"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Inversions 2013: Una bona oportunitat per a la participació.

psm-pollenca | 11 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dilluns hem tingut la primera reunió entre tots els partits per estudiar la proposta de l'Equip de Govern pels Pressuposts 2013. Els pressuposts del 2012 s'aprovaren al mes de febrer i l'objectiu era cada any anar avançant-los en el temps per permetre la seva aprovació abans de començar l'any. Això enguany ja no serà possible pel poc temps que resta, però seria una bona noticia si la data es pogués avançar respecte a l'any passat.

El pressupost pel 2013 és un document extens que s'ha d'estudiar amb cura, i en aquesta feina estam ara, intentant recopilar dades que ens permetin analitzar-lo millor i veient quines alternatives existeixen a la proposta que ha sortit de l'Equip de Govern en aquells aspectes que puguem considerar com a millorables.

De moment el pressupost de despeses es troba en 23.778.122,15 eur. (més de dos milions més que el del 2012), mentre que el d'ingressos es situa en 22.492.105,42 eur. (més d'un milió més que el del 2012). Son números provisionals que s'hauran d'anar ajustant en les properes setmanes, ja que les despeses no poden esser més grans que els ingressos.

Un dels capítols que té més marge per ajustar és el de les inversions, es a dir, les obres per construir o millorar edificis o bé les compres de bens. Vivim uns temps excepcionals on les prioritats dels ciutadans han anat canviant a mesura que la crisi s'instal·lava entre nosaltres. L'any passat varem viure una forta pujada de taxes municipals en conceptes que afecten d'una manera especial als col·lectius més vulnerables, com són l'IBI i les taxes de fems. Cal plantejar-se si les prioritats actualment són les noves inversions o bé centrar-se en el manteniment i reduir la pressió fiscal damunt els pollencins. I entre les inversions que es facin determinar bé quines son les més prioritàries.

Ara mateix l'Ajuntament començarà a executar les obres de la teulada de Can Llobera i de l'aparcament del polisportiu de Pollença. Ja varem dir en el seu moment que la manera de finançar aquests projectes era equivocada, ja que es perdien 50.000 eur de la subvenció del Consell (veure article anterior). Al final haurà resultat que de tan equivocada que serà l'Ajuntament haurà de pagar íntegrament aquests projectes del pressupost municipal. Tota una mostra de “bona gestió” municipal. En total 496.164 eur. per Can Llobera i 552.886,67 eur. per l'aparcament. Convindrem en que Can Llobera és una urgència per l'estat de l'edifici i fer una vorera per arribar a la rotonda del Gall també, per qüestions de seguretat. En canvi l'asfaltat de l'aparcament del poliesportiu, que sens dubte és una necessitat, és dubtós que ara per ara sigui una prioritat.

Aquest pressupost de 2013 seria una bona oportunitat per exposar totes aquestes inversions als ciutadans i que hi diguessin la seva. Altres propostes que l'Equip de Govern ha posat damunt la taula han estat:

 • Afegir 60.000 E als 48.000 E atorgats pel Ministeri per arreglar el Claustre.

 • Eliminar barreres arquitectòniques al Centre Cultural.

 • Asfaltar i posar il·luminació a l'aparcament devora el Centre de Salut del Moll.

 • Dotar amb 200.000 E una partida pel possible pagament del projecte per l'auditori que no s'ha fet.

 • Fer obra a l'edifici de la peixateria, per uns 500.000 E.

 • Arreglar els camps de gespa artificial amb un cost aproximat de 411.000 E.

 • Arreglar els vestidors del poliesportiu de Pollença amb uns 60.000 E.

 • Posar una manta tèrmica a la piscina del Moll per valor d'uns 20.000 E.

 • Fer un nou parc infantil al poliesportiu del Moll, per uns 14.000 E.

 • Fer dues pistes de pàdel a Pollença per 50.000 E.

 • Fer una pista d'skate i BMX al poliesportiu de Pollença per valor de 30.000 E.

 • Contractar un servei de manteniment de les piscines municipals per uns 60.000 E.

 • El canvi de la teulada del col·legi Joan Mas.
 • El manteniment de la primera linea del Moll.
 • ...

Sense cap dubte hi ha altres aportacions a fer a aquesta llista (hi trobam a faltar inversions a Cala Sant Vicenç) i el PSM hi farà més propostes, tornant a reclamar que el pressupost compleixi les condicions que demanàrem l'any passat (veure aquí "Propostes PSM pressupost 2012" i aquí "Al·legació PSM pressupost 2012"). El que creiem que ara és important és traslladar el debat als ciutadans per extreure'n conclusions, ja que les decisions sobre aquestes inversions no s'han de prendre d'esquena al poble i s'han de prioritzar les necessitats més urgents en moments tan delicats.

A molta gent li (ens) agrada el pàdel, però, es una necessitat urgent pels pollencins existint pistes en el municipi i tenint algunes instal·lacions esportives municipals en situació precària?

 

 

Comentaris

 

Dimiteix Pere Rotger.

PSM de Pollença | 11/12/2012, 22:22

PSM-IV-ExM insta Bauzá a donar explicacions pel cas Over de finançament il·legal del PP

La coalició considera que la dimissió del president del Parlament era una qüestió de sentit comú: “la segona autoritat del país no pot estar imputada per corrupció”

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que la dimissió del president del Parlament, Pere Rotger, per la confirmació de la seva imputació en el marc de la investigació judicial del cas Over Marketing de presumpta corrupció en el si del PP, era una qüestió “de sentit comú”. La diputada Fina Santiago afirma: “la segona autoritat del país no pot estar imputada en un cas de corrupció”.

Santiago ha remarcat que el jutge que investiga el cas ha confirmat la imputació de Rotger, i ha manifestat clarament la voluntat d’investigar a fons aquest cas de presumpte finançament il·legal del PP. La diputada d’IniciativaVerds insta el president Bauzá, també president del PP, a donar explicacions per aquest cas: “és ben hora que el president Bauzá comenci a revisar els comptes del seu partit i a explicar als ciutadans què ha passat en el cas Over Marketing. Què ha fet el PP amb els doblers públics, si s’ha finançat il·legalment el seu partit, i si pensa tornar els doblers que hagin estat estafats als ciutadans”.

 

Exposició

PSM de Pollença | 11/12/2012, 11:22

Dia 14 de desembre a les 20 hores, al museu de Pollença hi haurà la inaguració de l'exposició de fotografies de Sebastià Llobera (1831-1892). Son fotos del segle XIX recollides amb un catàleg del qual en Miquel Cifre Cifre n'és coautor de l'estudi respectiu.

h
ttp://www.ajpollenca.net/noticies/noticia.ct.html?tIte=agenda-cultural-desembre-2012&cIte=54047

 

LICITACIÓ

PSM de Pollença | 11/12/2012, 11:13

LICITACIÓ SERVEI DE MANTENIMENT INTEGRAL DE LES ALINEACIONS ARBÒRIES

h
ttp://www.ajpollenca.net/contractacio/serveis.ct.html?tIte=servei-de-manteniment-integral-de-les-alineacions-arbories&cIte=54274

 

LICITACIO

PSM de Pollença | 11/12/2012, 11:13

LICITACIÓ OBRES: ADAPTACIÓ I ELIMINACIO DE BARRERES ARQUITECTONIQUES DE LES HABITACIONS DE LA RESIDENCIA SOCIAL SANT DOMINGO

h
ttp://www.ajpollenca.net/contractacio/serveis.ct.html?tIte=adaptacio-i-eliminacio-de-barreres-arquitectoniques-de-les-habitacions-de-la-residencia-social-sant-domingo&cIte=54217

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb