"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La contractació de la secretària-regidora porta cua.

psm-pollenca | 06 Octubre, 2012 13:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Darrera hora 8/12/2012: El batlle ha reculat i no contractara la num.6 del PP com a secretaria personal. L'explicacio oficial: la interessada ha renunciat. Ho ha dit a Radio Pollença. Una altra vegada potser serà millor consultar amb tots els grups municipals abans de prendre desicions d'aquesta dimensió i tots ens estalviarem el ridícul públic de l'Ajuntament.
Novament ens n'hem hagut d'assebentar pels mitjans de comunicació. De tota manera ens alegram que s'hagi avortat aquesta batlada.

Ara mateix no està disponible, però segur que ben aviat a la web de Radio Pollença es podrà escoltar la intervenció del batlle, amb una nul·la autocrítica.


La denúncia que varem fer des del PSM el passat dijous, destapant la intenció del batlle de contractar per la via del càrrec de confiança a la nº6 de la llista del PP, l'ex-regidora Nora Tugores, ha provocat reaccions en tots els partits pollencins i ha estat motiu de comentari per tot el poble.

Els diferents partits de l'oposició s'han anat posicionant contra aquesta contractació. Fins i tot els socis del PP s'han manifestat a través de la seva portaveu, Malena Estrany, ahir divendres a Ràdio Pollença.

Després d'això avui la premsa recull les opinions de la oposició, de la pròpia Lliga i del batlle. 

Des del PSM consideram que el que ara cal es esperar a veure si realment es signa el decret d'aquesta contractació, a la que el propi batlle havia posat data en el proper dilluns dematí. De moment, no s'ha cumplit la promesa d'enviar-nos la documentació: les seves funcions, tasques, horaris i tot el que comporta tant en caracter general com l' especific que correspon als regidors de l' oposició (protocol, seguiment de mocions, reunions oficials etc). Això i les declaracions d'avui a l'ultima Hora en du a pensar que probablementel Pp farà anques enrere amb aquesta desició, ja que seria molt difícil justificar-la.

Finalment apuntam que el batlle ha justificat la plaça de secretària de batlia (de segona secretària, s'ha de dir, perque ja en té una) en el fet que anas inclosa en els pressuposts del 2012. S'ha de dir que és cert que hi figurava, però que això per res l'obliga a contractar una nova secretària ni molt manco que sigui la seva nº6. De tota manera el PSM va votar EN CONTRA del pressupost del 2012 perque ja varem explicar que consideravem que no es retallaven despeses inutils.

Les propostes del PSM als pressupostos se feren abans de l'aprovació inicial. Com que no es tingueren en compte hi varem votar en contra. En concret en un dels punts varem proposar:

"Ajustar el pressupost a les tres dedicacions exclussives actuals, sense afegir-ne de noves, i eliminar les places vacants de personal de lliure designació (a dit)." (veure el document complet)

Per tant NO ES CERT que ningú proposas eliminar aquesta plaça, i així consta en el registre d'entrada de l'Ajuntament. Es va proposar en el procés de consensuar el pressupost i el varen rebutjar. Després d feta l'aprovació inicial ens centràrem en una sola al·legació, que la dedicació exclussiva del regidor Alonso no costas més doblers a l'Ajuntament. Com que també es rebutjà tornarem a votar en contra de l'aprovació definitiva del pressupost 2012, quedant-nos totsols en aquest vot en contra.

 

Ultima Hora 4/10/2012:"El alcalde contrata a la número 6 de la lista del PP como secretaria de Alcaldía.El PSM habla de «fraude democrático» y pide a la Lliga que paralice el proceso"

Radio Pollença 5/10/2012: Declaracions de Malena Estrany, portaveu de la Lliga Regionalista.

Ultima Hora 6/10/2012:"La Lliga echa un pulso a sus socios del PP y Alternativa sugiere una moción de censura.La contratación de Nora Tugores como secretaria de Alcaldía abre la crisis"

Diario de Mallorca 6/10/2012:"La intención del alcalde de contratar a una asesora abre una crisis en el pacto"

 

 

Comentaris

 

Pep vas errat

Ex-Conseller | 12/10/2012, 17:54

Vull fer saber al Sr Pere, el seu desconeixement del funcionament de l'administració en segons quines coses. Ho pot demanar, per comprovar-ho, però els Consellers del Govern i del Consell, no poden contractar secretàries com a càrrec de confiança del carrer. Les secretèries dels Consellers han de ser aux. administratius funcionaris interins o de carrera. Que poden ser simpatitzants o afiliats com qualsevol altre persona, però han de ser funcionaris, no poden col.locar gent del carrer o del partit en aquests casos. En altre si. Només volia fer aquesta aclaració. Ah, i el Batle ja té una excel.lent secretària, que no sé com ha volgut continuar, després del calvari que li va fer passar en Rull.

 

Pere i Miquel C., gràcies per debatre el tema, ja que els que ho haurien d'haver volgut debatre no ho han fet.

Tomeu Cifre | 12/10/2012, 08:52

Vaja, Pere, ido segons tu tenim un batle que es deixa fer "la clau del lloro". Estam ben arreglats, ido.

Si el caprici polític ha de permetre moure llevar funcionaris d'eficiència més que demostrada, es que hem perdut completament el nord. Això a Dinamanrca o Noruega ni s'els passaria pel cap.

Si me parles de quan en Pere Sampol era conseller això era a la legislatura 1999-2003. Jo ni era regidor ni havia anat mai a una llista electoral. No sé qui va contractar en Pere, pero el que és segur es que en Pere Sampol no llevava la paga de Nadal als funcionaris de la seva conselleria i acte segui anomenava càrrecs de confiança. Jo sé la situació en la que està l'Ajuntament de Pollença i això és el que m'ocupa i me preocupa.

Miquel C., no t'equivoquis ni fagis l'embullós. Des del PSM no hem posat en questió els altres càrrecs de confiança que hi ha a l'Ajuntament (llegeix els articles anteriors), ja que tenen un perfil clarament tècnic. Demostres el teu desconeixemet amb el cas del gerent d'EMSER, ja que va ser anomenat la legislatura passada, i en canviar el consistori, jo mateix vaig recomanar que, en vers de posar-ne un altre a dit, que mantinguessin l'actual, ja que era molt eficient. I del de la Residència, ha passat un procés selectiu devora altres nou aspirants. O sigui que no te res a veure amb el cas que ha estat polèmic.

Una altra cosa es que no tengui gens de lògica laboral que certes places tècniques tinguin formalment el caràcter de càrrecs de confiança, que depenguin del canvi de polítics, i aixó es una cosa que s'ha d'anar normalitzant. Però per res suposa qüestionar la capacitat dels que ara estan contractats.

 

A dit

Miquel C | 11/10/2012, 19:02

Ja veig que el vostre parer és q un que ha entrat per promoció interna o examen extern és automàticament excel•lent per la feina. Et exposaré un esdevingut d'aquest estiu. Tinc un negoci eu moll, aquest estiu vaig tenir un problema amb el subministrament d'aigua. El gerent de EMSER, segons vosaltres posat a dit pel PP, així q imagino de la seva tendència, que segons la vostra teoria res apte en no haver superat proves selectives i segurament per que no disposa o de suficient experiència laboral o titulació universitària, va atendre la meva crida a unes hores q segur q havia acabat la seva jornada feia temps (era gairebé de nit) i solucionar el meu problema. Jo si q he vist q no hem tingut problemes d'aigua ni de fens aquest estiu, així q tampoc tan malament ho han de fer els càrrecs de confiança. No conec el de la residència, però crec q se li ha de donar un marge de confiança, i segurament serà molt eficient. En canvi si conec funcionaris (q han passat proves selectives) i per això en teoria molt eficients, q no han volgut atendre a un ciutadà per que eren les 14.30 hores i a aquesta hora acabava la seva jornada.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

pere | 11/10/2012, 18:57

Ttomeu no siguin innocent si el batlle a vingut a vosaltres es perquè es trobava en posició d'inferioritat perquè la lliga li ha fet la clau del lloro no per la feina que heu fet vosaltres. Jo segueix pensant que la secretaria del batlle ha d'ésser un càrrec de confiança i per tant l'ha de poder canviar al lloc de na joANA. Però no heu contestat el perquè vosaltres vares nomenar càrrecs de confiança al govern, a l'ajuntament de Palma mentrestant governabeu. La cap de cuiner d'en SAmpol era càrrec de confiança?, quals de càrrecs de confiança vares anomenar a l'ajuntament de Palma, i al Consell?, i al govern? 5, 10, 40, només?

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Tomeu Cifre | 11/10/2012, 14:23

Pere, a tu te semblarà perfecte, però a nosaltres, amb un ajuntament endeutat, que ha pujat les taxes i que ha retirat la paga de nadal, ens sembla totalment innecessari contractar una persona "per fer tasques de protocol i acudir a actes" (textual del batle). Si a més és la regidora que va quedar a les portes d'entrar, qualsevol té dret a pensar que s'està entrant a aquest regidor per la porta de darrera, més per la seva tasca política que no tècnica.

A més, Pere, el propi batle te contradiu. Si tan bé estava, perque no ho ha fet? Si han vingut a les nostres de esser que teniem raó, no?

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

pere | 11/10/2012, 12:45

Me referia al sr sampol

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

pere | 11/10/2012, 12:43

Vosaltres del PSM, que ara predicar la eliminació de les places de lliure designació o confiança, podeu assegurar que quan governabeu al govern, a diferents conselleries no les vares ocupar?, no les vares utilitzar?, ara que no governabeu s'han d'eliminar, abans els ocuparan. Això es recaptar i no prendre. A mi me pateix perfecte que la secretaria personal del batlle la triï ell, com per totes les democràcies. Institucions, ajuntaments, o el sr tampoc no va triar la cap de protocol que va voler,...

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Pepe | 11/10/2012, 10:25

No passi pena JS tenim molt clar que els responsables dels comentaris no són els titulars del blog i que moltes vegades darrer d'alguns comentaris hi ha interessos amagats. Només ha fet falta una actuació unitària de l'oposició i ja més d'un s'ha posat nerviós.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

J.S. | 11/10/2012, 10:04

El que es cerca es provocar i dividir les bones relacions dels partits d'esquerres. No caigueu en aquest joc, per favor. PSM i Alternativa feis una bona feina.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Alternativa per Pollença | 11/10/2012, 09:37

Joan Serra per alabar la feina del PSM no crec que sigui necessari criticar a la resta de l'oposició.
Alternativa per Pollença no ha beneït el pacte de govern. Des del primer dia fins avui hem fet la nostra feina d'oposició. Si beneir és fer coses com votar en contra de la quarta dedicació exclusiva,denunciar contractacions irregulars, incompliment de plecs de condicions o el que hem fet a la contractació de na Nora... Tens un concepte peculiar del que és beneir.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Pere | 11/10/2012, 08:36

Sí pot ser una opció Joan però, per desgràcia,malgrat estic d´acord que la feina d´oposició que ha fet en Tomeu Cifre ha estat molt seriosa i adient me temo que seguiríem tenint un problema numéric, com be diu en Tomeu.

 

No hi ha Alternativa

Joan Serra | 10/10/2012, 22:07

Està clar que l'oposició actual no permet visualitzar una alternativa al govern PP-Lliga, però fins ara l'únic que ha demostrat una seriositat com a oposició a estat el PSM. Alternativa (Pepe) beneix el pacte de dretes i ERC els facilita governar votant a favor el pressupost. CxI no existeix, PSOE és mort, molleros (no coment), Pere és él que el poble ha triat, pot ser t'has de plantejar votar el PSM aquest pic.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Tomeu C. | 09/10/2012, 16:19

Gràcies Prieto. Voldriem no haver hagut de veure el nom de Pollença damunt els diaris per motius com aquest, però més val així si s'ha pogut evitar un disbarat. EL més important és la transparència, que un contracte com aquest que s'estava cuinant amb obscurantisme s'ha aturat, no ja per la presió del PSM que amb un sol regidor no pot ser mai molt gran, sino per l'estupefacció que ha causat en l'opinió pública.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Pere | 09/10/2012, 10:36

En la meva opinió no es tan sols numérica sinó també de la gran pluralitat i diferents postulats que conformen l´Oposició municipal i, per això,es complicat arribar a alternatives de governabilitat . Quan parlo de l´incapacitat no ho dic en tò despectiu, sols ho dic perquè aquesta diguem-li "debilitat" de l´Oposició es una circumstància important que explica l´actual situació municipal i les actuacions que fà el govern.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Tomeu C. | 09/10/2012, 10:18

Crec que aquesta falta de "capacitat" que tenim per governar hi és per una qüestió numèrica. No per falta d'aptitud o destresa en el govern dels que estam a l'oposició, sino per la poca força numèrica que ha causat el gran nombre de partits a l'oposició. En definitiva, si el PSM tingues 5, 6, o 9 regidors aquesta capacitat hi seria, però no en els han donat.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Pere | 09/10/2012, 10:07

Crec que he escrit molt clar que l´Oposició actual té una nul.la capacitat de presentar una alternativa a l´actual govern municipal. Clar que se pot fer una moció de censura però després els grups que conformau l´Oposició no teniu capacitat per presentar una alternativa en aquest govern. Això no m´agrada però, per desgracia, es una realitat.I sí estic d´acord amb tu que des de l´Oposició ni es pot dirigir la política municipal ni es pot governar....encara que fins fa poc,Alternativa així ho creia.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Tomeu Cifre | 09/10/2012, 10:00

Que proposes Pere? creus que la millor solució seria una moció de censura? Perque està ben clar que des de la oposició tenim ben poca capacitat de dirigir la política municipal.

 

Re: La contractació de la secretària-regidora porta cua.

Pere | 09/10/2012, 08:01

D´acord, no hi ha hagut contractació de la Nº 6 de la llista municipal del PP, es una bona noticia. Però, alerta!!, com be deis el Batle que ha fet la "Batlada" no ha fet gens d´autocrítica. Tot el contrari, ha justificat no contractar na Nora perquè ella no ho ha volgut. El tanto, res de parlar que tots els partits polítics del municipi, excepte el PP, estaven en desacord. ¿Qui pot confiar en l´actual desgovern municipal pollencí encapçalat per aquest personatge?. Per desgràcia seguiran desgovernant per decrets i "favorets" (a vegades els coneixerem i altres no)i sense anar enlloc. Fent orelles sordes a les mocions i propostes del Plè municipal. Comença a ser hora que reconeguem que el problema no es el pacte del PP i la LLiga sinó la nul.la capacitat de l´Oposició de poder presentar els ciutadans de Pollença una alternativa a lo que ara tenim.

 

El trabajo da frutos

J.J. Prieto | 08/10/2012, 19:36

Gracias Tomeu, Tu trabajo ha dado fruto, gracias a ti se ha paralizado un pelotazo más del prepotente alcalde PP.

 

peperades

Xisco | 08/10/2012, 17:22

No vull ni pensar el que seria un ajuntament amb el PP amb majoria absoluta. Per sort heu posat al batle al seu puesto i que aquesta vegada cap grup de l'oposició hagi corregut a salvar-li el cul.

 

contractacio OFF

PSM de Pollença | 08/10/2012, 13:03

El batlle ha reculat i no contractara la num.6 del PP com a secretaria personal.L'explicacio oficial: la interessada ha renunciat. Ho ha dit a Radio Pollença.

 

Contractacio aturada?

PSM de Pollença | 07/10/2012, 14:38

Tenim noticia que divendres es va aturar la contractacio de la secretaria-regidora. Seria lo seu que el batlle reconegues el seu greu error. Si s'hagues tingut en compte la opinio de la resta de partits abans de prendre la desicio s'haguessin estalviat aquesta polemica.

 

Ens deien demagogs.

PSM de Pollença | 07/10/2012, 08:35

Q$uan varem fer aquesta proposta, que ens hagues esgalviat la polemica actual, el batlle ens va acusar d'estar sempre contra tot, i la Sra. Estrany ens va dir "demagogs" i que demanavem coses impossibles, no com altres que eren mes col•laboradors. Ara veim quins son els resultats de certea col•laboracions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb