"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Demanam la substitució de la responsable política de les platges.

psm-pollenca | 25 Juny, 2012 11:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Pollença enguany ha perdut totes les banderes blaves.

Aquesta setmana el Ple serà el dimecres. Des del PSM hem mostrat en diverses ocasions la nostra preocupació per la gestió de les platges i pel fet que enguany el municipi no compti amb cap bandera blava. Pollença no podrà lluir cap bandera blava perquè l’Ajuntament ni tan sols les va demanar (veure article del 2010 advertint de la possibilitat de perdre les banderes). L’explicació de la regidora de Turisme, Medi Ambient i EMSER va ser que les platges no havien complit, durant el 2011, amb els mínims de qualitat que s’exigeix per les banderes blaves i que això els va fer decidir per ni tan sols demanar-les. El batlle, posteriorment, va culpar d’aquesta mala qualitat dels serveis, a les empreses concessionàries de l’explotació de gandules i ombrel·les (veure article anterior). Com ja vàrem explicar en un anterior article, ens sembla que tot això son excuses per justificar una pèssima gestió que ja ha estat responsabilitat de l’actual equip de govern.

L’Ajuntament, durant anys, ha destinat importants inversions del Pla d’Obres i Serveis per millorar les infraestructures del Moll, especialment el clavagueram, i d’aquesta manera es va poder millorar la qualitat de l’aigua de les platges. Per això el Moll no es va poder beneficiar d’altres obres d’embelliment més vistoses, però al manco va tenir la recompensa de les banderes blaves. Ara tot aquest esforç se n’ha anat a norris donant una pèssima imatge del municipi. Pollença i Manacor han estat els municipis que s’han quedat sense banderes blaves, però al manco a Manacor han reconegut que no volien assumir el cost dels socorristes; aquí simplement s’ha amagat el cap sota l’ala dient que de cara a l’any següent ja ho arreglaran.

Un ajuntament en el que s’insta als empresaris a millorar la qualitat dels serveis i a treballar en l’excel·lència és el primer que s’ha d’aplicar a si mateix aquest nivell de qualitat en allò que està en la seva ma. Per aquest fet demanam que es nomeni un nou responsable polític per a la gestió de les platges del municipi, que pugui dedicar-hi els esforços necessaris, tant en supervisar tot allò que és competència de l’Ajuntament com en controlar la feina de les concessionàries de del platges, davant l’evidència que el que s’ha fet fins ara ha donat molt mals resultats. L’Ajuntament ha d’esser el primer de donar llum i les platges son el primer aparador turístic del nostre municipi. No ens podem permetre un any més de mala gestió.

 

MOCIÓ:

SUBSTITUCIÓ DEL REGIDOR RESPONSABLE DE LA GESTIÓ DE LES PLATGES

Les banderes blaves son una distinció reconeguda a nivell europeu que avalua una sèrie de paràmetres sobre les platges. Aquest reconeixement l’atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental i gaudeix de prestigi a nivell internacional.

La obtenció de banderes blaves és un signe de compliment d’uns  mínims de servei per tal que les platges comptin amb un manteniment, serveis de platja, socorristes, grau d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda així com la qualitat de sorra i aigües.

Les banderes blaves s’han pogut trobar a Pollença des de fa una dècada, essent la seva consecució una de les prioritats en el moment en que es va crear l’Àrea de Medi Ambient en el nostre municipi.

Al 2002 s’aconseguiren les primeres banderes blaves per Cala Barques, Cala Molins i Formentor. Les del Port de Pollença hagueren d’esperar a que millores la qualitat de les aigües per culpa dels vessaments fecals que patia la xarxa de clavegueram. Finalment s’aconseguiren les banderes blaves també pel Port de Pollença després d’anys d’inversions el la renovació de la xarxa de clavegueram i la substitució de les bombes impulsores a traves del Pla d’Obres i Serveis, plans que s’aprovaren amb un ampli consens dels grups municipals. Tot aquest esforç ara queda sense recompensa.

Enguany Pollença no tindrà cap bandera blava, ja que l’Ajuntament ni tan sols les va sol·licitar, en declaracions de la regidora de Turisme i Medi Ambient. Per declaracions posteriors del batlle també hem sabut que se’n responsabilitza als concessionaris de la gestió de les platges que les tenien adjudicades al 2011.

El fet es que la majoria de platges, l’any 2011, estaven gestionades pels mateixos concessionaris que en anys anteriors, i tan sols les platges del Port de Pollença tingueren un concessionari nou.  També s’ha de tenir en compte que la responsabilitat de fer complir els plecs de condicions per a la gestió de les platges correspon a l’Ajuntament, que hauria d’haver realitzar les accions oportunes per tal que es mantingués la qualitat del servei.

Aquest fet suposa anar en contra dels objectius de millora i excel·lència en l’oferta turística que pretén el nostre municipi. Especial menció s’ha de fer de Cala Sant Vicenç, que perd dues banderes, fet especialment preocupant en un nucli amb importants problemes des del punt de vista turístic. Igualment el Port de Pollença en resulta perjudicat respecte d’altres municipis propers (Alcudia, per exemple) que sí poden mostrar les banderes blaves en moltes de les seves platges.

Per   tot   això,   

Es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següents acords:

El Ple de l’Ajuntament insta al Batlle de Pollença a retirar a l’actual Regidora de Turisme i Medi Ambient la competència sobre la gestió de les platges, vista la deficient gestió realitzada fins ara, que s’ha materialitzat amb una concessió tardana de l’explotació de les gandules i en la pèrdua de les quatre banderes blaves del nostre municipi, i delegar-ho en un altre regidor que pugui millorar la gestió i treballar amb eficiència per a la recuperació de les banderes blaves.

 

Ultima Hora: "Pollença pierde las cuatro banderas azules de sus playas por no tramitar la renovación"
 

 

Comentaris

 

PLATGES

canari | 25/06/2012, 22:59

No només justificat, jo diria que necesari. No són els bons i millors, no hi havia d'haver un canvi? No era la Lliga qui faria caure la balança cap a una gestió més eficaç? No era UMP un fre i se pasaren al PP per demostrar la seva valia na Fogasa i na Petri?
Au, tassa i mitja!

 

Trist, molt trist

mollero | 25/06/2012, 12:11

Em sembla més que justificat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb