"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Participació ciutadana a les festes

psm-pollenca | 06 Agost, 2012 07:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El fet que les festes de la Patrona siguin tan sentides per moltíssim pollencins fa que, de vegades, algunes decisions entorn de les mateixes siguin polèmiques i molt comentades entre els pollencins. En les d’enguany aquesta polèmica, lluny de minvar, sembla que ha augmentat.

Es va començar retardant la data de les votacions de la Patrona una setmana. L’explicació de l’equip de govern era per evitar que coincidissin amb les festes del Moll. Els que han seguit les festes del Moll i les de Pollença han pogut comprovar que aquesta superposició ha resultat irrellevant, ja que l’acte més multitudinari del Moll fou la “Festa Marinera”, en dissabte; en canvi la setmana següent les votacions coincidiren amb un concert del Festival de Pollença. El resultat és que el retard d’una setmana no ha millorat res i en canvi ha provocat problemes per l’excessiva proximitat amb les festes.

Per altra banda en el programa de festes s’ha notat una superposició d’actes que podrien tenir públics similars: ball de saló i homenatge a Costa el divendres, el ball de bot i el concert al Convent de dissabte o la festa Pollencina i el ball de bot el dilluns. També el dia de la revetlla de “Marxa Fresca”, entre setmana, no ha estat exempt de polèmica. Finalment la qüestió de la manca d’activitats adreçades a infants, que l’associació Essència i Arrels va intentar suplir amb èxit amb una obra de teatre, així com la recaptació de doblers per organitzar uns focs artificials que haguessin sortits de franc a l’Ajuntament, però que per raons incomprensibles no s’autoritzaren des de l’Ajuntament.

Les festes suposen una despesa que no és prioritària i per això en situacions econòmiques com l’actual cal apel·lar més que mai a la participació de la gent i a la col·laboració desinteressada, que hi és, per l’estima que tenen molts pollencins a la festa. Aquesta col·laboració no serà possible si es posen traves  a la participació dels ciutadans: la Comissió de Festes amb una quasi nul·la capacitat de decisió, oferiments de grups de música pollencins per tocar de franc que es varen ignorar o els propis focs artificials finançats amb una col·lecta que no s’autoritzaren.

A molts pobles les festes les organitzen els propis veïns i l’Ajuntament dona suport i posa l’ infraestructura. A pobles més grans com el nostre això és més complicat, però el que no es pot fer es ignorar a tants pollencins que durant molts anys han sabut fer les festes. En aquest sentit les recents declaracions del regidor Llobeta respecte a Cala Sant Vicenç no conviden a l’optimisme.

 


El passat divendres varem acompanyar els Jubilats per Mallorca en el seu pas pel Port de Pollença de camí a Alcúdia. Els jubilats reclamen que el Govern Balear no margini al català amb la seva reforma de la llei de Funció Pública, així com que es mantingui el sistema de jubilacions sense retallades.
 

 

Després de l’aprovació de la nova llei de Funció Pública (que suposa un nou atac contra la llengua pròpia dels mallorquins i contra la diversitat lingüística i cultural de la humanitat), de la nova llei turìstica (que suposa un nou atac contra el territori dels mallorquins i contra el patrimoni natural mundial), després de l’anunci que ha fet el govern Balear de privatitzacions en els camps de la sanitat i dels mitjans públics de comunicació (que suposen nous atacs contra el patrimoni dels mallorquins i con...
tra la salut i el dret a la informació del poble), després dels atemptats contra els drets socials ja comesos (que suposen una expropiació de bens col·lectius) i dels anuncis del govern de l’estat espanyol de cometre nous atemptats contra l’economia de les classes populars (mentre fa amnisties fiscals que beneficien defraudadors, lladres, corruptes, traficants de drogues, etc.) Jubilats per Mallorca, entenent que tot és ú, i que aquesta crisi que han provocat ara forma part de l’intent d’eliminació de tota casta de diversitat que impliqui un entrebanc a l’intent d’una èlit financera que intenta controlar centralitzadament tota la riquesa del planeta, Jubilats per Mallorca, des de la no- violència activa, ens hem declarat en peu de guerra.

Per això feim comptes fer una sèrie d’accions per aconseguir aturar aquest peu que, des de molts diversos punts, intenta esclafar-nos. La primera serà un intent de fer arribar a la gent la informació que li amaguen, i a desfer les mentides que li conten. CAMINS CONTRA MENTIDES consistirà en una sèrie de quatre marxes a peu (la primera començarà dia 1 d’agost, durarà 14 dies i recorrerà 234 quilometres), anant de poble en poble (i de barri en barri, en fer Ciutat), repartitnt fulls informatius, conversant amb la gent i fent actes públics allà on sigui possible fer-los.

En aquesta acció ja ens han confirmat el seu suport Drets Humans de Mallorca, la Fundació S’Olivar, l’STEi-intersindical, i hem conversat amb membres d’altres associacions (GOB, OCB, Antics Escoltes, ... ) que esperam la confirmació de suport que ens puguin fer formalment les respectives Juntes Directives.
http://jubilats.balearweb.net/

Comentaris

 

innaguracions i fotos

jrv | 07/08/2012, 09:50

El mal segueix vigent per a la infraestructura urbana.
Mes enllà de posar plaques de colorins convidant als ciutadans, l'Ajuntament segueix sent el primer incivic, i és que son els mateixos regidors( o regidora en aquest cas) que apart de contar batalletes personals i anecdotes de perruqueria on tal o cual ciutada o ciutadana surten malparats, la mancança d'idees, i sobretot, implicació constant en la millora, hi son absents.
NI política constructiva a llarg plaç, ni metodología, ni aposta ferma pel manteniment, abans que per "l'idea original" hi son presents.
Abans tot, la innaguració , i , sobre tot, la "foto" de la mateixa, això si, no fos cosa, aqui si que hi ha sempre estirades i colzades per figurar.
Porca misseria!

 

Sabieu que...?

PSM Pollença | 06/08/2012, 12:45

Sabieu que...? L'Ajuntament de Pollença en els darrers mesos ha hagut d'indemnitzar amb un total de 3.648,84€ a diversos ciutadans per la caiguda de faroles rovellades damunt coxtes, als carrers Xarxes, Nanses i Roger de Lluria del Port de Pollença. Tanta sort que no han ferit ningú.

 

lo que toquen u foten

Xisco | 06/08/2012, 12:14

La revetlla de l'Alborada va ser de les mes tristes que se recorden. Els pollencins a ca seva escorxant la ressaca del dia antes i els externs avorrits a partir de les 2,30. I els bars, si llevam la tirada de can moixet, la Plaça i Birreria, els altres se varen menjar les ungles. En vers de tornar la revetlla a la gent de Pollença, l'han fotuda per tothom.

 

Re: Participació ciutadana a les festes

Daniel | 06/08/2012, 10:39

Pareix que aquest equip de govern vol matar les festes i hi ha coses que no sentenen... Com així els grups pollencins que tocarien de franc no toquen i després el dia de l'alborada (fora del programa) toca un grup de música de fills d'un dels restaurants de plaça???
Com així es varen oferir activitats gratuites (tallers) per nins i no els a varen voler????
Es poden fer moltes coses en pocs dobés només han de deixar que la gent participi, però el senyor Llobeta no s'escolta a ningú.... així va que el dia dels moros i cristians el temps de la retransmisió per IB3 només es sentia "fuera" i "dimisión" Crec que queda ben patent el descontent del poble, ja que no hi ha hagut festa que no hi hagi hagut polémica1!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb