"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Contractació secretària de batlia: penúltim acte.

psm-pollenca | 09 Octubre, 2012 09:34 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir divendres, com ja varem avançar en l'anterior article, el batle va anunciar a Ràdio Pollença que no faria la contractació com a secretària de batlia de la nº6 del PP. Després d'una llarga exposició, on no va reconèixer en cap moment que s'hagués equivocat, va dir que la pròpia interessada havia renunciat a la plaça.

En la seva exposició el batle va mesclar conceptes com la legalitat de la plaça o que ningú va al·legar contra l'existència de la mateixa a la plantilla. Ningú ha qüestionat en cap moment la legalitat de la contractació, sinó l'oportunitat d'una nova contractació “a dit” en un moment de retallades als funcionaris, personal laboral i serveis als ciutadans. Respecte de l'al·legació ja ho hem explicat en l'anterior article, des del PSM varem proposar l'eliminació de la plaça, no en forma d'al·legació una vegada feta l'aprovació inicial, sinó com a proposta prèvia als pressupostos del 2012, i així consta en el registre d'entrada.

Tots els grups municipals, llevat del PP, per tant 12 regidors, s'han anat manifestant en contra de la contractació, inclosos els seus socis de govern de la Lliga Regionalista en paraules de la seva portaveu, Malena Estrany. Només el PP l'ha defensada (el batle, perque entre les bases ens consta que també hi havia crítiques), però novament ens ha triat al PSM com a blanc de les seves crítiques. Certament preocupa molt -massa- al batle l'activitat del nostre petit grup municipal. El PSM va comunicar directament al batlle abans de fer-ho públic, la nostra oposició a la contractació sense obtenir resposta. En canvi nosaltres ens n'hem hagut d'assabentar per la ràdio.

Una cosa ha de quedar ben clara. El batle, sense encomanar-se a ningú, va decidir fer la contractació, perque era la seva competència, i ara ha decidit no fer-la. La resta només hem pogut opinar (que menys!), una vegada la desició ja estava presa, però no hem tingut cap capacitat legal per aturar-ho. Si ho han aturat ELLS ha estat perque se n'han donat compte del seu gran error, malgrat no ho vulguin admetre públicament.

També de la seva exposició podem extreure que la feina com a batle el supera, però això ho hauria d'haver pensat abans d'acceptar el càrrec. Hem de deixar ben clar que en cap moment hem entrat a criticar a la persona ni les seves capacitats, sinó la falta d'oportunitat que ha tingut el batle en aquesta contractació. De fet, la seva carta de renúncia l'honora i contrasta enormement amb la caparrudesa del propi batle, que encara defensa la contractació com un moix panxa-enlaire. Convidam als lectors d'aquest blog que escoltin per ells mateixos l'entrevista i en treguin les seves conclusions (escoltar audio de Ràdio Pollença).

Ara hem de treure unes conclusions d'aquesta experiència abans escriurer-ne definitivament el darrer acte. Primer de tot esperam que en properes desicions es consulti abans amb els grups de l'oposició, i evitariem aquests ridículs públics de l'Ajuntament. Pel que fa a aquesta plaça en concret, consideram que en la tramitació dels pressuposts del 2013 s'ha d'eliminar definitivament. A continuació treballar perquè les places de lliure designació ja ocupades es converteixen en places funcionarials o laborals sotmeses als pertinents processos selectius, per donar tranquil·litat als treballadors (ja que com a personal de confiança acaben en acabar la legislatura) i estabilitat a les tasques que realitzen dins l'Ajuntament.

 

Clica la imatge per veure la informació de premsa

 

 

Comentaris

 

Museu

Jaume | 12/10/2012, 08:53

Tomeu, ido aleshores la regidora de cultura comet duesnil.legalitats?

 

Re: Contractació secretària de batlia: penúltim acte.

Tomeu Cifre | 11/10/2012, 20:59

En Jaume ho ha dit molt be. No hi ha cap problema en tenir un becari. El tema es tenir.un tecnic que el dirigeixi i li faci la formacio.
A dia d'avui el museu continua sense tecnic i sense les bases per contractar-ne un aprovades.

 

Museu

Jaume | 11/10/2012, 17:07

Vull dir tenir el museu en funcionament

 

Museu

Jaume | 11/10/2012, 17:07

Pep, crec que vas equivocat, crec que la contractar un becari no es il·legal, el que és il·legal és tenir el museu sense cap tècnic que'l dirigeixi segons la llei de museus.

 

Carretera Vella Lluc

PSM de Pollença | 11/10/2012, 16:48

Una mala noticia. El PP rebutja aplicar el que varen aprovar fa uns mesos:
RT @joanfontmassot: Al Consell Mallorca PP rebutja la nostra moció x acordar q s'actui ja x llevar barreres de la carretera vella Pollença.

 

Re: Contractació secretària de batlia: penúltim acte.

pep | 11/10/2012, 08:11

Enhora bona per la vostra feine a l'oposicio.
Me podeu contestar a una pregunta, ja fa temps parlaveu de la situció del museu amb la ilegalitat de la contratacio d'una o un becari, com a acavat el tema?

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 10/10/2012, 07:43

Avui el diari Ultima Hora recull la nostra reivindicació d'eliminar la plaça de confiança de "Secretaria de batlia", demanda que ja varem fer al més de gener i que es va ignorar. Si ens haguessin escoltat llavors, l'Ajuntament s'hagues estalviat el ridícul públic que ha fet amb aquest assumpte (la noticia no surt al'edició digital).
Al final el batle ens ha acusat d'haver donat a conèixer la contractació i de oposar-nos-hi. Ni una cosa ni l'altra són criticables, sino funcions bàsiques en democracia: transparència i debat públic. La opacitat ha d'esser cosa del passat en l'era de la informació. No hem fet més que cumplir amb la nostra obligació com a oposició municipal.

 

Es millor una oposició mansa ?

PSM de Pollença | 09/10/2012, 14:05

Del monòleg del batle ens queda un dubte: que se suposa que haviem de fer els grups de l'oposició si no estavem d'acord amb aquesta desició? callar i empassar-nos-ho?

 

Junta de Govern.

PSM de Pollença | 09/10/2012, 10:19

Avui dematí es celebra Junta de Govern a l'Ajuntament (PP-Lliga-Alternativa), i és de suposar que el tema s'haurà tractat. A veure si els partits integrants en donen informació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb