"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La improvització es la norma. Respostes al Ple de juliol.

psm-pollenca | 16 Agost, 2012 08:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes foren les respostes a les preguntes que ferem al passat ple de juliol:

 

1.       En quin estat es troba l’expedient d’infracció urbanística per la col·locació d’una tanca publicitària il·legal a l’entrada de Pollença pel Roser-Vell?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Es va acabar el termini perque l’interessat pogues al·legar i continuarà l’expedient d’infracció.

Una vegada més es demostra que a Pollença, el fàcil es passar-se la llei pel folre. En un matí es va col·locar una tanca publicitària il·legal que crea un enorme impacte a la primera imatge que dona el poble, i fa més de nou mesos que reclamam que es retiri i només topam amb excuses per part de l’Ajuntament. El Departament de Carreteres ha hagut de menester que els sol·licitéssim informació per adonar-se de que s’havia col·locat una tanca de vuit metres de llargada; per altres coses tenen mol més bona vista.

2.       Ja s’ha executat subsidiàriament la retirada de l’antena il·legal del carrer Cecili Metel?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Va dir que no s’havia de fer retirar, que era suficient en precintar l’activitat, i això s’havia fet el 3 de juliol.

Com que sembla que l’antena encara té qualue activitat farem més averiguacions al respecte.

3.       Perquè no es va aprovar l’adjudicació del contracte de les estades esportives fins al dijous 21 de juny, dos dies laborables abans que comencessin les Estades? Com es va poder inscriure i cobrar a les Estades sense tenir un adjudicatari del servei? Que hagués passat si el concurs hagués quedat desert o s’haguessin presentat al·legacions? S’haguessin retornat els doblers?

Com es que la Ressolució de Batlia declarant la l’adjudicació es del 27 de juny, quan ja feia tres dies que s’estava executant el servei ? 

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Si s’hagues al·legat el servei no hauria pogut començar en la data prevista i s’haurien hagut de retornar els doblers, pero que això és elucubrar, ja que no va passar.

El cert es que aquest servei es va adjudicar “in extremis” dos dies laborables abans de la data de començament i quan l’Ajuntament ja havia cobrat les inscripcions. Això va provocar un perjudici en el servei, que la primera setmana va haver de funcionar amb una deficient dotació de monitors. No hi ha justificació per aquest retard, ja que es un servei que fa anys que es dona i que es sabia perfectament quan hauria de començar.

4.       Quin es el cost de la campanya de civisme de l’àrea de Medi Ambient?

Mª.Petra Buades (Regidora Medi Ambient, PP): 2.600 E de personal i 4.600 E de material. Era un cost inclòs en el contracte de neteja viària, per això no ha tingut un cost suplementari per l’Ajuntament.

No hi ha res de franc, tot es paga per una via o per l’altra. La campanya ha estat de molt curta durada, molt poc efectiva i d’una estètica més que dubtosa, amb els famosos plafons clavats a terra.  

5.       Demanam el pressupost desglossat per conceptes de les festes del Port de Pollença i de Pollença.

Volem revisar un per un tots els conceptes de les festes, per comprovar s s’hi han aplicat els criteris d’auteritat que tant es prediquen.

6.       S’ha intentat fer una recollida de fons entre els negocis de Pollença per tal que poguessin sufragar els focs artificials, a la manera com s’ha fet al Port de Pollença ?

T.Cifre Ochogavia (batlle,PP): Va dir que no. Que al Moll els focs eren importants pero a Pollença no i que no hi havia hagut cap oferiment per part d’empreses interessades.

En canvi quan uns particulars de l’associació Essència i Arrels han aconseguit fer aquesta recollida de fons tampoc se’ls han donat facilitats per fer els focs, que finalment no es feren.

7.       Es poden fer les gestions oportunes per millorar el servei de bus a Cala Sant Vicenç, que presenta les següents deficiències:

a.      Els horaris de pas no es corresponen amb els que estan publicitats a les parades.

b.      El trànsit d’autobusos no segueix una ruta clara, i passa per tots quatre carrers principals de la Cala, provocant problemes de circulació i renous.

Mª.Petra Buades (Regidora de Policia, PP): Va negar que hi hagues cap problema amb els autobusos de Cala Sant Vicenç. L’únic es que els horaris no son bons.

La Sra. Buades desconeix, donç, els itineraris que fan els autobusos, ja que els residents han de patir les rutes per tots els carrers.

8.       Varem demanar que no s’introduïssin criteris arbitraris en el Simulacre de Moros i Cristians, ja que ens havia arribat que es volia fer sortir a l’Ajuntament Vella des de Sant Jordi. Sóller té en marxa la declaració dels seus moros i cristians com a Festa d’Interès Cultural; pensam que Pollença no hauria de ser manco i així es posarien unes bases que definirien els trets més importants de la festa, evitant desvirtuacions.

9.       Varem demanar que es torni posar el dia de les votacions dels càrrecs de les festes en la setmana anterior, com s’havia fet sempre, ja que el retardar-ho una setmana no havia millorat res i havia provocat problemes d’organització. De vegades sembla que les coses importants que necessiten ma de metge no es volen tocar, i en canvi altres coses menors que no donaven problemes es canvien per canviar.

10.   Demanarem que es treguin les bases per a cobrir la plaça de tècnic del Museu de Pollença i es cobreixi quan abans millor, per tal de que no quedi sense cap tècnic responsable. Una altra ficada de pota de l’Ajuntament en matèria de personal; quan feia mesos que sabien que el contracte de l’actual tècnica acabava no l’han tret a concurs i el museu quedarà sense tècnic responsable per dirigir els desmuntatges de les exposicions de l’Esglèsia del Roser, de les obres del Certàmen o preparar l’exposició de la Fira.

11.   Demanarem que es fixin uns criteris objectius consensuats amb els sindicats per a la concessió dels complements de productivitat. Això ve a compte de que l’actual equip de govern havia decidit donar complements de 2.000 i 3.000 euros a tres treballadors de l’Ajuntament, saltant-se la negociació sindical. La suposada explicació era perquè aquests “estiren del carro” de l’Ajuntament, el que suposa un evident agravi amb la resta dels quasi dos centenars de treballadors de l’Ajuntament. Sembla que varen advertir del seu error perquè anunciaren que havien anul·lat aquests complements.

 

 

Independentment de diferències ideològiques, és una magnífica noticia que el primer ministre britènci, David Cameron, faci publicitat de Pollença i especialment de Cala Sant Vicenç, un nucli que necessita molta promoció. Pel que es veu aquesta no arribarà de l'Ajuntament sino de cops de sort com el que il·lustra la foto (Ultima Hora) 

 

 

També és una magnífica noticia el quart lloc del palista pollencí Sete Benavides als Jocs Olímpics de Londres. Avui a les 13,15 arribarà a la Plaça Major i despres, a les 13,30, se li farà una recepció a l'Ajuntament. Tothom hi està convidat. 

 

Comentaris

 

Re: La improvització es la norma. Respostes al Ple de juliol.

PSM Pollença | 20/08/2012, 09:50

Els votants també tenen bona part de la responsabilitat en acudir a votar opcions clarament demagògiques i populistes. Basta veure, si no, el resultat de les passades eleccions a Pollença, on els partits que tregueren millors resultats eren els que durant l'anterior legislatura, estant a l'oposició com el PP, o sense representació, com la Lliga, no havien fet gens ni mica de feina per Pollença.

 

vull ser objectiu

Mon | 19/08/2012, 08:40

Certament que massa gent s'afica en política per veura que en treu personalment. I és fiquen on hi ha tallades, bones tallades, i en que a la menjadora hi ha de tot, com actualment PP i PSOE, per aquest ordre, i en el passat( o no tan passat, UM , UPyD en en futur, per exemple...)
Però , pero els votants, o no votants que poden votar i no ho fan, també en son responsables de la miseria que ens governa. Això de donar la culpa sempre als polítics no hi estic d'acord, hi ha molta veritat a l'afirmació que cada societat, col·lectivament, te els politics que és mereix.
L'injust és que els ciutadans i ciutadanes que hem votat amb cultura democràtica, pensant en el bé comú, ens hem d'empassolar que ens dirigeixin personatges terbols, que tan sols pensen en l'enriquiment personal i en les seves deries de vanitat i estulticia.
Miseries de la democràcia, vulguem o no, ens em de menjar també les consequencies de la poca capacitat dels ciutadans passius, la democracia permet participar a tot hom, cal recordar-ho....

 

Re: La improvització es la norma. Respostes al Ple de juliol.

Tomeu C. | 18/08/2012, 14:51

Efectivament, Mon, n'hi ha molts que s'afiquen en política només per pintar-la, i aquí és quan comencen els problemes... per ells o, sobretot, pels altres.

 

decissions

mon | 18/08/2012, 07:38

HA, també han de prendre decissions?? Jo pensava que tan sols era pintarla, els polítics!
Així no jugaré!

 

Re: La improvització es la norma. Respostes al Ple de juliol.

Tomeu Cifre B. | 17/08/2012, 19:16

Jo del desgavell que veig en diverses àrees en disculp els tècnics, que fan el que poden per salvar els mobles. El que crec que falla totalment és la part de prendre desicions, es a dir els polítics.

 

Cati

Cati | 17/08/2012, 16:41

Hem de dir que també te molt de merit l'actuació de l'àrea de Festes, crec que no hi hagi festa que no hagin ficat la pota, Sant Antoni i la seva festa particular d'anar a tallar el pi, la doble festa de Carnaval que cap va acabar de coar, el desgavell del Convent per la Fira... i així en podrien dir una per festa. Si segueix així tindrem un nou Guines a Pollença.

 

Festes i saraus

Tomeu Cifre B. | 17/08/2012, 15:21

La gestió de les festes respòn al model PP al 100%: fer lo de sempre i no deixar espai perque els ciutadans montin la festa a la seva manera. Res que ens vingui de nou. Van a contentar una petita fracció de Pollença que els aplaudeix les gràcies.

Les festes de Sant Vicenç han tornat al model "anys 80", manco mal que s'han preservat alguns actes culturals que venia organitzant el museu. L'art i copes eliminat, i en canvi una verbena a cop de talonari. I hi ha gent que ho aplaudeix, no ho dubtis. I tot això fet "a la seva manera", i passant del regidor de la Cala, tal i com va dir al PiP.

 

Festes

Cati | 17/08/2012, 12:45

Referent al tema de les festes, és per fer-s'ho mirar, ja que qui hi ha al cap davant no en te ni idea i si no fos perquè li van treuen les castanyes del foc enguany no hi hagués hagut res. No te cap tipus de coherència, es veu una persona inexperta amb aquest àmbit i els seus raonaments son bastant discutibles. Començant pel dia de les votacions, que envers de fer un canvi en el sistema d'accés a les urnes i garantir la privacitat del votants, va liar un guirigall amb el reconte d'escàndol. Desprès el programa, baix el meu punt de vista, que deixava bastant de desitjar. Un programa pobre d'actes però sobretot pobre de idees. La gent de Pollença s'engresca amb les festes i es poden fer moltes coses amb poc doblers també, es va limitar a fer el mínim, el que s'ha fet cada any i ja esta rodat, però el mínim empitjorant les coses. No entraré en detalls perquè no me bastaria una fulla, però una cosa es certa, quan l'entrevistaven per IB3, els Cristians tenien tota la raó.

 

El Simulacre, festa d'interès cultural.

PSM Pollença | 17/08/2012, 07:21

La noticia no ho diu, pero aquesta proposta hauria de tenir la participació de la Comissió de Festes i el màxim consens.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/solicitan-simulacro-moros-cristians-pollen-sea-fiesta-interes-cultural.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb