"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Sense tècnic al Museu

psm-pollenca | 31 Agost, 2012 07:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de principis del mes d'agost el museu no compta amb cap tècnic responsable del mateix, incomplint la Llei de Museus de les Illes Balears (Art.26, sobre la Direcció dels museus). Això fa que no tingui cap persona qualificada per organitzar exposicions o desmuntar les peces exposades actualment. Tampoc pot efectuar la formació que li correspon sobre els becaris al seu càrrec. Això deixa al museu amb una situació de total precarietat i posa en perill la integritat dels seus fons.

Ara per ara ni tan sols s'han aprovat les bases per a la convocatòria d'una nova plaça de tècnic pel Museu, fet que fa pensar que aquesta situació d'il·legalitat es pot perllongar en el temps. Crida l'atenció aquesta deixadesa ja que l'equip de Govern era coneixedor d'aquesta finalització de contracte des de mesos enrere.

Allò ideal seria que aquesta plaça fos coberta com una plaça funcionarial més de l'Ajuntament, i no amb contractes d'assessorament extern (autònoms), ja que aquesta com altres té un lloc de feina assignat, un horari a complir i a més, altre personal al seu càrrec que n'hauria de dependre jeràrquicament. Ens suposam que vista la dinàmica actual de no incrementar personal no es farà així, però el cert es que actualment ni funcionari ni autònom, no hi ha cap responsable del Museu Municipal. Ningú s'imagina un centre de salut sense metges o una escola sense mestres; en canvi l'Ajuntament està mantenint un museu sense tècnic responsable.

El Museu compta amb un pressupost pel 2012 de 104.698,59 euros que es destinen als sous de personal (fins ara la tècnica i un becari) i a les activitats que aquest organitza. Alberga la col·lecció de pintura contemporània sorgida del Certamen d'Arts Plàstiques, així com mostres d'art gòtic i restes prehistòriques, també qualque cessió provinent del Museu de Mallorca. Així mateix organitza activitats de dinamització com exposicions temporals, visites guiades, presentacions...

Des del PSM instam a l'Equip de govern, i en particular a les àrees de Cultura i de Personal, a corregir aquesta situació que impedeix que el Museu pugui desenvolupar la seva activitat amb normalitat si no es vol continuar caient en un flagrant incompliment de la Llei de Museus.

 

EL Museu podria tenir un important paper cultural i turístic al poble si se li dedicassin més esforços des de l'Ajuntament, una feina de replantejament que resta pendent. Lluny d'això se'l deixa sense tècnic responsable.

 

 

Comentaris

 

Situació actual

PSM de Pollença | 06/09/2012, 15:19

En el blog no hem entrat en la feina que que puguin haver fet els tècnics del museu fins ara. La qüestió que tractarem és la situació actual, i és evident que si es vol tenir un museu actiu, dinàmic i útil s'han de fer moltes coses, entre elles tenir un bon tècnic.

 

Re: Sense tècnic al Museu

Pere | 06/09/2012, 11:09

Amic Mestre del PSM. No sé si en Pep es d´UM o de Convergència, jo si ho soc i no crec (així ho vaig posar en el seu moment en els comentaris) que el problema sigui d´enxufismes i tampoc entenc que calgui ara parlar de la feina realitzada pels tèrnics que hi havia el Museu. El problema, no perdiguem la perspectiva, es que en el Museu no hi ha tècnic i això es una irresponsabilitat i una ilegalitat. això ho ha denunciat el PSM i li vaig donar l´enhorabona. Si tu, amic Mestre, vols desviar l´atenció del problema i no cercar la solució, potser ets part del problema.

 

Sense tècnic al Museu

Mestre | 05/09/2012, 13:46

En Pep aquest és d'UM o de Convergència? O és una resentida que tenint tot a favor seu, no va guanyar la plaça? Na Roser, que crec que és el nom de la directora, sempre que he anat al museu li he trobat, no com na Colonya o na Joy, realment enxufades d'UM i PSOE, que ni tan sols feren mai cap activitat patrimonial, ni didàctica! Jo com a mestre, cada any hem pogut participar amb els alumnes de la meva escola d'activitats promogudes pel museu. Una bona manera de conéixer la cultura i el museu de Pollença. A mem aquest curs quantes activitats ens faràn arribar... Pepet al manco si aquesta era del PSM se guanyava el sou.

 

EX BECARI

jrv | 02/09/2012, 10:04

Entenc igualment que la reflexió de l'exbecari és MOLT a tenir en compte, encara que discrepi en la seva afirmació de que "hi ha molt poc a veura" al Museu, jo entenc que si hi ha a veura.
Per altra part, si s'escolta a l'ex becari i crec que se l'ha d'escoltar, igualment es pot escoltar a la gent que te experiencia i voluntat de millora en tots els ambits municipals, l'actitut de molts regidors al llarg de 30 anys d'experiència meva a l'Ajuntament, és que la massa freqüent actitut messianica dels nous regidors de torn es destructiva...

 

El museu que volem

Toni Marquet | 02/09/2012, 09:22

Ja que el tema està damunt la taula, manifestaré una vegada més allò que sempre he defensat pel museu. Crec important el primer de tot definir quin museu volem, i per això s’ha de constituir una comissió de persones sensibilitzades i representatives de tots els grups, per aconseguir un compromís en aquest sentit.
Jo soc de l’opinió que el nostre museu a de ser per mostrar i estudiar la nostra història, plàstica, arqueològica, etnològica ... com solen ser els museus dels pobles europeus, alguns d’ells, que jo conec amb similitud del que podria ser el de Pollença, compten amb molt bon prestigi, molt visitats, convertits en gran atractiu turístic. (Una altra casta de museu, necessiten importants pressuposts per fer-se un nom que estiri l’atenció del públic). Un museu no és una sala d’exposicions amb mostra col•lectiva permanent.
A partir d’aquí és pot triar al director o directora més adient, i no el més influent dels que governin.
No obstant s’ha de tenir gran respecte pels acords, no pot ser com l’equip de govern actual que arriba a l’extrem de incomplir els acords presos als plenaris, com o demostra amb el camí tancat de “Santuiri”

 

Re: Sense tècnic al Museu

Tomeu Cifre B. | 01/09/2012, 16:19

Gracies ex-becari per la teva aportacio. La tenim molt en compte. El debat que planteges tambe s'ha de fer, pero el cas es que si no tenim tecnic hem de tancar el museu. Igual que no ez poden tramitar llicencies si no hi ha arquitecte, i aixo no vol dir que no s'hagin de fer profundes reformes.

Com a ex-regidor de cultura t'he de dir que si hi vaig treballar molten que es pogues milorar,pero prr l'ajuntament no era una prioritat.

El museu hauria de ser un"must" del poble: Plaça, Calvari i Museu per tots els tutristes que volguessin passar una tarda a Pollença, com passa en molta destins europeus.

Pero resulta que van al museu i no poden veure la col.leccio pq hi ha el Certamen! o que les sales Boveri son invisitables. Al 2009 vaig proposar una inversio a carrec del pla E i la eesposta va ser NO; nomes ens queda pressupost prr fer la rdforma de la planta baixa, que no s'ha continuat.

En definitiva, molta feina a fer, prro aixo no lleva que s'estigui incumplint la llei mantenint-lo obert fora tecnic.

Gracies ex becari.

 

Re: Sense tècnic al Museu

ExBecari | 01/09/2012, 11:22

He fet de becari al museu. Crec que aleshores hi havia un regidor de Cultura del PSM. Tenir tècnic és important. Però més important és posar-lo en valor. El temps que vaig prendre notes d'entrades, en un mes hi van entrar menys de 80 persones. Pollencins, no arribaren a 10. L'altre, turistes que entraven gairebé per casualitat i ningú sabia ni que s'hi trobaria. Més val fer feina en difondre la cultura i tenir un museu digne que parlar per parlar. Una tècnic sense tenir possibilitats de fer gairebé res, no serveix per res. Fan falta polítiques a tirar endavant i fins ara no s'ha fet gairebé res en qüestions museístiques: obres d'art gairebé anònimes, instal·lacions deficients, nul·la promoció... son milers els pollencins que no hi han entrat mai. I tampoc hi tenen res a fer allà, hi ha molt poc per veure. Només volia deixar aquesta reflexió com a ex becari: cap regidor de Cultura hi ha dedicat esforços en millorar el museu.

 

conservacio

Mateu | 01/09/2012, 10:06

Jo crec que no es pot estar sense tècnic. No és nomes un tema d'exposicions, es un tema de conservació del patrimoni cultural pollensí. Al museu hi ha un fons molt important tan d'obres d'art com arqueològiques i el fet de no haver-hi una persona preparada que sen faci càrrec fa que perilli la seva conservació i per tan els bens representatius de la nostra història

 

Re: Sense tècnic al Museu

Pere | 31/08/2012, 11:57

Pep, fe-t´ho mirar, creus que no hi ha d´haver cap persona que s´ocupi del Muneu perquè la que ho faci serà una enxufada?. Potser, amic Pep, el mon no estigui tan malament com te pense. Diuen que sols el que va ple de merda la veu en els altres.

 

Re: Sense tècnic al Museu

PSM Pollença | 31/08/2012, 10:25

Pep, això no es una defensa de ningú. Fins ara hi havia una persona que havia guanyat la seva plaça amb una convocatòria pública a la que es va presentar qui va voler. A la que va guanyar la plaça ni la coneixiem en el PSM, però és igual, si l'haguessim coneguda va guanyar la convocatòria justament i l'han anada renovant tant UM com la Lliga. Si es torna a convocar s'hi tornarà a presentar qui vulgui.
Defensar que es convoqui la plaça seguin els criteris de concurrència que marca la llei es enxufisme? Jo crec que mes be tot el contrari. Tu que proposes, triar el tècnic "a dit" ? tancar el museu?
Insidies sense cap argument com la teva no duen enlloc. Ara no toca enxufar a ningú, toca fer les coses bé.

 

Museu

Pep | 31/08/2012, 09:57

Bona defensa d'una enxufada del PSM. Ara, a quí toca enxufar, PP o Lliga?

 

vergonya

Mateu | 31/08/2012, 09:56

Això es una vergonys. El museu es molt necessari i sobretot com a oferta cultural als turistes en temporada baixa.
Aquests van a carregar-se tota la cultura.
La cultura que es l'emblema del nostre municipi.
Això no passa ni als municipis més petits de l'illa.

 

Re: Sense tècnic al Museu

PSM Pollença | 31/08/2012, 08:27

Gràcies Pere. Ja varem fer els primers contactes amb l'equip de govern, pero davant la inacció pensam que no es pot mantenir la situació actual. Fets com aquests ens ratifiquen que la política cultural que es du a Pollença es fa més de cara a la galeria que no amb la voluntat de fer les coses bé, a banda de sembrar encara més dubtes sobre la idoneitat de la dedicació exclussiva que gaudeix el regidor de personal.

 

Re: Sense tècnic al Museu

Pere | 31/08/2012, 08:11

El que denunciau es un incompliment flagrant i molt preocupant. Escau dir que ara que parlem de protegir patrimoni (com per exemple la fàbrica de Can Morató) estaria be preocupar-nos dela gstió de la seva conservació. Se suposa que es un tema de prioritats i ja veiem quines son les de la Regidora de Cultura.Be, esper que abans d´anar a la UNESCO insteu el compliment de la Llei allà on pertoca, en el ple municipal i, en el seu cas, exercitar accions judicials contra els responsables de l´incompliment de la legalitat que denunciau a l´article. Enhorabona el PSM per donar a coneixer aquest fet.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb