"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

psm-pollenca | 16 Juliol, 2012 10:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Anam acabant de comentar les qüestions que es tractaren en el passat Ple de juny. Una de les mes discutides va esser l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa que duia la concessió de les piscines del Moll i Pollença, Algalia S.L., per l’incompliment del contracte per part d’aquesta empresa.

La història es remunta a l’agost del 2010, quan l’empresa va començar amb l’ impagament dels rebuts de l’electricitat (llavors 19.153,11 Eur.) que suposaren el tall de l’electricitat. Després va advertir a l’Ajuntament que l’electricitat de la piscina coberta del Moll li costava molt més del que havien previst (3.000Eur. mensuals enfront als 1.500 que tenien previstos) i que volien renegociar el contracte –cosa impossible sense una nova licitació-. L’Ajuntament llavors havia d’haver començat el procés per rescindir el contracte, però en vers de fer-ho va anar pagant les factures de l’electricitat quan a qui li tocava era a l’empresa.

Ja en aquesta nova legislatura, l’estiu del 2011, el nou equip de govern va canviar el comptador de la piscina posant-lo a nom de l’ajuntament, fet que va agravar la situació, ja que des de llavors quedava ben clar que l’Ajuntament assumia aquest cost sense tocar-li.

Arran d’això no va ser fins al gener del 2012 que es va acordar rescindir el contracte i l’acord ha arribat ara, al juny. Aquest acord ha suposat que el consistori assumeix el cost de 67.259,70 Euros en concepte d’electricitat i a sobre retorna a Algalia S.L.  els 35.667,99 Euros de la fiança. Ja en el Ple varem fer constar que ens semblava un acord que potser era legal (té els informes favorables) però molt perjudicial pels interessos municipals. La única compensació cap a l’Ajuntament ha estat el cost del lloguer de les instal·lacions per les estades esportives (entorn els 27.000 Eur.), que no deixen en absolut un saldo equilibrat entre les dues parts. En aquest assumpte la negociació no s’ha duit bé i de fet per part de l’Ajuntament no hi ha hagut un interlocutor únic, de vegades ha estat el regidor d’esports i de vegades el batlle els que han negociat amb l’empresa.

A tot això els més perjudicats han estat tant els pollencins, que ara veuen com fugen de les arques municipals una quantitat molt i important de i amb un servei que està aturat, i els treballadors de l’empresa, que han tingut problemes importants per cobrar i que així i tot han donat un servei digne als ciutadans, cosa que se’ls ha d’agrair intensament.

L'acord es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern, PP i Lliga (8 regidors), els vots en contra de PSM i Unió Mollera Pollencina (2 regidors) i l'abstenció de la resta, ERAM, CIUP, PSOE i Alternativa ( 7 regidors).

 

 

 

Comentaris

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C C | 19/07/2012, 15:10

Gràcies Votant del PSM, et puc assegurar que jo sempre escric el que sent. No crec que el fet de ser coordinador doni un pes especial a la meva opinió ni diferent a la de quan sols era un membre més de l'assamblea. Si que crec que les persones canvien, i els partits si són democràtics canvien amb les persones. També crec que el canvi més gros es el de la situació politica general, amb la brutal retallada de drets que estam patint per part dels governs del PP el que hem de fer els partits d'esquerres es potenciar allò que ens uneix i no deixar que les petites diferències, sobretot les personals, ens separin

 

Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

votant del PSM | 19/07/2012, 13:51

Vull donar l'enhorabona al Joan C.C., perquè ara com a coordinador d'Alternativa si el que ha escrit i jo torn reproduir més abaix ho sent de bons i de veres, vol dir que qualque cosa està canviant a Alternativa. Jo pens com ell, i he votat sempre el PSM, perquè dins els seus erros, crec que sempre ha fet feina per el bé del municipi, i no veuria amb mals ulls una entesa amb Alternativa, però Joan C.C. et convé que repasis els blog vostre i veure tot el que heu escrit d'en Picarol, d'en Tomeu d'en Marquet, etc... Heu fet molt crítica berroera i pens que ara, heu d'aguantar, perquè el que criticaveu amb duressa, ara ho feis voltros. Sense acritud eh!!

"Estic d'acord Tomeu, cada partit ha d'assumir allò que vota, nosaltres ho feim sense cap complexe,assumint que hi ha a qui agrada i hi ha a qui no. N'hi ha que sols veuen la politica com un joc de poders i contrapoders, jo la veig (sobretot la local) com un joc de sentit comú i coherència, allò que creus positiu votes a favor, allò que no, votes en contra. Això no lleva que a vegades et puguis equivocar."

 

reivindicació

jrv | 19/07/2012, 11:34

Entenc que les reivindicacions son "recuperar un el que li perteneix".
Jo jo no crec Pere que haguis de recuperar res, ja ho tenies aixor d'opinar lliurement.
Però recordadu Pere-JoanC, que una de les meves normes, expressada també a l'encapçalament d'Urxella de qualque forma, es que " no estic d'acord amb tu, però lluitaria perque gaudisses del dret a expresar-ho". Afortunadament és una reivindicació innecessaria, i per tant , superflua.
En quan a transparència, tan Urxella des de fa 9 anys, com el blog del PSM no fa tants d'anys son igualment transparents, i cadascú que trii el que vulgui, però seguesc opinant que el debat sobre Alternativa aquí no respon a dessitjops de transparència, ans al contrari.
I crec que qui te mes dret moral per opinar son els votants d'Alternativa, que tal volta sigui aquí on cou, el nombre de votants d'Alternativa i la seva coherència .
I per reivindicar, en puc fer una bona llista, que passen per estirar les orelles, majorment al PP, però també PSOE i UM al seu dia.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C | 19/07/2012, 11:04

Ido no jrv , estar a la comissio de govern o al plenari noes el mateix ni d'un bon tros. Al plenari si esta per decissio popular, per vots, a la junta de govern si esta perque el batle PP vos i convida i voltros acceptau formar- ne part. Al plenari la funcio de l'oposicio es el control del govern, del batle i de la junta de govern; a la junta de govern no hi ha una funcio per a la oposicio, ja que no existeix dins aquest organ colegiat, sols sen forma part i si colabora tant votant que si o que no pero si colabora. Estic d'acord anb tu pere dell dret a discrepar, i per aixi crec que el debat s'ha de fer al blog del PSM, ja que son bastant mes transparents que a urxella

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 19/07/2012, 10:02

Salut també a tu, Joan Ramon Veterà, que no tenc el gust de conèixer. Es evident que no comparteixo amb tu el significat ni les posicions de les diferentes opcions polítiques pollencines. Si be aprofito aquest comentari, després d´haver estat calificat com "personatge manipulador i frustrat", de reivindicar el dret a discrepar i la llibertat de fer-ho allà on cregui oportu.

 

Joan Ramon Veterà

jrv | 19/07/2012, 09:19

Doncs, això, Joan Ramon Veterà, mes clar, aigo, JoanC-Pere, que la veritat, si no sou el mateix, que ho crec si ho deis, docs diria que teniu telepatia un de l'altra, tal volta amb mes estil i sensa faltes en Pere, disculpa JoanC, però ja saps, verbus fugit, SCRIPTA MANET. Jo també faig faltes,(ortogràfiques i de tota casta) en soc ben conscient.
Molt encertat el comentari d'en Tomeu, i jo el subscric: a la funció de GOVERNAR el municipi, hi han de col·laborar tots, els 17 regidors, siguin del partit que siguin. Per això ès varen presentar, O NO?
Una altra cosa és que estiguin honestament d'acord amb les mesures que és prenen des de el govern municipal,o amb la gestió i ho manifestin , que aquesta es també la funció de tots. I denunciar el abussos i corrupció i corrupteles que és cometin sobre tot des de el govern, i QUALQUE VEGADA des de l'opossició, encara no ho sembli, n'he sigut testimoni en qualque ocassió...
Per a mi estar assegut a n'el Plenari, o a la Junta de Govern, es EXACTAMENT EL MATEIX, tan sols per imperatiu legal la Junta de Govern està constituida per menys regidors, i obviament pels que conformen el govern municipal, i en qualque ocassió, escasses vegades a l'estat espanyol però ni hi ha exemples, algun o alguns membres de l'opossicíó, minoritariament, obviament! I allà, Pepe García hi fa igualment opossició, tal volta amb un punt mes de responsabilitat, amb el mateix punt que exigeix a una persona constructiva que coneix molt mes directament des de la Junta les diverses problematiques.
I ja sabeu perque hi està ell,a la Junta de Govern, perque s'ha dit sobradament: perque la Lliga ho demanà, en un acte ben enfora de les demagògies cròniques que enmalelteixen la nostra democràcia i que no se si un dia acabaran amb ella, per tenir la veu de la opossició representada en un representant del partit mes votats dels que QUEDAREN A L'OPOSSICIÓ, aixi de contundent. Que si sumessim els vots dels partits de l'opossició i dels dos partits de l'equip de govern, crec que aquets darrers son menys. Que cal pensar en els votants, ens agradi o no.
A mi me sembla ben convenient, i també m'ho semblaria si a la Junta de Govern hi estigués en Tomeu del Psm, possem per cas, que a la legislatura passada estigué al Govern i a l'opossició, amb actituts que l'honren...però ben alerta que el Batlle anterior permetes a ningú de l'opossició està a la Junta de Govern, hi inclós el psm que hi havia estat...que s'hi devia coure a la Junta, que no volien que se sabés? Hi havia molt a amagar?
Jo crec que aquest debat sobre la inclossió d'Alternativa a la Junta de Govern, que al pricipis l'entenia per inusual encara que lògic de incloure un membre de l'opossició a la Junta, que hauría de ser norma, ara ja explicat reiteradament ,sovint me sospito que te un rerafons demagògic i pervers evident, que ultrapassa la discrepancia convenient normal i constructiva , i caldria abans, com molt be a dit en Tomeu, mirar QUE ES VOTA, i qui vota com i que, també Alternativa, a les Juntes de Govern, tal volta és veuria que en moltes ocassions vota mes com a opossició, constructiva, del que voten alguns partits de l'opossició al mateix ple...
Amb tot el respecte per aquest blog, que per molts motius el mereix, crec que aquest debat estaria mes al seu lloc al Bloc d'Urxella, però que hi farem!
Sortint un poc del contexte, me permeto demanar: on és el PSOE? Perque a aquests i molts debats, el partit estatal sembla no existir pus...
salut lectors, que no cansa.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 19/07/2012, 07:04

Per alusions, no sé quie es en Joan C. però tampoc sé qui es aquest jrv, així que en la llibertat que reivindic i que el tal "jrv" alega m´agradaria opinar que: tots els que s´hagin equivocat o hagin tengut algún comportament incorrecta que la Justícia faci el seu camí, tan si es d´Unió Mallorquina com si es de la Falange, no cal perdó sols condemna i a poder ser pels Tribunals de Justícia. Per altra banda,aquests senyors d´alternativa entre els que hi ha el tal jrv, me sembla que paeixen malament això de col.laborar i recolzar el govern municipal (no hoo dic jo ho han dit ells) i a la vegada que els altres critiquem el govern quan entenem que qualque cosa es fa malament. Idò van llestos perquè de moment la cosa no va massa be. Eh!! no me n´alegro.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C C | 19/07/2012, 06:33

Estic d'acord Tomeu, cada partit ha d'assumir allò que vota, nosaltres ho feim sense cap complexe,assumint que hi ha a qui agrada i hi ha a qui no. N'hi ha que sols veuen la politica com un joc de poders i contrapoders, jo la veig (sobretot la local) com un joc de sentit comú i coherència, allò que creus positiu votes a favor, allò que no, votes en contra. Això no lleva que a vegades et puguis equivocar.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Tomeu C. | 18/07/2012, 15:57

Jo crec que la col·laboració amb el govern PP-Lliga no s'ha de centrar en la pertenència o no la Junta de Govern, sino amb el que es vota a cada lloc. La pujada general de taxes, les noves dedicacions exclussives amb els sous adjunts, els deficients pressuposts pel 2012, el no retall dels sous de l'equip de govern, la no substitució de la regidora de platges... son mostres de col·laboració per acció o omissió d'un o varis partits de l'oposició, ja que sense aquesta col·laboració no ho haurien tret endavant. Per jo tanta responsabilitat té el qui aprova com el qui "deixa aprovar".

Col·laborar no és dolent si és per anar a millor, però si es per anar a pitjor és complicitat. I si es va a millor o pitjor ja ho ha de valorar cadascú.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C | 18/07/2012, 15:32

Jrv, ara resulta que alternativa no colabora amb el govern, forma part de la junta de govern per tutelar a l'equip de govern perque no facin tantes animelades de les teves paraules ja queda clar que en formau part del govern, encara que sigui per evitar animelades, ah si podeu evitar animelades, les que se fan i no evitau supos que vol dir que n'estau d'acord.
Ah¡, records a n'en Pere si tu el coneixes, jo no.

 

Diario de Mallorca

PSM Pollença | 18/07/2012, 14:29

El PSM acusa al consistorio de perder dinero con la gestión de las piscinas - Diario de Mallorca

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/07/18/psm-acusa-consistorio-perder-dinero-gestion-piscinas/780713.html

 

lladres

PP-Um=corumppcio | 18/07/2012, 12:55

Trist que la gent de unio mallorquina encara no demanin perdo per tot el q van robar, els del PP tampoc demanen perdo, vaja dos partits...

 

Manipulador

jrv | 18/07/2012, 09:18

Parlant de manipular, i atés que sembla, al darrer comentari, que el tal "pere" i el "joan c.", aixì entre cometes i en minuscula, son el mateix, i no han pait que UM no estigui al govern, i fins i tot haguin d'empresonar la seva "lider màxima", exemple a no seguir de corrupció barroera...
I vol embullar feient creura que Alternativa està al govern municipal que no és ni remotament cert, ans tal volta Alternativa ajuda que no es facin tantes animalades.
La meva opinió, ara que en perejoanc li pareix be que els altres opinin, es que ell està mes ocupat en embullar, és que el personatge és un manipulador frustrat. Tan sols és la meva opinió no contrastada.Però lliure.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 18/07/2012, 07:10

Crec que es un bon principi, de fet, sempre hauria de ser així.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C C | 18/07/2012, 06:23

Pere, saps que? Que cada un faci la interpretació que vulgui de les teves paraules i de les meves.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 18/07/2012, 05:41

Discrepància=trolls.....i així ens va.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

trolls | 17/07/2012, 21:01

S'ha de tenir paciencia per ser d'alternativa i agontar cada dia el mateix sermó, i a mes respondre. Jo si ho fos (d'Alternativa) ja faria estona els hauria enviat tots a la merd* en aquests trolls

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

joan C. | 17/07/2012, 18:11

Pere, el que passa es que els cans no s'han donat compta que hi ha hagut canvi de govern i que ara alternativaforma part de la junta de govern pero no del govern (es mal d'entendre i d'escriure)) i per aixo ja no havien de cagar al carrer, no llegeixen urxella i no s'han enterat.Falta cultura

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 17/07/2012, 17:45

JOan C., ara en Hans ja no fa aquest tipus de fotos perque tots els carrers estan nets i no hi ha merdes de ca per enlloc i tot va de conya, i si no hi va, es culpa dels qui governaven la legislatura passada...... i així i tres anys més. Qualsevol discrepancia es "una manipulació", vols exemples?

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 17/07/2012, 17:40

Per en Joan C. C.

On veus tu la manipulació?....., crec que estàs una mica obssesionat amb això de "manipular"...meam, torna a lleguir el que he escrit, i digués on he dit jo que Alternativa està d´acord amb els cartellets?.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C | 17/07/2012, 16:29

J C.C
I si no hi estau d'acord, sortireu a dir -ho, o tambe callareu i AMEN, com a la resta de coses. Ah! I que s'ha fet d'en Hans que es dedicava a fer fotos, a la basura a les merdes de cans, als clots, ....ja no fa fotos o es que ara ja no les veu, o no interessa voure- les! O a alternativa ja no l'ineressa publicar-les

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C C | 17/07/2012, 15:51

Pere no manipulis.L'opinió d' Alternativa respecte als cartellets és que es una vertadera tudada de diners que en el temps que corren no te cap sentit.

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Pere | 17/07/2012, 15:09

Cert es una tema de prioritats...... i aquesta dels cartellets en terra estic d´acord amb els comentaristes que no ho sembla. M´agradaria escolar l´opinió de la regidora però en aquestes altures ja sé que no la tendrem. També m´agradaria escoltar l´opinió de la Lliga de perquè deixa que el PP buidi de contingut la Junta de Govern i també me resigno el silenci. Almanco hem pogut lleguir l´opinió d´alguns membres d´Alternativa (Joan C.C., Miguel Sánchez i jrv) que, tot i no estar d´acord, consideren que s´ha de colaborar i recolzar el govern perquè ara cal estalonar el govern, encara que el que faci (com, com per exemple, els cartellets)no els hi acabi d´agradar. Deu ser cosa de les prioritats.

 

prioritats

jrv | 17/07/2012, 14:19

Certament , hi ha coses mes urgents i prioritaries que posar cartells enterra, això es original, cert pèrò útil???... seria interessant saber el que ha costat això de posar les maripepas metàliques, i inclós el cost d'hores de feina i desplaçaments.
Ha, que ho ha posat la "brigada" i no val RES??
Ja hi som!

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Biel T. | 17/07/2012, 12:29

Mari Petri dimissió... a no encare és massa prest!

 

Incivica regidora

Xavier | 17/07/2012, 06:28

Al·lucinant la darrera Maripetrada de posar lletrerets enterra. Apart d'absurd, un doi haver-los d'anar movent pel municipi.

 

Campus Rudi

PSM Pollença | 16/07/2012, 21:37

No ho sabem pero ho demanarem. Creim que bàsicament el que posa l'Ajuntament són les instal·lacions. Farem la consulta.

 

Campus

Jvf | 16/07/2012, 20:47

Ara que parlau d'esports. Es pot sabre que ens costa el campus del Rudy?

 

Re: Piscina del Moll: Val més un mal acord que un plet?

Joan C C | 16/07/2012, 17:57

Ben cert que les coses no s'han fet be. Però ara toca pensar que n'hem de fer d'aquesta piscina, jo crec que el més rentable seria que ho gestionàs l'ajuntament mitjançant una empressa municipal d' Esports que a més a més podria gestionar altres activitats ofertades per l'ajuntament. Normalment les empreses que es presenten a concurs contracten als bons professionals que hi ha pollença, perque no contractar-les directament l'ajuntament mitjançant l'anomenada empresa?

 

Diario de Mallorca

PSM Pollença | 16/07/2012, 11:12

Avui complet reportatge al diari sobre els camins públics tancats de Lluc i Santuiri.

La carretera de los 30 obstáculos

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/07/16/carretera-30-obstaculos/780178.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb