxar o incendiar un bloc, al contrari, aquest renou no és bo per ningú. Per altra banda, la Birreria és un espai de Bon Rollo, certament tot els que hi anam ho sabem, però no es desprèn això del teu post on injuries a diferents persones, que s’han hagut d’enterar de les teves opinions per tercers. A hores d’ara jo ja he parlat amb els meus amics i propietaris (ells sí) de la Birreria, en Peior i en Martí, amb els quals, després d’això, continuarem amics. Jo he anat a parlar tranquil•lament a la cara, és més agradable que teclejar tonteries a una pantalla freda. Amb mi no s’ha estat tan honest.

Per altra banda, Pep, intentaré trobar el moment de parlar amb tu en persona per explicar-te el mateix que dic aquí, i també per saber si ens inclous a nosaltres en la teva frase de que “fa empagair la sensació que desprenen els que han arribat darrers de que se volen menjar el mon”. Com et dic, ja fa un any que hi som i com saps no tenim aquesta actitud, pel que supòs que no ens hi inclous. No obstant, recordar com dic que hem aguantat en silenci una marginació que ningú més a plaça ha sofert. Estic amb tu respecte dels criteris, podrien ser més originals que els de façana o superfície, també s’hauria d’imputar el nombre de mesos oberts en la temporada anterior, per exemple. Els que siguin, però criteris clars i equitatius.

Tornant al tema, de la reunió a l’Ajuntament es desprèn també que hi ha propietaris d’establiments que, com diu molt rigurosament el bloc d’Urxella, “no estan disposats a reduir”, i de fet vosaltres mateixos sabeu qui són. Literalment, prefereixen que se vos tregui de la Plaça a vosaltres abans que respectar ells la normativa. Potser t’equivoques d’enemic, potser és més còmode focalitzar les ires en els més propers, o potser la confiança fa oi.

En qualsevol cas, ara que tothom està informat, em sembla que el que vertaderament demanam nosaltres, que s’apliqui una miqueta d’equitat, no és descabellat. I si la equitat és que tothom redueixi per tal que tots hi capiguem, ens sembla fantàstic. Per nosaltres no és un sacrifici, ja fa un any que estam així. I ara, que la resta de locals es manifestin. I si no, els injuriau a ells, però nosaltres crec que no ens ho mereixem.

Això és un poble, tots hem de poder viure i tots ens hem de poder mirar be pel carrer. A nosaltres també ens encanta la pau, el caliu de poble i el bon rollo. A veure si es pot arreglar el tema amb una miqueta de justícia i tots podem gaudir de la Plaça, sigui a una terrassa, sigui asseguts a un banc.

Fins ara.

 

En suport a l'IES Guillem Cifre de Colonya

PSM Pollença | 29/05/2012, 16:16

Bartomeu Vilanova Suau

RESPOSTA AL SENYOR PERE ROTGER PER LES SEVES DECLARACIONS A IB3

L´assemblea de professors de l´IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença vol fer-li arribar alguns comentaris i un petit exercici d´avaluació com a resposta a les seves manifestacions emeses a IB3 el dia 24 de maig en el reportatge sobre les pitades que va rebre el president senyor José Ramón Bauzá en la seva visita a Pollença. Deia vostè a l´entrevista: "Aquí lo que hi ha és gent que manipula, manipula a la joventut, ho vull dir clarament (...) si no hi ha qualcú a darrera que els empenyi això no se duria a efecte". En primer lloc volem dir-li, senyor Rotger, que a rebre el senyor Bauzá hi havia molta de gent, unes 300 persones, i era gent de totes les edats, tot i que IB3 curiosament sols enfocava el raconet on hi havia els joves. També és cert que hi havia molts de guàrdies civils, un 30, és a dir un guàrdia civil per cada 10 manifestants (per cert una ràtio molt més baixa que la que tendrem a les aules el proper curs). Davant aquestes manifestacions, li proposam un exercici: oblidi el seu càrrec, oblidi la seva afiliació política, oblidi que des de fa molts d´anys viu de la política, oblidi els seus interessos particulars i faci un exercici mental de viatge en el temps i retorni vostè al seus 16 anys, i recordi... recordi el que sentia llavors quan pensava que qualcú havia trepitjat els seus drets (fos o no fos cert), què sentia quan pensava que els que manaven no ho feien bé (tenguessin o no tenguessin motius), recordi si llavors tenia prou autonomia per pensar per si mateix o necessitava que qualcú l´alliçonàs, recordi si llavors necessitava qualcú per defensar els seus pensaments es bastava per si mateix. Senyor Rotger: llevi´s la corbata i l´americana, torni als seus 16 anys i recordi com era. Tal volta llavors podrà entendre per què els joves de 16 anys d´avui, joves al cap i a la fi com els d´abans, es volen rebel·lar contra un govern que està posant en perill un dels pilars bàsics de la nostra societat, l´educació, i que està posant en perill el seu futur. Després posi´s nota. Avaluï la idoneïtat de les seves paraules que no fan més que encalentir els ànims en una societat que necessita dels seus polítics mesura i temperança, seny i prudència... i, sobretot, polítics que vulguin escoltar, encara que a vegades sigui a crits. No es preocupi, senyor Rotger, tant si ha aprovat com si ha suspès s´haurà de tornar a examinar d´aquí a tres anys. Llavors aquests joves que avui vostè menysprea ja podran votar, a veure què els dirà quan cerqui el seu vot. Els dirà que són gent manipulable? ?

Bartomeu Vilanova Suau, en representació de l´Assemblea de professors de l´IES Guillem Cifre de Colonya. Pollença.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

PSM Pollença | 29/05/2012, 16:15

Una pausa. Per separar temes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

O.V.P

Jo,en Timón Llompart | 29/05/2012, 11:45

Per qué no llevam en gall de l'escut de Pollença i hi posam una taula amb cadires?sembla que és més important aquest tema,que tots els problemes que tenim al municipi.La Plaça és del poble,ja està bé de tanta taula,sobren la meitat de cada local,i encara alguns en volen més.Que consti que "visc" de fer feina a un d'ells.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Miquel C. | 29/05/2012, 09:59

Joana, molt valenta per posar el teu nom i dexiar les coses clares i no amagar-te darrera un anònim, que així és molt fàcil tirar merda.
Ànims i no afluixeu que el que passa en aquest poble és que està ple d'envejosos i no poden sofrir que als altres els hi vagin les coses bé! Seguiu així que feis una bona feina. Per cert les banderilles molt bones!

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu Cifre | 28/05/2012, 22:11

En a meva opinió no té gaire sentit un debat del PSM amb Alternativa sobre aquesta qüestió, ja que el que cal es saber que fa comptes fer l'Equip de Govern. Jo he contestat a uns comentaris al blog Urxella amb els que no estava d'acord, però no sé qui els ha escrit. Tant me fa, tanmateix.
Que no s'hagi aplicat durant deu anys només significa que no s'ha s'ha volgut aplicar durant deu anys, no que sigui necessaria una altra ordenança (que potser tampoc s'aplicarà altres deu anys). Pot estar segur que si ens aquests anys haguessim tingut majoria suficient per condicionar un govern haguessim exigit la seva aplicació i ens haguessim estalviat el desgavell.

Pens que ens sobren lleis i normes i el que ens falta és aplicar-les.

Toni, gracies per la teva aportació. El fet d'anomena a l'ordenança amb el teu nom no significa res d'especial; de vegades s'ha fet amb altres lleis decrets i ens ha fet gràcia dir-ho així, però no té més.

Ara hi ha el que hi ha i en vers de donar voltes que no duen enlloc m'agradaria mes parlar de coses pràctiques: s'aplicarà l'ordenança a tot el municipi? es posarà la font abans de donar noves ocupacions? Es faran les reunions públique o plens extraordinaris per tractar aquesta i altres qüestions i que l'Equip de Govern doni compte de la seva gestió ?

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pepe | 28/05/2012, 21:50

"Funcionari vigilant" "el meu" és sempre rebre atacs des de l'anonimat.
He donat la meva opinió de manera raonada i clara. Demanar-me que no xerri denota un tarannà poc democràtic i dialogant per la teva part.

Ja veurem si es fa el mateix ara que al 2009, l'equip de govern ha dit que continuarà les reunions i es farà una nova exposició pública. De moment ens has enviat un llistat de totes les al·legacions presentades. Nosaltres fem i farem feina per tirar endavant una nova ordenança millor que l'actual.

Ni jo ni Alternativa participam del govern,estam a l'oposició i participam de la Junta de Govern que es ben diferent (només cal comparar una dada objectiva com els sous).

He opinat sobre el l'article del PSM al nostre blog per que abans l'han fet altres persones que ens demanaven l'opinió i ara he contestat a Tomeu. Són molts els punts que compartim amb el PSM però com he dit al principi del comentari a Urxella, només el PSM i nosaltres ens mullin a aquest tema als nostres blogs i per això sembla que tenim més divergències de las que realment tenim

 

Ordenança

Toni Marquet | 28/05/2012, 21:36

Ja que el meu nom ha sortit a redol, considero oportú aportar la meva opinió en quant a l’ocupació d’espais públics per benefici privat. Vagi pel davant que no considero oportú anomenar l’ordenança pel meu nom. Jo vaig formar part d’un equip govern amb tres regidors del PSM junt als del PSOE i UM. El meu grup creà i gestionà les àrees de Medi Ambient, Emser i Participació Ciutadana a més de gestionar altres àrees, policia, personal, comerç, turisme, agricultura i pesca. Creàrem la radio Pollença, i vàries ordenances, entre elles la que ens ocupa.
Jo vaig ser el responsable de la seva redacció, i ja des del principi vaig intentar cercar un equilibri entre el dret dels ciutadans i els interessos dels comerciants. Vaig consultar totes les ordenances que vaig aconseguir, i vàrem agafar com a model la d’un barri turístic de Barcelona, (no de Campos). L’adaptàrem a les necessitats pollencines, sense despeses externes, amb funcionaris municipals. Després per interessos partidistes el nou equip de govern no l’aplicà.
Jo vaig reunir-me moltes vegades amb tots els grups polítics, associacions, particular i comerciants afectats, recollint totes les seves aportacions, sense escatimar esforços per consensuar cada punt. Fou exposat al públic i es varen resoldre totes les al•legacions. Per finalment ser aprovat i publicat al BOE, imprimir-lo en un llibret i adreçar-lo a tots els comerciants.
S’ha de tenir en compta que els impostos comercials, l’Iva si està subjecta a mòduls, etc, estan condicionats per les places autoritzades. Per això un dels articles que tinguérem molta cura fou l’article 11, que regula l’ocupació de taules i cedires intentant ser justos, al temps que beneficiar als locals més petits, així fins a 30 places autoritzades, permet un 100 per cent a l’exterior, de 31 a 50 un 80 per cent, i al superar les 51 sols autoritza al 60 per cent. I l’espai a ocupar sigui el més apropat a la façana del comerç. Deixant a l’equip de govern certa flexibilitat per corregir alguna diferència a fi de no perjudicar els interessos dels comerciants sempre respectant els dels ciutadans.
És evident que totes les lleis, normes i ordenances, necessiten adaptar-les així com canvien les necessitats, però això sols es pot fer després de comprovar el resultat de la seva aplicació. També és evidents que les lleis, normes i ordenances son d’obligat compliment, i molt especialment pels polítics, que les han de complir i fer-les complir. No cal demanar al poble si o no de la seva aplicació.
Per acabar, a mi m’agrada anar amb la cara pel davant i no crec de rebut dir que és una porqueria o que els 19 articles son dos fulls, amagant la identitat darrera un pseudònim.

 

Ordenança d'ocupació

Funcionari vigilant | 28/05/2012, 21:26

Pepe, lo teu sempre és atacar el PSM. Aquest és el teu rollo. L'ordenança del 2002 se va aplicar en el 2003. Després van venir PP-UM que no l'aplicaren i va començar el desgavell, no només a la Plaça, al moll i per tot. Després Govern PSOE-UM-PSM, amb sortida del govern a mitat de legislatura, on se va fer el mateix que ara, voler canviar-la, sense arribar a la fi. Ara passa el mateix, nova ordenança i al calaix sense acabar el procés, però amb tú participant al govern. Dus un any a la Junta de Govern i fas el que critiques al PSM. Ho trobes normal? de 10 anys 7 sense governar el PSM, tú ja en dus 1 i vorem quan entrarà la nova ordenança en vigor. No xerris tant.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pepe | 28/05/2012, 19:03

No tinc cap problema en contestar a aquest blog. Pens que l'experiència 10 anys d'incompliment és suficient prova de que l'ordenança "Marquet" no funciona i cal fer d'una nova.

Sobre parlar de qüestions del passat, el que no es pot fer és una història de l'ordenança amb un oblit com el dels tres anys al govern del PSM. I aquesta aigua si que mou molins ja que si les coses s'haguessin fet bé ara no estariam com estam a aquest tema.

Amb el que estic totalment d'acord és que de res serveix un acord o una ordenança sinó hi ha voluntat de complir-ho, nosaltres farem tot el que es trobi en les nostres mans perque l'equip de govern compleixi l'acord del passat dimarts.

 

Conflictes

Tomeu Cifre | 28/05/2012, 16:29

Joana, gràcies per la confiança de depositar aquí els vostres arguments, apart dels vostres sentiments.

Jo el que en trec de tot això es que el fet de no aplicar una regulació clarament ha creat conflictes, no només bars/vianants sino també entre bars. Tot plegat és trist perque és entre veinats del mateix poble. Noltros aquí no som ningú per donar o llevar raons, però sí constatam que la situació necessita remei.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Joana Perelló | 28/05/2012, 16:01

Som na Joana, la dona de'n Martí de la Birreria, normalment no sol entrar en aquest tipus de debats. Segurament alguns que heu deixat comentaris en aquest blog vareu ser a la reunió que és va fer divendres amb la junta de govern, per tant crec que vos va quedar clara la meva postura. Pels qui no hi ereu vos ho contaré. Com ve ha dit en Pep, nosaltres acaterem les ordres de l'Ajuntament ( que de moment son deixar-se'ns a la plaça)no hem demanat ni una taula més i sempre hem respectat el nombre de places que podem tenir, quan el Plaça va obrir ens vam estrenyer i de dues fileres van quedar a una arraconats davant colonya, els diumenges, hem cedit en posar-se'ns al carrer colon (per cert, son 60 diumenges a l'any que pagam com si estiguessim damunt plaça. Nosaltres sempre hem tingut una actitud dialogant de fet el propietari del Bar Plaça, suposadament era amic nostre des de la infància, a més tant en Martí com en Peior com ve sabeu han fet feina molts d'anys amb en Bernat a l'Alhambra. He dit suposadament, perquè si hagués estat un amic hagués vingut a xerrar amb nosaltres, i no anar pel darrera, amb aquest sentit Toni has estat bastant hipòcrita ( i t'ho dic per aquí perquè em conèixes i ara mateix m'estim més deixar passar el temps). A la reunió ja vaig dir que quina nosa els hi feien les nostres 7 taules? Les nostres fan nosa no les 800 que hi ha???
La Birreria per nosaltres és més que un bar, hem aconseguit una cosa molt difícil en aquest temps que corr ser més que amics, som una familia i pesi al que pesi seguirem amb el nostre Bon Rollo i sobretot anar de front i sense maldat que nosaltres per feina no necessitam trepitjar a ningú.
I si teniu una mica d'empatia podeu entendre com mos sentim, que rebem de tots costats quan nosaltres mai en hem posat amb ningú i l'únic que volem és fer feina.

 

Futura empresària.

Rosita | 28/05/2012, 15:45

Faig comptes montar una perruqueria a prop de la Plaça. Sabeu si me donarien un espai defora per tallar cabells i fer permanents a la fresca, prenent cava, que ara s'usa. Amb qui he de parlar per tenir bò perque me donin el permís?

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu | 28/05/2012, 15:34

Contestare aqui al comentari d'en Pepe al seu blog. No la tenim gens idealitzada a l'ordenança del 2002, i de fet som els primers que deim que si l'experiència demostra que s'ha de modificar, que es modifiqui, però per ara, d'experiència, poca.

Sobre parlar de qüestions del passat, ho podem fer, pero no arreglam res i només ens interessen als que estam per l'Ajuntament. La veritat es que es cert que quan estavem a la junta de govern no varem tenir la força suficient (1 regidor) per fer cumplir l'ordenança. De les discussions dins la junta per aconseguir-ho no en tenim actes, ja que només recullen les ressolucions, no els debats; el que sí tenim registrades són les nostres al·legacions al l'ordenança del propi equip de govern. Reconec que aguantarem massa dins aquell govern i que això ens va passar factura a les eleccions, pero tot això és aigua que ja no mou molí.

Ara hi ha el que hi ha i la veritat és que el problema normalment no sol esser la falta de lleis, reglaments i ordenances, sino la falta de voluntat de cumplir-les i fer-les cumplir. De poc ens servirà una nova ordenança si la voluntat és la mateixa que fins ara.

 

Per al.lusions II

Pep Solivellas (concretament) | 28/05/2012, 15:08

Misser (quina por!), llegi't el que diu en Tomeu a nen Pere S. i quedes contestat. La Birreria no cerca enfrontaments, sino apropaments.
Si hem d'anar al Carrer Colon? Me reitero, hi anirem. I tendrem gent, i tendrem el mateix bon rollo de sempre. No mos deixarem trepitjar, pero si la norma s'aplica a tothom, serem els primers en acatar-la.
Ara, la tonteria de si U Jam o Sadanar han de tenir taules a plaça no la entenc. La Birreria, i t'ho explicaré un poc rollo Barrio Sesamo, té un parell de trets diferencials amb aquests dos locals dels que som amics i clients:

1. Esta a metres escassos de plaça (de fet la veim desde la nostra finestreta). I crec que ni El Jam, ni molt manco el Sadanar, poden dir lo mateix.
2. Hi dium tota la vida, amb permís de l'Ajuntament, sol.licitat per noltros (cosa que crec que no han fet ni el Jam ni el Sadanar)
3. Fins ara hem pagat la ocupació amb el coeficient Plaça Major, una altra cosa que no han fet ni El Jam ni el Sadanar.

Crec que s'entén bastant bé. Si lo que hi ha són ganes de polèmica, heu parat amb un mal contrincant. Jo, com he dit, i al igual que els meus socis i amics, som més de convivència i solidaritat. D'intercanviar idees, de anar tots junts i de tenir en compte que apart de empresaris, som ciutadans d'aquest poble i volem lo millor per tots, no només per noltros i les nostres butxaques.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Karma | 28/05/2012, 14:47

El karma passara factura a tots aquells q volen el mal alien i que 
domes cerquen el benefici propi.

 

Picapedre

Joan | 28/05/2012, 14:40

Me podeu esplicar perque quan jo deman per ocupa la asera amb material de la obra me demanen que tengui la llisensia d'obres i si me pas d'un metro o d'un dia ja me posen recarrec, i se que hia bars que no tenen llisensi i fa mesos que tenen taules posades sense permis i no lis fan res.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu | 28/05/2012, 14:36

Pere S, jo agraeixo a en Pep que participi, com si ho vol fer el propietari de qualsevol altre local. En el que estic d'acord és en que les normes, per tots iguals. D'això de la façana , jo el que m'han dit els que donen les ocupacions es que l'ordenança només diu que "Si el mateix terreny té més d'un sol·licitant, la Comissió de Govern decidirà la part que ha d'ocupar daca un tenint en compte la proximitat de l'establiment de cada peticionari (...). s'intentarà donar preferència als establiments als quals correspongui façana". No veig que ho prohibeixi i aquella zona no hi dona façana cap local de bar. En qualsevol cas jo no don les ocupacions; que es faci segons les normes. I si qualque cosa de les normes s'ha de millorar, que es canvii, però així com toca, no per darrera amb un "ja ho arreglarem". No desenfoquem el problema general amb qüestions particulars.

 

Ocupació

Misser | 28/05/2012, 14:28

Al Birrero.
Que jo sàpiga la Birreria i en Fellini, física i juridicament estàn en el carrer Colón, per tant que ocupin el carrer Colón, que és el seu lloc. O també hem de donar lloc a Plaça a nu Jam i al Sadanar per exemple?

 

Per al.lusions un altre pic

Pep | 28/05/2012, 14:22

Parts i quarts (quin nickname més xulo que tens!), donam gràcies que no fas feina a la ONU i has de posar pau a algun conflicte internacional.
El que jo he dit és que es faci una normativa, la que siugi (si és den Marquet no no m'es igual) i apliqui. Si a La Birreria li diuen Carrer Colon, se'n anirà al cerrer Colon. Això sí, els camions entraran per el U Club o Can Olesa, perque el que NO farem és NO tenir terrassa. Evidentment ens agradaria quedar a la Plaça (lo poc que hi estam, i pels anys que duim, i ben legalment, i amb la doblerada que ens costa) pero acatarem el que sens digui.
Això sí: Ordre per tot, a cadascú el que li toca, i si s'ha de bonificar els mesos d'apertura o s'han de tenir en compte altres iniciatives o barems un poc més originals i moderns, benvinguts siguin. El tema de no tenir façana damunt plaça? Me pareix tan greu com tenir-la i tenir 6 mesos tancat.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pere S. | 28/05/2012, 14:14

Tomeu, baixada de calçons. Com pots estar d´acord amb el que diu en Pep de la Birraria, quan ell defença el sentit comú i no l´aplicació de l´Ordenança "den Marquet". Si ho recordes una de les coses que diu aquesta Ordenança es que l´espai que poden ocupar l´establiment s´ha de situar davant la façana. Quina façana té la Birraria a la Plaça?. Aquest criteri se vol atenuar amb la nova Ordenança, fixant radis d´influència per otorgar ocupacions però com la nova Ordenança no entrerà en vigor enguany s´aplica la vella i vigent i la Birraria, com el Fellini quedaràn sense ocupació damunt la Plaça.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu | 28/05/2012, 13:57

Gràcies, Pep, per intervenir i fer-ho amb tant de seny. Estic amb tu amb el que comentes. Al final me fa l'efecte -crec, me podeu corregir- que el fet de tenir mes taules es per poder tenir més possibiliats de "pescar" als turistes, que s'asseuen aleatoriament a un o altre lloc. A més cadires, mes possibilitat que s'asseguin. Pero això no vol dir que s'acabin omplint les cadires pel fet de tenir-ne moltes.

A jo me semblaria be un sistema que afavorís els locals que amb molt de mèrit aconsegueixen tenir obert més mesos.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

parts i quarts | 28/05/2012, 13:17

Es molt facil, birreria fora (no li toca), fellini fora (no li toca), bar plaça a l'espai que li prenen birreria i Fellini, i en Morro al carrer. I si Birreria i Fellini volen taules a la plaça, que lloguin la bennassar com han fet els altres. Si no també en podra demanar la Fonda o el Bar Nou, estan igual d'alluny.

 

Respecte

Jagger | 28/05/2012, 13:09

Es veu que la família Morro a més de tancar camins públics i llevar fonts públiques, no tlera comentaries d'aquests fets als blogs.

 

Pep de La Birreria

Pep | 28/05/2012, 12:58

Per al.lusions crec que me toca comentar alguna cosa.
En Tomeu té tota la raó quan posa al seu lloc al tal Populistes: La relació entre llocs de feina i tenir 2 o 3, o 4 taules més defora no la veig enlloc. Sí la veig en relació a allargar la temporada el més possible.
L'Ajuntament ha de posar ordre i els bars hem d'acatar els que se'ns digui, una vegada acordada la decisió final. Pero s'ha de tenir en compte que no és el mateix un local que obre tot l'any que un que obre 5 mesos i vol seure a tot el que passa per la plaça.

També val a dir que fa empagair la sensació que desprenen els que han arribat darrers de que se volen menjar el mon. Per sort o per desgracia això no és ni Venecia ni la Quinta Avenida i si vos voleu forrar el que heu de fer és omplir les taules que teniu, no voler posar-ne de més que tanmateix, buides, fan pena. Un poc humilitat, un poc de solidaritat i un poc de bon rollo. Sereu més feliços. :D

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Kiriki | 28/05/2012, 12:51

Algú em pot dir si ha vist la plaça plena i que no siguin festes? A més ocupació no és igual a més ingressos pels restauradors. A la vista està que no umplen ni el que tenen!! És contraproducent tanta ocupació per la imatge que donam del municipi i els restauradors haurien de ser els primers que ho vegessin... Si feim un espai més acollidor i agradable a la vista i que no pareixi Magaluf, la gent li agradarà estar-hi. Crec que serà dificil d'aplicació mentre hi hagi colzades entre ells, perquè si un té 20 taules, l'altre en vol 40 i el darrer en vol 80!!! S'ha de trobar una harmonia i equilibri

 

Al "populista"

Tomeu | 28/05/2012, 11:57

"populistes" ara he vist el teu comentari i mereix una resposta.
- Califiques de porqueria l'ordenança actual. El cert es que aquesta "porqueria" NO es la culpable de la situació actual, sino el fet de no aplicar-la. A més, si es tan porqueria no entenc perque es va aprovar per unanimitat i despres ningú ha estat capaç d'aprovar res millor. Esper que no consideris el codi de circulació una porqueria, perque ens podem començar a preocupar.
- Lo del 50% és el que ens han explicat i ens han mostrat en el papers que de moment han redactat la Junta de Govern.
- La reducció d'ingressos per les taxes municipals no es pot posar com un valor absolut. S'han de cobrar taxes, sí, però l'afany de l'Ajuntament no pot esser recaptar a tota costa.
- Dir que es perdran llocs de feina és molt agosarat, ja que nigú ens ha explicat mai que tingués cues de gent esperant per seure a una terrassa (potser els diumenges, però per causa del mercat. També l'hem de llevar?). Si es demostra que ha estat així es pot veure com sol·lucionar-ho, pero no ens consta.
- L'ordenança parla d'una proximitat, no necessariament que la ocupació s'hagi de fer davant el local. Pel que sembla a la Plaça la ocupació es dona davant immobles que no tenen (al manco encara) locals en marxa, i ens afirmen que això és legal.
- No hem demanat cap consulta popular (altres partits sí, ho respectam), sino que s'hagues donat veu a tothom, tant els empresaris com als ciutadans. De fet creim que aquesta veu s'hauria de donar amb molts més temes, no just amb aquest.
- Respecte a lo altre no ho paga ni contestar-ho. Tothom té dret a fer el seu negoci i és ben legítim. La obligació de l'Ajuntament es ser objectiu i equilibrar l'interès de totes les parts.

 

Experiencia

J. | 28/05/2012, 11:18

Soc una propietària d'un petit comerç de Pollença i vos puc contar la meva experiència. Fa anys que tenc la mateixa clientela i hi ha turistes extrangers que tornen cada any i ja ens coneixem. El que molts d'ells m'han explicat es que veuen que el Moll s'ha anat degradant cada vegada més i que la zona de la Plaça s'assembla cada vegada més a altres llocs de turisme barat amb el tipo de terrasses que hi ha. De Pollença m'ha sorprés perque fa poc temps que està en marxa pero ja he sentit qualque comentari dolent de l'obra de Can Teresa i de com està la plaça de plena de taules. No crec que sigui cap be pel turisme les exageracions a les que hem arribat.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Xavier | 28/05/2012, 10:57

Ara resultarà que tenir un bar a la Plaça és una ruïna. Lo bo es que ni se venen ni se traspassen i qui s'hi col·loca s'hi aferra com una pexalida. Però no es negoci. Per això cada vegada n'hi ha més. Vaia cosa més rara.

 

Sombrilles

Francisca | 28/05/2012, 10:54

Una cosa que ningú diu, pero que a jo me pareix que fa mal a la vista, son tantes sombrilles damunt la plassa. Casi me molesten més que no les taules. No ho havia vist mai aquesta moda de posar supersombrilles amb llum i tot que ja aperix que ets dins el local.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pedro | 28/05/2012, 10:51

El problema de la Bennassar no es que no doni si no el lloguer que en deuen voler treure. La gallina ja no dona mes ous d'or.

 

Mas madera

Pep | 28/05/2012, 10:44

Qualcú se pensa que els locals de la Plaça donaran més per tenir més taules defora ?. Si això és així jo propós no deixar ni un metre quadrat sense ocupar.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

locals | 28/05/2012, 10:38

Ostres Pep molt bo!!!
El problema vendrà quan en Morro se'n doni compte que, a plaça, ja surt mes a compte tenir un local tancat que obert. Segur que perd mes doblers ara que l'any sencer que ha tengut tancat, a final de mes ha de pagar les nomines ara. D'aquí poc l'ajuntament haurà d'intervenir els locals de plaça perque son una ruina, basta veure el temps que fa que se lloga la bennassar i no hi ha manera. I lo desesperat que està en Bernat del plaça, no surten els numeros, que vos pensau que es un bon negoci, JA!

 

Gràcies Morro

Pep | 28/05/2012, 10:23

Encara li podrem fer un monument a en Morro, ja que gracies a ell se posarà ordre a la Plaça. Propós dedicar-li una font ben davant Can Teresa.

 

Ca Bum

Xavier | 28/05/2012, 10:21

Pollença ha estat i continua essent can bum. Que a aquestes alçades faci falta exigir que es cumpleixin les normes explica moltes coses. Entre altres perque tenim les finques plenes de cases il·legals.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu Cifre | 28/05/2012, 10:18

Les ordenances estan per cumplir-les, no perque ho digui un particular o quaranta. L'ordenança del 2002 estableix moltes mes regles. Reconec que quan he dit lo del temps d'obertura estava pensant en el Moll, no en Pollença, pero es que la questió no la podem centrar només en la Plaça Major.
Que hi hagi una relació entre la mida del local i la mida de la terrassa té tota la lògica, per l'equipament del local, capacitat del banys, adaptació a persones amb mobilitat reduïda que se'ls exigeix... i això no vol dir que els locals més petits no en puguin tenir, sino que ha d'esser proporcionada.
De tota manera problema no son els locals petits, tampoc, no ho desenfoquem, sino que no es faci cumplir A TOTS el màxim que l'ordenança establia. Ara en tocam els conseqüències.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

absurd | 28/05/2012, 10:08

Pardal s'aplicara perque no hi ha res mes i en Morro ha fet passar tothom pel tubo, i voltros que li feis el joc.
No es absurd que hi hagi UNA relació, es absurd que sigui l'única relacio, hi ha molts mes arguments, per exemple el de tenir obert mes mesos, entre d'altres. Si no en veuras de licencies d'ampliacions de places interiors per no res, això si que serà absurd, veure locals enormes buits per dedins i amb centenars de placs defora.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Tomeu Cifre | 28/05/2012, 10:03

Pensau que es absurd que hi hagi una relació entre el que es pot posar de terrassa i el que es té de local? A mi me sembla de lògica. De fet es que ara s'aplicarà a la Plaça, pel que tinc entés.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

PSM Pollença | 28/05/2012, 10:00

Ningú nega als locals petits el poder tenir taules i cadires, per suposat. Tothom hi té dret, ho recull l'ordenança!. A més això que anomenau cuchitril es gran comparat amb alguns exemples que ens podriem trobar pel Moll.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

birrero | 28/05/2012, 09:56

Diga-li a en Pep de la birreria que té obert tot l'any el cuxitril, en front a Ca n'Olesa que obri justet els 6 mesos per fer caixa

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

buf quins arguments | 28/05/2012, 09:49

Que els locals grans paguen mes impostos? Pero paguen impostos per les places interiors, no per les exteriors, per les exteriors paguen tots els mateixos impostos!!! Ostres quin argument!!
Que els locals grans tenen obert mes temps?? I això d'on ho treus??? A qui vols convencer amb aquests arguments???

 

Noves i velles

Tomeu Cifre | 28/05/2012, 09:40

Jo sí que crec que en algunes coses és millor l'actual que la que volen aprovar. L'actual estableix una relació places local/places terrassa que l'actual elimina, perjudicant els locals grans (que paguen més impostos i tenen ober més temps). En canvi de la nova veig bé que s'afegeixin, pels àmbits més conflictius, cartografies amb els màxims ocupables. Ara bé, per això s'hagues pogut afegir com un annex a l'actual.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Pere S. | 28/05/2012, 09:30

"L´Ordenança Marquet", copiada de la de Campos, a més literal,no era ni millor ni pitjor de les que volen imposar.El problema es fer que es compleixin. Per què sigui una bona Ordenança i no depengui excesivament de la disciplina(multes, etc...), el millor es que estigui debatuda i consensuada per totes les parts interessades: polítics, comerciants, restauradors i veIns. I això darrer no ha passat mai. El malgovern municipal a improvisat, no sols en la redacció de l´Ordenança, sino en el seu debat i explicació i prova d´això es que no entre en vigència enguany sinó, en tot cas, a partir de novembre de 2012. Però el pitjor es que els planos i ocupacions son debatuts, i votats, dins la comissió de govern (PP, LLIGA i ALTERNATIVA) sense altra particiapació.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Populistes | 28/05/2012, 09:25

Primer: aquesta ordenança "Marquet" (joder no m'ho puc creure, ordenança Marquet) es una porqueria, plena d'ambiguitats, i s'aplica perque no hi ha res mes, però no val ni els dos fols de paper en que està redactada
Segon: lo del 50% no vos heu enterat que si se concedira, imagina't si no se concedis la gran ordenança marquet que deixaria, 20 cadires per establiment
Tercer: no he vist el calcul del que deixara d'ingressar el poble per la reduccio de places
Quart: no he vist el calcul del nombre de llocs de treball perduts en l'aplicacio
Cinque: ningu se queixa de l'ocupacio per part de local que no tenen el domicili a la plaça? O es que aquest son bon tios i no n'hem de parlar malament?
Sise: consulta popular vol dir incapacitat dels que gevernen per prendre decisions valentes. Perque no feim una consulta per tots els altres temes? Aixo seria una consulta populista, no popular. Perquè no consultal si volem llaços penjats? Millor, perque no decidim penjar els que tenguin un local a plaça dels arbres, compixar-los i concagar-los i sembrar els seus camps de sal perque les seves families siguin pobres durant moltes generacions?
Populisme barato, això ven.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

PSM Pollença | 28/05/2012, 08:22

Si la norma té qualque errada es pot millorar, el problema és que mai s'ha aplicat i s'han afavorit situacions injustes que s'haurien pogut evitar.

Al 2009 es va aprovar inicialment una nova ordenança a la que hi varem presentar un llistat interminable d'al·legacions destinades a recuperar les coses bones de l'ordenança del 2002 que es volien eliminar.

Que un membre del govern com erem noltros hagi de presentar al·legacions ja mostra el poc cas que ens feien. Aquestes al·legacions no es varen resoldre mai perque finalment varen deixar l'ordenança al calaix.

 

Re: L’ordenança-Fènix d’ocupació (només a la Plaça Major ?)

Una propietaria d'un bar | 28/05/2012, 08:13

Jo estic d'acord en aplicar la norma al meu bar, però la norma és injusta perquè el meu local es tan petit que no tendré ni 10 taules, però m'aguantaré i veuré com altres veinats tendran 500 cadires.

Una altra cosa: deis que se va intentar una nova ordenança al 2009, però no deis qui governava llavors. Tampoc comentau que féreu vosaltres en les vostres etapes al govern i junta de govern. Tothom ha d'assumir les seves responsabilitats. Les il·legalitats en matèria d'ordenança s'han donat amb tots els governs i tots els partits.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb