"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Militars en bermudes i aturats sense ajudes.

psm-pollenca | 10 Setembre, 2012 07:40 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Continua oberta l'enquesta "1er.any de legilatura a Pollença, 2011-2012" entra-hi, participa, i consulta els resultats.(enquesta tancada)

 
Militars en bermudes i aturats sense ajudes
 

Dissabte es va fer la nedada reivindicativa al costat de la Base Militar del Port de Pollença. Convocada per l'associació de joves “Soca i Arrel”, que llegiren un manifest i després encapçalaren la nedada fins davant mateix de la platja que ocupaven els militars en bermudes, això sí, sempre respectant el límit marcat per les boies. La reivindicació tenia el suport del PSM-IV-E, A i ER; per part del PSM-IV-E hi varen acudir el secretari general, Biel Barceló, el diputat Antoni Alorda, les conselleres insulars Joana Aina Campomar i Magdalena Palou i el Coordinador d'IniciativaVerds David Abril, així com el nostre regidor, Tomeu Cifre, i el secretari local, Biel Cerdà.

Només cal felicitar a Soca i Arrel pel la organització de l'acte i encoratjar-los a continuar en la feina de fer avançar el país i la seva gent.

Pot resultar desencoratjador que després que l'Ajuntament, el Parlament Balear i el Congrés Espanyol s'hagin pronunciat a favor de l'obertura de la Base a l'ús civil (amb els vots a favor del PP !, i on eren dissabte ?) , hagi de tornar a ser un grup de joves els que reivindiquin el compliment dels acord de les institucions democràtiques. I curiosament els que anàrem a la nedada defensant els acords de l'Ajuntament, el Parlament i el Congrés verem esser els vigilats, filmats i controlats per la Guàrdia Civil i els militars. No és gens estrany que una gran part de la societat senti que la nostra democràcia és defectuosa: si no es compleix allò que han decidit les institucions democràtiques, que més es pot fer? No abaixar els braços, això segur. Les reivindicacions sempre son encapçalades per un grup petit de persones, més si s'han de fer davant de soldats, però aquestes reivindicacions al final reverteixen en benefici de tots.

A aquestes alçades ja és indefensable l'actitud del govern espanyol de mantenir la Base tancada a l'ús civil, ja que s'ha convertit en un resort turístic al servei dels militars, molts dels que poguérem veure dissabte darrera les reixes prenent el sol i gaudint tranquil·lament de les seves vacances subvencionades amb els doblers de tots. Precisament ara que es retalla en sanitat, ensenyament, prestacions socials o s'apuja l'IVA, les vacances dels militars segueixen subvencionades i gaudint del privilegi d'una part de la costa pollencina que va ser usurpada fa setanta-cinc anys. Ja es ben hora que es compleixi amb la voluntat popular, expressada a les institucions, i que aquesta part de Pollença també pugui ser gaudida pel pollencins i pels nostres visitants.

 

Diario de Mallorca:"Baño contra los privilegios litorales"

 

 Zona militar? o zona vacacional ?

 
Intensa activitat militar dins La Base. Això no pateix les retallades ?
 

Comentaris

 

Enhorabona

Miquel Amengual Jr. | 11/09/2012, 07:39

Enhorabona als amics de Soca i Arrel i que aquest sigui l'inici d'un llarg camí de lluita social i nacional!

 

Volem l’obertura immediata del camí de Santuïri.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS | 10/09/2012, 09:52

h
ttp://camins.balearweb.net/

Volem l’obertura immediata del camí de Santuïri.

El dimecres 25 de Juliol, a proposta dels grups de l’oposició i després de que un grup de veïnats presentes 812 signatures, es va aprovar a l’Ajuntament de Pollença una moció per l’obertura immediata del camí de Santuïri.

Aquest camí connecta el Camí del Cementiri amb el Camí d’Almadrava (MA-2202), un camí que ja es troba documentat a finals del segle XIX. L’ús d’aquest camí no es limita, com en altres indrets, a excursionistes o turistes, sinó que també és usat per molts veïns que accedeixen a les seves finques o bé que l’empren com a via per descongestionar l’accés a l’escola Joan Mas i el poliesportiu en hores punta.

Per tant, despres de un mes i mig de l’aprovació de la moció, i a pocs dies del començament del curs, no entenem del incompliment d’aquest acord de plenari per part del equip de govern.

Per altra banda, fa mesos que el Butlletí Oficial de les Balears ha ordenat retirar les barreres de la Carretera Vella de Lluc i l’Ajuntament no ha mogut ni un dit per reclamar aquesta obertura

Així doncs, volem des d’aquí demanar a l’Ajutament, si vol demostrar un esperit de trebalalr pel l’interès general., primer que no incompleixi els acords de plenari, doncs consideram que això significa una falta d’esperit democràtic, i per altra banda, treballi en el restabliment de la legalitat, en el camí vell de Lluc.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

 

Re: Militars en bermudes i aturats sense ajudes.

Miguel Sánchez | 10/09/2012, 08:22

A la foto de l'article es pot veure un complicat i perillós exercici "de toma de la playa", es pot veure com les forces armades simulen un atac baix intens foc enemic.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb