"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Mullem-nos per La Base: ni tudadissa ni privilegis

psm-pollenca | 03 Setembre, 2012 07:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El col·lectiu Soca i Arrel, amb el suport de PSM, A i ER, organitza una nedada reivindicativa davant la barrera de La Base.

Fa molts d'anys que des del PSM mantenim la reclamació de l'obertura dels espais de la Base del Port de Pollença a l'ús públic, encara que sigui d'una manera parcial i gradual. Aquesta reivindicació, que en principi era molt minoritària ha anat consolidant-se essent assumida per altres partits polítics i entitats socials fins a aconseguir la complicitat d'un bon nombre de ciutadans. Es evident que els usos militars a la Base del Moll han anat essent substituïts per uns usos turístics i civils que poc tenen a veure amb la “defensa nacional”.

A aquestes alçades resulta molt poc justificable el manteniment de la Base en les mateixes condicions que anys enrere. L'Ajuntament de Pollença el Parlament de les Illes Balears i el Congrés Espanyol han anat aprovant mocions i proposicions no de llei reclamant un procés que permeti anar obrint a l'ús públic els espais de la Base.

2005. Proposta del grup municipal PSM de creació d'una comissió epl retorn de La Base

2005. Moció de l'Ajuntament demanant una comissió pel retorn de la Base

2007. Aprovada al Congres el retorn de la Base del Port de Pollença i Cap de Pinar.

2009. Aprovada la Proposició no de llei del Bloc per Mallorca demanant l'obertura de la Base.

2009. Aprovada una moció d'Alternativa a l'ajuntament demanant la creació de la comissió mixta.

2010. Pregunta al Govern Espanyol del senador Pere Sampol sobre La Base.

2010. Aprovada moció del PSM per elaborar una proposta concreta d'obertura parcial de la zona marítima del La Base.


I segur que ens en deixam qualcuna. En definitiva, molta feina institucional, però cap resultat pràctic. Sistemàticament les resolucions de les institucions que representen al poble, Ajuntament, Parlament Balear i Congrés Espanyol, han estat ignorades.

Arribats a dia d'avui aquesta injustícia encara és més manifesta. Quan fa pocs dies el Govern Espanyol ha pujat dràsticament l'IVA afirmant que “no hi havia cap altre solució” la resposta ha d'esser ben contundent: sí, hi ha altres solucions, entre elles rebaixar despeses supèrflues com es la despesa militar, i les vacances d'aquest col·lectiu (de tota Europa, actualment, que gaudeixen la La Base com si fos un resort). No hi ha cap altre col·lectiu de funcionaris que gaudeixi d'instal·lacions privilegiades i preus especials per passar les seves vacances.

Per continuar amb la reivindicació, el proper dissabte dia 8, a les 17,00h, el col·lectiu juvenil Soca i Arrel ha convocat una nedada reivindicativa a la que, de moment, donam suport PSM, A i ER, i esperam que s'hi sumin més partit i organitzacions. Allà serem, al final del passeig peatonal, enfront de la tanca de la base, reclamant el dret dels ciutadans a gaudir d'allò que és de tots, sense privilegis.

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb