"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

psm-pollenca | 13 Setembre, 2012 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Avui dijous, darrer dia de l'enquesta "1er.any de legilatura a Pollença, 2011-2012" entra-hi, participa, i consulta els resultats. (enquesta tancada)

El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

La setmana passada apareixia a la premsa mallorquina la noticia de que els propietaris de la principal parcel·la de l'Ullal havien demanat una indemnització de 12 milions d'euros per l'eliminació de l'Àrea de Reconversió Territorial Cala Carbó–L'Ullal (ART 10.1) que hagués permès l'edificació d'aquesta gran parcel·la del Port de Pollença, ja que consideren que els va causar un perjudici econòmic.

L'eliminació d'aquesta l'ART i de la resta d'ARTs incloses en el Pla Territorial de Mallorca es va fer a la legislatura passada, ja a l'any 2010 (publicada al BOIB 90 de 15-06-2010). L'any 2004 (legislatura PP-UM amb en Jaume Mates i MªAntònia Munar de presidents) s'havia aprovat el Pla Territorial de Mallorca que incloïa aquesta ARTs; després la imputació de Jaume Font per presumpte tràfic d'influències en la redacció del PTM va facilitar que el propi PP demanés l'eliminació del totes les ARTs, llevant-se així la pressió judicial que suposava mantenir aquestes figures urbanístiques sospitoses d'haver-se fet a mida de determinats interessos particulars. Hi va haver consens entre tots els partits (llevat de l'extinta UM) per eliminar les ARTs. Va ser llavors quan el solar de l'Ullal, que abans del 2004 era rústic, i entre el 2004 i el 2010 s'havia considerat com a urbanitzable, va tornar a passar a la categoria de rústic. El que cal demanar-se és : perquè no va ser llavors que veren demanar la indemnització ? Clarament: perquè sabien que no l'obtindrien.

La Llei del Sòl estatal del 2008 deixa ben clar que els terrenys o són rústics o són urbans. Els urbanitzables sense un pla parcial aprovat queden dins el mateix sac que els rústics. Per tant, a efectes de valoracions, els terrenys de l'Ullal mai han deixat d'esser un terrenys rústics, i per tant res no s'ha d'indemnitzar. El simple fet d'aparèixer una parcel·la en un plànol dibuixada en color d'”urbanitzable” no suposa automàticament que els propietaris els toqui la loteria urbanística sense necessitat de gastar-s'hi ni un euro. Cal aprovar un Pla Parcial i dotar a la parcel·la dels elements d'urbanització necessaris, i ni una cosa ni l'altra no s'han fet. Si invertiren doblers en la compra de terrenys ho feren al seu risc i ventura, confiant en els guanys d'un negoci que encara estava per venir.

I perquè demanen ara (dos anys després!) aquesta indemnització multimilionària? Dons perquè després de l'eliminació de les ARTs s'ha tramitat el Pla Hidrològic que deixa la parcel·la de l'Ullal com a zona humida, preservant-la de futurs desenvolupaments urbanístics que pugui impulsar l'Ajuntament; es perdria així la darrera carta que els quedava per jugar als propietaris. Els propietaris, en connivència amb l'Ajuntament i el Govern Balear (ja que en aquest assumpte la corretja de transmissió funciona entre aquests tres elements) es preparen el terreny per acceptar les al·legacions i reduir l'àmbit de la zona humida, permetent així que en el futur l'Ajuntament acabi atorgant edificabilitat a la parcel·la. És la darrera oportunitat per salvar la inversió feta pels propietaris en aquest indret amb l'esperança d'obtenir uns importants guanys econòmics: comprar rústic barat, requalificar i edificar -o vendre-, és la fórmula màgica que ha donat tants rendiments a l'especulació immobiliària i que ha dut el país a la ruïna en que es troba.

Per tant cal que no ens deixem enganar ni espantar per impossibles indemnitzacions a l'Ullal, i deixar ben clar que si el Govern Balear accepta les al·legacions dels propietaris reduint l'àmbit de la zona humida, l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Pollença hi tendrà unaqüota molt important de responsabilitat.

Ultima Hora 4/9/2012: Los propietarios del Ullal de Pollença reclaman al Govern una indemnización de 12 millones de euros

 

Veure article anterior sobre l'Ullal

 

 Divendres passat ferem el sopar de començament del nou curs polític on es tractà la feina feta durant el primer any de legislatura i s'puntaren les linees a seguir en aquest curs que comença. També s'informà de la renovació dels càrrecs de l'agrupació, secretari general local i secretari d'organització, pels interessats en presentar la seva candidatura. Gràcies a tots els que feren possible un sopar agradable i distès.

 

 

 

 

Comentaris

 

Me rindo,

jrv | 20/09/2012, 07:59

Feia les meves i sovint , les d'altres, de feines, "me rindo".Però per valorar el ritme i valor de les feines dels altres, cal ser un mateix feiner i constructiu, i no sembla ser el teu cas.
Igualment si tu tinguessis feines,o fessis les que haguis de fer, rei meu, tu no series aqui de manera constant i reiterada, no és així? ES OBVI. Es allò castellà`de " ver la paja en ojo ajeno, i no ver...etc"
Per altra part, de moment que qualcú escriu des de l'anonimat, es a dir, amb el CUL diuen aquí a Mallorca, a una època en que se respecte la llibertat d'opinió, és que tens qualque cosa a amagar, i el valor de la teva "opinió" baixa un 90% per mor d'aquest mateix anonimat. Estas d'acord?

 

Al que té explicacions.

Tomeu Cifre B. -PSM- | 19/09/2012, 14:16

Uep, això està ben animat. Primer dir que ni el PSM ni ningú en nom del PSM ni jo mateix hem difamat ningú. Només he donat les gràcies a en Pepe. Ni ha estat el PSM qui ha publicat un article sobre el pou de Can Seguí, ni el PSM ha denunciat a ningú, ni tan sols hem copiat o enllaçat l'article. El que facin els comentaristes es cosa seva.
Jo estic informat abastament sobre el tema i esper que el ple es contestin les preguntes perque hi puguin estar la resta de pollencins. Afortunadament les fonts d'informació poden esser variades. De tota manera no és a mí que m'han d'informar, sino als pollencins. Jo la telefonada ja l'he feta, no sé qui ets, però si tens res que vulguis que sàpiga som fàcil de trobar. I el dubte (sobre que?) no l'alimentam noltros, sino l'equip de govern PP-Lliga que no reacciona davant un article a tota plana (qui tacet consentire videtur), però això es cosa seva, del seu pa faran sopes, no serem noltros els que sortiguem a fer el que els toca ells.
N'hi ha que ben aviat se posen nerviosos darrera l'anonimat i perden més temps fent "egosurfing" que fent feina pel poble, que has d'anar a cercar.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

me rindo | 19/09/2012, 13:13

Reconec que no puc amb el ritme de'n JRV, te massa poques feines. Quan les tenia no les feia, i ara que no en té, du un ritme endimoniat

 

prioritats

jrv | 19/09/2012, 12:32

Be, tot això, pecata minuta...i del Ullal, que??
L'article que vareu publicar al PSM, molt ilustratiu.
Ho agraeixo.

 

t'has equivocat I PUNTO...

jrv | 19/09/2012, 12:30

Ja voldria jo tenir les coses tan clares....I PUNTO. O és soberbia i no voler que et portin la contraria?? I PUNTO?.
Contestam, per favor.
El cert és que coincideix una "oferta " d'aigua pública "de franc", amb l'abocament ostentós, i això al manco és sospitós.
Aquest pou s'ha pùrgat moltes vegades, com casi tots els de la zona, però a vora el pou, no casi 300 metres mes enfora, tal volta han canviat els critèris, en aquest cas, perdò. Així si cauen els coliforms de tan amunt, moren del cop si no porten casc...
A Això de :I PUNTO, és una forma de dialeg, o tal sols voler fer callar l'adversari?
Bon interlocutor estàs fet! Exemple de dialeg.

 

Contestes

Idoi | 19/09/2012, 11:47

Piter, alomillor no els podén demanar pq ja fan el que criticaven de la passada legislatura, és a dir, el batle només comntesta als que li riuen les gràcies...

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

demanar? no, millor calumniar | 19/09/2012, 09:42

Piter, no interessa demanar-ho, no fos cosa que la resposta fos convincent. No deixis que la realitat t'espenyi una bona difamació.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

t'has equivocat i punto | 19/09/2012, 09:41

Lo de l'aigua que es volia regalar no ho entenc.
Lo de on s'aboca, supos que on te la sortida. No voldras fer una sortida per carregar i una de nova per netejar.
No vulguis embullar, saps perfectament que aquest estiu no hi havia ni una restriccio d'aigua.
Ah, i no diguis l'he cagat, no fos cosa...

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

Piter | 19/09/2012, 09:41

Si se vol saber res, perquè no li demanau al batlle o regidor responsable? tenen telèfon, correu, apartat de correus...

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

Pere | 19/09/2012, 09:14

jrv, això es el que li has de demanar el teu cap de llista, en Pepe, qui fà de portaveu del govern municipal.

 

llegeixo...i respon

jrv | 19/09/2012, 09:01

O sigui, que per netejar un pou, cal abocar l'aigua d'un parell de metres d'alçada, i vora la carretera, i a l'estiu...peculiar.
Una pregunta mes: aquesta és l'aigua que és volia "regalar" ?
Gracies.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

si vols explicacions, demana | 19/09/2012, 06:56

Tal vegada el que hauria de donar explicacions es el que calumnia i xerra de mes abans de demanar. Tu amb una telefonada ho hauries avariguat i vos heu estimat mes que planejas el dubte... PSM, que has d'anar a cercar

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

Tomeu C. | 19/09/2012, 06:09

Gracies Pepe, per la informacio. D'aquest assumpte crec que cal que es doni qualque explicacio, ja que es que es transmet no esta gens clar.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

Pepe | 18/09/2012, 21:42

Simplement volia comentar que el batle m'ha informat avui que l'aigua que es va deixar abocar a la cuneta no era apte pel consum humà per la presència de coliformes.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

llegeix i calla --> | 18/09/2012, 21:32

h ttp://cidta.usal.es/Servicios/Analisis/consumo/consumo.htm

Normas de muestreo para ANÁLISIS de agua de Pozo

-Si el pozo es de uso continuo, dejar correr el agua durante MEDIA HORA y seguir las normas explicadas anteriormente.

-Si el pozo es de poco uso dejar salir agua durante MINIMO 5 horas o dejar funcionando varios días con el fin de renovar el agua.

 

aquas multas

aigua és de tots/es. | 18/09/2012, 11:21

A mi en fa malt al cor veure tudar l'aigua d'aquesta manera, un bé tan necessari i escàs.
Esper que hi hagi sancions per aquest fet i a qualcú li faci mal a la butxaca.

fluet aqua de situla eius et semen illius erit in aquas multas tolletur propter Agag rex eius et auferetur regnum illiu

 

aigua és de tots/es.

JRV | 18/09/2012, 08:31

Repeteixo que tota l'aigua, a Espanya, és pública. Encara la llei d'aigües és vigent...

 

documentació

jrv | 18/09/2012, 08:29

Documentarme, anònim?
On ?Per part de qui? Amb quins documents?. Perque no ho expliques tu, i dones una altre lliço magistral de documentació, oh!, nosaltres ignorants!
Jo me conformaria que sense arribar a la "documentació", ens informessis...
Venga idò....demostra que no és una fantasmada.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

El negociant | 17/09/2012, 18:38

Astracanades made in Cabrer

 

Especulador

indocumentat | 17/09/2012, 18:13

Si tiren aigua dels pous, no crec que sigui per mor d'Emser.

 

Re: El fantasma de les indemnitzacions a l'Ullal

documentat | 17/09/2012, 17:21

A lo millor si te documentes sabras perquè tiren aigua dels pous, però si xerres per boca de ganso, fas el ridicul

 

caos mental

jrv | 17/09/2012, 17:13

I meam si t'enteres que EMSER ES DE TOTS ELS POLLENCINS, FINS I TOT TU, MALGRAT NO T'AGRADI.

 

Miquelet, (diminutiu)

jrv | 17/09/2012, 17:11

Jo no resucito, entre altres coses, perque malgrat et pesi, no he mort.
Ja els hi agradaria als embullosos corruptes.
Ni EMSER hem necessita ni jo necessit EMSER. Però cap dels dos sobrem. Els que si sobren son corruptes i embullosos com tu.

 

Aigua

Miquel | 17/09/2012, 16:51

J.R. resucita, EMSER te necesita. Va a la deriva des que tu no ets.

 

Mes aigua

jrv | 16/09/2012, 20:21

Que consti que "l'explotació" d'alguns pous mitjançant intermediaris és mes culpa de la ineptitut dels diferents consistoris, que de lafany de lucre dels intermediaris.

 

Aigües terboles...

jrv | 16/09/2012, 20:18

Entre l'aigua de Can Segui i la de Can Sales, hi ha un cúmul de despropossits, quan no d'embulls.
I la dessaladora, una obra millonaria absolutament innecessaria, no se si dir un Palma Arena en petit, en la questió d'innecessaria i despesa absurda...Però això no justifica montar el número d'abocar aigua a la cuneta a Can Seguí. A vegades hi pot haver regals, com això de l'aigua de franc, que poden ser regals enverinats, millor dit, demagògics.
Cal recordar que l'aigua ES TOTA PÜBLICA, tota, i en règim de concessió quan s'extreu. I la concessió no s'otorga per tirarla a la cuneta, no crec que això estigui autoritzat, crec que fins i tot pot donar peu a anular la concessió.
Ja fa molts anys que vendrer aigua, fins i tot la que no està en terrenys propis, és un negoci molt llépol, fins i tot crea adicció...
D'aqui aquestes situacions esperpèntiques que és donen a aquest àmbit. Montar dessaladores que no fan falta, sense abans haver concretat compromissos amb els municipis que en volien comprar...A aquest moment, tan sols Pollença compra aigua a la dessaladora, els mes tontos del barri...Comprometer aigua d'un pou que no en te...

 

aigo de can segui

u quediu les veritats | 16/09/2012, 15:34

Uep! Pareix que u batle esta fica en un bon lio. Un escandol de tonelades. Encare riurem aquest otoño. En Font i en Mates arreglaren lo la desaladora i are u seus discipuls governen u poble. Pot ser ben entretengut aixo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb