"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

psm-pollenca | 28 Juny, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Això és el que va donar de sí el ple d’ahir dimecres 27 de juny (veure ordre del dia oficial):

1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient extrajudicial de crèdit 2/2012.

Es tracta d’aprovar factures d’anys anteriors sense pressupost per valor total de 57.475,37. Entre elles obres a la xarxa de clavegueram de Cala Sant Vicenç que s’hauran de repercutir a l’empresa que du el servei (aigües Cala Carbó). 

Aprovat. A favor: 11, PP, LLR, UMP – Abstencions: 7, PSOE, A, PSM, ERAM, CIUP.

2.- Aprovació de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius. (Veure)

Per incloure el cobrament dels certificats de resident per viatjar (que ara tornen a ser obligatoris) i deixar sense cobrar els certificats que se treguin per internet. Varem criticar que el Govern Balear a aquestes alçades torni a exigir certificats de resident quan darrerament era suficient el DNI. EL batle va defensar aquesta decisió dels seus companys del PP Balear afirmant que tothom se pot treure els certificats per internet.

Aprovat. A favor: 16, PP, LLR, UMP, A, PSOE, CIUP, ERAM – Abstencions: 1, PSM

3.-Aprovació de la proposat d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta amb l’empresa Algalia Esports.

Des de l’any 2010 l’empresa que gestiona la piscina no ha pagat els rebuts de l’electricitat, com li corresponia segons el contracte, sinó que els ha pagat l’Ajuntament. A més, l’estiu del 2011 l’Ajuntament, a més a més, se va posar el comptador a nom seu. Amb aquest acord l’Ajuntament assumeix el cost de l’electricitat per valor de 67.259,70 Eur i retorna a Algalia 35.667,99 Eur de la garantia. Algalia ni tan sols haurà pagat els 1.500 Eur/mes a que havia dit que podia assumir.

Hem expressat que consideram que aquest conveni és massa perjudicial per l’Ajuntament. També hem agraït la tasca del personal que ha donat servei a la piscina tot i els problemes per cobrar el seu sou de l’empresa. 

Aprovat. A favor: 8, PP, LLR – En Contra: 2, PSM, UMP – Abstencions: 7, PSOE, A, CIUP, ERAM.

4.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de nomenament de carrers del municipi.

En la discussió prèvia hem tornat a recordar l’acord de Ple d’anomenar un carrer amb el nom de Pere Josep Cànaves, batle assassinat pels feixistes.

Aprovat per unanimitat.

5.- Moció presentada per a, PSOE, PSM i ERAM per la supressió de la taxa de matrícula anual dels refugis de fauna.(Veure)

El Consell pretén fer pagar una taxa a les finques que vulguin esser refugis de fauna. Ens sembla un despropòsit castigar als que fan una funció mediambiental. Com a PSM ja hem anunciat que presentarem al·legacions a través del grup de consellers del PSM-IV-E

Aprovat per unanimitat

6.- Moció presentada per UMP, CIUP, PSM, PSOE i ERAM per a l’ordenació dels fondejos de la Badia de Pollença.(Veure)

Es tractava d’una moció per posar ordre en els fondejos a la badia. Com que l’equip de govern s’hi oposava i Alternativa no estava a favor, hem preferit retirar la moció, que es negociarà amb unes condicions més concretes.

7.- Moció presentada pel PSM per a la substitució del regidor responsable de la gestió de les platges.(Veure)

Davant del que consideram una deficient gestió de les platges en el 2011, que han perdut totes les banderes blaves de municipi, hem demanat un canvi de responsable polític (actualment la regidora de Medi Ambient, Turisme, Policia i EMSER), per poder donar un impuls a aquesta qüestió. Enfront els nostres arguments ens hem trobat novament les pilotes fora de l’equip de govern PP-LLR, insults, desqualificacions i excuses de mal pagador. A la nostra exposició ha respost la regidora de Turisme amb un discurs llegit ple de retrets, i a la nostra rèplica ja no ha contestat ni ella ni els altres regidors implicats, la delegada del Moll o el de Cala Sant Vicenç, sinó que ha respost el batlle aprofitant la darrera intervenció i que el nostre grup ja no tenia torn per contestar-li. Ens ha denegat la paraula per fer-li la rèplica, fet que ha motivat la queixa formal del nostre regidor.

Per altra banda Alternativa ha qüestionat la validesa de les banderes blaves com a símbol de qualitat.

Denegada. A favor: 5, PSM, CIUP, UMP, ERAM – En contra: 8, PP, LLR – Abstencions: 4, A, PSOE.

Veure article "Demanam la substitució de la responsable política de les platges"

Veure article "Perdua de banderes blaves i pilotes fora"

Veure article "El problema de les platges"

Veure article "Les banderes blaves de Cala Sant Vicenç, en perill"

8.- Moció presentada pels grups PSM, LLR, A, CIUP, PSOE, UMP i ERAM referent al transport aeri.(Veure)

Per defensar les línies de servei públic a un preu màxim de 30 Eur. Per millorar la connectivitat aèria entre illes i amb la península.

Aprovada per unanimitat.

 

Dels precs i preguntes en donarem compte en un altre article.

PSM: Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista, 1 reg.

PP: Partit Popular, 5 reg.

LLR: Lliga Regionalista, 3 reg.

UMP: Unió Mollera Pollencina, 1 reg.

CIUP: Convergència i Unió per Pollença, 2 reg.

A: Alternativa per Pollença, 2 reg.

PSOE: Partit Socialista Obrer Espanyol, 2 reg.

ERAM: Esquerra Republicana Acord Municipal, 1 reg.

 

Segons el PP pollencí "No vendran més turistes per tenir banderes blaves"(batle dixit); pel que es veu el govern balear no comparteix el seu punt de vista, ja que resalta les platges amb bandera blava a la seva web de promoció de platges. En actualitzar la web, les platges pollencines cauran. Sembla que el nostre batlle s'ha oblidat de quan s'anava a fer fotos damunt l'arena amb mig consistori a punt d'aixecar la bandera.

 


 

 

Comentaris

 

Diario de Mallorca

PSM Pollença | 02/07/2012, 11:35

Al Ple posarem de manifest que es tracta d'un acord massa perjudicial per l'Ajuntament. També agrairem la feina dels treballadors, que han mantingut el servei dignament.

El Consistorio resuelve el contrato con el concesionario de la piscina

La resolución del contrato establece que el consistorio de Pollença asume el coste del servicio de electricidad por un valor de 67.259 euros y devuelve a Algalia 35.667 euros de la garantía

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/07/02/consistorio-resuelve-contrato-concesionario-piscina/776718.html

 

spams

tolo | 02/07/2012, 09:51

En Marti du verro a tornat pichar fora de test, una altre versio de la persona que critica, pero que al seu moment va ser molt amic de batles i constructors que li donaven feina.
aixo no disculpa lo dolenta que esta siguent na mari petri com a concejala

 

Aclariment.

jrv ( de veritat!) | 01/07/2012, 11:10

Tampoc no cal carregar sempre contra el PP. Quan alguns sub-politics diuen que alguns comentaris polítics son inapropiats, no els faltà raò.
Una cosa és ser polític, l'altra, viure de la política. La menjadora és sagrada!!
En el cas de dues dedicacions exclussives del PP de Pollença, la cosa va així. No dubto de la capacitat , mes que demostrada, de Tomeu Cifre Ochogavia, però si dubto que les dues dedicacions exclussives del PP siguin profitosses pel poble. Hem diuen que Tomeu Cifre hauria de delegar...que, amb qui?? Prou fa corretgint un equip mes que mediòcre...voleu que el dessastre sigui mes manifest?
Per a mi , la sorpresa possitiva ha sigut la regidora delegada del moll, al manco per una virtut poc frequent a la politica, i és la senzillessa, capacitat de diàleg i humilitat.
La sorpresa negativa, la regidora Emser, Policia, etc. precissament per la manca d'aquestes virtuts.
I cap sorpresa en el cas d'Alonso, no esper res...

 

jrv

jrv | 01/07/2012, 10:55

El comentari "arquitècte" signat per un jrv postís , una vegada mes no és meu, Joan Ramon Veterà, per aclarir també una vegada mes el jrv.
Certament que no soc persona il·lustrada, pèrò mai he arribat a aquests nivells de barroeria i mala bava dignes d'un bon equip de pasiquiatres!

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Tomeu Cifre | 01/07/2012, 10:29

Dur al pla personal les coses de la gestió municipal és el pitjor que es pot fer. Les crítiques a la feina política son una part inseparable de la mateixa i molt necessària per evitar que els qui governen caiguin en l'arbitrarietat o la deixadesa. Tots els que estam al ple de l'ajuntament sabem, o hauriem de saber, diferenciar l'àmbit personal del polític. Per això no crec que na Maria Petra ni cap altre membre de l'equip de govern comparteixin aquests atacs buits de seny i plens de fel contra els membres de l'oposició.

 

PLATGES

Martí du Verro | 30/06/2012, 19:43

El fals jrv deu ser na Petri, que encara va enverinada perquè l'heu destapada.

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

PSM Pollença | 30/06/2012, 15:10

Meam, fals "JRV", si els teus arguments son els que has excretat aquí, ja demostres l'encefalograma pla que gestiona la teva existència. No es pot ser més roï en manco paraules.

 

Trol·lades...

Joan Ramon | 30/06/2012, 15:03

Molt trist que algu per atacar a Tomeu Cifre emplei pseudònims de persones que se que apreciien a Tomeu Cifre.
Amb això ja és qualifiquen ells totsols...

 

Arquitecte

jrv | 30/06/2012, 14:46

Es clar que no interessa la feina particular de cadascun, tal volta em de xerrar de sotils que se esbuquen?
No et fa vergonya voler donar lliçons? te varen treure la anterior legislatura perquè ets mes vago que cagar de panxa, i domes te agrada fer de xulo davant quatre perduts com tu.

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

PSM Pollença | 30/06/2012, 08:36

El que fes amb la seva feina particular no ens interessa, pero el que fa a l'Ajuntament sí, i amb aquest tema el resultats son ben negatius.

 

maripetri

mollero | 29/06/2012, 10:33

Ara me direu que vos estraña aixo de na mari petri? Na maripetri no va servir ni per fer d administratiu a la federasio hotelera de pollensa i la van haber de treure, per eixo va fer de transfuga i va dexar unio mollera de la que era secretaria general i va anar al PP, pq era la unica manera de conseguir una feina, no serveix per res, pero aixo els q la coneixem al moll ja o sabiem, sort pero que algun partit a tengut la valentia de demanar que una incompetent aixi no tenngui responsabilitats q no pot du

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Joan CC | 29/06/2012, 06:26

No sigueu exigerats, sempre podeu fer les vostres crítiques i sugerències al bloc del PP, o al seu facebook, des de les eleccions fa por la seva activitat

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Tomeu | 28/06/2012, 22:06

Un facebook unidireccional (sense comentaris) és estar ancorat en el segle passat i no entendre res del que signifiquen les noves tecnologies.

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Tomeu | 28/06/2012, 22:05

Miquel, probablement un polític... perdó! un gestor de l'administració pública, no diguem les coses pel seu nom: diguem linia de crèdit, no "rescat", diguem ajustos, no "retallades", diguem copagament no "repagament"...

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Miquel Sánchez | 28/06/2012, 18:31

Dues coses:

-Qui ha decicidit que el comentari era polític? Qui és el moderador?

-Per ventura aquest FACEBOOK sobra.

 

No entenc res

Joan Ramon | 28/06/2012, 15:32

Certament, és un poc al·lucinat aquesta actitud a molts de llocs , on els membres del PP miren de desligitimar algunes activitats diguent que són polítiques, idoi? ells no fan política? Una pàgina d'informació no és un mitja també pel debat polític?
deu ser que prefereixen pàgines "no polítiques" de enaltimet del gran Govern?
No entenc res.
PD: Bona puntualització Pepe, salut.

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Pepe | 28/06/2012, 15:20

Ara he vist la censura a un comentari vostra a la pàgina de facebook, dient que era un comentari de contingut polític...
Com he deixat al perfil (ja veurem si també el censuran; I que passa si era un comentari polític? Estam a una dictadura on no poden expressar les discrepàncies polítiques? teniu por que qualcú es contagi i pugui pensar que el PSM té raó? Per favor reflexioneu. La discrepància, la crítica, la política no són coses negatives a eliminar formen part de la pluralitat i de la nostra capacitat de pensar en llibertat.

No vull ni pensar que faria el PP amb majoria absoluta a Pollença.

 

Platges

Joan Ramon | 28/06/2012, 15:08

Totalment d'acord Tomeu, una altra cosa que em va sorprendre és que et fes part responsable de la legislatura 2011, quan t'havien cesat com a regidor, i encarà et volgueren carregar el mort ahir d'una regiduria que no era la teva, i a més, tu eres a l'oposicció, com entenc que era també l'actual responsable de turisme, puc entendre que es justifiqui que al 2011 les coses ja les van trobar fetes, però han tingut tot un any per esmenar la concessió i no s'ha fet, i encarà demanen la teva dimisió, em va semblar surealista, a més de demagògic, com ja he dit, si dubtava de la conveniència de la moció, ara n'estic més que convencut de la necessitat de canviar de responsables, i de la manca de capacitat de gestió i nula capacitat d'autocrítica.
Salut i em va semblar que la teva defensa de la moció va ser prou digna, més que la defensa que feren alguns del seu sou (és la meva impressió evidentament)

 

Re: Ple de juny: piscines, banderes blaves, refugis de fauna...

Pepe | 28/06/2012, 15:07

No havia cap motiu per no donar la possibilitat d'una darrera replica al regidor del PSM.
A mi em va passar més d'una vegada a l'anterior legislatura; amb advertències i amenaces del batle de treure-me fora del ple.
No es pot tenir la raó quan sé té por a la paraula.

 

El debat de les platges

Tomeu Cifre | 28/06/2012, 14:43

La llàstima va ser no poder sentir ni la més mínima assumpció de responsabilitats. La culpa, segons el govern municipal actual, és de l'anterior legislatura, dels concessionaris de les platges o fins i tot dels membres de l'oposició sense cap funció de govern. Es ben cert que la culpa és lletja i ningú la vol. I el que és pitjor, les males formes en les contestes amb un tò agressiu i crispat, quan l'exposició de la moció, estant-hi d'acord o no, crec que va ser prou mesurada i respectuosa.

 

Dèficit democràtic

PSM Pollença | 28/06/2012, 14:19

Ahir el batle no va fer ús de la seva primera intervenció i es va reservar el seu comentari per la segona, i després no va permetre que li contestassim. Aquesta utilització perversa del funcionament del Ple no l'haviem viscuda mai, ni en les èpoques mes crispades de la legislatura anterior. Un retrocés democràtic en el que hi perdem tots.

 

al·lucinant

Joan Ramon | 28/06/2012, 11:45

Jo vaig ser-hi una estona, i realment, si en un principi dubtava de què fos necessaria aquesta moció, malgrat que si era necessari un cop d'antenció per la mala gestió en alguns temes determinats, quan vaig sentir a la regidora de turisme dir que tu guanyaves 6000 euros anuals a l'oposició, i que realment no et guanyaves aquest sou, i que hauries de dimitir, em vaig convencer de que a aquesta dona el càrrec li ve gros...
PD: Crec que ella en guanya més de 30.000, i té dedicació exlcussiva.

 

mesures anti crisis?

Idoi | 28/06/2012, 08:27

per tant la moció no va prosperar, però, si mirem els resultats, només 8 regidors de 17 van recolzar na Maripetri, per tant, no es pot dir que ella sortigues reforçada ni molt manco.
Cerc que el tema de les platges dona per molt més, la separació a la platja de davant el hostal bahia encarà no ha posat la separació per les llanxes, el camí de síller segueix sense senyalitzar....
I en això i perdem tots, molt simptomàtic que també unió mollera recolzes la destitució de la regidora, i per altra banda, cal recordar que ja duen més d'un any governant, i es segueixen justificant en que o han trobat tot molt malament, però el PP ja va governar a Pollença...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb